Last news in Fakti

28 Април, 2021 19:55 6 529 87

Хаджигенов: Бухалката в ръцете на прокуратурата бе оставена с гласовете на ГЕРБ и ДПС

  • николай хаджигенов-
  • прокуратура-
  • изправи се! мутри вън!

Бухалката в ръцете на прокуратурата, известна като „вечният обвиняем“, остана с гласовете на статуквото

Хаджигенов: Бухалката в ръцете на прокуратурата бе оставена с гласовете на ГЕРБ и ДПС - 1
Снимка: Отровното трио

По два законопроекта, внесени от Николай Хаджигенов и група народни представители от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, правната комисия в Народното събрание разгледа предложения за премахване на фигурата на вечния обвиняем и на ограничението за участие на магистрати в изборния процес, като непартийни кандидатури.

С гласовете на ГЕРБ и ДПС, и гласуването „въздържал се“ на БСП, бе отхвърлена законодателната промяна в Наказателно-процесуалния кодекс за премахване фигурата на „вечния обвиняем“. Предложението бе да се предвиди разумен срок от две години, в който да бъде извършено досъдебното производство и делата да бъдат внасяни за разглеждане от съда. При сегашния текст в НПК, прокуратурата не е ограничена със срок за работа и може да отнеме десетилетия до внасяне на обвинителен акт, ако изобщо се стигне до това.

„Бухалката в ръцете на прокуратурата, известна като „вечният обвиняем“, остана с гласовете на статуквото. Т.е. имаме инструмент в ръцете на главния прокурор, доколкото той държи в подчинение всички прокурори, който позволява една правова процедура да се използва за репресия над неудобните за властта“, коментира вносителят на законопроекта Николай Хаджигенов.

„Това в момента е необжалваемо действие и ако изобщо има обвинителен акт, той приключва с оправдателна присъда в 100% от случаите, десетилетия по-късно. През това време обвиняемите правят каквото иска главния прокурор, защото тъжната истина е, че малцина имат смелостта да се противопоставят на системата“, категоричен бе Николай Хаджигенов.

Другата поправка - в Закона за съдебната власт (в §1. чл.195 ал.1 т.6) - предвижда да се допусне изключение от забраната за политическа дейност на съдии, прокурори и следователи, като им се даде възможност „да участват в избори, в качеството им на кандидати, като непартийна и/или гражданска квота, или като независими кандидати“. С гласовете на партиите на статуквото, предложението не беше прието от комисията.

„Страховете на статуквото са, че с това съдът, следствието и прокуратурата ще се политизират и ще се накърни тяхната независимост. Но именно затова акцентът в предложението върху надпартийността е много важен. Защото със същата сила стои и въпросът дали е политически акт всеки магистрат да може да гласува или да им отнемем и това право, за да бъдат докрай безпристрастни“, коментира Николай Хаджигенов. По думите му с тази забрана се обезкървява юридическия потенциал на членовете на Народното събрание и премахването ѝ би допринесло за качеството на законодателния процес и изработването на нормативни актове.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бб57758696

    106 56 Отговор
    Казвайте ги постоянно тия неща. Да лъсне тройната коялицзия герб бсп и ДПС.

    Коментиран от #17, #20, #68

  • 2 ВЕЛИК НАРОД

    50 60 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ ДА СЕ ОТЕГЛИ, НО ПРЕДИ ТОВА ДА БЛАГОДАРИ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ВЕЛИКОДУШЕН С НЕГО!

    Коментиран от #21

  • 3 Си ган

    64 40 Отговор
    Хаджигенов...какво се казва в такава ситуация като вашата - ДОВИЖДАНЕ...
  • 4 Идва Мир

    32 18 Отговор
    Руса ще е определено и мирът идва за ужас на някои мутри! Лошото свършва...Това не е случайно казано!

    Коментиран от #23

  • 5 fifi

    85 33 Отговор
    Кьовеши ще бъде безпощадна- Започва от България с разследване за огромни кражби на европари хихи

    Коментиран от #42

  • 6 Гражданин

    66 67 Отговор
    Вие от отровното трио,които издигахте бесилки,носехте ковчези,осквернявахте националните символи на България,замеряйки герба на България с боя,яйца ,домати и какво ли още не.Ние Българите се срамуваме от вас и сте за съд и оттам за затвора!Ти си първият затворник!Чакат те само да закрият това НС и делото ти отива в съда.

    Коментиран от #8

  • 7 choko

    74 44 Отговор
    г-н Хаджигенов, съдействайте на Кьовеши да разнищи мафията у нас !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 браво бе

    50 21 Отговор
    точно сега това беше най- важното, а тия статукваджии ви попречиха. Подлеци !!!..., както казва Боце.
  • 10 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    38 10 Отговор
    БКП-ЗАЩО ТАКА ГИ ЗАБРАВЯШ АДВОКАТЕ??
  • 11 Давид

    58 36 Отговор
    Стига бе Сорос. На следващите избори да изринем тоз и Мая Станишева!!!

    Коментиран от #43

  • 12 Само да попитам

    48 24 Отговор
    Защо ми приличаш на отпадък зад борда?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 юрист

    27 10 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    да ги закача на врата му и да го изпратя да се жалва на прокурор за образуване на досъдебно производство...

    Коментиран от #28

  • 15 СЕВЕРОЗАПАДА

    32 24 Отговор
    Сега вече Черепа, като набара Хаджи Гейов ще има пръскане на амбразури.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 прав си

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "бб57758696":

    абсолютно
  • 18 ббнф

    24 11 Отговор
    Само "вечният обвиняем" да беше, с мед да ги намажеш. В БГ всички срокове са безкрайни. Органите са оставени да правят каквото искат, с когото искат, за какъвто срок искат... по 10-15-20 год... През това време тормоз, репресии, цялата общественост насъскана, няма презумпция за невиновност, и всичко това е разтегнато във времето. Никой не реформира протяжните срокове.
  • 19 всички

    23 19 Отговор
    вече разбрахме задкулисната игра на статуквото. Оказа се, че дори са се били договорили предварително и вече никакви приказки и обяснения не минават. Дано народът не забрави. Затова постоянно го напомняйте. Никакъв шанс за статуквото!
  • 20 Тя вече лъсна

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "бб57758696":

    УууууууУууууу предатели УуууууууууУууууууууу
  • 21 засега

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "ВЕЛИК НАРОД":

    беше. Онуй не знае /всъщност знае/ какво го очаква!
  • 22 бай ахмед чобанина

    23 14 Отговор
    Хаджия, не плюй по дпс че и ти носиш турска кръв
  • 23 Кой

    20 25 Отговор

    До коментар #4 от "Идва Мир":

    Мая Манолова?! Много е върла, ще ги разпилее.
  • 24 ГЕРБ=БСП=ДПС

    38 1 Отговор
    Моите уважения г-н Хаджигенчев, но за тези съдии, прокурори, следователи, полицаи и военни не сте прав. Те не трябва да се занимават с политика, да членуват в партии и да бъдат депутати. Ако искат да се занимават с политика, да напускат силовите системи и да стават политици, кметове, депутати, министри. Но да нямат право след това да се връщат никога в силовите системи.
  • 25 Що бе Хаджи Генчо

    27 22 Отговор
    се страхуваш толкова от прокуратурата?Да не си стъпил накриво?Само за поругаването на паметници на културата, отдавна трябваше да си окошарен.
  • 26 СТАВА СТРАШНО

    22 17 Отговор
    Преди часове няколко граждани водени от ММА бияча Станислав Недков - Стъки и собственика на сайта на ГЕРБ ( ПИК) Недялко Недялков Йорданов основаха Патриотичен фронт . На сбирката присъстваха и ММА биячите Георги Валентинов и Даниел Илиев ( тези на снимките с Борисов преди няколко дни), Юлий Москов , Виктор Димчев ( изгонения преди година от ДБ), журналиста и собственик на друг финансиран от Герб сайт ( Трибуна) Стефан Ташев, председателят на движение в подкрепа на ГЕРБ " Хан Кубрат" Веселин Костов и други. Те заявиха : " Готови сме на всичко , протестни и твърди действия и уличен натиск срещу подмяната". Тези дни според Недялков ще се опитат да привлекат идейни съмишленици и най вече от Държавните и общински администрации чийто доходи са застрашени при управление в което не участва ГЕРБ .Конкретните " твърди и безкомпромисни " действия на новата гражданска структура ще бъдат обявени в най скоро време.

    Коментиран от #27, #30, #31

  • 27 бай курти 45 г.-сгоден- 21 г.ваш ЛИДЕР

    13 27 Отговор

    До коментар #26 от "СТАВА СТРАШНО":

    Приятели! Аз преди 10 дни като писах и ви информирах че създаваме Герберско въстание и опълчение и партизанско движение сигурно мислехте че се шегувам???? 50 здрави биячи от ММА се включват и са заявили участие. Ние от старата столица също се включваме да подкрепим Стъки и биячите му! Аз , заедно с Таньо рекета, Нацо грабежа и останалите се вливаме в мобилизираните Герберски отряди! Нямате шанс срещу нас и както бе казал Бойко " ще ви преследваме като чакали. На война като на война". Много от Вас са взели сигурно думите му на шега но вече сте се уверили безспорно че празни приказки не говори. ПОБЕДА
  • 28 пиши се

    13 7 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    поне юрист-ка, че травеститите не мога да ги дишам!

    Коментиран от #35

  • 29 перничанин

    24 11 Отговор
    Тънкия момент, че в рамките на тези промени се крият престъпни интереси. Уж да се накара прокуратурата да работи по-експедитивно. Зад булото на този див популизъм (предложения за изменения), се крие елементарно обслужване на едни богати обвиняеми (Черепи, Бобокови, оня демерджия в Сърбия). Хаджиментов се опитва да оправдае парите дадени му от Цветан Василев (Ментата му е личен адвокат) и Черепа.

    Коментиран от #59

  • 30 Стойко

    8 8 Отговор

    До коментар #26 от "СТАВА СТРАШНО":

    Няма страшно колега! Нема се плашите! Тези няколко улични мутри и криминални елементи ще бъдат неутрализирани както увери Божков. Скоро си идва...

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Да дааа

    14 14 Отговор
    Коалицзията герб бсп и ДПС- БКП демократите.Промяна през крив макарон.Още 31 години до пълното заличаване на Българите.
  • 33 Анонимен

    7 3 Отговор
    Дпс 32 само те репресирани, а деца на царски офицери, реститутки, белене не репресирани. Оставихте българина без работа и си отидоха от тоя живот. Те в турция, българия, провинцията е зле са живеещите.
  • 34 Камен

    11 7 Отговор
    Сигурно сте запознати?! Днес на обяд бе организиран " огромен и грандиозен " протест на ВМРО от ...27 човека!

    Коментиран от #72, #86

  • 35 юрист

    15 2 Отговор

    До коментар #28 от "пиши се":

    В книжовния български език думата е ''юрист"- и за лица от женски, и за лица от мъжки биологичен пол.
  • 36 гост

    27 5 Отговор
    И тия дето гласуваха за вас ИТЕ разбраха кви пумияри сте
  • 37 Хуарбуса

    20 7 Отговор

    До коментар #31 от "стига":

    Ами като си безстрашен излез "срещу чакалите на Бойко" както се изрази и ги разгони...?
  • 38 БГ тъпак

    26 13 Отговор
    Хаджигенов , сега трябва да върнеш парите които си взел за да прокараш този лобистки закон. Не се притеснявай , пак ще ти се отвори парашута някой ден.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Антимафиоти

    15 14 Отговор
    Хаджи като смениш пола си ми се обади.
  • 41 Сделано в СССР

    13 14 Отговор
    В този парламент БКП =БСП + ДПС + ГЕРБ има 148 депутата. Те няма да допуснат промяна в съветския модел на прокуратура, в мафиотско олигархичния московски модел на управление ! БСП-ДПС-ГЕРБ-СДС са едно и също зло, което играе съветска постановка вече 30 г.
  • 42 чака

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "fifi":

    Илитерат !!!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Вмирисаха

    9 5 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    и окопираха държавата тея еничари от смолянско и пазарджишко.. Пфу
  • 45 ПОБЕДА ГЕРБАР АПОСТОЛА БОЙКО

    15 11 Отговор
    ДАВИЕ ЧЕСТИТ НОВИЯ ПРЕМИЕР АПОСТОЛА НА НОВА БЬЛГАРИЯ БОЙКО БОРИСОВ АС ГЛАСУВАХ ЗА ИСТИНСКИЯ ЧЕСТЕН АПОСТОЛ ПРЕМИЕР БОЙКО БОРИСОВ
  • 46 jorj

    9 5 Отговор
    Ще изметем червените боклуци.
  • 47 Акъл требе

    6 1 Отговор
    При 50% Не гласували говеда!
  • 48 ГЕРБАР

    11 9 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ ГЛЕДА 1000 БЕДНИ СЕМЕЙСТВА ВЬВ БЬЛГАРИЯ ЗАШТО НЕ РАЗБИРАТЕ ЧЕ Е ЧЕСТЕН И БАШТА НА БЕДНИЯ БЬЛГАРИН

    Коментиран от #76

  • 49 ТаУмВзе

    2 3 Отговор
    По липсите ще ги Познаете.!..
  • 50 Начо

    18 10 Отговор
    Герб и ДПС нямат мнозинство,адвокатче лъжливо

    Коментиран от #53, #64

  • 51 Браво Хаджигенов

    14 12 Отговор
    Информирай по често хората да знаят как да гласуват и кой им съсипва гражданските права.

    Коментиран от #52

  • 52 Панов

    11 6 Отговор

    До коментар #51 от "Браво Хаджигенов":

    В белите държави първо има задължения и след това права.

    Коментиран от #61

  • 53 Щерев

    14 6 Отговор

    До коментар #50 от "Начо":

    Не е и адвокатче,а вифаджия с фалшива диплома
  • 54 Край

    14 7 Отговор
    ХадхиГуньо Адвокатина от Нов български университет има излишно самочувствие.
  • 55 Николай

    16 10 Отговор
    Преписано от ПИК
    Колко прибраха Христо Иванов и Атанасов за опрощаване 3 милиарда на босовете?
    Въпросът на деня е следният: колко прибраха Христо Иванов – Бойкикев, Атанас Атанасов и Николай Хаджигенов от Васил Божков, Цветан Василев, Миньо Стайков, Баневи, Ветко Арабаджиев, Бобокови и сие, за да внесат проектозакон за отмяна на конфискацията на имущество на подсъдими олигарси?

    Коментиран от #60, #70

  • 56 Непознат

    12 13 Отговор
    Адвокате Хаджигенов, ти какво разбираш от закони? Моли се Бойко Борисов отново да се захване и да изведе БЪЛГАРИЯ от блатото в което я вкарахте. Той е вашият кошмар. Няма да допуснем да предадете демокрацията.

    Коментиран от #77, #82

  • 57 Мария

    14 6 Отговор
    След изборите ще ви гледаме пак по площадите
  • 58 Николай

    13 8 Отговор
    Както ПИК вече съобщи, новото Отровно трио иска от парламента да прекрати делата, които Антикорупционната комисия води срещу престъпните босове. Става дума за активи за над 3 милиарда лева.
    3 милиарда…Това, изглежда, е цената на инсталирането на „партиите на протеста“ в новото Народно събрание. Това е спешната потребност от присъствието им като парламентаристи.
  • 59 ббнф

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "перничанин":

    На изредените от теб никой нищо няма да им направи. Всички последици са върху "малките"/ обикновените хора.
    Няма професия, в която се работи без срок, или пък срок от 10-15-20 год., или повече. Това 1 цял живот.
  • 60 гнус

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "Николай":

    ПИК ли ти е пътеводната светлина? :)

    Коментиран от #67

  • 61 Ти ще кажеш

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Панов":

    Моралът , демокрацията , конституцията. Правата са си права а задълженията са си задължения. Няма първо , второ , трето и десерт ! Това да не ти е столовата.
  • 62 КРОКОДИЛА

    4 1 Отговор
    НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ВЗЕМЕ ОТГОВОРНОСТ - КОЙТО ИСКА ТЕ НЕ ГО ИСКАТ - АБЕ НЯМАМ ДУМИ - С ДВЕ ДУМИ .
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Напротив

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Начо":

    Напротив, смятай - герб и дпс 105 против;
    бсп - 43 въздържал се;
    Останалите 51+27+14=92-за.
  • 65 !!!?

    8 4 Отговор
    Новите адвокати в Парламента са бухалката на Черепа и останалите мутри !!!?
  • 66 Друга тема

    1 1 Отговор
    Жовко от Варна трябва да има приятелка и бъдеще, трябва да живее добре !
    Който казва че той е мошенник, значи лъже !
  • 67 Николай

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "гнус":

    Правната комисия днес взе решение на първо четене за закриване на спец прокуратурата и спец съда. Току що го даваха по централните новини на БНТ 1.
  • 68 TтТ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "бб57758696":

    Бухалката е за такива мутри като вас! Да е... ваша.. мам..
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 БГ само за българи

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "Николай":

    Аз също следя новините на Пики ги намирам за много по обективни и няма коментари а тук арогантното и цинично поведение е на дневен ред ❓‼️

    Коментиран от #73

  • 71 Тиквата съсипа

    4 3 Отговор
    България, алчен до безкрайно индивид няма да може да харчи милиарди, ограбени от Европа и иззети бизнеси. Няма да има спокоен живот занапред, той вече очаква неочакваното. Същото важи и за неговите обкръжение, ОГЛЕЖДАЙТЕ СЕ ПРЕЗ РАМО!!!!
  • 72 Стойко

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Камен":

    Костадинов е прав! Все пак до 2013 година бе от ръководството на ВМРО. След това напусна сам и стана водещ в телевизия СКАТ. След като Симеонов влезе в коалиция с Каракачанов отново напусна и създаде партия Възраждане. Така че много добре знае кои от тези 27 протестиращи от ВМРО са на заплащане при Каракачанов. Друг обикновен гражданин не отиде на протеста им
  • 73 Николай

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "БГ само за българи":

    Новините на Програма „Хоризонт“
    Правната комисия в Народното събрание подкрепи закриването на специализираните съдилища и прокуратури и премахването на фигурата на специалния прокурор, който да разследва главния прокурор и неговите заместници.
    Предложението на “Демократична България“ мина на първо четене през ресорната комисия с подкрепата на “Има такъв народ“, “Изправи се! Мутри вън!“ и БСП.
  • 74 МЕТО илиенски

    6 3 Отговор
    Някой очуден от коалицията БСП- ГЕРБ- ДПС да има ? Стойте си в къщи и пак не гласувайте , иначе мрън , мрън тук !
  • 75 Аз Негодника

    7 6 Отговор
    Лицата от протеста,станаха лицата на ГРОТЕСКА...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ЧОБАН

    3 0 Отговор
    НЕ ЗНАМ ЗА БУХАЛКАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР /ПО МОЕ МНЕНИЕ НЕ СТАВА ЗА НИЩО/ НО НАШИТЕ БУХАЛКИ СА ДРЯНОВИ И БОЛЯТ ПОВЕЧЕ
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 БоБо

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Непознат":

    Помнещите знаят, че ББ изведе България от на-страшната световна икономическа криза през 2009г, когато всички се изпокриха.
    Каквото и да се говори, той се справи добре с Коронавируса.
    Икономически, България никога не е била толкова добре, въпреки пропагандните лъжи и внушения на опитващите се да го свалят. Вижте БВП, МРЗ, пенсиите и т.н. Хората вече не протестират от глад, като при социалистите и Тройната коалиция, а по морални подбуди.
    И т.н. и т.н.
  • 83 Хаджиментов

    0 2 Отговор
    Скрий се бе, мутренска подлого!
    Хем некадърен, хем подъл, хем морално нечистолътен, хем абсолютно нахален и дебелоочлив!
  • 84 Draco

    0 0 Отговор
    Смота...ня...циии ! Тези адвокатчета лобират за мафията и сводниците , които изнасят децата ви навън ! Отворете си очите ! Прочетете малко инфо за тях и работата им !
  • 85 А кажи

    0 0 Отговор
    И защо в заглавието е изпусната БСП, случайност, не мисля!
  • 86 шкембе чорба

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Камен":

    Толкова много!!!
  • 87 Чичак

    0 0 Отговор
    И, са кво? Черупката 10 години в Дубай! Ша вземе гражданство бие
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове