Last news in Fakti

18 Май, 2021 12:02 3 037 12

Янаки Стоилов представи екипа и приоритетите си, възлага проверки

  • янаки стоилов

Министерството на правосъдието отговаря само за провеждането на изборите в местата за задържане. Става дума за 1500 души

Янаки Стоилов представи екипа и приоритетите си, възлага проверки - 1
Снимка: БГНЕС

За мен е чест да ви приветствам от това място. Това заяви министърът на правосъдието проф. д-р Янаки Стоилов и представи пред журналисти екипа си и приоритетите в сектор правосъдие на служебния кабинет, съобщи novini.bg.

"Министерството на правосъдието отговаря само за провеждането на изборите в местата за задържане. Става дума за 1500 души", подчерта той. По думите му ще има проява на нетърпимост към лошите практики.

"В три основни направления са нашите правомощия – ръководствата на редица ведомства с редица дейности. Принципите в нашата работа са общи със служебното правителство – професионализъм и прозрачност. Изборите не са най-тежката част от дейността на министерството, тъй като то отговаря само за организация на местата за задържане. За нас е важно да подобрим обслужването за гражданите – най-вече електронното. Проблемните области са най-вече с предоставяне на гражданството, с вписванията и с местата за изпълнение на наказанията.

"Имам амбицията да поддържам активно взаимодействие с ВСС.", каза той.

Възлагам на дирекция „Вътрешен одит” и на инспектората да извършат проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на дирекция „Българско гражданство” и на регистъра за особени залози. Сред поставените задачи са проверка на обществените поръчки и сключените въз основа на тях договори в министерството през последните години. Преглед на дейността и резултатите на националния механизъм за борба с корупцията, организираната престъпност, съдебната реформа и министерството на правосъдието, МВР, ВКС, ВАС и Прокуратурата. Провеждане на срещи с представители на магистратурата, адвокатурата, нотариалната камара, държавните и частните съдебни изпълнители, Съюзът на синдиците, Съюзът на юристите в България и други неправителствени организации за идентифициране и решаване на проблемите. Организиране и провеждане на изпит за придобиване на юридическа правоспособност за завършили юристи, който беше отложен заради пандемичната обстановка, заяви още той.

Под шапката на правосъдното министерство са Агенцията по вписванията, дирекция „Българско гражданство”, Националното бюро за правна помощ. Със заповед на ресорния министър се назначават и освобождават директорите на главните дирекции „Изпълнение на наказанията” и „Съдебна охрана”.

Той представи екипа си: заместник ще му е Мария Павлова . Тя е следовател в НСС и предишен служебен правосъден министър. Другият зам. - министър ще е Иван Демерджиев - досегашен председател на адвокатската колегия в Пловдив. Началник на кабинета ще бъде Мариян Карагьозов, който е юрист и доскорошен кореспондент на БНР в Истанбул. За връзките с обществеността ще отговаря журналистът Мария Папазова.

Попитан защо е избрал толкова пъстър екип, той заяви, че няма да влиза в детайли, но се е ръководил от това хората да имат професионален капацитет.

Що се отнася до проверките и дали те ще доведат до нови уволнения в администрацията, той заявя, че те не са предпоставка за предварителни решения и помоли журналистите да задават въпросите си към колегите му - на тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.

    32 3 Отговор
    План номер 1,тиквата в пандиза.

    Коментиран от #4

  • 2 сара

    27 3 Отговор
    Успех! И дано никога повече не стигаме до това дъно !
  • 3 Последния Софиянец

    19 4 Отговор
    Всичко е ясно,само не разбрах кога ще арестува Бойко Борисов?
  • 4 Мдаааа

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.":

    План номер 2 Каскета....
  • 5 haha

    4 14 Отговор
    На тоя комунист ли му пожелавате успех 😂
  • 6 пунта мара

    2 10 Отговор
    От комунист нищо не очаквам . Човек , който не желае да се пипне Прокуратурата е абсолютно ясен. Комунистите ни заложиха този тип правосъдна система и не може да се очаква да убият собственото си недъгаво творение по руски образец.
  • 7 67890

    2 10 Отговор
    Тоя БСП боклук да каже те какво хубаво cа направили за тая държава.
  • 8 Перо

    6 0 Отговор
    Това “активно взаимодействие” с мутренския ВСС ще му изяде главата.Нужно е изкъсо да контролира прокуратурата!
  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    8 0 Отговор
    1.Къде е РИТОНА? 2. Къде са конфискуваните БИТКОЙНИ ?
  • 10 Случаен минувач

    1 3 Отговор
    Стоилов е стар онанист. Ама да се надяваме, че ще спазва конституцията и няма да си позволи волности.
  • 11 Stivy

    2 2 Отговор
    Поредното лице на промяната,през целия си живот не е свършил нищо смислено.
  • 12 Я па тоА

    0 1 Отговор
    "Новото" лице от началото на промените , чийто партия създаде мутрите , направи приватизацията и доведе страната до фалит , сега ще раздава правосъдие. Не става другарю със стари к...., нов бардак.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове