Last news in Fakti

16 Май, 2021 18:14 9 464 89

Андрей Райчев: Каракачанов и Божков ще са новите играчи на предстоящия вот

  • андрей райчев-
  • избори-
  • каракачанов-
  • васил божков

Не отписвайте Борисов, той е първокласен политически актьор и остава в играта , смята социологът

Андрей Райчев: Каракачанов и Божков ще са новите играчи на предстоящия вот - 1
Снимка: БГНЕС

Д-р Андрей Райчев е сред най-известните български социолози. Завършва философия и социология в Софийския университет. Дисертацията му от 1983 г. е на тема „Категорията „социална ситуация“ в изследването на елементарните социални процеси и структури“. Един от собствениците на „Галъп интернешънъл - България“. Вижте какъв анализ прави той по отношение на политическата обстановка у нас и предстоящите избори в интервю за "Марица".

- Г-н Райчев, какво може да направи служебното правителство на Стефан Янев до изборите?

- Три неща. Едното вече е направено - осигурен е комфорт за конформистите при следващите избори. Това важи за тези, които гласуват за властта. Това са онези, които чакат края на мача, и като видят, че ЦСКА води с 2 на нула срещу "Левски", стават от ЦСКА.

Второ, има корпоративен вот - това са бизнесмени, които се стремят да услужат на властта, като ѝ дават гласове. Такива ще отпаднат от ГЕРБ, защото ще гледат накъде ще духне вятърът. И трето
- може би новият министър на вътрешните работи ще може да ограничи купения вот.

Вероятно ще сменят някои областни управители и шефове на МВР. Ако полицията си върши съвестно работата, платените гласове може да бъдат намалени. Има едно изследване, което показва, че в България има около 900 секции, които гласуват в най-различни посоки. За тези избори - за тия, на следващите - за другите. Не са само роми. Тези секции трябва да бъдат обект на много сериозно внимание. Не можем да докажем, че вотът е купен в съда, но е ясно. Може би този вот ще намалее.

- Социалните мрежи избухнаха от спорове дали това е краят на ерата "Бойко Борисов", или предстои поредното му завръщане?

- Някои се радват на това, а други плачат. Бойко Борисов е лидер на една много голяма партия, която набра 800 000 души на последните избори. Не допускам, че ще са по-малко от половин милион, и след като сега отпадне корпоративният вот, а купените гласове се поограничат.

Половин милион са си половин милион! Борисов е незаобиколим фактор. Управлява 12 години и срещу него има много натрупана енергия. Но това не значи, че ГЕРБ е приключил.

Изобщо няма такова нещо! Друг въпрос е дали ще надделее общото усилие на леви, десни и центристи да свалят ГЕРБ, или ще надделеят техните различия. В отишлия си парламент надделяха различията - затова не създадоха правителство. На следващия етап след вота на 11 юли ще видим какво ще стане. Много зависи и как Борисов ще се държи. Накрая на управлението си той беше нервен, някак не можеше да повярва на очите си, че властта му свършва.

Но той трябва да се приспособи към следващата епоха и тъй като е първокласен политически актьор, аз мисля, че ще успее. 60 на сто ни чакат изненади в това отношение. Така че тези 60 на сто от хората, които смятат, че Борисов е приключил, бъркат!

- Неразбирателството между новите партии в парламента няма ли да накара хората да изберат прокламираната от Борисов стабилност при следващите избори?

- Едва ли Борисов обещава стабилност за следващите избори. Стабилността няма да дойде по линия на това, че той се връща на власт. Този вид хора едва ли ще гласуват за ГЕРБ. За него ще гласуват хора, които са му фенове. Той има няколко безспорни международни успеха. Това е човекът, който направи така, че България да не е черната овца на Европа, а след нас да се окажат страни като Полша и Унгария.

В същото време успя да държи и с американците добри отношения в момента, когато се разбра с Ердоган и Путин. Това е много голямо постижение! Друго голямо негово постижение е борбата с ковид пандемията - той направи една от най-либералните политики в Европа. Ние и шведите сме единствените, които живеят нормално.

В много други страни нещата са луди - вечерен час, маски, мизерията е страшна! Само дето не бесят хората! Както виждате, България си живее нормално и ковидът протича както в другите страни. Това не е малко постижение. Освен това държавата не е дестабилизирана или финансово разорена. Просто Борисов много дълго време е седял на власт и естествено, че се задават едни и други корупционни истории. Хората не искат така да живеят. Опитаха да променят това през август с уличните протести в София - не стана. Сега опитаха пак.

- Рокадите в ръководството на ГЕРБ как може да се тълкуват?

- Това е подготовка за обрат. Борисов си строява войската - размества си офицерите и се чака пак да освободят крепостта. Готви се за сблъсък. Надявам се да няма реваншизъм от новите партии. Реваншизъм навремето бе показният арест на един бивш министър на отбраната от ГЕРБ. Помните: "Ти си мръсен престъпник!".

Реваншизъм бе това, което Цветан Цветанов правеше като МВР шеф - влизаха с автомати през нощта и храниха публиката с едни радостни известия - арестувахме този и онзи, а накрая съдът ги пускаше. Борисов ги надживя тези неща, но новите може да ги започнат наново. Не трябва да се стига до такива работи. Да се сменя нормално властта, да се видят банковите сметки и който крал - в затвора. Но не и да се правят символични страшни идиотщини.

- Президентът обаче поръча на служебното правителство да разкрие истинското положение в страната. Означава ли това, че трябва да очакваме опити за някаква ревизия по примера на комисията на Мая Манолова?

- Министрите ще получат достъп до договорите във ведомствата си и ако има някои скандални неща, те ще излязат. В края на всеки голям период, а ние сега сме точно в такъв, излизат такива неприятни неща. Няма как част от тези неща да не изплуват.

- Какво ще се случи с новите партии на предстоящите извънредни избори?

- Сега ще играят всеки за себе си. Мая Манолова има проблем, защото е близо до 4-процентовата бариера. От другата ѝ страна е Красимир Каракачанов, който реално може да влезе. С огромен процент се оказа и Васил Божков. Това са новите играчи и едва ли ще се появи друг.

Ако се окаже, че новите партии не могат да създадат правителство и след вота на 11 юли, те ще са пред следната дилема - да направят кабинет, нещо като служебно правителство на парламента, а не на президента, който да ръководи една година страната. Втората възможност е да поканят народа трети път на урните, което ще е катастрофа. А има и президентски избори.

Четири пъти ще караме хората да гласуват ли? Създава се реална дестабилизация на страната. Не е добре толкова време държавата да е без управление. Правителството в оставка е половин управление. Не може да предприема дългосрочни неща и стратегически въпроси. Мисля, че новите партии ще решат да направят нещо временно - за около година. Всичко това е в случай, че парламентът не излъчи ясно мнозинство.

- Какви са шансовете на Жан Виденов да направи нещо значимо вляво или ще видим някакво повторение на АБВ?

- Г-н Виденов не смята да оглавява такава партия. Някакви други я правят и той е с тях. Неговият капитал е, че той доказа на целия български народ, че е честен човек - никога стотинка не е пипнал, никога не се е облагодетелствал, а Бога ми, имаше такива възможности! От друга страна, споменът за хиперинфлацията по негово време не вярвам да е отминал.

- Той не е отминал, но хората говорят, че не той, а фактори извън него са предизвикали хиперинфлацията?

- Големите престъпления в света винаги така се оправдават. В моите очи той настина бе честен човек, но бе лош шофьор и удари нашата кола България перпендикулярно в стената.

- Сбърка ли президентът, като избра 11 юли за извънредните избори? След като насрочи предишния вот навръх католическия Великден, сега уцели финала на европейското по футбол?

- С 4 април като дата на изборите той се оказа прав. На 28 март бе първата възможност за избори, а последната бе средата на май. Ако го беше забавил, представяте ли си, тепърва щяхме да се явяваме на избори!

А той стегнато ги прокара, бързо раздаваше мандатите, не чакаше нищо и успяхме да назначим до днес вече нови избори. Той показа, че повече разбира от политика от нас, които гледаме отстрани. На нас ни се струваше прибързано и непонятно защо. Много правилно е преценявал ситуацията в страната - че може да се роди недееспособен парламент.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МУТРИ ВЪН

    51 11 Отговор
    Бисери за короната на "Буда"

    Вицове за "Буда" Борисов


    Прoчутaтa трeньoркa Нeшкa Рoбeвa oбяcнявa прeд bTV
    приликитe и рaзликитe мeжду прeмиeрa Бoриcoв и Тoдoр Живкoв:

    "Тoй Бoйкo мoжe и дa приличнa нa нeгo,
    нo oнзи бeшe хитрeц
    и знaeшe кaк дa рaзбъркa плъхoвeтe в тoрбaтa
    зa дa нe я прeгризaт."

    Коментиран от #22

  • 2 choki

    90 42 Отговор
    1 ИТН
    2 БСП
    3 БНО
    4 ГРОБ-СДС
    5 ДБ
    6 ДПС
    7 ИМВ
    8 Шкембето

    Коментиран от #27, #34, #37

  • 3 Експерт

    29 70 Отговор
    1. ИТН
    2. ДБ
    3. ГЕРБ
    4. БСП
    5. ДПС

    Друг вариант няма, ако не искаме да продължаваме да живеем като мизерници.

    Коментиран от #8, #78, #80, #82, #86

  • 4 67889

    56 30 Отговор
    Какъв божков, ужас, дотам ли я докарахме

    Коментиран от #71

  • 5 Пучо Капучо

    55 20 Отговор
    За Божков съм съгласен, за Пи.кл.ьо войвода, не. Общо взето, тоя път прилични приказки от Райчев.
  • 6 Майна

    58 6 Отговор
    ДУШЕВНО НЕЧИСТОПЛЪТЕН ТИП..
  • 7 НОИ

    65 14 Отговор
    Дядка, отивай да плетеш дантели с Коларова, Мира, Оги Минчев и Жоро Марков. И си гледай пенсийката, стига с тези халтури! Хората сменят канала, като те видят по гербавите ТВ.

    Коментиран от #54

  • 8 67889

    26 28 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Ооо, абсурд, тия итн 6-ти, да може да ги няма, не са нови, инженерен проект, мотаят държавата

    Коментиран от #58

  • 9 ммм

    24 26 Отговор
    Партията на Жан Виденов иде!!! Разчиститете терена..

    Коментиран от #12, #48

  • 10 Сей глей мача

    46 11 Отговор
    Айде без Каракачанката тя е вярна на Борисов за една торбичка, ще го лиже цяла нощ! Виж Черепила е друга бира има да си връща, "къде е Ритона" ???
  • 11 Gowo

    50 13 Отговор
    Бойко трябва да бъде компрометиран.Отдавнс , още от 2004 година трябваше да бъде разследван за агентурното му и мутренско име ,,Буда".Още когато излязоха първите публикации за този човек.Никой не посмя да се заеме сериозно с разкриване на тъмното му миналото

    Коментиран от #23

  • 12 Gowo

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "ммм":

    И такива като тебе...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Милия ми той

    28 10 Отговор
    Тоя е 100% Лу-Д. В българия , оказа се, че политолозите са повече от докторите. Администрацията ще е в отпуск на 11-ти и Боката ще вземе само гласове от комшииските килии.
  • 15 1618

    49 9 Отговор
    Наглостта и алчността на Каракачанов за власт е огромна! Излезе информация за предприет отвратителен ход от Красимир Каракачанов в последния му ден като министър на отбраната. Обществена поръчка за 36 леки коли за 2,5 млн. лв. (с ДДС) обяви Министерството на отбраната. Днес, дни преди края на третия кабинет на Бойко Борисов, трябва да бъдат отворени ценовите оферти. Покупката на луксозните автомобили идва на фона на поголовното рязане на бюджети с обяснението, че нямало пари.Ето ,това е образа на Борисов и неговото обкръжение! Такива хора доведоха България до разруха и социално неравенство=
  • 16 5484

    9 8 Отговор
    Где је возач џипа? Тућно је без његових срања!
  • 17 фирма

    46 12 Отговор
    Борисов направил така че България да не е черната овца на Европа? Тоя какви ги дрънка!?
  • 18 1618

    43 11 Отговор
    Андрей Райчев е платен социолог от Борисов! И двамата са готови да сключат сделка с дявола, единия за да се задържи на власт, другия за да има медийно присъствие!
  • 19 Гост

    35 8 Отговор
    Какъв играч па ще е каракачамбо, че не ми е ясно? Ще вкара 14-15 депутата, като ще може да ги върже само с гюлето герп, та общо да им станат 75-76! Тия крадци и некадърници никой не ги иска
  • 20 3938

    27 2 Отговор
    Бојко је био затворен у Чешкој Републици...

    Коментиран от #30

  • 21 Ти си

    23 4 Отговор
    се бутнал на акъл , бе ? Какъв играч го виждаш потомствения хрантутник , опикания агент ?! Няма да е играч , а играчка в кауша , другарино !
  • 22 Т444444

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "МУТРИ ВЪН":

    И надежда нейнски. Ке биде голем играч.
  • 23 Опа

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "Gowo":

    Забрави "чешкото" му минало, издълБоко да се чегърта!
  • 24 Жокера

    24 4 Отговор
    Райчев е подлага на Боко тиквата и реджеп таип ердоган и владимир владимирович путин.

    Коментиран от #31

  • 25 Анонимен

    17 4 Отговор
    Стига облъчва Райчев, ако воеводите влезнат и герб е втора или не дай боже първа, ще ни довършат..
  • 26 Жорж

    26 4 Отговор
    На Райчев ако му завържат ръцете няма да успее да сглоби едно изречение.Ръкомаха като диригент в делириум,който не е забелязал,че оркестърът си е заминал отдавна.

    Коментиран от #45

  • 27 нннн

    27 12 Отговор

    До коментар #2 от "choki":

    А защо не "Възраждане" пред ВМРО? По читави ми изглеждат.

    Коментиран от #38, #62

  • 28 Крис51

    27 6 Отговор
    ББ би трябвало да стане незаобиколим фактор в ареста, на първо време.
  • 29 Ние нафталини те

    11 3 Отговор
    Изтрещява ме бавно
  • 30 3864

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "3938":

    Зашто? Да ли је крао аутомобиле?
  • 31 Жокера

    25 2 Отговор

    До коментар #24 от "Жокера":

    ББР е раздала 948 милиона лева чиста пара на 8 човека за 1 година. 4 човека са свързани с фирми за дамско облекло маски и калцуни на шиши.
  • 32 пешо

    21 7 Отговор
    "това е човекът, който направи така, че България да не е черната овца на европа"
    а бе, андрейчо, а бе, райчев! защо трябва да плещиш глупости, само и само да си докажеш тезите?

    Коментиран от #35

  • 33 Фаро

    11 4 Отговор
    Райчев е твърдоглав старчок,който не взема пример от дъщеря си.В живота идва момент в който родителите трябва да научат нещо от своите деца,но твърдоглавците не се учат на нищо и стават супер нахални да те учат,как по-лесно да сгрешиш в живота
  • 34 Пипи Дългото чорапче

    12 8 Отговор

    До коментар #2 от "choki":

    Сложете и Възраждане.Ще влязат.За Каракачанката-йок парламент,но може ако се обединят всички идиоти,пардон,патриоти,да имат някой депутат.Райчев е умен,но не съчетава ум с морал.То и при умнокрасивите същото-ум,но без практическа масовка.Божков влиза.

    Коментиран от #42

  • 35 пешо

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "пешо":

    за да съм ясен - цитираните от господина две държави са "черни овце", защото се опитват да провеждат национална политика и да защитават интересите си. а еднаквият отвсякъде банкянски пущ се държи като мекотело.
    не коментирам дали е, цензорчетата. надявам се, ще сФанете тоя момент.
  • 36 гражданин

    22 5 Отговор
    Патерицата на ГЕРБ Kaракачанов, Валерката, Волен,Москов и Марешки дори да не уастват лично в листите ще пропуснат следващото раздаване в Парламента- премного срамни скандлаи, взаимни обиди, псувни и омраза посяха...и не им вярват!
    А ГЕРБ- категорично тежко ще загубят- това е абсолютно неминиемо и неизбежно!!!
  • 37 Это жизнь

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "choki":

    9 нейнски.
  • 38 Пипи Дългото чорапче

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "нннн":

    Имат шанс.И са по читави,и идеалисти.Аз съм от лудите,дето четат програми.Идеалисти,но не ми харесва че искат испански модел на обединение на народ.Идеализма може да изиграе лоша шега

    Коментиран от #44

  • 39 Траджеди

    7 2 Отговор
    Господинът е като платноходка, а когато и течението е силно, особено личи. Предпазливо "прогнозира", че на този пазар платежоспособните се сменят с неплатежоспособни, а истината не става за ядене.
  • 40 Hoho Boho

    14 4 Отговор
    Райчев сам не си вярва на това, което пише.
    Чисти манипулации...

    Колко ли му плащат?
  • 41 НЕКАДЪри

    16 4 Отговор
    ДАЛИ КАРАКАЧАНОВ ИЛИ БОЙКО СА МУ ПЛАТИЛИ НЕ СЕ ЗНАЕ НО САМО ТАКА МОЖЕ ТОЯ ЛЪЖЕЦ МОШЕННИК И КРАДЕЦ РАЙЧЕВ ДА ПЛЕЩИ ТАЯ ЛЪЖА ЧЕ КАРАКАЧАНОВ КРАДЕЦА И ПРОДАВАЧА НА ПАСПОРТИ ЗА 800 МЛН ЕВРО ЩЕ Е ИГРАЧ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ !
  • 42 Каква цел

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "Пипи Дългото чорапче":

    Преследва Божков ? Да отърве панделата!
  • 43 оня с коня

    10 11 Отговор
    Райчев бе интересна Личност навремето с Налудничавия си поглед и жестове,както и с НЕчленоразделната си реч.Сега обаче всичко това ВЕЧЕ е досадно,но...Нека все пак го уважим и анализираме Приказката му:1/Допуска райчев,че Бизнесмените подкрепяли ГЕРБ ще се разбягат.АМИ АКО не само не се разбягат,ами към тях се прибавят ОЩЕ?2/Надява се Райчев,че "може би" новият Министър на МВР ще успее да ограничи Корпоративния вот.Ами ако не само не успее,а Тоя Вот СЕ УВЕЛИЧИ предвид това,че Властта и Парите ВСЕ ОЩЕ са у ГЕРБ?Райчев обаче ТВЪРДО ЗАЛАГА на ПРОГНОЗИТЕ СИ и предвид допусканията му по тия две точки ДОПУСКА СМЕЛО,че от 800хил.,гласовете на ГЕРБ ще паднат на500. От там нататък вече му е много лесно да Заключи,че за ББ ще гласуват "само Фенове"...Най-голямата Грешка/твърде вероятно УМИШЛЕНА за да формира Общественото мнение в посока Обратна на ГЕРБ/ е,че споменава Божков и Каракачанов като "РАВНИ".Ама чакай бе Райчев,Божков си Престъпник укриващ се от Правосъдието в Чужбина,а Каракачанов НЕ Е САМ както на предходните Избори,а НАЙ-МАЛКОТО в Коалиция с НФСБ и Воля,което ГАРАНТИРА влизането на Обединените патриоти НЕ САМО в НС,ами и ВЪВ ВЛАСТТА като Коалиц. Партньор На ГЕРБ!
  • 44 А Каракачанов

    7 8 Отговор

    До коментар #38 от "Пипи Дългото чорапче":

    Цели да защити българският интерес, в спора със СМ.
  • 45 АндРайчеФ

    15 2 Отговор

    До коментар #26 от "Жорж":

    А питаш ли ги преводачите от жестономичния, направо се побъркват да го слушат ли да го гледат ли ;))) А и с този налудничав поглед....завършен хаха
  • 46 !!!?

    9 14 Отговор
    Фигуранта нарече служебния кабинет като пример за "обединение" с цел да излъже отново наивници да го преизберат за президент !!!?
  • 47 АнониМЕН

    8 15 Отговор
    ПОНЕЖЕ МНОГО ХОРА С КОИТО СМЕ ГОВОРИЛИ ЗА ИЗБОРИТЕ НЕ СА ГЛАСУВАЛИ, ПОНЕЖЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО ТАКА И ТАКА СИ ПРАВИ КАБИНЕТ В КОАЛИЦИЯ С КОЙТО И ДА Е МНЕНИЕТО НА 90 % ОТ ТЯХ Е ЧЕ ТОЯ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ИТН.
  • 48 зъл пес

    8 7 Отговор

    До коментар #9 от "ммм":

    Цървул,Виденов няма да е със своя партия,и какво очакваш от него та толкова му се радваш?Още една виденова зима ли?Не,мерси
  • 49 Мнение

    15 2 Отговор
    Когато Райчев се появи, герб винаги губи по няколко хиляди потенциални избиратели. Ако до изборите герб не се разпадне, ще е около 4%. Вмро няма шанс, едва ли ще докара 1%. Вмро вече е счупена герб патерица.
  • 50 Деймос

    8 4 Отговор
    Малка разлика между първите две партии
    1 ИТН
    1 БСП
    Малка разлика между трите партии от 3 ,4 5
    3 ГРОБ-СДС
    3 ДБ
    3 ДПС
    Малка разлика за партиите между 6 ,7, 8
    6 ИМВ
    7 Възраждане
    8.Българско лято
    Гласували малко над 3.8 - 4 .1 милиона

    Коментиран от #53

  • 51 Голямата плешива глава

    17 3 Отговор
    Един изтребител грипен струва 60 милиона долара, 10 изтребители грипен струват 600 милиона долара 20 изтребители грипен струват 1,2 милиарда долара колкото дадохме за 8 изтребители на чертеж ф 16 блок 70.
  • 52 Hoho Boho

    10 7 Отговор
    В следващия парламент ще са:
    Изправи се. Мутри, вън;
    ДБ;
    Възраждане;
    Божков;
    ИТН;
    БСП;
    ДПС,

    а може би и ГЕРБ...
  • 53 Это жизнь

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Деймос":

    9 нейнски.
  • 54 Другия с коня

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "НОИ":

    Дядката е съдружник във фирма Блек сий Рама с капитал около сто милиона,пич....Най - -голямото голф игрище в Европа с 18 дупки и около сто петзвездни къщи за гостите до Балчик....Та поради това няма как да си гледа пенсията,а ти хОди мий кенефи!!!

    Коментиран от #64

  • 55 бабината

    5 5 Отговор
    ти! Току-що слушах по БТВ изказването на Президента!
  • 56 оня с коня

    7 3 Отговор
    Всичките пари на ББР за малки и средни фирми са били 1млрд. и 400 млн. От тях почти 1 млрд. са дадени на 8 фирми, като 4 от тях са свързани с Пеевски...
  • 57 Пепи

    4 14 Отговор
    И най вероятно ще влезат в парламента и Каракачанов и другата псевдо паатриотска паплач. И още 10 г в тандем с Гроб ще управляват стадото. Да благодарим за което на чалгаря.
  • 58 На бас от хиляда лева

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "67889":

    РАДЕВ гарант за политическия мир в българия
  • 59 Божков и Каракачанов ще се борят да

    7 3 Отговор
    Минат Прага 4%!!!до там са, някой ще мине, друг не!! Ще по харчат едни пари, търговията ЩЕЕ по трудна този път, и по скъпа!!! Ще гласуват повече хора, Купения вот няма да "тежи толкова" че ще бъдат играчи, спор няма, но ще бъдат на Ръба!!

    Коментиран от #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Сделано в СССР

    7 4 Отговор
    И с какво манипулатора Райчев трябва да привлече вниманието ни ?! С постоянните му лъжи и манипулации ли ?!
  • 62 67889

    7 9 Отговор

    До коментар #27 от "нннн":

    Изглеждат само, те са мошеници на дребно, преправял си трудовата книжка да стане директор на музея в Добрич, имение на морето с партийната субсидия, при Слави обеща, че няма да вземат държавната субсидия, пък то затова била борбата и т.н.

    Коментиран от #67, #75

  • 63 Мечо Кух

    9 2 Отговор
    Тоя отдавна е инвентар във всяко предаване и зестра на всяка власт! Доскоро обясняваше колко голям държавник е Винету... едва ли не - Симеон Велики. Сега понамали - добър акитьор бил... Но още е рано да каже, че Мутропитекът от Банкя е крупен крадец и рекетьор! - нещо , в ковто едва ли се съмняват и най-приближените му ПКП-та.
    Но, сигурен съм, че ако утре дойдат братушките - Андрешко Райчев ще зарецитира Лермонтов и Пушкин
  • 64 Дебилчев

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Другия с коня":

    Там е прекрасно, лавандулови полета, гледката към морето на фона на голф игрищата е впечатляващо, на световно ниво

    Коментиран от #79

  • 65 Hoho Boho

    13 5 Отговор

    До коментар #59 от "Божков и Каракачанов ще се борят да":

    Той и Марешки бая пари потроши за изборите и к'во?
    Чух, че щял да влиза в затвора...
    Той, и Каракрачунов, май натам е тръгнал. На ръба е, ама на ръба на пропастта.

    Да върне мангизите за технологично остарялите самолети, които когато/ако ги направят ще са подходящи за музей на авиацията.
  • 66 ВЪЗРАЖДАНЕ

    17 0 Отговор
    Нищо не познаха от Калъп за изборните рзултатаи! Пък за вота от чужбина - тотално наобратно.
    Каква е ползата от такива типове ? - да облъчват от телевизора народа с "умните" си анализи ли..
    Доакто стотици хиляди българи мизерстват, други си чешат езика
  • 67 нннн

    9 4 Отговор

    До коментар #62 от "67889":

    Гешев и НАП доста ги ровиха. Ако имаше нещо гнило, щяха да ги заврат на ... Между другото, познавам човек, дето са го викали в полицията да го питат защо се е подписал за учредяването и няма ли да си оттегли подписа ..
  • 68 СЪБИРАЧ

    11 9 Отговор
    Събираш патриотичния вот от 4 април на ВМРО. НФСБ, АТАКА И ПОЛУЧАВАШ 7 %.....
    Мая Манолова първа предупреди Чалгаря с главно Ч, че заради връщането на мандата получаваш и други патриоти.
    А ВОЛЕН СИДЕРОВ , ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, И ШКЕМБЕ ВОЙВОДА МРАЗЯТ ТРИФОНОВ, ЗАЩОТО ТОЙ ОТ ТЯХ ОТКРАДНА ЕЛЕКТОРАТ.
    НО СЕГА ТРИФОНОВ ЩЕ ПОЛУЧИ ШАМАР....
    ИДВАТ СТАРИТЕ ПАТРИОТИ ...
  • 69 7923

    12 4 Отговор
    И аз съм ербап кът бат'Бойко! Колко коли да открадна в Чехия, за да стана премиер?
  • 70 Именит

    8 3 Отговор
    А аз мисля , че купения вот ще е по-малко и съответните партии няма да са фактор!
  • 71 Отвратен

    15 7 Отговор

    До коментар #4 от "67889":

    Дотам я докарахме. Има наивници, които твърдо са решили да гласуват за Божков. Ще сменяме една мутра с друга!
  • 72 Република

    7 4 Отговор
    От всички коментари които прочетох ми стана ясно че е най добре да си гласуваме за Черепа на сигурно.

    Коментиран от #77

  • 73 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 6 Отговор
    ЧЕРЕПА И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП , УБИЕЦ И РЕЗИДЕНТ..
  • 74 егаси

    9 2 Отговор
    социолога е тоя !! било НОРМАЛНО на края на управлението да изплували корупционни скандали !!! а бе за къде е нормално...за африка ли ?? а такива скандали имаше ПОСТОЯННО и НЕ Е НОРМАЛНА КОРУПЦИЯТА!!
  • 75 Отвратен

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "67889":

    Ако дори една малка част от абсурдите, които си изброил беше вярна, Борисов и Гешев 100 пъти досега щяха да са го вкарали в затвора. Първо - т. нар. от теб "имение" на морето е обикновена къща в една от варненските местности, където няма нито път като хората, нито канализация. Второ - 1/3 от субсидията им наистина беше дарена на фонда за инвитро процедури, останалите са дадени за предизборната им кампания, нещо което поне засега не е незаконно, а и не знам друга партия да е дарила 1/3 от субсидията си. Трето - това, което си написал за паспорта е откровена лъжа. Хубаво е твърденията да се подкрепят с факти, особено когато отправяш такива тежки обвинения към единствения политик до момента, който наистина се бори срещу статуквото ни на колониална държава. Единствения политик, който не козирува нито на Меркел, нито на американското посолство!

    Коментиран от #83

  • 76 Един от вас..

    10 0 Отговор
    А някой знае ли???...колко голф игрища има г-н Райчев?
  • 77 Hoho Boho

    7 1 Отговор

    До коментар #72 от "Република":

    Сигурното е, че ако гласуваме за Черепа, ще трябва да строим мавзолей за Тиквата, или нещо такова...
  • 78 Миша

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Нещо ти е сбъркана експертиза та.
  • 79 Умен по цялата глава

    11 0 Отговор

    До коментар #64 от "Дебилчев":

    Да.Съдружник на Андрей Райчев във фирмата Блек сий Рама е самия Красимир Гергов - медийния Магнат и собственик на БТВ Медия Груп,където 19 години се подвизаваше Слави Трифонов с шоуто си и щатен служител на Второ главно на ДСРайчев,като Трето поколение Комунист се справя чудесно в Капиталистическата действителност реализирайки мечтата на всеки Комунист да стане милионер....
  • 80 Оракул

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    1.Герб, 2.Бсп, 3.Обединени патриоти, 4.дпс, 5.дб, 6.итн, 7. Коалиция други
  • 81 chi

    7 1 Отговор
    Райчев, пак не си си пил хапчето!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 5789

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "Отвратен":

    Козирува на масква, копейкин
  • 84 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    КОЙ БЪЛГАРИН - "РАЙЧЕВ "- СЕ САМОПРОДАВА ЗА ДРЕБНИ ПАРИЧКИ "ГЕПЕНИ ОТ ТРУДОВИЯ БЪЛГАРИН " ,КОГАТО ВЕЧЕ Е ПОЛУУМРЕЛЯК И НИЩО НЯМА ДА ОСТАВИ В БГ ИСТОРИЯТА /САМО Е КНСУМИРАЛ ОТ НАРОДНИЯ ТРУД / !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 85 георги киряков

    2 2 Отговор
    за божков е верно,но за каракачанов грешиш колега изяж си дипломата

    Коментиран от #87

  • 86 Политанализатор

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Ха ха ха!! Тоя хептен е изкукуригал!! Първи с абсолютно мнозинство ще бъде ПП " ВЪЗРАЖДАНЕ"!! Щото другите ДОКАЗАХА своята несъстоятелност,некадърност и неспособност да управляват! Схващаш ли бе тикво??
  • 87 Гюро Михайлов

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "георги киряков":

    Шкембе Паспортов и Ачо Пиратката в Парламента??!! Ха ха ха ха!!
  • 88 Беновска пита

    2 1 Отговор
    Ало, Шкембе " войводата"!! На първите избори не бяхте в коалиция и пак не се класирахте за Парламента! Какво ти дава основание да смяташ,че сега ще се класирал?? Чакам отговор!!
  • 89 оня

    1 0 Отговор
    ТОА ПА СЕ САМОУБИ БЕЗ ДА ЧЕТА:)) АХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ:))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове