Last news in Fakti

6 Юни, 2021 16:17 2 998 56

Христо Иванов: Гешев е в институционална невменяемост

  • христо иванов-
  • корупция-
  • мерки

Корупцията е като тангото, изисква двама

Христо Иванов: Гешев е в институционална невменяемост - 1
Снимка: БГНЕС

Гешев е поставен от американските партньори на България в институционална невменяемост, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в “Неделя 150” по БНР в коментар за санкциите на САЩ по закона "Магнитски".

"Санкциите показват, че България е разглеждана от своите най-близки партньори като държава, чиито институции - най-вече прокуратура и служби за сигурност, са с ограничена вменяемост, за пореден път са обявени във фалит", каза още Иванов.

Той отново призовава главния прокурор Иван Гешев да подаде оставка и го окачестви като все по-голям проблем на българската държавност. "Той и Цацаров са хора, които обслужват българската мафия. Те носят отговорност за този огромен погром върху българската репутация”, категоричен е Иванов.

Той определи действията на САЩ като приятелска реакция на пробуждащото се българско общество и припомни, че фактологията, заради която се налагат санкциите, е известна благодарение на българските журналисти.

“Има дългогодишно натрупване на информация, че Пеевски и Божков са давали подкупи. Прокуратурата е проверявала тези данни и е разполагала с тях, но си е затваряла очите. Големият въпрос е кога тези имена ще бъдат произнесени от нов прокурор”, каза Иванов. Той посочи и ролята на политиците, които следва да назовават проблемите с истинските им имена.

“Ние забравихме да говорим за влизане в Шенген, за това, че бяхме приети в банковия съюз, за да бъдем използвани като среда за опит да се лекува българската финансова система. Също така и фактът, че България не може да излъчи своята бройка прокурори за европейската прокуратура. И стигайки до безпрецедентните санкции по закона “Магнитски”, всичко това показва, че България не може да бъде адекватен партньор”, каза Христо Иванов.

На въпрос какво предстои след изборите на 11 юли Христо Иванов заяви, че страната е в процес на дълбинна промяна и разместване на пластовете, който очаква да приключи чак на местните избори.

“Минаваме през период, в който цялостно се преструктурира българското политическо пространство. Най-важното обаче е, че доверието към “Демократична България” расте, защото хората разбират, че без нас е невъзможно управление на промяната. “Демократична България” се явява на тези избори с обръщение към българските избиратели да ни дадат мандат, за да можем да гарантираме дълбока промяна и да си върнем надеждата да имаме по-добро бъдеще”, заяви Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    51 8 Отговор
    Кога ще се арестават гешев и борисов???Народа почва да губи търпение !!!

    Коментиран от #2

  • 2 choki

    43 9 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Чакаме Кьовеши, да каже каква ще се присъдата! хихи
  • 3 ФЦГХДГХЬ

    36 8 Отговор
    МРАЗЯ ГЕРБ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ
  • 4 Бойко Борисов

    39 7 Отговор
    От Божков стотинка не съм взел , само евро ААААААААХАХАХАХАХАХААААа
  • 5 Тъй

    41 4 Отговор
    ама , ей на - корумпиращи има , а корумпирани няма !
  • 6 Vinetu

    30 18 Отговор
    Ристю грантаджията е играл танго със Сорос 😁😫🎃🇻🇳🚾

    Коментиран от #15, #27

  • 7 СойкаПрисмех

    22 2 Отговор
    При нас е като хорото. Може и с повече играчи.
  • 8 КОТарАК

    24 3 Отговор
    американците ни завиждат на милиардерите затова ги вкараха в санкции:)))) сигурно се чудят как в малка БГ , без никакъв пазар и икономика са се нароили толкова много :)))
  • 9 Чук и Гек

    26 11 Отговор
    А кючека си го въртиш на воля сам! Невероятен танц, при който задницата ти и шкембето 70% от времето заемат по високо място в атмосферата от главата ти! Но, Христо пропуска, че при всеки танц има освен двамата и музикант, диджей! Валсове, танго, а през това време мафията работи...! Иванов прилича на къртел и бобер - вижте го!
  • 10 корупцията

    19 0 Отговор
    е като нестинарско хоро. Една грешна стъпка и краката ти изгарят.
  • 11 всички майстори

    9 2 Отговор
    но същата динена кора ядоха югославяните

    Коментиран от #54

  • 12 БиБи Кинг

    19 8 Отговор
    Ристе кога одите из банкиа на ескурзиа по тъмни доби с Танашчо да не ми обаркате имението с Догановите сараи деа?
  • 13 карамфила

    19 17 Отговор
    Този иванов нв бвшв ли правосъден министър при дебелия боико?Защо боико тогава му гласува доверие и го назначи за министър?Май е куче ама наше куче.

    Коментиран от #16

  • 14 Чук и Гек

    19 9 Отговор
    Изследвах конфигурацията на главата му и установявам, че е по произход г-н Христо Иванов е древен македонец! Един сорт със Заев - вижте!

    Коментиран от #18

  • 15 Друг прочит

    6 15 Отговор

    До коментар #6 от "Vinetu":

    Който не лази достатъчно ниско пред Кремъл, оставяйки широка слузеста следа след себе, не работи за интересите и шкафчетата на московските бандити е соросоид ...
  • 16 Луков

    7 13 Отговор

    До коментар #13 от "карамфила":

    Защото бяха в коалиция. Подаде си оставката като пич, след като не му приеха реформите от ГЕРБ в съдебната система.

    Коментиран от #17

  • 17 Чук и Гек

    9 8 Отговор

    До коментар #16 от "Луков":

    Точно така! За разлика от Москов, който още мечтае за спалнята на Борисов! Тогава генерал Атанасов рече, че Москов заслужава един порядъчен побой!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Чук и Гек

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "ХХГГГФ":

    Въпреки аспирациите съм сигурен на 200, че Христо Иванов е македонец! Сега проверих - ,,по майчина линия принадлежи към известен род от Македония, умнико, е родственик на митрополит Натананаил Охридски". Видя ли, че съм напълно прав!?
  • 20 Дрю

    12 7 Отговор
    Всеки иска да види някой от герб зад решетките ! Аз пък искам Христо Иванов в една килия с бившият му шеф ! И той е мръсник , който мечтае отново да седне на някой министерски стол ....но да е играч пак....алчен за власт ....
  • 21 Артър

    6 4 Отговор
    Трябва да се протестира отново срещу мутрите със действия идват и промените а не с думи...
  • 22 Българка

    9 8 Отговор
    За всики е ясно, че корумпираният лидер на партия е националният предател Бойко Методиев Борисов. Това се знае не само по огласените факти за дадени над 60 милиона рекет на него и Владислав Горанов, но и за зависимостите от Доган и Пеевски и източване/ ограбване от управляващите милиарди по различни схеми за тяхното облагодетелстване.
    По-вавният въпрос е ЗАЩО БОРИСОВ Е НА СВОБОДА?ЗАЩО ГЕШЕВ НЕ СЕ РАЗСЛЕДВА И АРЕСТУВА?
  • 23 Супердесен

    11 4 Отговор
    Манипулативното, интригантско мнение на джапащия в плиткото на политика провален министър на ГЕРБ е абсолютно без значение. Тези жалки негодници от неокомунистическата шайка Демократична България, до един с яркочервен болшевишки произход имат една единствена цел - да спасят от конфискация имуществото на финансовия си мораво червен "благодетел" и мошенически приватизатор Иво Прокопиев. Демократи са колкото другата червена шайка бандити, начело с Корнелия Нинова и откровения кадър на Кремъл Румен Радев са социалисти. Същите мошеници и бандити, олигавени от злоба и жажда за власт и корупция.

    Обществото ни прозира алчното лицемерие на тая сган и ще ги измете от политическото пространство барабар с унизителните паметници на окупационната червена армия на СССР.
  • 24 Бойко

    10 4 Отговор
    Ристю и Маджо играят "танго"! Това го видяхме на живо.
  • 25 Гражданин

    12 4 Отговор
    Над 240 000 лева е дала Демократична България за фейсбук кампания само за последните избори. И това е само от партията на Христо Иванов. Това не включва другите – ДСБ и Зелено движение.

    Това е колосална сума за политически маркетинг в България. Може би само Марешки беше прахосал повече, когато не стана евродепутат 2019 г.

    Интересно откъде идва това щедро финансиране на Христо Иванов и Иво Мирчев. Тези двамцата изскачаха отвсякъде. Плътно тридесет дни ни обогатяваха с ценните си мисли и разсъждения за живота и политиката – двама шкембелии, понесли се из пътищата на Родината.
    Ако на някой му се занимава, може да сметне цялата им кампания във фейсбук колко струва. И да попита откъде тия чанти с пари за фейсбук реклама. Сигурно имат логичен и документално обоснован отговор. Но наистина да прахосаш 240 000 лева за реклама на двама души за тридесет дни мандат е епохално постижение. В политически план съвсем нормално за Демократична България. Те така работят – без цел и посока.
  • 26 Тоя танцува

    10 5 Отговор
    Миналото лято на Орлов Мост с... Маджо!

    Коментиран от #28

  • 27 Човека Коза

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Vinetu":

    С Хаджигенката заедно обслужват соросовите интереси ✡️
  • 28 Тошко

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Тоя танцува":

    Те двамата така го играт - не моа'т са запрат!
  • 29 Светослав

    4 2 Отговор
    Факти за 3 път пускате тази статия. Моля, ви бъдете по креативни. Един път, два пъти му четохме лъжите и мненията, дайте друг тон за песен😜😀🤣
  • 30 Човека Коза

    3 3 Отговор
    На тоз соросоиди не му вярвам, гласувах и ще гласувам пак за Възраждане lYl
  • 31 Пич

    8 2 Отговор
    Ристе , скоро ще те шамаросват , защото говориш без да си питал Маджо и Черепа ... Гледай от Атанасов бе , старото ченге знае как стават Тея работи . Утре като те привикат в американското посолство , и ти разпоредят да подкрепяш ГЕРБ , ще трябва да се въртиш като пумпал пред наивниците , които са ти избиратели... Добре, че не са много , както гледам , за няколко часа едва десетина човека са те отразили...
  • 32 XxxL

    7 4 Отговор
    Танго за двама-Маджо и Бойкикиев???

    Коментиран от #34

  • 33 Анонимен

    3 0 Отговор
    Как така държавата не направи Държавен интернет форум за изявление на политиците и реклама на партиите а се използват фейсбук профили в частна социална мрежа и после политиците говорят че били записвани
  • 34 Шматка

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "XxxL":

    В случая не е танго, а шведска тройка - Тулупа, Черепа и Владко Бездомни. А Менте Стоянова им е светила!

    Коментиран от #46

  • 35 Маргин

    4 1 Отговор
    Ало Маджо !Ицката е !!!!
  • 36 христо- твойта реформа смърди

    7 2 Отговор
    Реформите на Христо ще направят българския прокурор доста по управляем за Сащ. Както вечв направиха в Румъния. Модела на Христо е направен в Румъния. Какво си мислите стана? Крадене,крадене и пак крадене. Слушайте го този Христо балъци!
  • 37 МИХАЙЛОВ

    4 1 Отговор
    ....А БЕ РИСТЬО БОЙКИКЕВИЯ...,
    Я КАЖИ СЕГА
    ЩОМ САЩ НАЛАГА САНКЦИИ
    НА ВАСИЛ БОЖКОВ,
    КОЙТО Е БИЛ РЕКЕТИРАН
    ОТ БОЙКО БОРИСОВ
    И Е ПЛАТИЛ
    НАД 60 МИЛИОНА ЛЕВА РЕКЕТ
    НА БОЙКО БОРИСОВ,
    ВЛАДИ ГОРАНОВ
    И МЕНДА СТОЯНОВА...
    ...ЗАЩО САЩ НАЛАГА САНКЦИИ
    НА РЕКЕТИРАНИЯ, ИЗНУДВАНИЯ
    И ПРИНУДЕНИЯ ОТ РЕКЕТЬОРИТЕ
    ДА ИМ ПЛАЩА
    ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ РЕКЕТ...
    ....И ЗАЩО САЩ НЕ САНКЦИОНИРАТ
    РЕКЕТЬОРИТЕ НА СОРУМПИРАНИТЕ
    ЛИЦА - БОЙКО БОРИСОВ,
    ВЛАДИ ГОРАНОВ
    И МЕНДА СТОЯНОВА,
    КОИТО ПРИ ТОВА
    СА ДЕЙСТВАЛИ В СГОВОР -
    СЪВМЕСТНО И КООРДИНИРАНО
    КАТО ОРГАНИЗИРАНА
    ПРЕСТЪПНА ГРУПА...
    ....А ТИ РИСТЬО БОЙКИКЕВ
    ЗАЩО МЪЛЧИШ КАТО ПЪН
    ЗА ГЛАВНИЯ КОРУМПИРАН РЕКЕТЬОР И ИЗНУДВАЧ,
    КОЙТО Е ИСКАЛ И ПОЛУЧИЛ
    ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЛЕВА РЕКЕТ...
    ....ЗАЩО БЕ РИСТЬО...
    ....КАЖИ СИ РИСТЬО...
    ....А ТУЙ ЧЕ ТИ РИСТЬО
    СИ ЕНИЧАР И ПРИСЛУЖНИК
    НА САЩ -
    - ТУЙ Е ОБЩОИЗВЕСТНО...
  • 38 ПК инк

    5 1 Отговор
    Мандата ще го получите на кукуво лято.

    И ще се удивите на категоричния вот на
    БЪЛГАРИТЕ, които не се шегуват, когато
    се касае за бъдещето на техните деца и
    на самите тях.
  • 39 МИХАЙЛОВ

    4 1 Отговор
    ....САЩ ТРЯБВА ЗА БЪДАТ
    НОМИНИРАНИ
    ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА
    ЗА ЕПОХАЛНОТО СИ ОТКРИТИЕ,
    ЧЕ В БЪЛГАРИЯ
    ИМА РЕКЕТИРАНИ
    И КОРУМПИРАЩИ...,
    НО НЯМА КОРУМПИРАНИ
    И РЕКЕТИРАЩИ...,
    ЧЕ ИМА ДАВАЩИ РЕКЕТ,
    НО НЯМА ИСКАЩИ
    И ПОЛУЧАВАЩИ РЕКЕТ...,
    ЧЕ ИМА ДАВАЩИ ПОДКУПИ,
    НО НЯМА ИСКАЩИ
    И ВЗЕМАЩИ ПОДКУПИ...
    ...А ПЪК ТОВА
    ЧЕ САЩ ИСКАТ ДА СЕ НАКАЗВАТ
    И САНКЦИОНИРАТ САМО
    ЖЕРТВИТЕ - РЕКЕТИРАНИТЕ -
    - ПРИНУДЕНИТЕ ДА ПЛАЩАТ
    РЕКЕТ И ПОДКУПИ
    ...И ТО БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ,
    БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА
    И БЕЗ СЪД И БЕЗ ПРИСЪДА
    И БЕЗ ПРАВО НА
    ЗАКОННА ЗАЩИТА...
    ...ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОЦЕНИ
    И ЗАПИШЕ СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ
    КАТО УНИКАЛЕН ПРИНОС
    И КОЛОСАЛНА ИНОВАЦИЯ
    ЗА ДЕМОКРАБИЯТА,
    ПРАВОТО И СПРАВЕДЛИВОСТТА...
  • 40 Умен по цялата глава

    1 5 Отговор
    Ми щото това дето го пишеш са обвинения без Доказателства.Нито има Рекетиран,нито Рекетьори...Мутра пари не дава...Той взема без да дава....Нищо не е давал Черепа на Никой....Гушкал си е сам мангизите....Питайте Софиянски - нали му е Ръст...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 суперТЕСЕН

    1 1 Отговор
    никой нищо няма да направи само парите ще си сменят собственноста
  • 43 Маджо

    4 3 Отговор
    Христо Иванов: Гешев не ми е удобен защото погна социалистическите олигарси които ми плащат.
    Маджо: а така моето момче, затова ти плащам.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Брат Маджо се*е

    4 1 Отговор
    Ами тази налудно усмихната физиономия горе на снимката имате ли поне бегла представа каква яростна и тотална невменяемост я тресе по всички шевове и проходи ? 🤣

    Впрочем тази диагноза на Христо Иванов – брат Маджо е едничкият му шанс евентуално да отърве дългогодишния затвор, който го очаква съвсем–съвсем скоро…
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хаха

    3 0 Отговор
    А ти, в тотална. Близач на зад. ника на Бойко, а после, като не те огря за главен прокурор - върл протестър. Нещаст. ник
  • 48 Петър

    2 0 Отговор
    Христо Иванов му дай да говори на килограм, но предвид, че е един посредствен юрист мнението му не се котира особено.
  • 49 Анонимен

    2 0 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел. Невменяем и Христо Иванов, който от месеци говори и прави едно и също за да оправдае очакванията на шефовете си Маджо и Прокопиев.
  • 50 Спас

    1 0 Отговор
    Точно както и ДеБъ…
  • 51 Милена

    2 0 Отговор
    Ицо, Ицо…. И ти не си цвете за мирисане
  • 52 Анонимен

    1 0 Отговор
    Интересно ми е Христо Иванов ако го нямаше Гешев да реве денонощно срещу него на базата на кой и какво щеше да съществува. Цялата му кариера е изградена на гърба на Гешев все едно враждата му е лична, сякаш оня ме у таковалжената. Просто е смешно вече, а политиките които се опитва да прокарва и втълпява Иванов хич не са цвете за мирисане и искрено се надявам на изборите да не изкара и толкова колкото на предишните. Не ни трябват такива подлоги на розовите.
  • 53 Мартин

    2 0 Отговор
    Христо Иванов вече е тотално неадекватен с коментарите против Гешев! В същото време не е казал и една лоша дума срещу олигарха Иво Прокопиев... защо ли?
  • 54 фактолог

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "всички майстори":

    Като се държат за полата на СССР ...
  • 55 Фори

    1 0 Отговор
    Христо Иванов не е по-различен. Освен това е пионка в ръцете на олигарха Иво Прокопиев.
  • 56 Го4о

    1 0 Отговор
    Ристю усещаща превратаджийската си невъзможност и ще плаща за това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове