Last news in Fakti

17 Май, 2021 17:08 3 493 33

ББР вече е 100% държавна собственост

  • ббр-
  • държавна собственост-
  • банка

Банката обяви осемте си най-големи кредитополучатели

ББР вече е 100% държавна собственост  - 1
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата ще започне работа Комисията за прозрачност и контрол на публичните средства в Българска банка за развитие (ББР). Тя е създадена с цел проверка на съответствието на процедурите по отпускане на кредити от „Българска банка за развитие“ АД в съответствие със Закона за Българската банка за развитие и Устава на Банката. Комисията ще провери отпускането на всички кредити над 1 млн.лв.

Проверката стана възможна след като министърът на икономиката Кирил Петков сключи договор за дарение с търговската банка, притежавала до момента 8 броя безналични акции, всяка с номинална стойност 100 лева, (000055% от капитала на ББР), по силата на който търговската банка прехвърли на държавата правото на собственост върху акциите. Така министърът на икономиката, в качеството си на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала в общото събрание на акционерите на ББР, може да предприеме всякакви допълнителни, необходими корпоративни действия.

Поради големия обществен интерес Министерството на икономиката предоставя списъка на осемте най-големи кредитополучатели от ББР.

Кредити с размер над 140 млн. лв.:

Слънчев ден АД

Благоевград- БТ АД

Роудуей кънстракшън АД

Кредити с размер над 115 млн. лв.:

Маркет инвестмънт АД (Техномаркет)

Интернешънъл инвестмънтс ЕАД

Кредити с размер над 60 млн. лв.:

Параходство БМФ АД

Транспект АД

Инса Ойл ЕООД


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.

    68 2 Отговор
    Кредитополучателите са двама,шиши и толупа..Всичко друго е пунта Мара..

    Коментиран от #11, #18, #22

  • 2 Някой си

    63 2 Отговор
    Опаа, Шиши и Кирчо гела ли виждам?

    Коментиран от #8, #14

  • 3 Ох Баня

    61 1 Отговор
    Значи може да стават бързо нещата.

    Коментиран от #30

  • 4 Просто човек

    68 2 Отговор
    Добре, че дойде това служебно правителство за да покаже каква е реалната картина...
  • 5 не точно

    11 42 Отговор
    Крадев национализира ББР.

    Коментиран от #12, #29

  • 6 Бае Въло

    44 1 Отговор
    Слънчевите дни да си останат слънчеви, но прозорчетата да нависоко и с решетки.
  • 7 мнение

    43 3 Отговор
    Следваща стъпка - пандиз за крадците. По ръмънския модел, вижте как дръпнаха след като "изчегъртаха" корупцията на всички нива
  • 8 Баня

    45 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    И Домуса е там. БМФ-то
  • 9 Антимафия

    38 1 Отговор
    100% от кредитите на осем фирми ,
    са кредити отпуснати на Хунтата?

    Без коментар!
  • 10 фирма

    38 1 Отговор
    60 млн. да дадеш на ЕООД!!? Това е престъпление.
  • 11 Бае Въло

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.":

    Параходството е на домусите. Те явно са лепто-даватели.
  • 12 Doni Brasko

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "не точно":

    Сега вече някой ще лежи в затвора!!! Кой ли ще е той?
  • 13 Дааа

    35 2 Отговор
    Шиши И Домуз - Джапанката, общо над 500 мил и ще ги връщат ама друг път. Тези фирми скоро ше продават на безценица и ше се гътнат...

    Коментиран от #17

  • 14 Антимафия

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    На тези фирми ,ако им направят кредитите,
    изискуеми и са втасали, до един за една нощ?
    Да ги арестуват първо ,
    и после разпитите,
    с
    техните камъни,
    по техните глави?
    Това са моите пари?
  • 15 БОЛШЕВИК

    20 1 Отговор
    Трябва и имената на шефовете със снимка на тия дружества, да знае народа кои са го обирали и крали под егидата на управляващите мутри!
  • 16 Еклектик

    28 1 Отговор
    Внимателно вижте, че и Инса Ойл на Георги Самуилов е тук. Същият, който услужливо започна да изкупува имотите и бизнесите на Шишкавия. Това ще е новият КОЙ...
  • 17 От обоза

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дааа":

    Запор бе , на всичко ,
    и тези фирми в Америка и на тях?
    Нашите фирми как ги запорират , по поръчка?
  • 18 От Чужбина

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.":

    Да арестуват Мавродиев,
    и шефовете му веднага?
  • 19 зад тези

    21 1 Отговор
    фирми стоят имена. Четирима от тях са свързани с Шиши. И другите „не са случайни“ според служебният министър на икономиката Кирил Петков. Какви са тези фирми и хора, бе! Само Техномаркет и Параходство са ми познати. Ами какво се казва по този повод! Мачкайте!

    Коментиран от #20

  • 20 Хлъц

    17 1 Отговор

    До коментар #19 от "зад тези":

    За Третата също има данни.Регистрация- 6 Декември 2018 г в с .Груево(!?) .Като форма- АД.Строителство на магистрали, пътища, инертни материали .Абе ,тлъсто дробче,както го нарича банкера Буров,още преди 80 години.

    Коментиран от #23

  • 21 Кои са Техно какво беше там

    11 1 Отговор
    Кога са създадени , как , много интересно.
  • 22 Иво

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.":

    Толупа е раздал милиарди,на ортаците си
  • 23 ясно

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хлъц":

    Боко е! Той е по магистралите, които се чупят на другия ден.
  • 24 К.К.

    6 1 Отговор
    Имаше и едно събирателно дружество кредитирано, с кредита уж изкупи дългове на длъжници на безценица за да ги тормози до живот.
  • 25 КОЛЕВ

    6 1 Отговор
    БАНКАТА НА ТУЛУПА И ПЕЕВСКИ. ЗАТВОР ЗА МАВРОДИЕВ И ГЕШЕВ ДОЛНИ СВИНЕ ОБСЛУЖВАЩИ ОЛИГАРХИЯТА. МАФИЯТА СИ ИМА БАНКА В БЪЛГАРИЯ И ТЯ БЕШЕ ББР. АЙДЕ СЕГА ТЪПОГЛАВИ ГЕРБЕРАСТИ ГОВОРЕТЕ. НЕ ЧУВАМ БИКОВ, САЧЕВА,МИТОВ ,ГЕШЕВ, ДОЛНИ ГЕРБЕРАСТКИ КРАДЦИ.
  • 26 КОНДУКТОР

    8 1 Отговор
    ТОПЛАТА ВРЪЗКА ГОРАНОВ-ШИШИ-ТУЛУПА-ГЕШЕВ. БУЛГАРТАБАК Я ИМАТ Я НЯМАТ 50 СЛУЖИТЕЛИ АДМИНИСТРАЦИЯ И 0 РАБОТНИЦИ, САМО СГРАДИТЕ В БЛГД СТОЯТ ПРАЗНИ, ФАБРИКАТА НЕ РАБОТИ. ТАЗИ В СФ ВЕРОЯТНО И СГРАДИТЕ ГИ НЯМА.ПРОДАЖБАТА НА БУЛГАРТАБАК- ЕДНА ОТКРОВЕНО МАФИТСКА СДЕЛКА С ЛИЧНОТО УЧАСТИЕ НА Б.БОРИСОВ-ТУЛУПА КОЙТО Я ПРОДАДЕ НА ПЕЕВСКИ КОЙТО Я ЛИКВИДИРА, ПРИНУДИ РАБОТНИЦИТЕ ДА НАПУСНАТ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ 5 ГОДИШНИЯ СРОК. НО В БЪЛГАРИЯ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРОВЕРКИ И КОНТРОЛ НЯМА, ВСИЧКО Е ОВЛАДЯНО ОТ МАФИЯТА ГЕРБ .ГЕШЕВ Е ЛИЧНИЯ СЛУГА НА ПЕЕВСКИ И ТУЛУПА БОРИСОВ. И СЕГА ГЕРБЕРАСТКИТЕ МУТРИ ДА ОБЯСНЯТ КАК ТОЯ ТЛЪСТ ШИШИ СЕ ОБЛАЖИ С НАД 500 МИЛИОНА ДЪРЖАВНИ ПАРИ СЪБРАНИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ.
  • 27 Веднага да се арестуват,че утре ще...

    4 1 Отговор
    Мляскате по телевизиите,че забягнали с кораби,лодки,самолети,въртолети и ракети,пълни с пачки,кюлчета и диаманти към,Белград,Дубай и някъде НАНАЙ,където ще ни се смеят на глупостта и найвността.....
  • 28 пеперони

    5 1 Отговор
    мафиотския кръг лъсна, затова тулупа неистово пищеше от страх по севда тв защото почват да лъсват кражбите. кръга - тулупа- горанов-мавродиев-пеевски-домусчиеви-гайтански-гешев обяснява как една мафия си има държава и лична банка. схемата политици-бизнесмени-прокуратура е повече от видна. затова Христо Иванов е прав, за да има осъдени за тези кражби за милиарди трябва да се изчисти цялата прокуратура която е наведена пред този кръг с личното участие на главния каскет.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 То тъй, ама...

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ох Баня":

    Още не са станали. Пък и който се е развивал, се е развил. Сега, да видим, дали ще могат да ги завият.
  • 31 генадий

    6 1 Отговор
    ббр, автомагистрали, вик холдинг, нек,схемите с санирането ето къде потъват милиардите на България благодарение на бойко борисов -тулупа.
  • 32 А така

    3 0 Отговор
    Връзката между бизнесмена и Баце е заровена в сделки за милиони и рекет от хунтата ГЕРБ, за да принудят Георги Самуилов да „сътрудничи” на мафията около Борисов, обясни източник на Narod.bg. Освен това Жоро Инса станал и спонсор на Баце в първото му правителство, когато давал горива на МВР и Военното министерство.
    През декември 2017 г. Столичният общински съвет (СОС), управлявана от гербаджийката Йорданка Фандъкова, разреши 67.646% от капитала на Общинска банка, които до този момент бяха собственост на общината, да бъдат продадени на „Новито опортюнитис“. Офертата на фонда от 46 млн. лева беше единствената подадена в процедурата по приватизация.
    Оплетени като черва
  • 33 микимаус

    1 0 Отговор
    и ДДС им връшайте още на мафията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове