20 Януари, 2013 11:04 1 482 19

Местан: Това бе ритуално, показно политическо покушение

  • покушение-
  • лютви местан

 

За съжаление отекна изстрел преди всичко в усещанията на всички делегати и на всички наши членове и симпатизанти, които наблюдаваха директно в ефир висшия форум на ДПС. Това каза пред „Неделя 150“ по БНР председателят на ДПС Лютви Местан.

"Защото ние получихме един много тежък урок, че демокрацията не е веднъж завинаги установена система от ценности, за съжаление тя се оказва, че е доста уязвима и трябва непрекъснато да се обгрижва. Оказва се, че е възможно дори в условие на формална демократична система, че могат да се реализират и недемократични модели на управление, които създават предпоставките за подобни нападения. Заявявам категорично, че криминалното минало на това лице не дава основание деянието му да се квалифицира като криминално. Срещу г-н Доган бе извършено безпрецедентно политическо покушение", каза Лютви Местан.

Аз ще бъда най-щастливият политик, ако обществото ни е толкова зряло, че да възприеме това покушение срещу лидера на ДПС не просто като покушение срещу един политически лидер и членовете на партията, която той ръководи, а се възприеме като покушение срещу българската демокрация спрямо близо 8 млн. български граждани. Аз ще бъда най-щастливият политик ако оценката за това покушение е, че то е извършено срещу базовата ценностна система на демокрацията въобще, в частност на българската демокрация. На за съжаление ще трябва заедно да извървим още доста път, за да достигнем тази степен на зрялост на обществото ни, заяви новият лидер на ДПС.

Според него, ръководството на партията е овладяло ситуацията. "Аз, г-н Бисеров, д-р Чакъров, ние обкръжихме нападателя и всъщност го съхранихме. Ние го изведохме от залата и това е много важно да се чуе. Час и 13 минути ние чакахме полицията да дойде да си го прибере. Буквално виках от трибуната къде са полицаите, да го приберат, след като няколко души направихме кордон около нападателя, въпреки силната емоция, защото ние не сме от вчера.

Имаме опит да се сетим, че може би част от сценария е бил да се случат още по-трагични неща и с нападателя, за да може тезата за инсценировката да бъде завършена. За нас физическият изпълнител е ясен. Ако искаме да възстановим доверието в ресурсите на демокрацията ни, ще трябва да чуем отговор на въпроса: кой е политическият поръчител. Това е задачата пред органите и ако те не са в състояние да дадат отговор на този въпрос, ще поемат върху себе си тази отговорност. Да се разкрие политическият поръчител на покушението", подчерта Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    1 0 Отговор
    Когато г-н Доган каже кой е политическият поръчител на атентата на гара Буново,тогава искайте да се разкрие и поръчителят на това нападение.
    Как не се срамуват политиците от ДПС да говорят по този циничен начин като знаят какви са ги вършели през недалечното минало?
    Прав е Каракачанов ,като казва че нападателя се казва Октай а не Огнян-дали и на самите турци и мохамедани,живеещи в България,не им е писнало вече от дерибействата и изстъпленията на ДПС-арите над тях?
  • 2 Тц, тц...

    1 0 Отговор
    Смятам, че Местан е по-краен и по-опасен от Доган. Времето ще покаже...Е, ясно какво...Българи, обединявайте се! Да съхраним България!
  • 3 Трибал

    1 0 Отговор
    Кога ще стане ясно най-накрая че в ДПС няма никакви турци,а цигани и евреи които се Турчеят!Да излезе един и да ме убори с доказателства,че има Турска нация!Няма такава!Земите които евреите са окупирали във днешна Турция са български,и там продължават да живеят в робство няколко милиона Българи!
    Нека един псевдо турчин ми обясни защо планината в Анадола,или Анатолия както са я наричали траките,планината Булгар Даг се нарича така или преведено Българската планина!Какви турци,има евреи и цигани,които се турчеят!Стига с тези измислени турци!До еврейската революция в Турция 1908 год.думата Турчин е била обидна дума!А тези земи са били тъпкани от османлиите които са богата арабска фамилия!Стига с тия турци,там се мъчат под робство няколко милиона Бъллгари,и тези земи по право са Български!Циганина и евреина разбират само от бой,дадеш ли му свобода започват да се размножават като хлебарки и ти се качват на главата!Ето го създателя на днешна Турция Мустафа Кемал какво казва пред Израелски вестник!Добре го вижте и тогава пак си викайте Турци!Народе???


    http://eltimir.blog.bg/photos/68385/original/november/0_4cbd_af36991e_L.jpg

  • 4 ха

    1 0 Отговор
    политеческа марионетка сте вие господин местан. цялата шайка сте за затвора, не защото сте турци, а защото сте хайдуци -крадци. това го показхте и вчера, когато ритахте момчето по най-гнусния начин.
  • 5 dakata1978

    0 0 Отговор
    Tozi e po-opasen i ot dJogan!
  • 6 Трибал

    0 0 Отговор
    Кога ще разберете че ние сме еврейска колония много отдавна,и никакво освобождение не е имало!?От нас зависи дали ще има!Евреи управляват Русия,Турция,България и целия еврейски съюз,наречен европейски!Четете покажете на децата си истината,да се борят,да не са отрепки!Каквато база за сравнение им оставите такива ще бъдат и те!Земите в Турция са български,и там живеят няколко милиона Българи,същото се отнася и за Македония,защото македонците са траки като нас,демек Българи!
  • 7 Human

    1 0 Отговор
    ....точна така ефенди...цяла България живей и диша само заради Вас. Търсим си врагове с които да си направим война!
    ... чуват ли се тези от ДПС колко нелепо говорят и мислят! На сила искат да започне някаква етническа война и то само защото от ДПС ламтят за власт и пари. Боже ела си прибери вересиите!
  • 8 Трибал

    0 0 Отговор
    Ето какво се случва и в Русия,и мнението на народа за еврейската власт там!Клипа е забранен в Русия и Америка от евреите!Позволих си да го преведа за това го вижте в 2 варианта за който не разбира Руски!

    https://www.youtube.com/watch?v=QYdxcqF6Dxs

    http://www.youtube.com/watch?v=CUkjX_SYBXo&feature=youtu.be
  • 9 anghello

    0 0 Отговор
    Тези турски Тюмбели пребиха горкото момче, време е те да понесат отговорност пред Наказателния Закон на Р. България.
  • 10 вие сте за затвора

    0 0 Отговор
    представяте ли си - колко му е писнало на това момче, да гледа тая политическа измет , да се предлага на всички избори и все те да печелят турския вот. на него не са му оставили избор. "дпс елита" така ги организира, че нямат право на избор. и тая политическа подлога - местан, ще ми говори за права и свободи.
  • 11 boreto2

    0 0 Отговор
    По имената им ще ги познавате.
  • 12 Трибал

    0 0 Отговор
    И по клепарестите уши,големи носове,големи джуки,устни!И най вече по имената им чифутски разбира се!
  • 13 театро

    0 0 Отговор
    Това Лютив Таджикистан беше най-големия театър който сме гледали някога. И съм убеден, че вие си го разиграхте.
  • 14 кик

    0 0 Отговор
    боко ти си следващия но тогава гранатометът ням да засе4е...целия ескорт ще иде в другото измерение
  • 15 тик

    1 0 Отговор
    Сигурно ти дават по 0.20 стотинки на коментар в мрежата срещу Б.Б....:))Майтапя се ...тебе и 2 стотинки няма кои да ти даде.
  • 16 кик

    0 0 Отговор
    не са 20 стинки ами 73 стинки
  • 17 musluman

    0 0 Отговор
    А бе Лютвийчо,вие там в ДПС-то сте се събрали само предатели...бихте момчето щото неможа да убие Доганя,вие му дадохте истински пистолет,но момчето ви финтира и ви изненада с това пистолетче...признайте си че вие там вътре в партията сте го организирали това сценарийче.
  • 18 Jovi4

    0 0 Отговор
    ПРЕДИЗВИКАНА НЕ - ПОЕЗИЯ
    (вдъхновена от атентата над Ахмед Доган - 19.01.2013)

    - България вече не е същата!
    - провикна се някак микрофонно г - н Лютви МЕСТАН
    след опита за покушение над г - н Ахмед ДОГАН.

    След няколко часа бай Местан, сядайки на мястото си на президиума,
    беше "наместен" за заместник на напусналия бай Доган.
    - Бай Местан, - питам аз наивно-гневно, - коя България визирате в момента - Вашата ли
    дето стреля сценарийно по ДПС лидера Ви или страната, в която живеем всички.
    Щото чуждестранните гости и журналисти "нагънаха" думите Ви като
    прясна баклава. Вие обичате този анти-ДПС сладкиш да го поливате повече
    отколкото е необходимо с шербет. Толкова много, че чак загорчава!
    "Дъхът" Ви, бай Местане, е толкова лош, че не се усещате как надъхвате хората си против
    статуквото в Република България, докато вашето, на лидерите,
    е да се обогатявате на техен гръб.
    Вие губите вярата им защото вярвате в друга реалност, наречена "Противопоставяне"!
    Така си създадохте ЧОВЕКЪТ С ПИСТОЛЕТА, вашият Франкенщайн...
    И ако изказаното в началото от медиите предположение за театралност, кофти сценарий
    и самодейно - чалгаджийско изпълнение с газов засякъл пистолет е вярно,
    то яйцата и доматите ще са любимите предмети, с които публиката
    ще оценява думите Ви. Оберете пяната от тях за да не се окаже,
    че следващото оръжие е истинското!
    Бъдете здрав!

    П.П Сега ще Ви гледам и слушам за видя и чуя дали все още ще ги каканижете
    тези думи без да споменавате за проблемите във Вашата партия.
    А те тепърва ще са проблеми!
    И никога не забравяйте, че ЧОВЕКЪТ С ПИСТОЛЕТА се казва Октай!
    Българин с такова име не познавам! Врагът е във вашите редици...
    До скоро, бай Местане!
  • 19 Трибал

    1 0 Отговор
    Идат избори и тупите номера започват,и народа се връзва,което е лошото!Поредния пиар какъвто наблюдавахме в Катуница на предните избори!За жалост си отидоха 2 невинни момчета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове