ФАКТИ.БГ

Гешев: Закриването на специализираното правосъдие обслужва мафията, цената ще платят гражданите

Тези законопроекти внушават реваншизъм и представляват пряка намеса в независимостта на съдебната власт, заяви и Цветинка Пашкунова

Публикувана: 13 Май, 2021 14:20
109 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4242
Гешев: Закриването на специализираното правосъдие обслужва мафията, цената ще платят гражданите
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.4 от 71 гласа.

Сериозен дебат по отношение на планувана за приемане декларация от Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) срещу закриването на специализираното правосъдие се състоя между кадровиците, предаде „Правен свят“. Точката за обсъждане на проблема от целия орган бе на Боян Магдалинчев, Цветинка Пашкунова и Калина Чапкънова, които са и част от специалния екип за реакция при кризи и нарушаване на независимостта на съдебната власт. Декларацията на Пленума бе именно по силата на този механизъм.

Още след докладване на точката, пръв думата взе Лозан Панов, който бе нетърпелив мнението му да бъде чуто публично и преповтори дословно опорките на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов в подкрепа на закриването на специализираното правосъдие. Изчитайки предварително подготвен текст с повишен тон и неприкрита страст, Панов си позволи дори да определи декларацията на Пленума като „политическа“, тъй като към момента проектите не били приети, а Народното събрание било разпуснато.

За обслужването на политическите цели, които си бе поставил, Панов дори си позволи да излъже и да се постави в противоречие със самия себе си и със собствения си доклад за дейността на съдилищата, който преди дни публикува на страницата на ВКС, като изложи неистината, че натовареността на специализираните съдилища била ниска, а ефективността им не била голяма.

Всички аргументи на председателя на ВКС, извън отчетливата агресия и злоба в тона му към органите на специализираното правосъдие, продължиха на личностно ниво към колегите му съдии от специализираните съдилища, като си позволи дори да постави под съмнение професионалните им качества като магистрати.

Личностна нападка Панов отправи и към Цветинка Пашкунова, която е и една от вносителите на идеята за обсъждане на проблема по време на Пленум. Поради факта, че Пашкунова не се солидаризира с неговото мнение и желанието на политическата формация, която очевидно представлява в съдебната система, той я обвини в „користни цели“, поради това, че очаква реакция от колегите си.

Отговорът на Пашкунова не се забави: „Подписала съм тази декларация като член на екипа за реакции и не съм го направила с користни цели, а абсолютно убедена в това, което се изразява в нея относно случващото се в държавата. Тази декларация беше предложена в отговор на призива на Прокурорската колегия за професионален дебат по въпроса, а не като „сляпа“ подкрепа към заявеното към тях.

Тази декларация е в отговор на изразените становища на всички прокурори, следователи, съдии, съсловни организации, служители. Тя е подкрепа към работещите в тези структури, които противно на вашето отношение към тях, са част от магистратската общност. ВСС е орган, който трябва да брани правата и интересите на работещите в тези структури и не може да се прави, че нищо не се е случило.

Всички знаем, че начинът, по който беше внесен този законопроект, съдържанието му, будят безпокойство и сочат към намеса в независимостта на съдебната власт“, каза Пашкунова.

И продължи: „Всички тук сме юристи, всички знаем, че изработването на нормативните актове трябва да следва процедурата в закона. Предвижда се в закона провеждане на обществени дискусии с граждани, обществени организации, страни, което не беше направено, колеги.

Законопроектът беше внесен и приет в Правна комисия при липса на обективна оценка за дейността на специализираните органи, без професионален дебат с магистратите, без да се поиска становище на заинтересованите страни. Беше демонстрация на пренебрежително отношение към институциите и закона и внуши отношение на реваншизъм. Няма да се спирам на детайлите в законопроекта, защото се надявам следващите депутати да предизвикат широко обществено обсъждане и да направят необходимите оценки, и да потърсят мнението на магистратите.

Част от текстовете в законопроекта пряко накърняват независимостта на съдебната власт, засягат се условията за назначаване и кариерно развитие на магистратите. Предвиденото преназначаване на магистратите ще доведе до започване на поредица дела от самото им начало. Периодът по преназначаване ще доведе до забава. Няма дори да говоря за произвола по преместване на различни колеги в части от страната, което накърнява правото им на личен живот. Става дума за понижаване в длъжност без виновно поведение, без това да е доказано през дисциплинарно производство. Колеги, извинявайте, но подобен подход създава заплаха за магистратската общност, че ако съдиите не работят по начин, който да се хареса на политическата власт, те ще бъдат санкционирани.

Това е пряка намеса в независимостта на съдебната власт. Откриването и закриването на политически юрисдикции е въпрос на политическа воля, но когато това не се прави с отговорност, създава чувство за произвол и недоверие в обществото. По този начин беше въведена фигурата на прокурор, разследващ главния прокурор, макар и в случая да бе поискано нашето становище. То обаче не беше взето предвид и резултатът е налице – фигурата е обявена за противоконституционна“, допълни тя.

Главният прокурор Иван Гешев също подкрепи декларацията на Пленума, като подробно изрази становището си, че всъщност тази подкрепа не се дава към прокуратурата в частност, а се дава в защита на всички магистрати, на цялата гилдия, а най-вече на съдиите от тези структури.

„Ще започна от там, докъдето стигна г-жа Пашкунова. Един съдия нарече този законопроект „екзекуция“ на специализираното правосъдие и „заточение“. Този законопроект противоречи на законодателството, на всички нормативни актове, може би на Конституцията, но и на европейското право, на международните актове.

Становището на прокуратурата е ясно, но трябва да се каже следното – това, че няма ефективност на специализираното правосъдие не е вярно. Това е или лъжа, или неистина в зависимост от това дали се казва целенасочено. Целта и това, което щеше да случи е, че над 3 млрд. лева нямаше да бъдат върнати при хората. Второто, което щеше да възникне, е да се прекратят или започват отначало най-важните дела в държавата. Цитирам само делото „Сарафово“ – представете си какъв отзвук щеше да има това на европейско и международно ниво. Казахте колко струва това правосъдие – струва 3 млрд. лева запорирани на лица, подсъдими и обвиняеми пред тези органи. Всички специализирани структури получават различни форми на стимулиране във всички европейски страни. Мога да посоча Румъния, която е емблематична. Оценката за тези структури – този анализ трябва да бъде направен в хода на дискусия относно ефикасността и ефективността на тези структури. Оценката обаче вече е дадена от европейските структури. Благодарение на тези структури беше временно преустановено наблюдението над България. Може да прочетете какво казва и ЕК, че внимателно наблюдава хода на законопроектите, въпреки че няма практика да дава становища и да коментира проекти, преди да са били приети. Европейските институции и нашите партньори много подробно описват ефективността на тези структури. Трябва да се каже ясно – закриването на тези структури ще е единствено в интерес на мафията и цената ще платят българските граждани. Това, което се случва е по-скоро тричане на съдии, ако мога да използвам думите на г-н Панов, които той постоянно използва. Прокуратурата в случая няма проблем. Ние сме ВСС, ние сме хората, които дължим реакция и да защитим всеки работещ в съдебната система, без значение дали е прокурор, следовател или съдебен служител. Иначе не ни е тук мястото“, каза и главният прокурор.

Вероника Имова от своя страна се изненада от позицията на Панов и обърна специално внимание, че всъщност той не я изрази в свободно изказване, а буквално я изчете от предварително подготвен текст, чийто автор е неизвестен. „Целта е да се нанесе удар върху специализираното правосъдие. Самите мотиви към тези законопроекти са в обем от половин страница текст, които са изключително неубедителни и повърхностни. Данните за ефективността са ясни. За 10-годишен период са осъдени 2300 лица, а над 400 са оправдани. Липсва всякакъв анализ в мотивите за закриването на този съд с контекст, че едва ли не е неефективен, защото не отговаря на очакванията на обществото. Това твърдение е произволно. Вярно е, че политическата целесъобразност не изисква нищо друго, освен тя да бъде наложена, но трябва да е в съответствие със законите, Конституцията и международните актове. Приемането на тези законопроекти ще нанесе удар срещу демокрацията и правовата държава и ние трябва като един да се изправим срещу тези опити“, каза и Имова.

Думата взе и Калина Чапкънова, която посочи, че за разлика от Имова, тя не е изненадана от позицията на Панов „против“ декларацията на ВСС. „Аз съм член на екипа за реакция при кризи. Но нека не забравяме, че ВСС все още е единен и в екипа има представители и на Прокурорската колегия, и на Съдийската. Подкрепила съм декларацията не защото съм част от Прокурорската колегия, а защото съм призвана да браня независимостта на съдебната система“, каза Чапкънова и се противопостави на твърденията, че декларацията е „политическа“.

Накрая и служебния правосъден министър Янаки Стоилов, който за първи път влезе в ролята на председателстващ Пленума, взе думата. След като направи поредица от забележки на кадровиците да се изказват по-кратко, по-структурирано и им отне думата десетина път, демонстрирайки „строго, но справедливо“ отношение към ролята си на „водещ“ на заседанието, той започна директно да поправя текста на декларацията на ВСС, изземвайки функциите им. Макар че по закон няма правомощия да променя текстовете на решенията на членовете на кадровия орган, нито пък да гласува по определени предложения, той все пак настоя кадровиците да предвидят неговите идеи в декларацията, а именно – проверка на дейността на специализираните органи за срок от 1 месец.

Атанаска Дишева отбеляза факта, че проф. Стоилов започва да превишава правомощията си на ръководител на Пленума и опита да „спаси“ служебния министър от процедурни нарушения, като направи то свое име същото предложение. Дишева обаче поиска срокът за анализ на дейността на тези структури да е до 2 месеца, а анализите да са два отделни– за прокуратурата и за съда – след което да минат през Колегии и чак тогава да бъдат внесени в Пленум.

Огнян Дамянов от своя страна отбеляза, че е безспорна нуждата от два отделни анализа, но те трябва да вървят по еднаква структура, еднакви правила, което отново е отговорност на ВСС.

Накрая Пленумът прие, че възлага на двете колегии поотделно да изготвят анализ за дейността на специализираните съдилища и прокуратури по предварително определени критерии. Както и да се инициира обществен дебат за ролята и функциите им. Самото решение за започването на анализите и по какви правила – критерии и структура - ще се случват те бе насрочено еднолично от служебния министър за следващата седмица. Първо правилата ще се одобряват по колегии, а после и от Пленума. Като по изрично настояване на проф. Стоилов това ще трябва да се случи още следващия четвъртък, в спешен порядък.

Декларацията на Пленума срещу закриването на специализираните органи все пак също бе приета, като „против“ бяха единствено Лозан Панов, Олга Керелска и Атанаска Дишева.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.4 от 71 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
choko
1 Отговор
г-н Гешев, нищо НЕ направихте с борбата с наркоманите зад волана?!

Коментиран от #40


Оценка:
-11 +168

Roki
2 Отговор
И ТВОЯ РЕД ИДВА МУТРО!

Оценка:
-16 +203

Олеле
3 Отговор
Тоя каквото и да каже, трябва обратното да се прави, платения жрец на любовта

Оценка:
-12 +156

Долна мутро края ти е близо
4 Отговор
Крадеца вика дръжте крадеца!!

Коментиран от #108


Оценка:
-10 +152

защо
5 Отговор
крадеца вика дръще крадеца - та кой обслужва мафията и по специално боико пашата и ллл сик

Оценка:
-7 +126

Това
6 Отговор
са пълни абсурди и манипулативни внушения , както и тая "загриженост" за тях !

Оценка:
-6 +98

Рубла
7 Отговор
Едва ли, гражданите си плащат ама ти не виждаш шкафчетата, кюлчетато, джуджетата, пенсионните фондове и ред други ....

Коментиран от #57


Оценка:
-10 +109

alf
8 Отговор
Да излезнем на площада да им припомним какво искат гражданите

Коментиран от #17


Оценка:
-8 +102

Глей ти
9 Отговор
Власт и кокал, трудно се изпускат. Но и трудно се заслужават. А СП в никакъв случай не ги заслужават.

Оценка:
-3 +79

Тошко
10 Отговор
Мафията е обслужвана от спецпрокуратурата.

Коментиран от #92


Оценка:
-7 +85

Българка
11 Отговор
Напротив, съществуването и работата на спе. съда и спец.прокуратурата обслужва мафията. Тези институции са бухалките за рекет над бизнесмени, които не искат доброволно да са щавени от мутрите или са политически опоненти на ОПГ ГЕРБ-ДПС-ВМРО, разбирайте Борисов-Пеевски-Доган. Освен това тези институции-бухалки имат огромни бюджети и издръжка и са във вреда на българските данъкоплатци. Тези органи са близнаци на извънредните съдилища на болшевиките при Сталин и "произвеждат" извънредно правосъдие. За времето, през което са работили ,можем да очакваме милиони осъдителни присъди за погазени права. Гешев ли ще плаща тия обезщетения?

Коментиран от #18, #23


Оценка:
-10 +92

Чук и Гек
12 Отговор
Бойко отлетя и този изпълзя! Кой знае как му е набивал чемберите в Спалнята, че с онова недомислено нахлуване в президентството Му достави такива бели на дебелата картуна!

Оценка:
-7 +74

Мафиот
13 Отговор
На тия специализираните ще им разкажат играта!:) Кеф! Голям кеф!

Оценка:
-5 +59

Реалист
14 Отговор
Гешев, обикновеният гражданин е тъпо говедо и няма да те разбере! Дай му на него чалга и суха пара за пиячка...калпав е материала и за това ББ е прав на 100 процента!

Коментиран от #27, #37


Оценка:
-68 +17

Счупи тъпомера
15 Отговор
Този да говори за обслужване на мафията, си е чист цинизъм.

Оценка:
-5 +75

ГешеФ
16 Отговор
Проблема на всички си ти и понеже те пази конституцията, ти изземват инструментариума. Просто си иди, никой няма да забележи че те няма, а нека следващия да възстанови баланса и справедливостта

Оценка:
-4 +54

Извънземен
17 Отговор

До коментар #8 от "alf":


Бегай на Мармек!:) Там е пълно с граждани!:)

Оценка:
-6 +25

18
Този коментар е премахнат от модератор.
Сърп и чук
19 Отговор
Тези спец органи, цяла година не могат да разберат коя е злокобната Мата, която се опита да опозори г-н Борисов и хвърли даржавата в хаос! Закривай!

Оценка:
-4 +59

Деймос
20 Отговор
Орган за заплати и приемане на декларации !

Оценка:
-1 +45

Българка
21 Отговор
С този пленум и декларация по-скоро ВСС действа като ОПГ и се намесва в законодателната власт. Защо не протестираха ВСС и каскетурата, когато създаваха тези извънредни спец органи? Никой няма пшраво да си поръчва закони, които го облужват!

Оценка:
-2 +43

Йосиффф
22 Отговор
ТОЗИ ТЪП КЕРТИК ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ,ЧЕ ЩЕ ГО СЛОЖАТ НА ПАНГАРА.

Оценка:
-5 +48

Обещавам
23 Отговор

До коментар #11 от "Българка":


Нема да се плашиш!:) До теб още не сме стигнали! Ама, следващото правителство като ни възстанови ще те подпукаме!

Оценка:
-27 +8

Специализираното Правосъдие обслужва
24 Отговор
Мафията до сега!!! Народа се отървава от Трибунала, от Мафията, която управляваше 12 год Държавата!! Никой не можеш да заблудиш нито да Обедиш!!!! Гешев Това е края на Мафията!

Оценка:
-4 +37

Бибитко
25 Отговор
Гешев, не ни опивай отново с празни приказки! А кажи дали изобщо ти стиска да арестуваш главната мутра, която те назначи!

Оценка:
-3 +40

попа
26 Отговор
а кога ще закрият Гешев ?

Оценка:
-3 +40

Далавераджия
27 Отговор

До коментар #14 от "Реалист":


Ти, не си ли от материала бе пич?!:) Оди, прай някоя далавера, оти ептем че го закъсаш!:)

Оценка:
-1 +24

Българка
28 Отговор
Гешев да разкаже за делото КТБ. Защо не е видял основния кредитополучател Делян Пеевски, който фалира КТБ с помощта на държавта-мафия, както и в съдружие с Лазов ограби активите и парите на ощавените клиенти на банката? Защо Пеевски дори не е разпитван? Защо няма обвинения срещу него, Лазов и Ко ?
А нещо по въпроса за делото Иванчева и отказа да се разследва къщата Барселона, чекмеджето на Борисов и т.н.......
Гешев е позор! Оставка и затвор!

Оценка:
-2 +47

Бибитко
29 Отговор
Висшият съдебен съвет, в който повече от половината членове са назначени от Бойко Борисов, също трябва да бъде сменен, защото сега в този си състав той е чадър над Иван Гешев!

Оценка:
-2 +37

ТИ РАБОТИШ
30 Отговор
ИЗБИРАТЕЛНО И СИ ЗАВИСИМ И СИ
СТРАХЛИВ. ТИ ВЕЧЕ НЯМАШ ДУМАТА
ПЪТНИЦИ СТЕ ТИ И МЕНТОРИТЕ ТИ.
КЪМ СЦЗ.

Оценка:
-2 +31

Томи
31 Отговор
Един по един си тръгват, Бай Ставрий чака.

Оценка:
-2 +31

Монтанчанин
32 Отговор
Айде,айде,но гражданите си плащат винаги заради ваша идиотщина.

Оценка:
-0 +25

Пурко
33 Отговор
Кой му вярва? Специализирани звена в съда и прокуратурата да погнат неисвесно как издържащите се ци.г.ани и ще разберат и за престъпността, и за купените гласове, и за сивата икономика. Ама не искат. Деликатна тема, а и нямат полза.

Оценка:
-1 +25

Тиква
34 Отговор
Ахх ммм ти ... Нали знаеш къде ще бъдеш и ти скоро време. На давате вой и ще бъдете 100 процента в затвора

Оценка:
-0 +21

chi
35 Отговор
Гешев, вие сте мафията!

Оценка:
-0 +26

сара
36 Отговор
Гражданите до сега плащаха - сега е твой ред, мазен и противен .

Оценка:
-1 +21

шегаджия
37 Отговор

До коментар #14 от "Реалист":


ти ако си реалист баба ми е топмодел от Виктория сикрет хихихихи

Оценка:
-0 +16

ежко
38 Отговор
Имахте възможност да се докажете, ама всеки е яхнал специализираната прокуратура и я ползва за лични цели 20 години за Иванчева на база едни голи свидетелски показания и то на заинтересовано лице?Петьо Еврото що не е подследствен?А Делян Пеевски?
Същевремено се леят един куп пари за спец. прокуратурата и спец съда.Няма смисъл от такова яудо, след като мафиоти ч управляват!

Оценка:
-1 +23

Боклук....
39 Отговор
И туй нищожество се има за съдник на правото и кривото? Всеки ден се Моля комета да удари София и барем ни отърве от една част от мътилката. ....Боклук!

Оценка:
-1 +20

Ял дървото
40 Отговор

До коментар #1 от "choko":


Тези" оратори" защитаващи,
СПЕЦ- Прокуратурата и съда,
са първите,
които трябва да бъдат уволнени
и преназначени където трябва
на места без управляващи фунций,
и възможност за лобизъм в политиката? ?
Без въпроси и губене на време?
Да изквичат, като прасета и толкова?
Тези са лицето на Корупцията в България?
Това потвърждава и доказва факта,
че от 10 предложени" подлоги,"
на Иван Гешев за Европейската
прокуратура, приеха само един ,
и то от хорски срам?,
Такова падение за Българската прокуратура,
определено от Европейската такава е трагедия?
Това показва, че в тази институция
нищо читаво не се върши?
Освен изнудване и мачкане по заявка?
Това са едни" удорми" на Хунтата ,
за освояване на бизнеса на гражданите,
и нищо друго?
Етническата престъпност , не коментирам?

Оценка:
-1 +25

41
Този коментар е премахнат от модератор.
NikNay
42 Отговор
Гешев , още помним кой и как те избра та за това ще е по-добре да не се изхвърляш кой и какво обслужва мафията. Гузен негонен бяга ...

Оценка:
-0 +20

mi6osp
43 Отговор
Една ревизия на дейността на специалната прокуратура ще покаже кое по-добре обслужва мафията - спецпрокурата или закриването ѝ.

Оценка:
-0 +17

Гешев. ....
44 Отговор
Самата МУ фамилия говори що за род са......гешеФтари....

Оценка:
-0 +20

Пловдив
45 Отговор
Правосъдието на този тъп и нагъл милиционер, го видяхме...!!! Хайде, стига толкова,че ми писна от корумпирани некадърни селяци...!!!

Оценка:
-0 +16

Шамара
46 Отговор
Ами да, стъпка: 1. Закривай ппокоратурата . стъпка 2. Реабилитация на всички като, Божков, Балев, Митьо (очите)........ и списъка е дълъг.

Оценка:
-5 +7

Да го
47 Отговор
Тоя що не е при Ставри вече. Вкарайте го и после му търсете повод за арест.

Оценка:
-1 +20

48
Този коментар е премахнат от модератор.
Анти Борисов
49 Отговор
Долен, нагъл мутраген!!! Отново казвам този страхливец пръв ще избяга при ситуация!!!!

Оценка:
-1 +19

Moй
50 Отговор
Пазителят на мафията говори. Гьонсурат като тиквата гадна. Простак с каскет. Гнус безподобна. Затвор и за теб гадино.

Оценка:
-0 +20

dfu
51 Отговор
Яааа, Гешеф си пуснал бръдъ. И то си сменя козината. :)

Коментиран от #58


Оценка:
-0 +15

РАЗСТРЕЛ
52 Отговор
Върховенството на закона и равните права на всеки човек са една от основите на съвременното общество.

Недопустимо е през 2021г. в развита държава в люлката на цивилизацията Европа да се случва такъв цирк, овластяване и спускане на непрозрачност и ненаказуемост на управляващата клика чрез марионетни представители в законодателните и силови структури!

Държавен съд, затвор и преработка на закона по примера на Румъния, всичко останало е да си чешем езиците и да виждаме как отнемат бъдещето на децата ни!!!

Оценка:
-1 +18

Нали
53 Отговор
Знаете, че шишака има разиденция в Славовица. Питайте местните как разбират, че тоя е там.

Оценка:
-1 +19

запознат
54 Отговор
не ставай смешен , процедурата е в обратния ред

Оценка:
-1 +8

Интелектуалец
55 Отговор
Гешев е радост!

Оценка:
-20 +1

Факти = БКП
56 Отговор
Този кафяв сайт обслужва организираната престъпност на БКП

Оценка:
-15 +4

Vladi
57 Отговор

До коментар #7 от "Рубла":


Прав е каскета , ние гражданите ще трябва да му плащаме храната в затвора на него и мутрата от село Банкя , затова предлагам да ги обесим пред МС на светофара

Коментиран от #78


Оценка:
-2 +19

Vladi
58 Отговор

До коментар #51 от "dfu":


Козината си сменя ама нрава не !!!

Оценка:
-0 +10

Бончо лудия
59 Отговор
специализираната прокуратура е създадена за бедните хора и за кокушкарите ,, да сте осъдили и вкарали някой политик в затвора ,, всичките сте мафиоти , за бесене , но няма кой

Оценка:
-0 +18

Тоз прокурор е за затвор ! Позор !
60 Отговор
Не вземете ли мерки, Ние от народа ще ви
свием перки !!!...

Оценка:
-0 +21

Лили
61 Отговор
Мафиотът каскет щял да се бори с мафията, смях, нагъл е като Боко...

Оценка:
-1 +21

Justice
62 Отговор
Гешев , вие сте съучастник в престъпленията на мутрата Бойко Борисов ! Заедно трябва да търкате наровете ! Дано има справедливост за вас !

Оценка:
-1 +19

прокурора
63 Отговор
бизнесмен

Оценка:
-0 +15

Лъже
64 Отговор
Каскет, кво стана с приятелчета ти мафиотчетета 8-те джуджета, а?

Оценка:
-0 +19

069
65 Отговор
Кои граждани ще платят цената? Ние ли? Че ние какво полезно или ефективно видяхме от тази специализирана прокуратура? Няма един осъден мафиот или корумпиран политик. Но иначе видяхме вцепеняващи мозъка неща срещу бизнеса. Надявам се следващият парламент да ви нарине всички до един, спец бухалки.

Коментиран от #69


Оценка:
-0 +17

Харизан
66 Отговор
махайте ги тези излишни структури , нищо не правят , а само смучат излишни пари от държавата

Оценка:
-0 +17

onq bez konq
67 Отговор
Не искаме КОМУНИСТИЧЕСКО-ФАШИСТКИ ТРИБУНАЛ! Искаме нормална и независима прокуратура и съд!

Оценка:
-1 +10

ГЕЧО
68 Отговор
ХЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ---СЕЛЯНДУР С КАКЕТА ИДИ СИ НА СЕЛО И ПАСИ КРАВИТЕ НА СЕЛОТО КОЛКОТО СА ОСТАНАЛИ ---ТЪПАНАКО САМО ГЕЛОТИНА ЗА ВАС И ГРОБАРИТЕ

Оценка:
-1 +11

Данъкоплатец
69 Отговор

До коментар #65 от "069":


Граждански арест за престъпника Гешев!
Покровителстващ престъпникът Борисов и Мата Хари!
Граждански арест, както на Чаушеску!

Лъжа е,
че служебното правителство трябва само да проведе изборите!
Къде в конституцията го пише???

Служебното правителство има правомощията, като на всички останали правителства!
Служебният министър на правосъдието
да предяви обвинение на екс Борисов и на екс Петкова!
За загробените български милиарди
в руско турският тръбопровод за Сърбия!
По чл 108 на Конституцията на Република България:

Чл. 108.
(2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и
НОСИ ОТГОВОРНОСТ за нея.
(3) Министрите ръководят отделни министерства ... Те
НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за своите действия.

Оценка:
-0 +14

Ами да
70 Отговор
В съдебната власт е целия проблем на България. Съдебни дела се водят години наред и никой няма да си направи труда да съди някого за малко или средно нарушение. Пълно беззаконие, нарушения се допускат безнаказано и навсякъде, хора с множество криминални прояви все още са на свобода или с "условни" присъди, неща като догановия сарай и дюните изобщо не се разследват, както и други неща, сигнали за нарушения се игнорират. Който оправи съдебната власт в България и я направи независима вече е оправил България наполовина.

Оценка:
-0 +15

А.така
71 Отговор
Целта на този съд е да разследва злоупотреби от най- високо ниво. Да той работи но предимно хвалбите са за тел измамници. Други очаквания имаше и надежди.. а досега само пушек...

Коментиран от #74


Оценка:
-0 +12

Гражданин
72 Отговор
Г-н Гл. Прокурор, колко мафиоти вкарахте в затвора???

Оценка:
-1 +16

ИВАН
73 Отговор
КЪДЕ СИ ОСТАВЕЛ КАСКЕТА

Оценка:
-1 +12

А какво
74 Отговор

До коментар #71 от "А.така":


Значи "злоуппотреби от най - високо ниво"? Може ли това да включва политически неудобни лица? Това високо ниво ли е?

Оценка:
-0 +8

Наблюдател
75 Отговор
И до сега цената я плащат гражданите като издръжка на основните закрилници на Организираната престъпност - прокуратура най-вече на главния и каскет и камарилата наречена ВСД! Закрилата на организирана престъпност се изразява в лицето на гл.каскет и като ударна бухалка с-у опонентите на властта! Така че реално същия се изявява като съвременно въплащение на Вишински от времето на Сталин! За съжаление тази обида към правораздаването се вихри пред безмълвните зрители от ЕС!

Оценка:
-1 +13

Aндонов
76 Отговор
Искам го този да го намажа със мед и да го вържа за едно дърво.

Оценка:
-0 +8

Хайде,стига
77 Отговор
Никой не ти вярва от доста време.Оставка

Оценка:
-1 +13

Или
78 Отговор

До коментар #57 от "Vladi":


По добре на стената

Оценка:
-1 +11

Гешеф На
79 Отговор
Прасетата

Оценка:
-1 +9

Простикуратура
80 Отговор
Каскета лъже, като циганин! Сетил се той за гражданите! А селяните, къде ги слагаме!? Също така предлагам пак ударната му от ММА бойци бригада да направи един протест в негова подкрепа

Оценка:
-2 +14

Голям Слон
81 Отговор
Този каквото и да каже са или глупости, или лъжи, или двете заедно. Независимост? Каква независимост показа съдебната система от избирането на този главок, когото никой никъде, освен ГЕРБ, не искаше?

Оценка:
-1 +11

Тредстоун
82 Отговор
Еднодневките от новите варвари на подмяната за пет пари работа не свършиха. Дойдоха вкараха няколко лобистки закона , осигуриха на чалмите още 5-6% гласове , поискаха да оправдаят и десетките престъпници срещу които се водят дела от специализираната прокуратура , опитаха се да вдигнат и запорите върху мръсните пари на гавазите за да могат тия същите да ги вкарат в оборот по време на изборите. Да не забравяме че още по време на протестите христо си играеше с мутрите , да не забравим и кои бяха хванати да купуват гласове на изботите , черепа и дпс.Славчовците са тотално неадекватни , за пчеличката няма смисъл , сега времянките на хвърчащия ще видим какви изходят , най вероятно ще се отдадат на харчене за да се харесат на румен а той от своя страна ще си припише заслугите за да се дуе като пришка по време на президентските. С чужда пита помен си прави , смешник.

Оценка:
-10 +2

12345
83 Отговор
Абе този освен да изпълнява поръчки, друго май не прави?

Оценка:
-0 +8

Ден Първи след Гербармагедон
84 Отговор
Разпитвате ли лицето Бойко Методиев Борисов?!
Свидетелите тръпнат в очакване !!!

Оценка:
-1 +10

Уникални ,Уникални,Уникаллллни....
85 Отговор
Магдалинчев, Пашкунова Чапкънова,Цацаров ....

Оценка:
-1 +3

НАРОДА. ЧАКА !!!
86 Отговор
Но не за дълго.....

Оценка:
-1 +10

Илхан
87 Отговор
Гражданите платиха и още плащат и страдат вече 12г. заради вашите извращения и геноцид.

Оценка:
-1 +9

jeevs
88 Отговор
Отдавна плащаме цената за вашето съществуване и тя не е малка!

Оценка:
-1 +7

ОПТИМИСТ
89 Отговор
ПЪРВО ТИ ЩЕ ПЛАТИШ ЦЕНАТА , МУТРО ....

Оценка:
-1 +8

Ива
90 Отговор
Изключително опасен престъпник ! Ако има държава , този индивид трябва да бъде незабавно подведен под отговорност - съд и затвор за дясната ръка на мутрите !

Оценка:
-1 +6

четящ
91 Отговор
хайде бе, откриха ги на времето само за 5 мин., а сега за да ги закрият трябвало дебати, обществени обсъждания и др. глупости... откъде накъде тези спец. съдилища и прокурори ще ядат от нашия хляб, на норада? и без тях има достатъчно прокурори и съдии, които да бранят закона!

Оценка:
-2 +3

Боби
92 Отговор

До коментар #10 от "Тошко":


Е Тошко че нали хората от мафията са в момента клиенти на спецпрокуратурата бе Тоше Баневи , Миньо Стайков ,Прокопиев , и много други затрили и ограбили българските предприятия и забогатяли на наш гръб така че не приказвай глупости Тоши да не забравяме и Цветанов Василев заграбил три милярда и оня дубайския беглец

Коментиран от #104


Оценка:
-8 +1

Шаран БГ
93 Отговор
А нима селяните ще минат метър ?? Те са паралии. И на пенсионерите им пенсиите бият "тавана".

Оценка:
-0 +1

94
Този коментар е премахнат от модератор.
Калин
95 Отговор
Арабаджиеви, Ббокови, Галеви, Бжков - все доказани престъпници и крадци! Годи наред всички се оплакваха, че тези дето направиха приватизацията окрадоха фабриките, оставиха българите на улицата, без работа и пари, това са вашите родители!!!
И сега се чудя, как може да искате да закрият специализираната прокуратура, тази която за толкова време единствена посмя да посегне на КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОЛИГАРСИ, които НИ ОГРАБИХА и СЪСИПАХА ЖИВОТА НИ!!!!!

Коментиран от #98


Оценка:
-6 +3

любопитен
96 Отговор
Каскета няма ли снимка с по-малко крива физиономия?

Оценка:
-2 +6

любител
97 Отговор
ало а кога ще разследвате главния каскет който е опънал чадър даже цяло покривало за цирк над боко тиквата и шайката му ограбила Б-я

Оценка:
-1 +7

любител
98 Отговор

До коментар #95 от "Калин":


в грешка си пич някой от олигарсите да е осъден.всичко е за парлама за да може боко тиквата и неговите близки да вземат всеки печеливш бизнес.напротив управдаха мутрите които си платиха.така че този цирк само лапа и нищо не дава освен да служи на боко.крайно време е не само да ги закрият ами и да ги разследват и набутат в затвора.

Оценка:
-1 +7

Макробиолог
99 Отговор
Закривай!...в какво са специализирани тия?В отсяване на наште от непослушните ли?ВСС е пълен с такива на които безработните синове,тъщи,балдъзи...имат сметки с вилиони в офшорите...Накратко --закриване на спец правосъдието,премахване на длъжността гл прокурор,/министъра на правосъдието да върши администриране в прокуратурата,/изваждане на прокуратурата от съдебната с-ма и вкарването и към изпълн власт и най важното---всеобщ и непрекъснат мониторинг по сметки и активи в БГ и чужбина за бълг граждани за суми над примерно 200хл евро,осъществявано от НАП,спец служби и пр...Офшори,банки и т.н.отказващи да предоставят инфо се вкарват в списък забранен за ползване от бг граждани,...при нарушение---запор на наличните легални активи на лицето до съдействието му по одита.

Оценка:
-1 +3

лудия
100 Отговор
Обикновения народ не видя промяна с тези.Маи само взимаха парички на хранилка бяха.

Оценка:
-0 +2

Трибуналите по време на война!!!
101 Отговор
21 век, страна членка на ЕС и Трибунали??? Закриване на тези Мафиотски структури!!!

Оценка:
-0 +2

БЕЗМОРАЛНИТЕ
102 Отговор
ние гражданите сме под вашия геноцид.Достатъчно ни мачкахте.Бухалката ви специализиран съд само ограби едни бизнесмени,както и да са забогатели те.Вие решихте да забогатеете от тях .Сега ви е страх да не ви вземат парите.ГРАЖДАНИТЕ ,гешев искат да знаят недекларираните ви имоти и сметки в чужбина на политици и магистрати.ИСКАМЕ СПИСЪКА ОТ ГДБОБ.РАЗБРАЛИ??????

Оценка:
-0 +3

сноу
103 Отговор
Гешки,Пашкунчета,Чапкънчета,Магдалинчета са все от една кратуна...

Оценка:
-0 +3

По добре
104 Отговор

До коментар #92 от "Боби":


ти спри с глупостите! Това, че се мразиш, ние вина нямаме, за да ти четем простотията!

Оценка:
-0 +0

ЕХХХОО
105 Отговор
ТОВА ОЗНАЧАВА ОГРАБИЛИТЕ ПАРИТЕ ДА СИ ОСТАНАТ ЗА ТЯХ ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ТЕЗИ ГИ ЗАЩИТАВАТ ИТИДИОТ ГАЛЕВА И Т Н

Оценка:
-2 +0

chi
106 Отговор
Висшия съдебен съвет носи пълната отговорност наречена "циркът Гешев"

Оценка:
-1 +1

Коментара
107 Отговор
Независима, независима...колко да е независима тази съдебна система?! Независима е само на думи, това го знаят и децата! И да, тя не работи ... г-н Михайлов! Пълна ревизия! Само не разбрах това отразяване на новина ли е, някаква форма на лична позиция...какво по-точно е???? Защото определено има лична позиция и отношение към събитията в отразяването им! И една звездичка ви е много г-н Михайлов...

Оценка:
-0 +0

чекмедже 2
108 Отговор

До коментар #4 от "Долна мутро края ти е близо":


Пуевски какъв е според гешеф..мафия,олигарх,дарител на фурми..които се оказаха омазани с пилешки бутчета..

Оценка:
-0 +0

Мартин
109 Отговор
Не съм голям фен на този Гешев, но в случая е прав, че със закриването на специализиран съд, това ще обслужи мафията в лицето на подсъдимите олигарси като Васил Божков, Цветан Василев, Николай Банев, Миню Стойков и Иво Прокопиев!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Богомил Бонев
Бившият министър на МВР за министъра на финансите Владислав Горанов:
Този ще надмине постиженията на Дянков в събарянето на Борисов."

Още бисери