Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 19:57 2 847 26

Бившият началник на кабинета на президента: Подадох оставка, не бях уволнен – темата е приключена

  • калоян методиев-
  • президент-
  • румен радев

Получих безценен опит и успях да прокарам някои от моите виждания, но очевидно имахме разминавания за стила на работа с президента, заяви Калоян Методиев

Бившият началник на кабинета на президента: Подадох оставка, не бях уволнен – темата е приключена - 1
Кадър: NOVA

„Когато Румен Радев ме покани миналата година, не знаех къде отивам, но не съм се колебал и за миг. Това са редки шансове в живота. Опитът е безценен – и международен, и административен. Дотогава не бях влизал в държавна институция, не знаех как функционира подобна система”. Това заяви пред "Нова телевизия" Калоян Методиев – политолог и бивш началник на кабинета на президента

„Като оставим настрана изходът от цялата ситуация – опитът е безценен и аз го оценявам като плюс”, каза още той.

"Получих безценен опит и успях да прокарам някои от моите виждания, но очевидно имахме разминавания за стила на работа с президента. Аз съм политолог и виждам по различен начин нещата от военните, които са в кабинета на държавния глава. Моята гледна точка е, че съм подал оставка, а не че съм бил уволнен. За мен темата е приключена. Имахме разминавания по отношения на политиката, която се водеше", отбеляза Методиев.

"Никога не съм имал лични срещи и контакти с Десислава Радева. Не искам да влизам в кухненската работа и да коментирам дали тя командва парада, не е и моя работа. За мен не е така. От БСП не са водили разговори с мен по никакъв начин, камо ли да ставам министър. Политическата ситуация в момента е в сферата на спекулациите. Всеки се опитва да сглоби някакви коалиции, но трябва да изчакаме да минат предизборната кампания и самите избори. Хората трябва да се произнесат", каза още Методиев.

"За мен резолюцията на ЕП бе подкрепа за Борисов. Направи му се кръвопреливане. Някои пропагандни медии обявиха, че Борисов е разклатен, но това не е така. Цялата ЕНП се строи зад него и го подкрепи. Елена Йончева бе основен мотор на тази резолюция. В нея има крайно неприятни неща. Говоря за Истанбулската конвенция и ОМО "Илинден". По тези теми българското общество се е произнесло категорично. Йончева влезе в безпринципни коалиции в ЕП заради тази резолюция и сега всички ни се смеят, че България отстъпва от позициите си", коментира политологът приетата преди дни резолюция на ЕП за България.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    13 41 Отговор
    Който не търпи играта на Радев.

    Коментиран от #5

  • 2 Жоро

    49 13 Отговор
    Общо взето уволнен за некадърност и предателство.Щом постоянно се оправдава значи е гузен.
  • 3 МБМ

    28 6 Отговор
    За Ми ли Йончева е прав. Съжилявам където съм гласувал за нея. Искам и оставката .

    Коментиран от #9

  • 4 Добре че е Бойко

    12 23 Отговор
    Добре че е Бойко да го обвинявате за всичко.То вече е смешно.Сега се оказа,че и Елена и останалите петима от БСП са гласували за съставената от Елена и Радан резолюция за да подкрепят Бойко.Не можахте ли да измислите нещо по-добро.

    Коментиран от #13

  • 5 Антирадевист

    11 33 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    С фатмак на глава не се излиза, защото тази фуражка му е не само на, но и В главата. В политиката със "Слушам.Тъй верно" е много гадно да влизаш. В края на краищата по някакъв начин заради опита за метеж ще влезе в историята като "Президентът-метежник". Но се чудя как този Калоян от СДС-деец участва в празненство с белослатинската коза!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Антирадевист

    9 18 Отговор
    Кога комунистите (щото тия "социалисти" са си комунисти) никога не са правили добри неща. Особемо последните 30 години.

    Коментиран от #8

  • 8 Антирадевист

    8 13 Отговор

    До коментар #7 от "Антирадевист":

    Защо изтрихте коментара? Защото показах истинската боя на Кънев ли? Е, не е ли жълто кафява?
  • 9 Антирадевист

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "МБМ":

    Ми да не си бе МБМ. Сега ли я разбра тая? Продължавай да гласуваш за тях - ще продължаваш да се разочароваш.
  • 10 Факт

    20 9 Отговор
    И тоя онеправдан и неразбран.Много е лошо назначен чиновник в президентството да се помисли за президент.И после-:"Те ще видят сега без мен!"Му-ха-ха!
  • 11 Нео

    6 9 Отговор
    Малко са му останалите недостатъци на недоразумението в президентството, че е и лъжец!
  • 12 Поради некадърност

    16 6 Отговор
    Сам си подал оставката....Поради явна некадърност и нелоялност!!!!
  • 13 СТАЛИН

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Добре че е Бойко":

    Бойко е ДОБЪР И СИЛЕН ,а р. р. Е много слаб и евтин...
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 2 Отговор
    Н А И В Н И К.

    Коментиран от #15

  • 15 ЛЕНИН

    15 6 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Пожарникарят-фатмак е мутра, която за 11 години върна държавата в ранния социализъм.

    Коментиран от #18

  • 16 Активист на БКП

    1 4 Отговор
    Много важно!!! Местя самолетоносача...
  • 17 Отровното трио

    12 5 Отговор
    Методиев е подлога на #хунтата. Методиев, позор, уволнение и ЗАТВОР!!!
  • 18 Драган

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЛЕНИН":

    Ако беше така сега щеше да копаш на полето,а не да драскаш в нета,щеше да разнасяш продукция по пазара с магарето,а не да харчиш пари за скъпи телефони и интернет.От овчари и пъдари станахте граждани и интелигенция,ето за това по Живково време имаше гражданство,забрана на американски и европейски продукции,само от братска Русия за втората световна воина и великата СССР,защото е знаел,че една по свободна държава и ще покажете колко сте "умни" и разбирате от всички,заплати колкото да си покриете разходите-един чифт обувки,по едни гащи,къпане само в неделя и т.н .

    Коментиран от #22

  • 19 Доцента

    4 7 Отговор
    За шпионина радев или лошо ,или нищо
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Перо

    6 3 Отговор
    Радев е виновен,че е взел тоя боклук,който не става за чеп за зеле,да бъде шеф на кабинета му. Две думи,на кръст не може да каже,по какви критерии го е избрал? Уволнението му е много закъсняло,защото той не знае къде се намира,не разбира естеството на институцията,в която е попаднал,пълна неадекватност!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Какви критерии

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Перо":

    Какви критерии,той Румен няма такива.Корни му го е назначила,сега и е нужен и си го е взела и за това двамата немогат да се разберат дали е напуснал,дали е уволнен.Нищо тя Корни може и да му го върне след време.Скоро ще има дрязги между истинския пррзид н И това и Корни.Само да мине погребение ето на ген.Гоцев и войната почва.Пък Румбата ще го изстрелят след мандата в покрайнините на Хасково.

    Коментиран от #24

  • 24 Перо

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Какви критерии":

    Щом го е уволнил,на “Румбата” не му дреме от Корни,ако тя му го е пробутала.
  • 25 Политолог

    2 5 Отговор
    Калоян го познавам лично и много знае и може, с други думи интелигентен човек. Естествено е да не се разбере с фатмака, Калоян се занимава с политология, не с партенки и ушанки!
  • 26 БСП за България и Радев

    0 0 Отговор
    Всеки тръгнал срещу генерал Румен Радев го очаква същата съдба. Орева медиите, а си остава една подлога на #хунтата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове