19 Януари, 2013 17:27 2 382 5

Местан е новият лидер на ДПС

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • доган-
  • оставка-
  • атентат

Доган: Оттеглям се от ДПС

Местан е новият лидер на ДПС - 1
Снимка:БГНЕС

Лютви Местан бе избран за председател на ДПС със 100% от гласовете на Осмата конференция на ДПС, съобщи депутатът Гюнай Сефер пред журналисти..

 С промяна в устава Ахмед Доган стана пожизнен почетен председател.

Местан бе посочен за лидерския пост от Ахмед Доган, който по-рано обяви оставката си като председател на партията.

Досега Местан бе зам.-председател на ДПС и зам.-председател на парламентарната група, един от най-близките до Доган.

След избора си Местан призова ДПС да отиде единно на изборите.

По-рано стана ясно, че Ахмед Доган се оттегля от лидерския пост в ДПС. Това става ясно от прочетения пред делегатите доклад на Сокола от Филиз Хюсменова.

На предпоследната - 29-та страница се посочва: „Този път решението ми е категорично! Предлагам за председател на ДПС кандидатурата на г-н Лютви Местан".

Сред основанията да предложи досегашния заместник-председател Местан за свой наследник Доган посочва, че той се е изградил като респектиращ парламентарист, възприет е от ДПС като един от най-добрите трибуни на партията, има визионерски усет, диалогичен е и не на последно място следващият председател трябва да е от Кърджали.

Ахмед Доган е несменяем водач на Движението от 1990 година. Неколкократно е говорил за оттеглянето си. За това той е намерил за нужно да подчертае, че сега решението е категорично.

Сокола предупреди, че в следващите 5 години се влиза в ежегоден цикъл от избори.

В доклада си Доган недвусмислено посочва, че Движението трябва да се съсредоточи върху местната власт като перспектива за икономически просперитет. Стремежът за участие в правителството не трябва да е самоцел.

ЕС няма друга алтернатива от превръщането на Балканите в зона за сигурност и просперитет.

В словото си Ахмед Доган за първи път защити 12 имами, обвинени в Пазарджик по дело за радикален ислям. Той припомни, че по същите обвинения е бил осъден от тоталитарната държава.

Сокола призна, че като лидер от 23 години е натрупал доста негативи, които пречат на партията. По тази причина той се оттегля в името на свободата и развитието на ДПС, става ясно от прочетения доклад.

ДПС е другото мое аз и затова няма къде да избягам от него. Оставам посветен на каузата на ДПС. 

Доган подчерта, че борците за свобода трябва да имат право на свободен избор – кога да се оттеглят от нагнетения терен на борбата за права и свободи и демокрация, за да предоставят възможността на други да поемат щафетата.

Тепърва ще се анализира "случаят ГЕРБ и Бойко Борисов" в най-новата история на България. Най-вече от гледна точка на въпроса: защо след близо 20 г. преход към пазарна икономика и демокрация властовата система на държавата беше обсебена от идентифицирани "летящи обекти" от подземния свят. С ваше позволение бих искал да се изповядам пред вас като човек, който е преживял катарзис на подмяната на демокрацията с диктатура.

Виждайки как реагира медията и обществото на поведението на един мачо като герой-спасител, ти става тъжно и мъчно, заявява Доган. Диктаторите не разбират от базови ценности, политическо целеполагане и стратегия за развитие на страната. Но те по-добре от нас усещат инстинктивната сила на властовата система и нейните инструменти. Особено микрофона, камерата и силовите инструменти. И всичко, което може да служи за принуда и рекет. Могат да ти вземат бизнеса, но ти трябва да се чувстваш благодарен. Могат да те фалират, но ти трябва да мълчиш и да се страхуваш. Защото може да последва и нещо много по-лошо. Могат да те компрометират чрез медията до такава степен, че гледайки се в огледалото да не можеш да се познаеш. Но диктаторите, като нашия герой - спасител са странни хора. Колкото и да са суетни и арогантни пред камерата, в същата степен са неуверени и страхливи в бъдещата посока на времето. Затова тях изключително много ги интересува оцеляването.

Машината на страната е конструирана по "свой образ и подобие" и пусната в действие. И тя започва да произвежда необходимия за събуждането на инстинкта за оцеляване продукт - страха. Но въпреки всичко нашият герой-спасител не се чувства сигурен, той иска да бъде презастрахован и затова решава в приятелски порядък да се обърне към турския си колега от Анкара да му се притече на помощ с каквото може. И естествено колегата му от Анкара откликва положително. Не искам да коментирам поведението на чужди премиери от коректност, въпреки че имам морални основания за това. Искам само да припомня на нашия герой - спасител, тъй като не обича да чете и хабер си няма от история, че няма нищо ново под слънцето на историята. Затова той вероятно не знае, че така влиза в странни отношения, които имат аналогични модели в историята на Балканите. Стремежът на диктаторите към абсолютна власт е без граници. И накрая стават жертва на същата машина на властта, която са създали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    ТИ ЛИ СЕ ОТТЕГЛЯШ БЕ МИШКАР !?
  • 2 мури

    0 0 Отговор
    ДПС е част от голям сценарий. Оглавявана е от хора, които през комунизма бяха уши на тогавашната милиция и предаваха своите. През така наречения капитализъм твърдо са подкрепяли БСП при важни гласувания и заедно с тях окрадоха държавата. Това са борби за преразпределение.
  • 3 румбо

    0 0 Отговор
    Брей то било прощално представление!"Многострадалния Ахмед"-МАШААЛАХ!
  • 4 Трибал

    0 0 Отговор
    Сега пък след като нета гръмна щели да търсят биячите,а пишман атентатора дребно хулиганство!Очаквайте новия сериал Търсят се,по Босфор тв.Смях

    http://www.livenews.bg/Zashto-se-AtentatNa-Dogan.-.
  • 5 муспи

    0 0 Отговор
    Лютви Местан е взел под своя закрила атентатора, защото Цецо разполага с интформация че това е същия атентатор от Бургас, а Боко ще изпрати Младенов (министъра на Външните работи с българското име) в изсраел да го каже. Виждате, Лютви е неопитен, Ахмет нямаше да направи такава глупост. Ние българите предполагаме че зад всичко стои Мосад, за да разкара турците от България и да ги забие като пушечно месо на кюрдския фронт, за да започне усвояването на Ню Изсраил. При жалките ресурси с които разполагаме, ние може да им устроиме такова посрещане, че да проклинат своя дявол дето им е втълпил този дяволък.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове