12 Май, 2021 13:26 2 377 18

Новият социален министър: Основният приоритет е да се възстанови заетостта след COVID кризата

  • гълъб донев-
  • социално министерство-
  • министерство на труда и социалната политика-
  • деница сачева-
  • служебно правителство-
  • социален министър

Служебно назначеният Гълъб Донев сподели, че ще работи с мисъл за гражданите и за бизнеса

Новият социален министър: Основният приоритет е да се възстанови заетостта след COVID кризата - 1
Снимка: БГНЕС

Основният приоритет, който ще следвам в своята работа, е да се възстанови заетостта след коронавирусната пандемия, да се повиши качеството на работната сила чрез придобиване на нови умения, така че безработните да могат по-бързо да намерят работа, заяви пред журналисти служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, който пое поста от Деница Сачева.

Донев заяви, че ще работи с мисъл за гражданите и за бизнеса, за да бъдат преодолени по най-добрия начин последствията от пандемията. Акцент ще бъдат уязвимите групи, които най-много пострадаха от пандемията, допълни той. Ще има целенасоченост на плащанията към тези хора.

По думите на служебния министър това, което работи добре към момента, ще продължи да се прилага, а онова, което има нужда от промяна, ще бъде коригирано, за да могат българските граждани да получат най-добрата подкрепа.

Гълъб Донев заяви, че ще работи почтено, прозрачно и професионално. Той посочи, че хората в министерството са добри професионалисти, работил е години с тях и вярва в тяхната почтеност и професионализъм и заедно с тях ще направят ефективни мерките.

Попитан дали ще остане подкрепата от 50 лева за пенсионерите, служебният министър каза, че ще има яснота след като се запознае с финансовото състояние, като подчерта, че мисълта за хората и гражданите ще бъде основна.

Деница Сачева предаде на Гълъб Донев папка с информация за всички обществени поръчки в министерството. Тя заяви, че оставя министерството в добро състояние. По думите на Сачева всички мерки за хората и бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на юни. Мярката, свързана с родители, които трябва да гледат децата, докато учат онлайн, също е обезпечена до края на годината, посочи Сачева. Предстои служебното правителство да вземе решение как ще продължи тези мерки, като особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на сезона ще има нужда от подкрепа, допълни Сачева. Тя изрази увереност, че Гълъб Донев ще се справи и няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    7 0 Отговор
    Махайте маските.
  • 2 цербер

    1 5 Отговор
    Храня гълъбите пред къщата ми.
  • 3 Вместо СМС и имейли

    2 4 Отговор
    Ще си пращаме Гълъбче
  • 4 денис сачев

    1 3 Отговор
    Гълъб, Нали те Похвалих днес.
  • 5 ром

    1 2 Отговор
    А, за сухо ли говорим бате?
  • 6 честен ционист

    1 3 Отговор
    За тези, които са се ваксинирали.. Останалите, да си седат на село.
  • 7 БОЛШЕВИК

    1 3 Отговор
    Нито дума за експлоатацията над работниците, нищо за безработните и трайно безработните. Същите клишета от 32години насам.
  • 8 Пенсионер

    2 5 Отговор
    Гълъбин да не се проави на утрепан. При предаването на поста министър Сачева заяви, че за пенсионерите до края на годината са сигурени с предвидените50-те лева месечно. Сега друга песен почваме да пеем.
  • 9 оня с коня

    3 4 Отговор
    Бат Бойко унижаваше пенсионерите с едни 50лв,Тоя макар и колебаещ се също може да го направи?!...А иначе приказките му че ще възстановява Заетостта след Ковида са пълна измама,щото ЕВРОФОНДОВЕТЕ СА СПРЕНИ за България "до стабилизиране на Положението".

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    3 2 Отговор
    Сачева, заяви, че решението за удължаване на добавките от 50 лева за пенсионерите трябва да бъде взето от служебното правителство, а от ГЕРБ са осигурили парите: „Ние сме казвали, че няма да оставим хазната празна“.
    „Дойде време, в което всеки, които имаше заявки за управление, трябва да покаже какво всъщност ще направи“, каза Сачева в сутрешния блок на БНТ.
  • 11 Пенсионер

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Ми нека и новите ни "унижават" месечно с 50 лева. Ще сме им благодарни. В аптеката искат пари, не обещания.
  • 12 И да отпаднат

    0 1 Отговор
    Всички мерки
  • 13 Патриот

    4 2 Отговор
    Кой сега ще плаща на пенсионерите месечната добавка от 50 лева? Мая Манолова , или Корнелия Нинова?
  • 14 РАДИО ЕЛТО

    4 2 Отговор
    Социалният министър, да излезе и каже дали ще се продължат месечните 50 лева за пенсионерите. Да се мълчи, не е добре.
  • 15 Марина

    4 1 Отговор
    "Основният приоритет, който ще следвам в своята работа, е да се възстанови заетостта след коронавирусната пандемия" Това изказване означава, че пандемията ще бъде " спряна " . Не случайно вниманието на публиката се насочва към грешките на Б. Борисов, хулене, изразходване на натрупаната енергия от гнева за загубите от последната година, която беше и пикът на напрежението. По този начин хората ще позабравят измамата за вирусът, който е регистрирана марка- собственост на Американска корпорация. Събудете се.
  • 16 Резонанс

    1 1 Отговор
    Лъсна липсата на акъл още от първия ден на министъра. Тя пандемията ще има нов пик в България след няколко седмици поради липса на мерки и нисък процент ваксинирани, ама този вече мислел за "последствията от пандемията" сякаш вече е минало. Изключително тъп народ, просто няма връзка с главния мозък.
  • 17 Сандо

    1 0 Отговор
    А според основния приоритет на новия министър е да изхвърли хората на разни НПО-та и унищожи влиянието им.Същото,дори с по-голяма сила,важи и за Министерството на образованието.
  • 18 Пенсионерка

    1 0 Отговор
    Крaй c дoпълнитeлнитe 50 лeвa. Нoвитe упрaвници ce умълчaхa. Гълъб и той мълчи! Явнo щe гушнaт пeнcиoнeрcкитe милиoни, къдe миниcтър Caчeвa ocигури дo крaя нa гoдинaтa зa пeнcиoнeритe.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове