Last news in Fakti

16 Април, 2021 05:56 4 991 91

Призоваха България да издаде документи за самоличност на дете с две майки с еднополов брак

  • майки-
  • еднополов брак-
  • дете-
  • съд на ес-
  • люксембург-
  • документи за самоличност

Това е становището на генералния адвокат към Съда на ЕС в Люксембург

Призоваха България да издаде документи за самоличност на дете с две майки с еднополов брак - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

България трябва да издаде документи за самоличност на дете с две майки с еднополов брак. Това е становището на генералния адвокат към Съда на ЕС в Люксембург, предаде БНР.

Става дума за брака и детето на британка и българка, които са признати в Испания, където двойката живее.

Българските власти обаче отказаха да посочат две майки в удостоверението за раждане. В случая представителят на европейския съд само излиза със становище, но не може да принуди България да признае брака или родителските права над детето, отбелязва Ройтерс.

България да признае правната връзка на детето с двете му майки като родители, независимо че тези родители са от един и същи пол - тази препоръка е записана в обявено становище на генералния адвокат към Съда на ЕС. До казуса се стигна, след като Столична община отказа да издаде акт за раждане на бебето Сара.

Съдбата на Сара се усложнява от факта, че е родена от еднополова двойка и има две майки – нещо, което не среща разбиране у нас, но и от особения статут на Гибралтар, Брекзит и от това, че двете майки, едната от Гибралтар, а другата от България, и малката им дъщеря, в момента живеят в Испания.

„От трите страни в България, естествено, е най-трудно. В Испания просто абсолютно няма разлика между нашето семейство и това на една хетеросексуална двойка, например“, заяви пред „Хоризонт“ преди време българската майка на Сара.

Тъй като и двете майки не са испански гражданки, а Сара е родена в Гибралтар, тя не може да придобие испанско гражданство.

Адвокатката на еднополовата двойка Деница Любенова определи днешното (15.04. б.р.) становище на генералния адвокат на Съда на Европейския съюз в Люксембург като важно за ЛГБТИ хората в България и за разплитане на сложния казус със Сара, която е без гражданство:

„Генералният адвокат казва, че отказът на българските власти да съставят този акт за раждане, представлява пречка за правата, които правото на ЕС предоставя на българската гражданка и на нейното дете.

Казусът "Сара" остава отворен въпреки днешното становище на генералния адвокат, което може да дава посоката и за решението на Съда в Люксембург, очаквано в края на април или май. А тогава отново случаят "Сара" ще се върне в полето на българската държава, която все пак ще е задължена да признае връзката на бебето Сара с еднополовите ѝ родители.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светът върви...

    96 3 Отговор
    На Приключване..

    Коментиран от #54

  • 2 Хмммм

    166 1 Отговор
    Нещо не разбирам:
    Съд на друга държава издава нещо си, което задължава българските власти да нарушат конституцията на България????

    Коментиран от #17, #23

  • 3 Лудогорец 9

    139 2 Отговор
    абе като нямате проблеми там стойте си в Испания и точка .Защо винаги искате нещо ,което не е нормално ? Когато сте избрали да сте различни сте били наясно с това и онова щ бали така ?Защо вие си избирате да сте различни и искате от нас и ние да сме ?Хайде гледайте си интересите другаде и не ни занимавайте с вашите интереси ...
  • 4 Буха ха

    141 1 Отговор
    (Сара) е родена от еднополова двойка и има две майки – нещо, което не среща разбиране у нас... Ми не е лесно за разбиране, моля някой да обясни...

    Коментиран от #7, #15, #90

  • 5 Флин

    125 2 Отговор
    Такова падение и деградация на обществото не е имало. Детето трябва да бъде изведено и отделено завинаги от извратените психопати които европейците ни представят представят като "семейство". Времето за рестарт настъпи!!!
  • 6 Рошко

    91 1 Отговор
    А следващия ще бъде и с трима бащи 😂😂😂😂
  • 7 Кокорчо🙄

    65 2 Отговор

    До коментар #4 от "Буха ха":

    В как се обяснява а глупост която се представя за истина, която вече и аз не знам що за глупост е
  • 8 Гад

    108 2 Отговор
    И защо това дете трябва да има Български акт за раждане, да му издадат Гибралтарски или Британски.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Е мисли бе пич

    8 46 Отговор

    До коментар #8 от "Гад":

    Защото живеят в Испания ( ЕС ) . Великобритания вече не е част от ЕС ! Гибралтар не знам дори къде се намира.

    Коментиран от #37

  • 11 джендер

    57 1 Отговор
    Абе случай с близнаци от двама бащи има , рядко е но е възможно ,но майката може да бъде само една, и няма причина да му се издадът документи .
    Посочва се българската майка а в графата баща се пише :N/A понятно за англичанката
  • 12 Генералът

    82 1 Отговор
    Това си техен проблем не на Бг. Хора с такива нестандартни наклонения не трябва да бъдат родители.
  • 13 324

    90 2 Отговор
    Хайде да видим дали съдът български ще се пречупи пред препоръката на ЕС в Люксембург, защото ако стане, значи нищо не важи за ЕС дори конституцията ни.! Наблюдавам повсеместно настъпление на ЛГТБ във филмите и сериали те от САЩ. Дори вече се връщат към миналото, за да доказват, че едва ли не всеки втори е със сбъркана ориентация. Жалко за децата, които са изложени на такава брутална пропаганда.

    Коментиран от #18, #57

  • 14 БПФ

    68 2 Отговор
    Ами да си стоят в Испания !!! България няма да промени Конституцията си заради тия двете обратнячки !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хахаха

    65 0 Отговор
    България НЕ Е ДЛЪЖНА, а е помолена !!!
    Двете ЛГБТИ отказват да посочат коя е рожденната майка.
    В този случай няма и основание детето да получи българско гражданство, от там акт за раждане, в последствие и паспорт !!!
  • 17 Въйййй

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хмммм":

    ,,Ройтерс,, отбелязва, че това е становище, което НЕ може да задължи или принуди България, да признае брака !!!!! Чети статията дръ.кало и ае бегай да си играеш
  • 18 човек от народа

    29 0 Отговор

    До коментар #13 от "324":

    за жалост - не само в краварските сериали, които по принцип са по -приятни от турските и индийските. вече и в нашенските пародии на сериали ги има . не е случайно !

    Коментиран от #34

  • 19 Деградация

    38 0 Отговор
    Дискутира се случай когато комуна от 9 лизбийки иска да признаят детето и впишат всички за негови родители. Във форума някои се майтапят за трима родители, но това вече е факт.
  • 20 Юрист

    20 4 Отговор
    Това становище на Генералния адвокат не е задължително за България, но след няколко месеца ще има решение на Е.Съд което ще е задължително.

    Коментиран от #36

  • 21 Сандо

    27 0 Отговор
    При така формираното Народно събрание скоро ще ни налети цялата тая сатанинска гадост.Единственото ни спасение е спешно бягство от дегенериралия Запад и съюз със страни,запазили изконните човешки ценности.
  • 22 Пешко

    33 0 Отговор
    Да му издадат британско и това е. Нямаме нужда от простотии. Достатъчно си ги имаме.

    Коментиран от #42

  • 23 АНОНИМЕН

    28 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хмммм":

    Може и да да се изпокарали и разделили двете "майки"! Всичко може! Но хайдукатите на това му казват създаване на ПРЕЦЕДЕНТ! Организация на ЛГБТ ги подпомага да дойдат и да търсят такъв документ тук в България! Един път да мине пред български съд такова нещо и връщане назад няма! Дето викат : Като се счупи джама на трафа и всички котаци са вътре на топло през зимата!
  • 24 Гост

    24 1 Отговор
    Да му издават ТЕ
  • 25 Хи хи

    31 0 Отговор
    Тия еврогейовете ще искат вече да се озаконяват деца с ТРИ И ПОВЕЧЕ МАЙКИ. Само в Америка и Европа е това извращение.
  • 26 Ванката

    18 0 Отговор
    Искам Боко и Навални да се земат и да ме осиновят,тогава ще се пиша и Иванка,щом го иска протокола.Ама първо да се земат..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Брутално

    22 0 Отговор
    планиран,изработен и пуснат в действие,план на световната ЛГТБ общност.Категоричната ,еднозначна позиция на цялото общество,и политиците в България, срещу Истанбулската конвенция,блокира плановете им.Ако си представим,че Народа е бетонен бент,който спира нахлуване на приливна вълна, която ще помете


    а в бъдеще унищожи семейните ценности,изградили и съхранили Българският народ,Една микро пукнатина е достатъчна за срутването на целия бент.В Испания нямали" проблем' но Испания си спазва закона,да не признава гражданство.
  • 29 Соломонов

    25 0 Отговор
    Да докажат, че е създадено при еднополова любов и получават документ!

    Коментиран от #43

  • 30 Оставам с впечатление,

    13 1 Отговор
    че биологичната майка е жената от Гибралтар. Ако е българката, не е ли достатъчно да пишат "баща: неизвестен" и детето пак ще получи българско гражданство. Коментарът ми е по-скоро въпрос, тъй като не съм наясно с правната страна на такива казуси.
  • 31 Напсуван,обиждан заради позицията ми

    21 1 Отговор
    Когато казвах,че от ЕС ,,файдата” ни е минимална,ме псуваха,обиждаха,обявяваха ме за русофил,агент на РФ. Излизаме от ЕС и това е. Работните заплати го държат толкова ниски,за да емигрираме на Запад. А тук,трябва да остане пустош ,както се вижда 3 милиона БГ граждани са навън и изтичането продължава.Заплатите не мърдат,законите не важат,всичко способства емиграцията. Българите трябва да се научим да търгуваме, и със ЕС и със Евразийския Съюз.Българи да могат да работят в чужбина при желание,в замяна чужди компании да оперират на нашия пазар и да предобиват пазарен дял от фирми,но златната акция да е винаги ,държавна.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    21 1 Отговор
    ЕвроПеDALите да си гледат работатата -
    в България децата имат майки и бащи...

    Коментиран от #35

  • 34 То и турските и индийските

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "човек от народа":

    сериали също не са случайни.
  • 35 Де да беше така

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    В много случаи ги имат само на хартия. Действителното положение на много български деца, за съжаление, е много различно от това, което си написал/идеализирал.
  • 36 Хахаха

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Юрист":

    Не е баш така.
    По нашето право трябва да се докаже произход, а двете ЛГБТИ крият коя е рожената майка.
    Няма произход ... няма и българско гражсанство
  • 37 rule

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Е мисли бе пич":

    Гибралтар е една много голяма скала, която се намира на входа на Средиземно море, ако идваш от Атлантическия океан.:) Между другото е част от UK!:) Дамите са опрели до българско гражданство на детето, защото не може да получи никое друго!

    Коментиран от #44

  • 38 Другия с коня

    5 0 Отговор
    Не разбирам какво означава термина " генерален Адвокат " към Съда в ЕС.....Тва Требе да е много важна длъжност,за да разпространяват всички Мнението му...Нещо Тихомир Шумов не доразбрал явно и пак пуска фейкове....

    Коментиран от #45

  • 39 🏳️‍🌈 + 🇪🇺 = ♥️

    15 0 Отговор
    Не разбирам логиката на тази сбъркана организация наречена ЕС с всичките и подопечни органи . Не зная дали има статистика за това, но предполагам че не повече от 5% от населението е хомосексуално . От математическа гледна точка няма логика да се опитваш да наложиш на останалите 95 % нещо което им е противно по природа за да се харесаш на това малцинство . Това автоматично ще срещне съпротивата на мнозинството на всички нива .
    Брака е институция която е функция на правилата и порядките в едно общество, то не е универсално правило . В някой страни например е допустимо многоженство, в други не . От тази гледна точка по отношение на регулиране на брачни отношения и родителски права важат обичаите и традициите на държавотворния народ . В случая с България - ние не приемаме еднополови бракове и произхождащи от това родителски права . Такива са нашите правила и всеки който не му харесват е напълно свободен да потърси друго място по света за живот .

    Коментиран от #46, #47

  • 40 Мнение

    11 0 Отговор
    Как 2 еднополови могат да заченат???
    Ще ни обясните ли бе адвокатите???
    Абсолютно вървене срещу Бога са еднополовите бракове!!! Привличането от същия пол се нарича ЗАБОЛЯВАНЕ, което се е случило при раждането на болния! Разбира се заболелите от такова заболяване не са виновни, че са се родили така, подобно на мн други хора, НО има един тънък момент, за който адвокатчета, медии и друга соросня си мълчат умишлено! А именно, че всяко видимо отклонение от нормалното семейно, би могло сериозно да навреди на психиката на децата около такива двойки!!!
    А това вече е сериозна причина гей двойките да бъдат ограничени да се показват на обществени места!!! Който не желае да се лекува, поне да не се показва пред децата!!!
    Сега тука някой може да измрънка, ама демокрация, права а у..? А къде са правата на тормозените по този начин деца аа???
    Ами утре педофилите и изнасилвачите, ако си потърсят правата в съда, тогава какво правим???
    Демокрация е едно, а свободия е съвсем друго!
    Не може да вредите на околните, пък било то и индиректно!!!

    Коментиран от #48

  • 41 пешо

    8 0 Отговор
    бааа*и!
    нямат спиране тия! ей за това го отнасят по пълна програма във все още нормалните общества.
  • 42 rule

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пешко":

    Не става! Детото 100% е от българката! Така че няма да му издадът! Така не става!
  • 43 rule

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Соломонов":

    Има и изкуствено осеменяване. Тия, обикновено се възползват от него!:)
  • 44 пешо

    12 0 Отговор

    До коментар #37 от "rule":

    "Дамите са опрели до..."
    е, те тука направи колосален гаф! според както разбирам, не всяка от тях е дама. :D
    б*си и извратеняците! само като си помисля, че това детенце е обречено да расте с тях...
  • 45 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Другия с коня":

    на практика таа особа, която уж трябва да стои на страната на закона, винаги играе в полза на съда. негова патерица, демек. евро.гейска направа.
  • 46 Аха ясно

    0 5 Отговор

    До коментар #39 от "🏳️‍🌈 + 🇪🇺 = ♥️":

    А кои бяхте вие фашоидни, та ще ми налагате вашите правила ???

    Коментиран от #49

  • 47 Монетата има две страни,

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "🏳️‍🌈 + 🇪🇺 = ♥️":

    всъщност даже са три, защото монетата е 3D- обект, а не двуизмерен. Или иначе казано, между черното и бялото има нюанси на сивото. В случая Конституцията ни е именно сивата страна. От една страна се казва, че всички се раждат с равни права, каквото е и правото да бъдеш родител. От друга, обаче, пише: "Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.". Сега, ПОЛЪТ в случая с двете жени, играе две противоречащи си роли. Ако им признаят брака/родителските права, въпреки че са от един и същи пол, то това би било привилегия. Ако не им ги признаят, то полът се превръща в ограничение. И при двете възможности Конституцията е едновременно правораздават и забраняваща - т.е сива зона.
  • 48 Има и един друг тънък момент

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Мнение":

    родители-алкохолици, наркомани, насилници и прочие също не се вписват в определението "нормална семейна среда". Статистически погледнато, децата, израснали в такива семейства много често "наследяват" този тип заболяване от родителите си (зависимостите също се водят за отклонения). Но никъде не е забранено априори такива хора да стават родители.
  • 49 Пиле

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Аха ясно":

    Биологията ги налага тези правила. Детето има майка жена и баща мъж, а не две майки или двама бащи.

    Коментиран от #74

  • 50 Гост

    5 0 Отговор
    Няма как да има две майки ,а да няма баща.Кой е дал спермата? Да издаде Испания документи,в България не се издават такива.

    Коментиран от #53

  • 51 Правата на детето?!

    0 0 Отговор
    Не разбирам, това дете има ли въобще някакво гражданство към момента? Струва ми се, че в случая то "опира пешкира". Всички разсъждават за правата или липсата на такива за родителите, но правата на детето остават на заден план.
  • 52 ✔️Pompev ®️

    1 0 Отговор
    И то е дете!
  • 53 Защо Испания да издава документи

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Доколкото разбирам, ролята на Испания е, че детето се е родило на нейна територия. Но никоя от двете жени не е с испански гражданство (затова и детето не може да получи такова). Що се отнася до биологичния баща - също зависи. Ако е използвана донорска сперма, биологичният баща, струва ми се, не е длъжен да признава бащинството.
  • 54 наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Светът върви...":

    Светът не е на приключване,а е пред претопяване.
  • 55 важно за ЛГБТИ хората в България

    6 0 Отговор
    Вие сте осъзнали божието наказание да нямате деца в момента на избора си да обичате човек от същия пол. Това е осъзнато решение с всички последствия произтичащи от него и искането да имате деца е егоистично и не само е път срещу божията промисъл, но и въвличате други хора в объркване и път различен от този водещ към бога. Карате някой да се лиши от детето си и искате да ви го даде, независимо дали във вид на сперма, яйцеклетка или осиновяване и впоследствие обърквате душата и на на едно невинно дете, като му показавате, че не трябва да следва естествения ход на природата даден ни свише за нашето развитие на този свят. Не мисля, че е най големия грях да се обичате, но със сигурност въвличането на другите хора в задоволяването на собствените ви егоистични нагони и желания, вече според мен е най големия ви грях. И аз греша и поради това се опитвам да намеря смирението в себе си търсейки прошка, затова моля смирете се и вие и се обичайте без да го натрапвате и да обърквате душите на невинните деца.

    Коментиран от #56

  • 56 Интересно,

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "важно за ЛГБТИ хората в България":

    ако оставим настрана темата за пола на родителите, би ми било интересно да чуя мнението ти относно зачеването на Исус и това, кой и защо е/би фигурирал в графата "баща" в акта за раждане на Исус.

    Коментиран от #59, #60

  • 57 един от многото

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "324":

    Най вероятно тихомълком ще го направят , ако вече не е направено!
  • 58 Мда

    0 0 Отговор
    Ако българката го е родила, да му издадат гражданство, ако не е, да докаже с ДНК тест, че му е родител и тогава.
  • 59 324

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Интересно,":

    Не знам защо задаваш този въпрос, но Бог в българския език е от мъжки род, на англ също! Ако беше жена сигурно по друг начин биха го обявили, освен това Исус е заченат непорочно тъй че това е много дълга тема за разговор и до никъде няма да стигнем.

    Коментиран от #62, #65

  • 60 По интересно е

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Интересно,":

    Защо спасителя е заченат непорочно в дома на Йосиф и Мария, а не в дома на Мария и Мария или в дома на Йосиф и Йосиф? Отговорът на твоя въпрос мисля, че се крие в моя въпрос. И защо зачеването е станало непорочно? Този мой въпрос пък мисля, че въобще обезмисля задаването на твоя въпрос.

    Коментиран от #63, #64

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Затова казах

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "324":

    да оставим пола на страна. Кой би фигурирал като баща в акта за раждане на Исус? Бог или Йосиф? Ако е Йосиф - защо? Ако е Бог - да обяснявам ли, защо би било парадоксално или се разбира от самосебе си? Освен това коментар 55 е изпълнен с противоречия - явно някой, считащ себе си (или поне представящ се) за много вярващ, споменава многократно Бог (и то с малка буква) излишно, взема неговата роля, смятайки се за съдник, че и твърди, че търси смирение, явно, поставяйки под въпрос Бог. Отделен въпрос е, че уж Бог бил наказал хомосексуалните да нямат деца (ако беше така, нямаше да коментираме този казус, защото е явно, че не им е отнел възпроизводителните функции), забравяйки, че Исус също не е имал деца (изводите оставям на теб). "Обичта" между Исус и апостол Йоан, който по време на Тайната вечеря обляга главата си върху гърдите на Исус, също поставя доста въпроси и предлага възможности за интерпретации. И т.н., и т.н.

    Коментиран от #66

  • 63 Как си го представяш

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "По интересно е":

    това "непорочно" зачатие? Ако ми дадеш някакво логично обяснение на този въпрос, може би ще отговориш на много от твоите и моите въпроси,
  • 64 Но с две думи,

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "По интересно е":

    в действителност искам да обърна внимание на друго - не мисля, че е редно да се замесва, респ. натрапва, религията в този случай. Въпросът за родителските права е сложен и без това. Религията не би спомогнала да бъде намерено каквото и да било решение.

    Коментиран от #76

  • 65 И да ти обърна внимание

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "324":

    на нещо друго: когато в английския се използва думата "Бог", то тя не е в никакъв род. Придобива род мъжки род, когато "Бог" бъде заменен с местоимение (той, него, негов и т.н.). Апропо, това не е от кой-знае какво значение. В много езици "Смъртта" е от мъжки род и бива изобразявана като мъж. И какво от това?
  • 66 Аз пък не те разбрах

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Затова казах":

    Интерпретираш, че Исус е бил хомосексуалист, защото е нямал деца и защото Йоан го е боготворял? Също така обясняваш как хомосексуалистите са със запазени детеродни функции защото не са грешни, но защо тогава спестяваш, че с нормални добре функциониращи детеродни функции не могат да имат биологично деца, след като се обичат и твърдиш, че е възможна интерпретация и Исус да е бил като тях? Какво им пречи тогава? Показваш знания в теологията, но избягваш непорочното начало и липсата на греховност в Исус и в Богородица. Нещо дай малко по сериозно.

    Коментиран от #67, #68

  • 67 Не, не го интерпретирам

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Аз пък не те разбрах":

    така. Казвам, че историята за Исус предлага много възможни интерпретации. И това беше една от тях. И в това може би е смисълът на религията - да поставя въпроси и предоставя различни възможности, а не да дава конкретни отговори (както няма и конкретен отговор за непорочното зачатие, в днешно време инвитро-то не е ли вид "непорочно зачатие?). От съвременна гледна точка - какво би помислил, ако видиш един мъж да положи главата си върху гърдите на друг, без да има родствена връзка между тях?
  • 68 И друго не разбирам -

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Аз пък не те разбрах":

    кое точно в желанието да отгледаш и бъдеш родител на дете, което не е биологично твое, е в противоречие с християнските традиции. Нима Йосиф не прави именно това, отглеждайки Исус като свое дете, въпреки всякакви гонения? Дали пък няма повече аналогии, отколкото различия, в този случай?! Но, не искам да се впускам в повече размишления - всеки намира отговора за себе си, според личните си разбирания и тълкувания.

    Коментиран от #69, #75

  • 69 Порока при гейовете

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "И друго не разбирам -":

    Йосиф и Мария нямат порок, не са сгрешили, не са грешни и не са виновни за зачеването и затова то е непорочно. Но когато гей двойка накарат някой да им зачене или даде дете въпреки собствения си отказаз да направят нормално семейство и да си имат свой деца по тяхна воля, а не поради друга невъзможнст, тогава лъсва порок, защото виновно карат някой друг да върши грях за задоволяване на желанието им да имат деца въпреки нежеланието им това да е по нормалния начин. А отглеждането на Исус от Йосиф е пример за тези които в нормална среда могат да обичат и отгледат като свое чуждо дете. Защо е важно средата да е нормална с майка и баща? Защото така е отредено да бъде. До мъжа да застане жена. Всички други интерпретации са оправдания на пороците ни.

    Коментиран от #70, #78, #81

  • 70 И какво излиза,

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Порока при гейовете":

    че Бог е имал порок - забременил е Мария и е накарал другиго (Йосиф) да му отгледа детето? Как се зачева "непорочно" - вече попитах, но отговор няма. Явно, противоречието в това словосъчетание е трудно обяснимо и за други, не само за мен.

    Коментиран от #71

  • 71 Излиза

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "И какво излиза,":

    Че Адам и Ева са порока на Бог щом считаш за порочно, а не за божествена намеса спасяването на човечеството със зачеването на Исус. Демек според теб ти си порока на Бога, а не божие творение.

    Коментиран от #72, #73

  • 72 Ами не,

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Излиза":

    аз съм си аз. Дали съм порок или негово творение, ще отсъди единствено Бог, когато дойде моментът да се изправя пред него.
  • 73 Но има нещо друго,

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Излиза":

    ако няма порок/грехове, то и думата "спасение" губи смисъла си. Ако човекът е Божие творение, то и грехът е също така Божие творение.
  • 74 Глупости

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Пиле":

    Биологията не се интересува от глупости, нито се е произнасяла по въпроса, нито е налагала, нито е задължавала, тя просто си върши нейната работа ! Да си виждал животните, като биологични видове да се занимават с глупости, като брак или съжителство ? Да си чувал да си правят класификации ? Само човешките безмозъчни се мислят за много умни, но са по-задръстени от животните. Как са оцелели тия животни без ценности, култури, порядки и други малоумни измислици, а ??? Ми щото са по-умни от човешките животни, за това......

    Коментиран от #79

  • 75 Бреййй

    0 2 Отговор

    До коментар #68 от "И друго не разбирам -":

    А кой изобщо е длъжен да се съобразява с религиозни простотии ??? Имаш си традиции ? Следвай си ги, никой не ти пречи ! И от тук факта, че е редно и ти да не пречиш на хора, на които не им изнасят религиозни лигавщини

    Коментиран от #84

  • 76 Ми да

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Но с две думи,":

    Религията е една извънредна простотия, която е допринесла за това, хора да смятат секса за престъпление, но само защото човек изпитва удоволствие ! Ако чуят, че някой е бил измъчван, ще се радват, ако чуят, че е правил секс т.е. получил удоволствие се заформят гнусни интриги и плюене. На комплексираните слабаци и невежи, им е трудно да слушат как някой е получил удоволствие, това е.....
  • 77 Къде е отредено

    2 3 Отговор
    до мъжа да застане жената? Някъде въобще в Библията споменава ли се, че Йосиф е изпълнил традиционната "мъжка" роля и е създал биологични деца?
  • 78 Коментар 77

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Порока при гейовете":

    е отправен към теб.
  • 79 Вярно са глупости

    1 3 Отговор

    До коментар #74 от "Глупости":

    Бог е създал човека по свой образ и подобие, затова човек е способен да мисли и създава. Но щом те влече да си животно без да създаваш дом и семейство това е твой избор, а не повик на животинското царство.

    Коментиран от #80

  • 80 Ахахах

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Вярно са глупости":

    По чие подобие по-точно мъж или жена, че се обърках вече с вашите религиозни глупости !?

    Коментиран от #83

  • 81 Много е интересно,

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Порока при гейовете":

    между другото, да се наблюдава, как интерпретираш Библията. Помисли малко: дали наистина до мъжа застава жена или до жената застава мъж? Йосиф ли има главната роля в семейството или Мария? За това говоря - всеки чете Библията по различен начин. Няма нищо конкретно определено или предначертано от Библията. Но има предначертани от ЦЪРКВАТА интерпретации. Обаче оттук вече бихме влезли в една дискусия без край. А нямам нито време, нито желание за подобно нещо.
  • 82 ЛЛЛ

    3 0 Отговор
    Истината е, че искат да приемем Истанбулската конвенция и с всякакви средства ще се опитат да ни накарат да го направим, гад@ве
  • 83 Истината

    5 1 Отговор

    До коментар #80 от "Ахахах":

    Логиката на тия показва, че бога им очевидно е, или джендър, или хермафродит

    Коментиран от #85

  • 84 Пич,

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Бреййй":

    объркал си, на кого си писал май. Или пък не си разбрал за какво говоря. Чети другия път, преди да коментираш! Пък, ако нямаш капацитет да проследиш в един разговор, кой какво е казал, то тогава просто не се меси, защото се излагаш.😉
  • 85 Другата истина

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Истината":

    Логиката показва, че единият от тия двамата е атеист, но познава Библията.
  • 86 Измамници

    2 1 Отговор
    Пълна порнография. Тези предизвикват проблеми, за да могат после цяла една сюрия НПО да правят пари от това. Нека да докажат, че еднополова двойка може да зачене и роди дете. Трябва да ги съдят за за измама. А и къде е правото на биологичния баща. Гепили му семето, а после се правят на "родители".
  • 87 ганю

    4 0 Отговор
    съдът защо не разпореди всички заплати в бг да станат като европейските ,ами се занимават с глупости
  • 88 1520

    1 0 Отговор
    и кой от двете майки е бащата защото майката винаги е една
  • 89 Натали

    1 0 Отговор
    Не ли Сара родена в болницата?Няма начин да приемат родилката без документи.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 сноу

    1 0 Отговор
    И-и що трябва ние да издаваме нещо си за някаква Сара ,дето и името и е като на кучката на съседа ,след като тия двенките "майки"са метлосвали като замаяни по света...Ако е било от сърбел разбирам ,а то от узурлък..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове