Last news in Fakti

22 Април, 2021 10:37, обновена 22 Април, 2021 11:13 8 306 58

Тошко Йорданов: Подкрепяме мораториума, ще разберете скоро правим ли кабинет

  • концесии-
  • тошко йорданов-
  • итн-
  • корнелия нинова

Скандал в парламента за концесиите

Тошко Йорданов: Подкрепяме мораториума, ще разберете скоро правим ли кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник - председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви от парламентарната трибуна, че групата на партията в Народното събрание ще подкрепи мораториума, внесен от "Изправи се! Мутри вън!".

Предложението касае решения за концесии и назначения, извършени от правителството в оставка.

Остро изказване към лидера на БСП направи председателя на ПГ на Има такъв народ Тошко Йорданов. Поводът беше упреците на Корнелия Нинова към новите фомации в парламента, че са забавили налагането на мораториум върху сделките на правителството в оставка. В пленарната зала се появиха сериозни противоречия между БСП и другите формации. Имаше и остри реплики, разменени с ДПС.

Тошко Йорданов реагира, обръщайки се към своята "съученичка, лидерна партия", визирайки Нинова. Двамата са завършили Националната гимназия за древни езици и култури в София.

"Когато човек почне да говори политически, без връзка с реалността, да е в рамките на 2-3 минути, после никой не го слуша", каза Йорданов.

Председателят на правната комисия Радостин Василев от ИТН също се обърна към Нинова, обръщайки внимание, че толкова година БСП не се е справила с назначенията на ГЕРБ, а сега се прави политически пиар.

"А дали ще направим кабинет или не, ще разберете съвсем скоро", обърна се Йорданов към залата.

Днес от ГЕРБ-СДС ще разговарят с "Има такъв народ" за евентуална подкрепа за кабинета "Митов".

По - рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини, Йордан Цонев от ДПС, че е лобирал за подкрепа на мораториума срещу концесии.

Йордан Цонев ме помоли: Оттегли си предложението /б.р. за мораториума/ и ще те подкрепим след седмица, защото има няколко обществени поръчки и концесии. Казах му: Кой си ти, та да казваш какво да прави парламентарната група на БСП.

Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Не съм изненадан от думите ѝ. Не е само моя оценката за това, което се случва там. Хората дадоха оценка за тяхната партия и техния лидер. Това репликира депутатът от ДПС Йордан Цонев.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    72 20 Отговор
    Дано най-вече Вие сте разбрали за какво гласуваха хората за вас. Колкото повече време минава си мисля, че ни чака поредното разочарование.

    Коментиран от #21, #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Севда

    69 21 Отговор
    На знаете че освен милионите гласували за референдума на Слави имаше и толкова, които не го подкрепиха !

    Коментиран от #7

  • 4 Дренчев

    58 11 Отговор
    Ако, партиите „анти герб“ не намерят начин за комуникация и противодействие на тоя корупционно – административен мас тодонт, по- добре, да разтурят седянката, мерси?

    На мен ми писна, да слушам изявления и медийни участия, от които да разбирам, как всеки по отделно е по – велик от всички, но да не виждам, да се осъществяват разговори по общите теми, за които тези „всички“ са изпратени в това НС.

    Омръзна ми да слушам за комисии, когато изпълнителната власт е в ръцете на Бойко Борисов и той се подиграва откровено на Парламента, събирайки и насъсквайки купените играчи по всяка нормалност.

    Или се наговаряйте и го почвайте тоя мазен и страхлив крадец, или заминавайте и да идват следващите, търпението ми отдавна е изчерпано, а 12 години от живота ми в тоя гнусен провинциален неолит са огромна жертва!

    Коментиран от #42

  • 5 Абе

    44 3 Отговор
    партиите „анти герб“ не е важна, а това да се направи нещо за хората !
  • 6 Хахаха..

    44 3 Отговор
    Йордан Цонев или Данчо Ментата,ника му го следва като дим над водата вече 30 години.От три думи двете му са лъжа,а третата-съмнителна..
  • 7 БГ гражданин

    42 10 Отговор

    До коментар #3 от "Севда":

    А кой торпилира площада ? Тошко – високомерно его, надскачащо ръста му, раздава оценки кой колко минути да говорел, щото нататък никой не го слушал след 2-рата минута. Капонката и тя на всяка манджа мерудия и даже цитира Данчо Ментата, а Данчо Ментата обикаля като цветарка всите и се прави на капел -майстор на така наречената „опозиция“, изведнъж и той се пръкна революционер, след като коленичеше, молейки се пред Боко да му прости, че го нарича „мутра“. И си играем на „мораториума ни е по-добър от вашия“, докато ГЕРБ се бетонира тотално. Ако питате нас, всите за нищо не ставате.
  • 8 гост

    27 26 Отговор
    бел. на редакцията си я заврете от зад. Сега не е време за мажоритарни избори докато ни управляват по градовете и селата мафиоти от Герб. Първо повсеместна чистка на мафиотските структори и после мажоритарни избори.

    Коментиран от #23

  • 9 Филиповци

    31 12 Отговор
    Скоро ще разберете ......това го чуваме вече 3 седмици ....срам
  • 10 Неделко

    22 14 Отговор
    Едно е ясно - мутрата и айдуците от ДПС рано или късно в пандиза !
  • 11 Спиро Киров

    43 14 Отговор
    Жалки смешници, гномове, джуджета и чалгари.
  • 12 Поп Кръстю

    39 13 Отговор
    Събирай си багажа и вън от парламента. По- голяма мастия- фурнаджийска лопата в България няма. Поне се извинете на хората, които излъгахте и гласуваха за вас. Позор. Боже пази България.
  • 13 айдук Кольо

    15 19 Отговор
    Евала Слави ,на теб разчитаме ...искам вече да махна това "айдук" пред името си
  • 14 УЖ КОМАНДВАЩИЯ ДЪРЖАВАТА

    17 19 Отговор
    Облече жълтата фланелка .... ама финишира с патерица ... СМЕХ СМЕХ СМЕХ ,
  • 15 Някой

    38 11 Отговор
    Тоя пак се изхвърли като лилипут в безвремието.Какво може да се очаква от един придворен шут?!
  • 16 фра8

    13 11 Отговор
    Шутовете са кукли на конци на БКПдс, като всички през последните 76 години!, и затова играят с народа на тука има тука нема. Сега мм опъват конците.
  • 17 Думите

    19 3 Отговор
    нямат значение, и и във тоя смисъл хората на думите стават излишни. Какво е това преход ? И защо стигнахме до тука.? .. Преходът е едно жестоко безвремие в което българското общество се разпадна , българската индустрия приключи, българската политическа система се срути преди да бъде изградена и създадена. Българската демокрация е имитация на демокрация , тоест как преходът започна с имитация на демокрация и завърши като карикатура на диктатура в условията в които ние живеем в момента.
  • 18 МОМЕНТАЛНАТА ПОЯВА НА

    17 25 Отговор
    ТРОЛОВЕТЕ НА СИКАДЖИЯТА ДРАСКАЩИ БЕЗМИСЛИЦИ ТУК ОЗНАЧАВА , ЧЕ ТОЛУПА Е ИЗПАДНАЛ В УЖАС ОТ .... ФАКТА ЧЕ ОТЛИТА С ДВЕСТА КЪМ ПАНДИЗА
  • 19 яяяяяя

    36 7 Отговор
    Гола вода сте до тука г-да политчалгари!
  • 20 777ехтошее

    33 7 Отговор
    - Много напредна нашата медицина - казва една 92-годишна баба на съседката си. - Едно време, като бях на 20 години, по пет пъти се събличах пред доктора, докато разбере какво ми е. А сега, като ме види на вратата, вика: "Покажи си само езика!" И веднага ми пише рецептата.--Тошко Йорданов ти кога стана май--уна кога ти почервеня г..ъ .?! Не случайно има приказка колко са злобни дребните хора че и като паток ходиш,засрами се че ще скапете държавата още повече от комунетата и ще ви е страх пеш да ходите.
  • 21 Иван

    44 10 Отговор

    До коментар #1 от "коко":

    Ако има някой, който си е мислел, че учиндолския, мая Галева, Христо Иванов и т.н. ще направят нещо съществено, значи не е в час.
  • 22 Ива

    11 26 Отговор
    Огромен рев от от ТИКВОПИТЕКА ... щот е пътник ... и още има наглоста да заплашва ... ало къде са ти двайсетината биячи бре смешник ?
  • 23 перничанин

    28 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Айре де, а кога е времето. Значи време е да направим комисии и комисийки, а не е време да уважим това заради което над 500 000 си дадоха гласа за тях, да не говорим за референдума. За какви чистки пишеш, това е НС, не е съд и прокуратура.
  • 24 смешници

    31 7 Отговор
    Ние че ще разберем, ще разберем. Лошото е , че вие още не сте разбрали, ще правите ли кабинет, или не. Чакате от Сараите да ви наредят какво да правите и дали кабинета ще е ваш или на РБ. На все тая - все ще е кабинет на ДПС.
  • 25 Българин

    23 18 Отговор
    Тошкооо! Целият народ гласува за вас за да размажете Тиквата, не за да дадете властта на БСП и Черепа чрез Румен Радев!
  • 26 ЧАКАЙТЕ

    8 22 Отговор
    СЛАВИ НЕ ЧЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ ВИ , БОЙКО ГИ ЧЕТЕШЕ И СЕГА НА МОЖЕ ДА СЕ ОПОМНИ !
  • 27 Чакащ

    17 3 Отговор
    Изчаканисе,чакалото.А дано,ма на дали.
  • 28 Баба Вуна

    26 3 Отговор
    мър божеее той семейство не може да създаде, ние чакаме правителство от него, чавка ли мозъка ни изпи?!
  • 29 стрелочник

    25 3 Отговор
    Колко да чакаме, 800 дни ли?
  • 30 Антимафия

    8 17 Отговор

    До коментар #1 от "коко":

    Гласувахме, такива като Йордан Цонев" Ментата",
    да нямат допир до Парламента?
    Видяхме и корупцията на мишока" Ментата",
    как започна да показва ,
    кой и къде ще нарежда картите в Парламинта?

    Адмираций за Корнелия Нинова и БСП!

    Един добър пример ,как се контролира корупцията!

    Не съм от БСП,
    НО УВАЖАВАМ ПОСТЪПКАТА НА НИНОВА?
  • 31 Струва ми се

    4 15 Отговор
    Че ГЕРБ ще е патерица на ИТН и ДБ. Настъпи часът Борисов да се отърве от зависимостите си. И България да тръгне нагоре.

    Коментиран от #36

  • 32 Мораторуим

    13 4 Отговор
    за решения на законно избрано и действащо все още правителство , май някой малко чете където трябва ?
  • 33 зъл пес

    31 3 Отговор
    Лилипутко,вече станахте досадни.Идвате ни малко байгън.То не бяха мълчание,то не бяха криеници.ужас.Ако така управлявате,по-добре да изчезнете завинаги.Ни шоу ни трябва ,ни да гледаме вкиснатите,оплезени и противни мутри.
  • 34 Георги v.

    27 5 Отговор
    Тези "Господари на мълчанието", вече стават смешни. Намръщени, не казват нищо съществено, защото очевидно не могат. Вожда им се крие. Поредната грешка на избирателите. Ще направят така, че Б. Б. ще се върне на бял кон, което не е добре.
  • 35 Мнение

    3 8 Отговор
    Може приятно да ни изненадат. Имат обещана подкрепа от всички в НС. От ГЕРБ може да им предложат Любен Дилов за министър на туризма.🙂
  • 36 Исус Христос

    16 2 Отговор

    До коментар #31 от "Струва ми се":

    Да,да, ще тръгне,ама друг път.Със задкулисието зад бай Чалга,чекай ти нагоре.
  • 37 Редакторче

    10 7 Отговор
    Редакторчето, не си слагай подлия послепис навсякъде, ами си извади главата от ******* и се огледай!

    Коментиран от #46

  • 38 Кучето Борко

    1 3 Отговор
    Шефа ще даде подкрепа на ИТН и ДБ. И ще рине обора.
  • 39 Браво за принципната

    12 2 Отговор
    позиция на ред.на Факти относно отказа на ИТН от мажоритарни избори с което излъгаха избирателите. Сега чакаме правителство от ИТН ама друг път.
  • 40 Защо им е мораториум.

    18 4 Отговор
    Да направят правителство и няма нужда от мораториум в последния момент.Той Борисов не е чакал да подаде оставка че тогава да запичва назначения и да дава концесии.Всичко е само демагогия,популизъм ,губене на време и пъчене кой е повече срещу Борисов.Ох ,жалки са!
  • 41 кишето

    19 6 Отговор
    Май никой от тия не става за нищо. Добре е да сте го разбрали вече.
    Да си идва Бойко, че инак майка ни жална...
  • 42 някойси

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дренчев":

    Дренчев,явно чакаш някой друг да ти оправи живота.Образования,начетен и умен човек съумява сам да се погрижи да живее добре.Другите,като теб,реват по форумите
  • 43 уфуф

    15 3 Отговор
    Айде сега протестиращите от лятото да излизат на протести срещу протестните партии че нещо май на вятъра им отива идеята заради която бяха по площади и кръстовища.
  • 44 НИКО

    5 11 Отговор
    Нови избори и да ги няма. Трябва да се спечелят от ИТН + още малко % за Да Бг и Мутри вън и да видим тогава стават ли за нещо новите или са същите паразити. ДПС трябва да изчезне като ДОСТ, да се изпари и никога повече да няма турска партия в Българския парламент. Не харесвам и никога няма да удобря социалистите, но за сега Радев се показа като добър президент и ако алтернативата е слаба ще трябва да се гласува за него. Вярата умира последна, трянва да успеем да променим съдбата си.
  • 45 niki

    8 9 Отговор
    братя българи слави ви предава всеки ден корнелия е единствената която си държи на думата

    Коментиран от #50

  • 46 Шопо

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Редакторче":

    И он леб требе да яде!
  • 47 Чакаме те

    7 6 Отговор
    Идвай си бате Боби, че тия се наиграха...
  • 48 гнус

    5 4 Отговор
    Ревизия и мораториум и на "синдикатите"!
    Да се отменят всички техни договорки с олигарсите през последните 10 год.
  • 49 Змей

    11 2 Отговор
    Нямам нищо против партията на Слави Трифонов, но защо ми се струва, че не знаят какво да правят? Този резултат от изборите сякаш им дойде съвсем неочаквано, вероятно не са мислили, че ще се наложи да правят правителство, а просто да бъдат една действаща опозиция. Пожелавам им да не се издънят, а по този начин и да разочароват избирателите си, защото ако се стигне до извънредни избори, едва ли ще получат нещо повече от това, което получиха сега, а може и да е доста по-зле. Хората гласуваха за вас с някаква надежда, че ще промените нещо и гледайте да не се ос...е!
  • 50 ДО СЕГА

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "niki":

    НЕ СЕ УСЕЩА! НО АКО ТОВА Е ТАКА ... ЖАЛНА МУ МАЙКА ... НА АЗ-А!
  • 51 1357

    3 10 Отговор
    Правителство няма да се направи,от нито една партия.Най-правилно е служебен кабинет по предложение на Президента на България Румен Радев.След това нови избори.А за Румен Радев ще гласуват повече от 3 милиона.Заслужава да го изберем,след като запази здрави нерви,при подлата провокативна роля на Герб, ОП с пияния Валери Симеонов, Воля с осъдения на 4 години ефективно В. Марешки и на глупавата и неграмотна /по Българска История и имената на Българските учени-Балан и Балабанов/ Екатерина Захариева, ПКП Цвета Караянчева -без морал,турската продажна политика на ДПС и големите грешки на БСП/не го предложиха веднага за втори мандат,а чакаха какво ще кажат от гей отрядите на ЕП и ЕС.Така ,че справедливо е да има нови избори за Парламент на есен и избор за Български Президент.Не се правете на неразбиращи.Герб и придружаващите ги другари трябва да изчезнат на есен.Тогава има надежда България бавно да тръгне напред.
  • 52 Реалист

    7 3 Отговор
    Всички анти ГЕРБ партийки на практика нямат избор, освен да излъжат избирателите си. А това ще е смъртоносно за тях на изборите през есента. ББ го знае и сега ще ги остави да се окажат в *айна до ушите. Да си покажат лобитата и как искат да връщат пасове на спонсорите си!

    Коментиран от #53

  • 53 Да се знае

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "Реалист":

    А вие които сте за ГерБ подкрепяте ли много милиардните заеми изтеглени без погасителен план, реалноста е че точно тия ''твойте'' 10 12г и още няколко защото в енергетиката се подписаха договори за 5г напред таа ''твойте'' помислиха ли за поколенията ? Или просто си хабиш клавиатурата и от Реалист се превръщаш в защититник на хора които нямат грам управленски интелект.
  • 54 Бъбу

    6 0 Отговор
    Абе, като ревете постоянно за Борисов, аз да попитам, кога ще се яви в парламента този страховит клоун сл.. тр.Стига е поскачал маймунка Тошко, искаме да видим шута. Като ги гледам какви лъжци са, мога само да кажа на тези които гласуваха за тях, честито да ви е.
  • 55 Един от БГ

    10 0 Отговор
    Скъпи политици от ИТН.Хората гласуваха срещу ГЕРБ,а не да гледаме неадекватни циркове от 3 дена.Конфронтациите които създавате между вас и БСП са в интерес само на ГЕРБ.Искаме правителство и да се започне чистка в държавата на мутренските пипала във всички нива на властта.Политиката не е права линия а дипломация.Врагът на моя враг е мой приятел.Ще подмина предложението на БСП,за мораториум върху концесиите,които вие отхвърлихте,а сега същото предложение от ИМВ приехте.Не сме в детската градина и такива тъъпи изпълнения не са в поза на никого.Всичко което се предлага срещу мафията,трябва да се приема единодушно,независимо от кой е предложено.Врагът е само един и се нарича ГЕРБ.След като го елиминирате,тогава може да си ги мерите,но сега такива конфронтации са пагубни за България.Някой смятат,че мълчанието ви е някаква идея,зад която се крие програма и правителство,но аз не смятам така.Мисля че подлъгахте стотици хиляди избиратели,за да гушнете едни 6 милиона от субсидии и да си закрепите фалиралата телевизия.Сега ми се правите на принципи и смятате да прекарате 2/3 закончета и да кажете,че сте си свършили работата и чао.Нарочно правите конфронтация с БСП,които казаха че ще ви подкрепят без да участват в коалиция,за да може да откажете мандата и да кажете,че е безмислено без мнозинство.Дано не съм прав,но ака излезна прав ще ядете дървото.И на зомбитата,които си мислят че едно служебно правителство ще им решат пропблемите,мога да кажа,че служебното правите
  • 56 Един от БГ

    9 0 Отговор
    И на зомбитата,които си мислят че едно служебно правителство ще им решат пропблемите,мога да кажа,че служебното правителство без парламента е едно голямо нищо.Всички закони и промените в тях,могат да се осъществят само с наличието на парламент.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ромите, ровете

    2 0 Отговор
    търсете стари различия; ТОЙ НАРОДЪТ ще ви покаже ПЪТЯ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове