Last news in Fakti

26 Май, 2021 06:06 7 489 41

Мика Зайкова: Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна

  • мика зайкова-
  • има такъв народ-
  • доходи-
  • пенсии

В България има много умни и достойни жени сега и те ще поемат факела след мен, заяви бившият депутат от "Има такъв народ"

Мика Зайкова: Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна - 1
Снимка: БГНЕС

„Бунтувам се срещу липсата на върховенство на закона, липсата на справедливост при формиране на доходите за работещите хора, срещу корупцията и рекета, превърнати в държавна политика. Срещу безхаберието на „калинките“, назначени да управляват страната и безразличието на европейските чиновници към деструктивните процеси у нас за сметка на козируването и послушанието на нещото, наречено бивш премиер“.

Това заяви най-възрастният народен представител в последния парламент Мика Зайкова пред dir.bg.

"30 години България живее в кошмар, който няма нищо общо с мечтата за демокрация. Бяхме свидетели на разграбването на страната чрез разбойническа приватизация, видяхме как се разруши българското селско стопанство, беше сринато качеството на българското образование. Опитът да се създаде стабилен частен сектор попадна в алчните лапи на корупцията, организирана от властимащите. Светлият лъч на надеждата за просперитет с приемането ни в Европейския Съюз и щедрата помощ на еврофондовете угасна много бързо поради липса на върховенство на закона и действително разделение на властите, прокламирано от бащите на съвременната Българска Конституция. Вместо кохезия България остана на дъното и все повече се отдалечава мечтата за икономическо, социално и технологично развитие, адекватно на двадесет и първи век", допълни Зайкова.

„Г-н Трифонов многократно ме е канил в 7/8 ТВ като анализатор и човек, който не се страхува да назовава нещата с истинските им имена. Запознах се с младите умни хора, които работеха по икономическата част на програмата на „Има такъв народ“. Започнах да им помагам и така получих покана да ме включат в листата. Честно казано, мислех че времето ми да правя кариера отдавна ми е минало, но реших, че докато умът ми работи, съм длъжна да помагам, ако искам най-после и България да стане нормална европейска държава и българите да живеят достойно - това, за което се борят тези умни млади хора при Слави.

„Това е отговорност, която дължа на моя измъчен народ. В България има много умни и достойни жени сега и те ще поемат факела след мен. Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна и ускорен ръст, адекватен на бъдещия ръст на БВП след осъществяване на един реален Национален План за възстановяване и устойчивост на България, в който няма място за кражби, корупция и рекет", заяви Зайкова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядото

    62 2 Отговор
    Хубав слово но се иска голяма воля която нашите политици я нямат!

    Коментиран от #12

  • 2 РЕАЛИСТ

    48 8 Отговор
    Уважения към теб г-жо Зайкова, ама защо партията ти не подкрепи желанието на Корнелия за актуализация на пенсиите?

    Коментиран от #15, #17

  • 3 РЕАЛИСТ

    56 8 Отговор
    Слави, като живее в замък и го возят с кохорта влизал ли е магазин, да види какво слагат пенсионерите в кошницата си. Кажи му Зайкова на този самозабравил се селяндур да слезе на земята.
  • 4 Активист на БКП

    33 8 Отговор
    Ама не подкрепихте предложението в Парламента

    Коментиран от #10

  • 5 Александра

    34 13 Отговор
    А, защо не го направите Зайкова, дадоха ви мандата, ако го бяхте приели можеше да направите промените за които говорите само преди изборите, шефът ти ходи с 7-8 човека охрана и брониран джип скрит да не го ощипе някой, жалко сте. ..

    Коментиран от #36

  • 6 Местния

    13 1 Отговор
    КАЗАХ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЯКОЙ ЗАКОНИ ПАРАГРАФИ АЛИНЕИИ ГЛАВИ ТОЧКИ В КОНСТИТУЦИЯТА НА БГ И ТО С УЧАСТИЕТО НА МЕЖДОНАРОДЕН НАДЗОР НАБЛЮДАТЕЛИ .И ВТОРО САМО РЕФЕРЕНДУМИ Е СПАСЕНИЕТО ОТ ТАКИВА ВЛАСТ ИМАЩИ В БГ. ТЕ НЕНОСЯТ НИКАКВА ОДГОВОРНОСТ ПО КОНСТИТУЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТАТА СИ!!!? А ВЗИМАТ ГОЛЕМИ МНОГО ПАРИ ЗАПЛАТИ ЗА НЯКАКВА РАБОТА ДАЛИ Е БРАК НЕКАЧЕСТВЕНА ПРОБЛЕМНА ТЕ НЕ НОСЯТ ОДГОВОРНОСТ НЯКОЙ ОТ ТЯХ СА СИ ИЗМИСЛИЛИ И ИМУНИТЕТИ ЗАКОНО НЕДОСЕГАЕМИ.ТЕ СА ПРОБЛЕМ В БГ ЗА ТОВА СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОСЪЮЗА ПО ВСИЧКО КАТО ДЪРЖАЕА ТЕ СА СИ ДОБРЕ ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИ ВЛАСТ ИМАЩИ НЕНОСЕЩИ НИКАКВА СЕРИОЗНА ОДГОВОРНОСТ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пешо

    34 0 Отговор
    Българските пенсионери са "" клошарите "" на ЕС
  • 9 Христо

    30 2 Отговор
    Нашите политици нарочно не вдигат пенсиите за да могат да ги подкупват с по 50 лв и съвсем законно -- няма такава държава нито в ЕС нито в света
  • 10 Хан соло

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    Бсо=дпс=герб За това. Комунистическата мафия не се подкрепя. Тя се изчагуртва
  • 11 Фен

    24 5 Отговор
    Много добре казано г-жо Зайкова. Еничарския корпус и по точно последните управляващи ни разказаха" играта". А те не са по различни от предишните управляващи преди 1989г.когато ни мачкаха по студентски и ученически бригади БЕЗ да зачитат този стаж днес, а той беше платен. Първата категория на труд днес е 54г. и я изравниха почти с втора , която е 57г. Боклук до боклука мила моя майнольо.
  • 12 бл.134 в Зап. парк

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дядото":

    5000 лева минимална заплата и пенсия Или няма парламент

    Коментиран от #13

  • 13 йкйгг

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "бл.134 в Зап. парк":

    И долара да стане толкова! :)
  • 14 Хехе

    20 1 Отговор
    Ако искате да живеете нормално, махнете парламента и препишете законите от някоя що годе читава държава. Бай Ганьо сам не може да се оправи
  • 15 гост 454

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Защото са лаладжии, тия локуми дето ги разтяга тази, може да ги чуеш на всяка квартална седянка.Какво казва: Ниски доходи,пенсии, 30 години мъки....Е ? Някой да не го знае това ? А повечето са го и преживяли.
  • 16 Местния

    9 9 Отговор
    Права е . Но Данакозаплатаджиите и сега са си добре.Те биле преуритети в България! Някой от тях и власт имат имонитети ваканции 13 та заплата премии съботе никога не работят неделя апсурт някой от тях и по 8 месеца в годината работят и то до обед Даскалите например. Разни Военни,Полицаии,Партии многобройни и др. Депутатите сами си вдигат заплатите уж биле от супсидии от гласоподарателите ! Цял живот Данако ползватели до гроб И то като се пенсионират млади пак от данъци пенсиите им 100 осигоровки внася Данакозаплатажията средно 1000 лв. Заплата взима средно повечето взимат около 2000 лв. Влас имащите с чували тайно. Всичко от Данъцииии. Дондур боклу марка. Тия са голям проблем в малка България затова сме на последно място в Евросъюза .Само референдуми е спасението нищо друго.
  • 17 Защото

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    "Актуализация "от комунистите означава само едно-орязване и нмаляване на пенсийте!И доходите!

    Коментиран от #40

  • 18 Немаловажен

    10 3 Отговор
    Принос, за състоянието на доходите има самата Мика Зайкова-Бехар ....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пенсионер

    16 11 Отговор
    Зайкова не лъжи пенсионерите. Никога няма да преизчислите пенсиите и знаете много добре защо. При едно преизчисляване за всеки месец получаване на пенсии от 2 120 000 пенсионери са необходими допълнително 1 милиард и 700 милиона лева. Ясно е ,че няма откъде да се вземат. Циркът на БСП последният ден на 45-тото НС беше излишен нали?

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Същата работа

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пенсионер":

    Както и със субсидийте и мажоритарният вот-лъжи от най-долна проба.

    Коментиран от #35

  • 23 Предложение

    11 2 Отговор
    Всички държавни служители, които са се издънили (включително и министри и депутати), конфискация на имуществото и минимална пенсия.
  • 24 Кашмер

    6 9 Отговор
    Дърта жена,а се прави на луда и лъже...
  • 25 болшевик

    2 8 Отговор
    Ха ха ха Пари ще се намерят Като спрем майченските и ги дадем на пенсионерите
  • 26 Последния Софиянец

    2 7 Отговор
    Зайкова, ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕЗИДЕНТ
  • 27 Реална реформа

    8 0 Отговор
    За социалната реформа и експлоатацията на масите
    Реформа, не това е форма да се убедят определени кръгове от хора да не претендират за социално равенство, защото има по-важни. най- важни членове на това общество, т.е. оформяне на групи от обществото което да живее на гърба на останалата част.
    Реформа е тази, която ще даде резултат и ще се поеме тежестта от цялото общество еднакво според това което му се полага.
    Предложение за ясна реформа:
    1. Данък общ доход за всички доходи без долна и горна граница, в това число и на доходите от рента на земя.
    2. Задължително за всички работещи да се обособи минимален базов доход, в едно с доходите от всички дейности на всеки човек да се облагат с 15 % данък.
    3. За децата и пенсионерите да се фиксира месечен доход гарантиращ нормално съществуване на всички пенсионери и деца, защото те всички са българи.
    Не е нормално да си на държавна служба и да ти се облага дохода само до 3000 лева, а над тази сум? Какво? Подарък от целия народ.
    Смятам, че забелязвате каква борба се води за държавните служби, може да е случайно или има много благинки в тези служби.
    Справедливо ли е според Вас?
    Президет- военен пенсионер, министър председател- пенсионер военен получават заплата от 8000 -10 000 лева + пенсията им, и кавко облагат се само дохода им от 3000 лева. Къде е отговорността, може би тези имат по мнго животи който биха дали за България или и те са като бай Георги и бай Хасан от Лудогорието……

    Коментиран от #34

  • 28 Заек

    1 6 Отговор
    Зайкова, в ковчег, в ковчег
  • 29 Приказки

    10 0 Отговор
    За един месец в парламента, кое от това пробвахте да промените?
    И къде ви е вожда?

    Коментиран от #37

  • 30 4883

    7 4 Отговор
    Нахален БАБЕК!ПЛЕЩИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ,А КАТО ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА,ЗАЩО НЕ ВНЕСЕ ПОНЕ ЕДНО ЕДНИЧКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Я ЗА ПЕНСИИТЕ Я ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА "ОНИЯ С ГАЙДИТЕ"!АМА ТИ СИ СИ ДОБРЕ:ВНУЧКА В АМЕРИКА,ПЕНСИЙКА КАТО ЗА МИНИСТЪР И ЗАПЛАТА ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ!КОЙ Е КАТО ТЕБЕ-НАЧЕРВОСАЛА СЕ И СЕ НАГЛАСИЛА ЗА "СВАТБАТА"!АМАН ВЕЧЕ ОТ ВАШИТЕ ЛЪЖИ,ЛЪЖИ НА СТЕПЕН +- БЕЗКРАЙНОСТ!!ТОВА СТЕ ВИЕ ОТ ИТН-НАЧЕЛО С ЧАЛГАРЯ И ТОШКО АФРИКАНСКИ!!!И ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ "МАСКАРИ"КАТО ТИЯ ДЕТО ГИ НАРИЧАТЕ ПАРТИИ НА СТАТУКВОТО!!ПОМНИШ ЛИ К,ВО ОБЕЩАВАШЕ АФРИКАНСКИЯ,ЧЕ ИМАЛИ ПРОГРАМА И ВСЬО И ВСЯ,А СЕ ОКАЗАХТЕ "ГОЛА ВОДА И КАЛ ПО ВРАТА!!"
  • 31 Нямам Срам

    4 0 Отговор
    Пари има и ще има винаги докото има печатници ... Реално нямат никво покритие ... Реалната стойност е в покупателната стойност на населението И Колкото повече пари зимаш толкова повече ще се въртят ... Ама пусна алчност
  • 32 Един

    1 3 Отговор
    Дьрт комунистически боклук, скрии се някьде. Видяхме ви колко струвате
  • 33 гнус

    6 0 Отговор
    Системата на доходи и пенсии в Бг е една от 30 год.- ниски доходи и пенсии. Някой ще каже, че при капитализма е така. Не, не е така при капитализма. Така е удобно на управляващите и олигарсите в Бг. И нищо няма да се промени.
  • 34 гнус

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Реална реформа":

    Доходите от ренти за земя ще облагаш, другарю комунист? На какво отгоре, бе? Най- ниска рента се изплаща в Бг. Не е мръднала от години. Арендаторите станаха милиардери с хорската земя, прибират тлъстата печалба, пълнят партийни каси и чекмеджета с печалбата от хорската земя, на собственика подхвърлят 45-50 лв. на декар за година, което е подигравка и искаш данък да сложиш на нещастните 50 лв. на декар??? Вместо да изчистиш 50% от държавната администрация.
  • 35 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Същата работа":

    Така е. Научили са се много да лъжат.
  • 36 За да

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Александра":

    не питаш после друго за 20 ст.!
  • 37 Имам

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Приказки":

    позната учителка, много е сърбала попарата на тази г-жа. Не е това, за което се представя.
  • 38 БИСМАРК

    1 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ КАКТО СЛЕДВА
    1.НА 65 ГОДИНИ ЗА ВСИЧКИ ЕДНАКВИ ПЕНСИИ ПОРАДИ НЕТРУДОСПОСОБНОСТ /ИНВАЛИДНОСТ/ СТАРОСТТА Е БОЛЕСТ
    2.БЕЗ ПРЕДСРОЧНО ПЕНСИОНИРАНЕ /ЗА ТРУДНА И РИСКОВАНА РАБОТА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ СПОРЕД ПАЗАРА НА ТРУДА
    3.БЕЗ ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ /ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ ВДИГАНЕ НА ДДС/ ХАРЧИШ ПОВЕЧЕ ПЛАЩАШ ПОВЕЧЕ ДДС
    4.БЕЗ АДМИНИСТРАЦИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС
    5.ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ТРУД И БЕЗРАБОТНИТЕ РАБОТЯТ 12 ДЕНА В МЕСЕЦА ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА/ ЧИСТЯТ УЛИЦИ ,САДЯТ ГОРА
    , РЕЦИКЛИРАТ БОКЛУК ИЛИ ДРУГО КОЕТО НЕ Е ПРЕСТИЖНО
    6. ДАНЪЦИ САМО ДОД И ЗДРАВНИ ВНОСКИ + ЗАСТРАХОВКА ЗА ВРЕМЕННА НЕТРУДОСПОСОБНОСТ /БОЛНИЧНИ/ ТОЕСТ НА ПОЛВИНА
  • 39 78888

    0 0 Отговор
    И Т ИДИОТ КОЙ Е ЛУД ДА МУ СЕ ВЪРЖЕ ПОВЕЧЕ НАРОДА ИСКАШЕ ПРОМЯНА А ТОЙ ИЗЛЪГА С 200 А ТОШКО АФРИКАНСКИ ТЪП ТА ТЪП
  • 40 .......

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Защото":

    Лъжеш!!!
  • 41 МАЛКА пенсИЯ

    1 0 Отговор
    Що тъй,бе бабче,преди 2г,четох,статистика,че пенсионната ни система,е ЕДНО КЪМ ЕДНО,с тази в Белгия(ако не ме лъже,паметта),Нооооооооооооооооооооооо,там вземали,2000евро,а тук-200.ЩО ТАКА,бе миме?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове