27 Май, 2021 07:50 3 819 19

Бившият началник на кабинета на президента: Не съм уволнен, сам си подадох оставката

  • калоян методиев

Всякакви внушения от последните 8 месеца за уволнения са манипулации – Калоян Методиев се разгневи от изказване на лидера на „Движение 21” Татяна Дончева

Бившият началник на кабинета на президента: Не съм уволнен, сам си подадох оставката - 1
Снимка: БГНЕС

"Лъжи се оборват с документи и факти. Публикувам оставката си от президентството с входящ номер. Две седмици преди това бях изнесъл от кабинета си лични вещи, костюми... Казал съм в очите на адресата: "Подавам си оставката". След което напуснах. Тръгнал съм си с една икона от бюрото. И това е проверимо." Това оповести в социалната мрежа Facebook бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - политологът Калоян Методиев.

"Всякакви внушения от последните 8 месеца за уволнения са манипулации. Тиражирането им напоследък от адвокати на класически мутри, журналисти, боравещи с непроверени факти, е показателно за нивото им на информираност и моралните им ориентири. Пусканите други версии на случилото се се използват с користна цел и са чисти интриги", защити се Методиев.

Политологът явно е предизвикан от изказването на лидера на „Движение 21” Татяна Дончева. В интервю пред журналиста Сашо Диков тя заяви, че председателят на БСП Корнелия Нинова е пратила Калоян Методиев като "троянски кон" при държавния глава Румен Радев и това била причината за уволнението му.

Методиев подаде оставка на 21 септември 2020 г. като началник на кабинета на президента. Той мотивира напускането си с „разминаване в оценките, методите и целите на политиката”.

"Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", написа тогава във Facebook Методиев. Малко по-късно от администрацията на „Дондуков” 2 разпространиха официално съобщение, че не Методиев напуска, а Радев го е освободил. Факт, който се оборва от документа, който Методиев публикува.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гал

    41 6 Отговор
    Напусна президентството и веднага цъфна по телевизиите да обяснява. Фалшив човек с болно самолюбие. Както и почти цялата измет,която наричаме политическа класа,а те са просто лаладжии и измекяри,които гледат да се уредят някъде.
  • 2 пройчо

    30 5 Отговор
    А кво е ял вчера--ще ни информира ли калоян?
  • 3 надарена кака

    22 4 Отговор
    И като си я подал,добре! Дреме ми на сатененитепрашки!

    Коментиран от #16

  • 4 Николай

    12 28 Отговор
    Оказва се, че Радев пак е излъгал...
  • 5 Николай

    7 26 Отговор
    От Фейсбук профила на Илиян Василев
    Господин Президент, не ми е силата да поставям ултиматуми, но мълчанието ви по казуса с отвличането на самолета на Райънеър поражда тежки съмнения относно дълбочината на вашата демократична ценностна база.
  • 6 Николай

    5 12 Отговор
    2 Дена след отвличането на самолета и очевидно под натиск.
    Румен Радев реши да коментира темата Беларус пред български журналисти в Брюксел. Той бе попитан конкретно за позиция, след като вчера всички европейски лидери взеха отношение в изявленията си по тема № 1 още преди началото на срещата на върха.

    Едва днес Радев деликатно обясни, че позицията му е в синхрон с всички негови европейски колеги:

    „Вземането на отношение от мен, когато представлявам страната в ЕС, е в Съвета на ЕС. Снощи всички лидери категорично осъдихме действията на Беларус при отвличането и принудителното кацане на самолета, което е в абсолютно нарушение на международното право, на правилата на гражданското въздухоплаване и на безопасността на полетите. И именно това действие беше причина за декларацията, която всички приехме единодушно. Така че там е мястото да изразявам своето отношение. Причината за прихващането на самолета е категорично в разрез с международното право. Не може да прихващаш самолет, за да го накараш да кацне, защото имаш политически опонент на борда и искаш да го задържиш. Това е недопустимо“, каза Радев.
  • 7 Мнение

    11 5 Отговор
    Моля някой преподавател по български език да провери молбата на въпросния г-н за правописни и пунктуационни грешки!
    Струва ми се, че и тоя е малко кат бат Боко, не влага много мисъл!
  • 8 5kof

    7 2 Отговор
    Мишок!
  • 9 !!!?

    7 8 Отговор
    Лъжите и интригите на Радев започнаха от първия ден на президентстването му - че е "независим", че е "натовски генерал",.... !!!?
  • 10 Не е по мъжки

    7 3 Отговор
    Да се е разбал като си е писал молбата. Какво е хукнал от телевизия на телевизия, много му трябва на някой!
  • 11 Гумен

    4 5 Отговор
    Гадев под натиска на елементарната си половинка изгони качествените си кадри и се окопа с масони и американски шпиони.

    Той се оказа долно пробен интересчия и пре дател на българския интерес.

    Единствената цел на всичките му пируети в публичното пространство е:

    ВТОРИ ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ!
  • 12 нерегистриран

    2 3 Отговор
    Пич гласувай за Къбрат Пулев, виж може да ти се отвори парашута. Те такива бяха при бб. Все отбор юнаци, с пари и малко акъл. Имал пулев всичко, кво всичко, пари да, но децата къде ти са бре, и не се казва пулев 300 лева заплата, 2 път се поправи, а се зове, казва 300 лева, пенсия. И кво образование имаш, щом имаш всучко. Не всичко е пари, но и акъл за Президент трябва. Пиша, защото през 1960 моят известен наш общ боксьор ТЖ го прати в Либия в строителството, още е жив, и се известен и добър в строителните работи, а децата му са с 2 висше, икономика, право, българска филология и се завърна в Бг 1989, целият в злато, пари, но си остана в бг неук, но отвън образован. Скоро ще се видим, а жена му учител и го чака, виж, и на 18 беше женен, и с деца, с любов, до кончината на съпругата си. И никога не би казал известният, че има всичко. А Радев, само можете да го имате за пример. Казано не от мен, все пак ходим и чуване мнението на известни лекари, юристи. По родителите му, 2 с висше, инженер и иконимика. Но де акъл. Да, може да са чешити, но имат покритие. Герб си имат и 2 бияч. Честито, България, простотията ме притеснява....,
  • 13 Смущаващото

    4 1 Отговор
    в случая е, че Мутродончева, адвокат на мафията, си позволява да коментира информация от кухнята на пРезидента.

    Потвърждава се връзката между мутрите и зеленочорапеца.

    Сделката е ясна - постове и атака спрямо политически опоненти на галевите мишки от страна на президентството срещу подкрепа за втори президентски мандат.

    Коментиран от #14

  • 14 Тя нарече

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Смущаващото":

    досегашния шеф на ДАНС Димитър Георгиев „льольо“ и „новият“ Пламен Тончев, който е на път да стане шеф на ДАНС „селски началник“.
    Льольото“ си отива, за да дойде „селският началник“, после „селският началник“ ще си отиде и ще дойде поредният „михлюз“.

    Тя ли не знае, че КОТИЛОТО е едно и също. Американците управляват и дирижират службите не само на „първи ешелон“, а чак до „шести ешелон“.

    Руменрадевото правителство е ПОРЕДНОТО в „наредения мач“. Това ще се разбере след време, когато премине овчедушния възторг.

    Засега уж „льольото“ си отива, но котилото остава и всичките му най-големи кариеристични мишоци на най-ниско ниво се издигат във властта.
    Това е положението.
    Акордеон свири, майка плаче, „селски началници“ перат зелени чорапи.
  • 15 Перо

    3 5 Отговор
    До кога ще ни занимават с това лай-о? Груба грешка е било назначаването му на тази длъжност.не са ли видяли,че има мозък на пиле и е за детската градина. Никой не го интересува къде е бил,как и защо е освободен. Непрекъснато се преекспонира това недоразумение от мисирките-соросня и се правят опити от пръстите да се изсмукват компромати против Президента. Президентът има право сам да си определя,назначава,преназначава и уволнява шефа на кабинета,когато пожелае!

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Припомням,

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "надарена кака":

    че повод за напускането стана снимка от сватбеното тържество на сина на Илияна Йотова. На нея се вижда как на една маса са седнали президентът Румен Радев и съпругата му Десислава с Георги Гергов и депутатката Весела Лечева.
    Седмица по-късно Методиев обяви с пост във фейсбук, че напуска президентската институция поради "разминаване в оценките, методите и целите на политиката ".
    Малко по-късно от администрацията на "Дондуков" 2 обаче разпространиха официално съобщение, че не Методиев напуска, а че Радев го е освободил.
    На "Дондуков" 2 разказват, че хората около Радев непрекъснато го настройвали срещу Методиев, защото е кадър на десните. Първоначално Методиев бил посочен от Радев да събира структури по страната, но с времето Методиев разбрал, че се използва само за лице, а "зелените чорапчета" дърпали отзад конците.
  • 17 Василева

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Идва ред и на пРезидента да бъде отсвирен, защото право на българския народ е да събуе вмирисания зелен чорап и да назначи правилния човек за държавен глава.
  • 18 !!!?

    4 0 Отговор
    Военна хунта на подчинение на Кремъл !!!?
  • 19 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Та по повод твоя коментар и всичко останало започвам да си мисля, че този Калоян Методиев е свестен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове