Last news in Fakti

11 Юни, 2021 14:10 19 319 245

Господа политици, вие убихте майор Терзиев

  • майор валентин терзиев-
  • граф игнатиево-
  • изтребител-
  • пилот-
  • българска армия

Вие сте отговорни за състоянието на Българската армия! Вие сте безлични, алчни и безотговорни хора, оперирани от съвест и чест!

Господа политици, вие убихте майор Терзиев - 1
Снимка: af.armf.bg

Обръщение към обществеността на Димитър Димитров, колега на загиналия пилот майор Валентин Терзиев в авиобаза "Граф Игнатиево"

"ТЪГУВАМ!

А навярно тъгуват и всички, които по една или друга причина са свързани с Българската армия. Ще ми се да вярвам, че тъгува и всеки българин.

Да, когато си направил и невъзможното и си изпълнил с чест и достойнство своя дълг пред род и родина, можеш да се чувстваш горд.

За съжаление майор Терзиев не може да се зарадва на своя успех - "Поразяване на въздушна цел" в сложна обстановка.

Равнозначен ли е този полет на полет във военна обстановка и свалянето на противников самолет? Да, равнозначен е!

Ето защо, аз Димитър Димитров, като негов колега го обявявам за ГЕРОЙ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Да, аз нямам право на това, но в моето сърце и душа неистово звучи - "Герой, Герой!"

Кажете, моля ви, не е ли майор Терзиев съвременният Списаревски? Та той свали "въздушна цел" с цената на живота си и това той би направил и във военна обстановка.

Героите се раждат и живеят сред нас, но защо, по дяволите, не искаме да ги видим, не желаем да им отдадем заслуженото внимание и уважение, докато сме рамо до рамо с тях, докато се радваме и възхищаваме на техния успех?!

Аз имам отговор на този въпрос.

Защото всеки воин днес живее с мисълта за дълг пред родината и нито пилота, матроса, мотострелковака, танкиста, артилериста и така до последния войник в строя, не се изживяват в герои. Всеки един от тях е честен, скромен, етичен и горд българин. Това е ценностната система на истинските българи, а всички ли българи носят тези качества?

Не, и тези българи са българските политици, които повече от тридесет години се изживяват на патриоти, демократи, либерали, социалисти, но какво направиха за българската армия? Едно голямо НИЩО. Да, нищо, защото армия, от която имаше респект не една съседска държава, нашите политици я превърнаха в пародия на армия.

И днес някакви "политици" Ненчевци, Тагаревци, вместо да сведат глава, имат наглостта да ни убеждават, че техниката нямала съвместимост с натовските стандарти.

Господа "политици" не липсата на съвместимост уби нашия ГЕРОЙ ТЕРЗИЕВ, убихте го вие с вашето безотговорно отношение към Българската армия! Вие дължите отговори пред баща, майка съпруга и невръстното дете на ГЕРОЯ майор Терзиев, но вие няма да отговорите на техните въпроси, а както обичайно ще се скриете зад техните командири и няма да признаете собствената си вина, защото както е казал Ботев:

"И всекимо добро струва,...само знайте за парата".

Господа самозвани политици, запомнете!

Кръвта на всеки един български воин е по-скъпа от кръвта на всички вас, които тридесет години лазехте по гърбовете на доблестните воини, само и само да се доберете до властта и в момента, в който си я присвоихте по нечестен начин, забравяхте своите обещания и клетви.

За първи път днес видях сълзи в очите на един човек от властта - министъра на отбраната. А когато видиш сълзи в очите на един мъж, следва да сведеш глава.

Емоция, пренебрежително ще каже някой.

Да, емоция е да заплачеш, да, емоция е и да се радваш, емоция е и да беснееш от безпомощността да изпълниш своята мисия - Защитник на родните простори.

Но точно в тази безпомощност, породена от вашето бездействие и злоупотреба с власт се роди нашият ГЕРОЙ днес.

Вие, политици, сте отговорни за гибелта на ГЕРОЯ!

Вие сте отговорни за състоянието на Българската армия!

Вие сте безлични, алчни и безотговорни хора, оперирани от съвест и чест!

Вие следва да застанете на подсъдимата скамейка и аз ви обвинявам в бездействие и злоупотреба с власт и в което състояние вие се превръщате автоматично в престъпници.

За ГЕРОЯ на Република България майор ВАЛЕНТИН ТЕРЗИЕВ, който свали "противникова цел" с цената на живота си, ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН!"


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 378 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    288 34 Отговор
    Отломките са пръснати на километри.Значи е взривен във въздуха.

    Коментиран от #12, #27, #80, #91, #187

  • 2 КОТарАК

    246 4 Отговор
    съмнявам се да разберем , широката общественост, какво точно се е случило. за самовзривяване на боеприпаси за пръв път чувам че е възможно изобщо...мир на праха му

    Коментиран от #88, #119, #130

  • 3 ТКЗС

    108 137 Отговор
    И на село има герои с мотиката

    Коментиран от #25, #26, #185

  • 4 3121

    227 3 Отговор
    ПОКЛОН

    Коментиран от #115, #120

  • 5 радю комунето

    39 298 Отговор
    е виновен за всичко продажник

    Коментиран от #29, #32, #40, #48, #101

  • 6 Добре казано

    415 4 Отговор
    Силни думи, подкрепям, но за мен политиците не са господа, а жалки, презряни плъхове.
  • 7 Бивш ВВС

    296 4 Отговор
    Ако си ходил по глави и гърбове, едва ли ще ти запука за още един, върху когото си стъпил, за да се докопаш до още пари и власт. Няма да ги стреснеш колега Димитров, колкото и силно да звучат думите ти, те нямат чувства. Ние които имаме, трябва да решим проблемите, не те!
  • 8 Ако причината е несъвместимост с НАТО

    191 15 Отговор
    техника, то това означава че НАТОвска ПВО установка е прихванала нашия МИГ поради липса на система приятел-враг.

    Коментиран от #18, #19

  • 9 Българка

    300 12 Отговор
    Покъртително! Сега очаквам реакция от шкембе воеводата. Нека каже защо се спонсорира САЩ с 3 милиарда срещу обещания, а служителите в армията са с недоокомплектовано снаражение? Нека Каракачанов обясни брокерските си подвизи с разпродаването на имоти на армията.
    Всъщност нека отиде и се срещне със семейството на загиналия.Да ги погледне в очите и да каже, че е невинен

    Коментиран от #67, #77, #95

  • 10 Махмуд

    145 6 Отговор
    Много точно заглавие и коментар.
    Постановлението ни носи до смърт, нахлуване в цивилния живот на хората и ужасни въздействия върху хората.
  • 11 БОЛШЕВИК

    286 20 Отговор
    Предатели като Паси, разбойници и натовци като Костовисти и ДПС още с влизането на България в НАТО, предадоха и армия и народ в ръцете на зли сили. Само и само тия да се облажат и да станат милионери.
  • 12 Анонимен

    64 35 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    При разбиването си във водата с такава скорост е било, като разбиване в бетон и е станал на парчета, а вълните са разпръснали леките останки.

    Коментиран от #90, #159, #175

  • 13 Еднинственият ви дълг в бг армията

    155 50 Отговор
    Е да служите на краварите и геополитическата им омраза към напа освободителка Русия...Колко Руснаци умряха за освобождаването бдението на България!? А вие бг военните днес траете НАТО ге---зо---ве когато един турчин като карадая ви казва в очите че сте турска територия ОТНОВО след 140г...Това ,адлужавате, мръсни предатели на България, трениращи нападение срещу освободителката ни Русия...Заслужавате смърт или не ми пука за тоя предател сега...

    Коментиран от #241

  • 14 ЕвроЗона

    159 10 Отговор
    Дълбок поклон пред Българския герой и всички Български войници и офицери!
  • 15 Blesed

    140 9 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОЯ! ШАПКИ - ДОЛУ!

    Коментиран от #105

  • 16 авиолекар

    43 169 Отговор
    Димитре Димитров,майор Терзиев на 47 години не е ли малко дъртичък за летец изтребител?Те се пенсионират на 40 години,бе!Кого моткаш?Не знам как е издържал в барокамерата на 5 и 9 хиляди метра?Да се разследва авиолекарската комисия във ВМА!!!

    Коментиран от #49, #86

  • 17 Бай Вълчан

    158 7 Отговор
    За поочест! Напълнихте очите ми със сълзи, българино Димитров.

    Коментиран от #20

  • 18 Българин

    116 13 Отговор

    До коментар #8 от "Ако причината е несъвместимост с НАТО":

    Хм. Четох коментари, че е участвал наш комплекс с-300, Може янките да са компрометирали упражнението за да ни вземат с-300 и окончателно да съсипят армията ни.
  • 19 Българин

    53 10 Отговор

    До коментар #8 от "Ако причината е несъвместимост с НАТО":

    Хм. Четох коментари, че е участвал наш комплекс с-300, Може янките да са компрометирали упражнението за да ни вземат с-300 и окончателно да съсипят армията ни.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 среднощен

    98 3 Отговор
    В "политиката" ни днес имама толкова много генерали...? Никога не е имало такова присъствие на "висши офицери" във властта както днес - а виждаме какво се случва..?

    Коментиран от #47

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 МОРСКИЯ

    126 11 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ЛИКА НА БЪЛГАРСКИЯ ГЕРОЙ М-Р ВАЛЕНТИН ТЕРЗИЕВ!!!. РАЗБИРАЙКИ, ЧЕ Е БИЛ УПОТРЕБЕН КАТО МИШЕНА ОТ НАЩЕ УПРАВЛЯВАЩИ И УБИТ ОТ ВРАЖЕСКА ХАКЕРИКАНСКА РАКЕТА ,ТОЙ Е УСПЯЛ ДА ИЗПЪЛНИ ПОСТАВЕНАТА ЗАДАЧА. ОПРЕДЕЛЕНО Е РАЗБРАЛ, ЧЕ Е БИЛ ПРЕДАДЕН И МНОГО СЕ НАДЯВАМ ДА ГИ Е ПРОКЪЛНАЛ ПРЕДИ ДА ЗАГИНЕ ГЕРОЙСКИ. ВЕЧЕ НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ ,ЧЕ Е УНИЩОЖЕН ВЕРОЛОМНО БЕЗ ВОЙНА, БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА. ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОЯ М-Р ВАЛЕНТИН ТЕРЗИЕВ
  • 24 Ромул

    126 4 Отговор
    Респект г-н Димитров! Невероятни думи!
    Вечна памет на героя майор Терзиев!
  • 25 Ганджа ган

    17 102 Отговор

    До коментар #3 от "ТКЗС":

    Нали има една приказка,льотчик вьйсоко летает,болше денги палучает! И още една.Ожени се мама за летец изтребител,много пари и бърза смърт.Такъв е лафа просто!!!

    Коментиран от #44, #71, #78

  • 26 Имаше

    36 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТКЗС":

    Имаше.
  • 27 АУУУУУ

    25 29 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ей това в шкембеджийницата ли си го учил 😩😩😩

    Коментиран от #52, #160

  • 28 Познаваме се

    77 1 Отговор
    Т.н. "политици" ще се изхлузят от отговорност и ще се снишават, без да отговорят конкретно на нито един въпрос. Черната кутия няма да бъде намерена - вече споменаха и срока - 4 дни!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    105 11 Отговор
    Шабла определено стана Чернигишево 2 но тоя път със смърт. Наще пилоти на МИГ 29 веке да знаят. НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАЙТЕ АКО ВИ ГОНИ АМЕРИКАНСКА РАКЕТА ПО ВРЕМЕ НА УЧЕБЕН ПОЛЕТ. Посолството на Съединените американски щати в България ЩE поднесAТ съболезнования за смъртта ВИ!!!!
  • 31 Трифонов.

    125 3 Отговор
    Поклон пред паметта на м-р Терзиев..За 30 години гнидите разграбиха и унищожила всичко , не само Българската армия.

    Коментиран от #97

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 РЕалиста

    15 58 Отговор
    Всяка професия си има рискове, случва се на всеки !

    Коментиран от #53

  • 34 Народа

    27 116 Отговор
    На есен ще гласувам против Радев Лъжеца

    Коментиран от #144

  • 35 hmm

    89 9 Отговор
    само да не е някоя братска американска ракета, че май май на свален изглежда. Все пак те са въвели термина "Friendly fire"

    Коментиран от #179

  • 36 АМОН

    136 7 Отговор
    КАТО БЪЛГАРИН НЯМА КАК СЪРЦЕТО МИ ДА НЕ СЕ ИЗПЪЛВА С БОЛКА И ГНЯВ СРЕЩУ ТАЗИ УПРАВЛЯВАЩА НИ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ ИЗМЕТ ПРЕДАЛА НИ КАТО ЖЕРТВЕНИ АГНЕТО ПРЕД ОЛТАРА НА РАЗНИ ДОВЛЕЧЕНИ ОТ ВЪН "ПАРТНЬОРИ", НА КОИТО ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА, ЧЕ НЯКАКЪВ БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕЦ ГЕРОЙ Е СТАНАЛ ЖЕРТВА НА ИНЦИДЕНТ ЗА КОЙТО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГОВОРИ!!!

    КАЖЕТЕ ГОСПОДА ГЕНЕРАЛИ ЧИЕ БЕ РАКЕТАТА ПОРАЗИЛА И УБИЛА НАЙ ДОБРИЯТ БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕЦ?!!!

    КОЙ ИЗСТРЕЛЯ РАКЕТАТА СРЕЩУ САМОЛЕТА НА ТЕРЗИЕВ БЕ ИЗРОДИ?!!!

    От нашето ПВО ли беше или от или от това "братските" американски ЗРК - М1097 Авенджър /ОТМЪСТИТЕЛ/, които също са участвали в стрелбите!!!

    Коя е била мишената поразена с РАКЕТА Стингър ?!!

    ЩЕ КАЖЕТЕ ЛИ С КАКВА РАКЕТА Е СВАЛЕН НАШИЯТ МИГ 29 ИЛИ ЩЕ ПРЕПИШЕТЕ ЦЯЛАТА ВИНА НА НАЙ ДОБРИЯТ БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕЦ БЕ ВЛЕЧУГИ!!!

    "ЧЕСТ И СЛАВА" е бил девизът на РИМСКИТЕ ЛЕГИОНИ!!

    НИТО ЕДНОТО ГО ИМАТЕ , НИТО ДРУГОТО!!

    ДОСЕГА ЦЯЛАТА ТАЗИ ГАВРЕЩА СЕ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЗМЕТ ТРЯБВАШЕ ДА Е НА СТАДИОНА!!!

    Коментиран от #116, #223

  • 37 това

    91 9 Отговор
    обръщение е към онези политици, които пуснаха американците безплатно в нашите бази. Оня "политик" Каракачанов да каже кога е планирал това съвместно учение край Шабла с участието на формирования за ПВО от състава на Българската армия, СВ на САЩ в Европа и на Република Сърбия с общ личен състав до 1500 души.
    Този план е разписан предварително. Да каже още какво е "планирал до края на годината!
  • 38 Ало

    25 83 Отговор
    А ДРУГАРЯ РАДЕФ КАДЕ Е ДА КЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ ТОЧНО И ЯСНО КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО ,ЗАЩО ЛЕТИ И ИЗПЪЛНЯВА СЛОЖНО УПРАЖНЕНИЕ СЛЕД КАТО Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ПЕНСИОНИРАН ИЛИ МУ ПРЕДСТОИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА

    Коментиран от #51, #215

  • 39 Сатана

    59 4 Отговор
    “Не съди за да не бъдеш съден” е Библейска мъдрост.Но да поразиш мишена с на тренировка означава,че си готов да поразиш “жива” мишена в реални бойни действия.Припонете си как колегите от НАТО бомбандираха цивилни обекти в Югославия.Не искам да съдя пилота,той е направил своя избор.Полииците убиха Хилядите катастрофирали по пътищата също е твърдение като се замисли човек.

    Коментиран от #199, #201

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Само ще излъжат

    56 12 Отговор
    Има нещо скрито, но летеца и неговите министри няма да кажат.
  • 42 chi

    99 3 Отговор
    Вие, военити имате също много голяма вина, като видяхте, че политиците са алчни и некадърни защо не взехте нещата в свои ръце?
  • 43 Чичо дядко

    84 7 Отговор
    Човекът така хубаво е написал всичко, че няма какво друго да кажем. Ако армията е готова да помогне на народа ,да ги почваме тия безобразни политици. Трябва пълна чистка. Братя на оръжие

    Коментиран от #68

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Просто човек

    67 5 Отговор
    Поклон пред Героя! Поклон пред Вас за силните думи!

    Коментиран от #208

  • 46 mi6osp

    32 24 Отговор
    На следващия ден след катастрофата командването на НатО пусна заповед за спиране полетите на всички самолети Миг , които са на въоръжение в държави от НатО, докато бъде извършена щателна проверка за техническото им състояние и това на въоръжението им. Това означава, че там вече са били наясно, че причината за катастрофата е или дефект в машината, или в изстрелваната ракета.

    Коментиран от #58, #76

  • 47 Така е

    87 0 Отговор

    До коментар #21 от "среднощен":

    Прав си.Дядо ми е бил началник щаб на 2-ра БГ армия и е бил с чин полковник.1956,го карат да стане партиен член и той отказва след което има една година в МНО и го пенсионират,по закон,че не може висш офицер да е безпартиен.Но тогава са били други времена.Сега генералите са повече от войниците а професорите повече от студентите на които преподават.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 боко тиквата

    57 8 Отговор
    Колко мириарда даде за ф16 дето още ги няма? А за стиропор, за пътища и тротоари, кредити на пеевски....
  • 51 СТАРШИНАТА

    58 2 Отговор

    До коментар #38 от "Ало":

    ВОЕННИТЕ, ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ЕДНО ОСОБЕНО ПОЛОЖЕНИЕ. ОЩА ГА УНИЩОЖАВАХА,РАЗПРОДАВАХА И РАЗГРАБВАХА ИНДУСТРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!! ЩО ТАКА СЕДЯХТЕ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ?????

    Коментиран от #209

  • 52 МААНИ ГО

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "АУУУУУ":

    ТО И НЕГОВАТА НЕ Е ЛЕСНА♒♒♒
  • 53 АМОН

    84 5 Отговор

    До коментар #33 от "РЕалиста":

    ЗА РИСК ЛИ СМЯТАШ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕШ В МИШЕНА НАПРИМЕР НА УЧАСТВАЩИТЕ В УЧЕНИЕТО АМЕРИКАНСКИ ЗРК - М1097 Авенджър /ОТМЪСТИТЕЛ/.

    ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ ДВАМАТА ОПЕРАТОРИ НА СИСТЕМАТА М1097 Авенджър КОИТО СЛЕДЯТ ПОВЕДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ САМОЛЕТ МИГ -29 И ПУСКАТ ПО НЕГО УСЪВЪРШЕНСТВАНА ЗЕНИТНА РАКЕТА СТИНГЪР.

    ИЗСТРЕЛВАЛИ ЛИ СА РАКЕТА ПО САМОЛЕТА НА ТЕРЗИЕВ АМЕРИКАНСКИТЕ "ОТМЪСТИТЕЛИ" ИЛИ ДА?!

    ДА КАЖАТ В ПРАВ ТЕКСТ КАКВА Е РАКЕТАТА КОЯТО СВАЛИ САМОЛЕТА НА ТЕРЗИЕВ , И ПОГУБИ НАЙ ДОБРИЯТ БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕЦ!!!!

    НЕ СЕ ЛИ ПРЕВЪРНАХМЕ В МИШЕНИ НА НЯКАКВИ ИДИОТИ ДОВЛЕЧЕНИ ОТ ВЪТ , КОИТО СТРЕЛЯТ ПО ЖИВИ ЦЕЛИ?!!

    КАЖЕТЕ ИСТИНАТА ГОСПОДА ГЕНЕРАЛИ!!!
  • 54 радю комунягата

    14 42 Отговор
    прост боклук е виновен затвор да продажника

    Коментиран от #62, #164

  • 55 Тъгувам

    42 0 Отговор
    Да,всеки нормален човек ще тъгува за загубения човешки живот.Да,той не загина по време на сражение,за съжаление сигурно от грешка на някой.Но ЗАЩО по дяволите изобщо трябва да се водят войни?Глупаво е ,нали?
  • 56 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    87 7 Отговор
    Политиците убиха не само Майор Терзиев, но и една от най-добре въоръжените и боеспособни армии на Балканите и в Европа - Българската Народна Армия!
  • 57 Сандо

    55 25 Отговор
    Я стига с тия високопарни слова!А да поставяш на едно ниво загинал пилот в учения на чужди армии,отработващи планове на чужди държави за война срещу страна,с която имаме исторически връзки със Списаревски,загинал на бойната линия в защита на Родината си, е кощунство и крайно неуместна проява на патриотизъм.Така че за мен смъртта на човек,загинал при изпълнение на професионалните си задачи с нищо не се различава от смъртта на работник в завод /а аз познавах такива хора/,от миньор в мината,от моряк в морето.Стига сте ни натрапвали тия клишета,всеки знае,че военната професия е свързани с различни рискове,затова и военните заслужено ползват съответните привилегии.Така че за мен много по-важно е да се съобщи причината,а не да ми натякват какъв герой е човека,загинал за чужда кауза.

    Коментиран от #96

  • 58 До Трола

    42 15 Отговор

    До коментар #46 от "mi6osp":

    Командването на НАТО не може и няма право да пуска никаква заповед на техничеаския потенциал на държава членка на нато.Колко ще ти платят за тъъъъпото ти изказване или си природно проооост.Руската военна техника е на космически години напред пред американската.
  • 59 зъл пес

    21 47 Отговор

    До коментар #29 от "чочко":

    Прав е човека,фуражката е главнокомандващ,не само да вдига юмручето.
  • 60 АСАНДЖ

    17 7 Отговор

    До коментар #48 от "Граф Игнатиево":

    МОЖЕ И ДА СМЕ НИЕ АМА ДОКАЖЕТЕ ГО!!!! ОТДАВНА СМЕ ПРИБРАЛИ ТОВА ДЕТО ГО ТЪРСИТЕ!!! Посолството на Съединените американски щати в България поднесе съболезнования за смъртта на майор Валентин Терзиев,
  • 61 Не ви е срам

    16 38 Отговор
    Не можахте да си наведете главата пред жертвата на майора ! И тук си показахте като магаре на мегдан комуняго-русофилските истерии. Заблудени душици изпълнени със злоба и омраза !
  • 62 Сериозно...?!

    32 7 Отговор

    До коментар #54 от "радю комунягата":

    А Буци-Комунягата ,къде го остави...?!?!
  • 63 Комунистически братски привет

    29 59 Отговор
    Г-н Димитров, за това положение на ВВС сигурно вина носи вашият колега президент, бил е началник,отговарял е за бойната и тактическа подготовка, а сега се занимава само с анти-герб сугестия и саботаж на държавата. Не заслужава ли един шамар като този на франсето.

    Коментиран от #85

  • 64 Съболезнования

    18 53 Отговор
    Загиналия пилот е герой и всеки негов колега знае че точно скапаната руска техника го погуби Всички други приказки са болшевизъм в действие
  • 65 ХИ ХИ ХИ

    11 9 Отговор

    До коментар #44 от "Т72 ГОРНА БАНЯ":

    НАЙ_ДОБРЕ ТАНКОВЕТЕ ДА ДОЙДАТА!!!АМА ДА ЧАКАТ ЕДИН ЧАС В ТРАФИКА НА Г.Б.😂

    Коментиран от #75

  • 66 ттт

    61 5 Отговор
    До г-н Димитър Димитров (не е споменал военния си чин):

    Вярвам знаете, преди началото на сраженията край Дойран генерал Вазов инструктира войниците, накрая ги пита "готови ли сте за битка?", те отговарят "тъй вярно, господин генерал, готови сме да умрем за България!", а той отвръща "забранявам ви да умирате, заповядвам ви, да убивате враговете на България!" Всички знаем, какъв е резултата.

    Всички скърбим за майор Валентин Терзиев, но защо се случи тази смърт? Без съмнение виновни са политиците и то не само от последните десетина години. Доколкото си спомням, генерал Румен Радев като командир на ВВС се пенсионира предсрочно, точно защото не успя да се разбере с политиците за финансирането и начинът за управление на ВВС. Той правеше отчаяни опити да комуникира с властта, но беше оставен сам срещу премиер, министри, депутати и други чиновници. Надявам се, след тази трагедия всички офицери от ВВС да се обедините и дружно да отстоявате потребностите си, които познавате милион пъти по-добре от всякакви чиновници. Дали ще става дума за модел самолети, за модел въоръжение, тренировки, финансови средства, поддръжка на техниката и всичко останало, защото във ВВС няма неща от второстепенна важност да давате ясен сигнал на политиците, че водят преговори с цялото ВВС, а не само с командирът му.

    Коментиран от #156

  • 67 пфу

    23 29 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    пРезидента е главнокомандващ,той да отиде при децата и жената на майора
  • 68 Няма да стане...

    8 4 Отговор

    До коментар #43 от "Чичо дядко":

    ...от дивана и пред клавиатурата...!!!
  • 69 Тошко

    19 66 Отговор
    Ако има достойнство - Румен Радев трябва да си подаде оставката или най-малкото да се откаже от президентските избори!

    Коментиран от #73, #94, #113, #170

  • 70 Пенчо

    19 18 Отговор
    Бог да го прости пилота ... Не виждам обаче защо един трагичен факт трябва ни озлобява и насъсква един към друг; защо винаги трябва някой да е виновен и да се бие по канчето ? Никоя армия не е застрахована от подобни инциденти

    Коментиран от #79

  • 71 233

    26 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ганджа ган":

    Чета Димитров какво е писал,чета и твоите писания. Глупаво и доста простовато звучиш!Някой хора не знаят кога да замълчат?!
  • 72 Голем смях

    24 8 Отговор
    Противниковата цел руски самолет ли беше?

    Коментиран от #83, #93

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ЛОШО СЕДЛАРОВ ЛОШО

    13 2 Отговор
    МНОГО ЛЮБОПИТНО НАДПИСИТЕ ПО ПРИБОРИТЕ НА МИГ29 И ИНСТРУКЦИИТЕ НА КАКЪВ ЕЗИК СА♐♑♓
  • 75 Т72 ГОРНА БАНЯ

    24 3 Отговор

    До коментар #65 от "ХИ ХИ ХИ":

    ТАНКОВЕТЕ НЕ ЧАКАТ, ТЕ МАЧКАТ И ЕДИН ТРАФИК НЯМА ДА ГИ ПЛАШИ НО НЯМАМЕ КАПИТАНИ!!!!! НЯМАМЕ КАПИТАНИ!!!!! КАПИТАНИТЕ ПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИЙТЕ.

    Коментиран от #214

  • 76 Стандарт

    36 14 Отговор

    До коментар #46 от "mi6osp":

    Това е стандартна процедура. С оглед на безопасността.
    Що се отнася до това, че нашият самолет е свален от вражески огън - това са врели-некипели.
    Но шкембелията и тия преди него са виновни на 1 000%.
    Нальот от 15-20 часа на година за изтребител е престъпление.
    Това, че майорът, светла му памет, на 47 ГОДИНИ лети на изтребител е престъпление. Чудя се, натовските генерали не са ли наясно с положението тук? Вероятно са наясно. Задачата на нашата бойна авиация се сведе до air policing - небесни пъдари. За да може банкянската мутра да си пълни чекмеджето от държавните пари (т.е. от нашите). Които вместо да отиват за смислени неща отиват за "магистрали". Ама хайде пак да гласуваме за гроб и за шкембе войводи.

    Коментиран от #81, #196

  • 77 Колегата на Героя-пилот...

    45 10 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    ...е пропуснал едно име...- Каракачанов ..!Що за продажник трябва да си за да се подпишеш под такава антинародна сделка за милиарди...,а отсреща само...чертежи...?!
  • 78 Пепи

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ганджа ган":

    Сигурно е такъв лафа ама не е на място.

    Коментиран от #210

  • 79 Да, точно така

    8 8 Отговор

    До коментар #70 от "Пенчо":

    и винаги си има огромен риск. Просто тази професия е много стресова, отговорна и за истински мъже. Те и да загинат, не живеят много. Знам го от роднини.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Пишеш

    3 8 Отговор

    До коментар #76 от "Стандарт":

    Глупости и клевети
  • 82 никога

    29 13 Отговор
    повече част от НАТО и ЕС да върнем България в правият път а той е братска дружба с Русия
  • 83 Ти си бил...

    27 1 Отговор

    До коментар #72 от "Голем смях":

    ...голям циник...!Пилота се превърна в ,,биологичен материал",а ти...- ,,голем смех"...?!?!?!Но помни...-Бог забавя,но не забравя...!!!
  • 84 ШКЕМБЕВОЕВОДА

    25 2 Отговор
    ОЩЕ ОТ ТУРСКО Е ИМАЛО ПОГОВОРКА- ЧЕТА С ПРЕДАТЕЛ. ВОЕВОДА, БАЙРАКТАР И ПРЕДАТЕЛ. ТОВА В МОМЕНТА Е МО И МО2 КОИТО СА В СОФИЯ.

    Коментиран от #87

  • 85 Тиквата е виновна

    46 10 Отговор

    До коментар #63 от "Комунистически братски привет":

    Щяха да летят на "Грипен" а не да чакат ефките и да КАРАТ старите миг'ове. Радев каза кое е по-добре но крадеца мисли как да крадне няма спирачки, промива гербави мозъци, рискува чужди животи. И вие сте престъпници щом защитавате престъпник.

    Коментиран от #107, #110

  • 86 Добре че

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "авиолекар":

    Не си истински лекар глупа..
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Шляхтиц

    14 17 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    С подводницата Курск се самовзриви торпедо, проядено от ръжда. С изтичането на пироксид или окислител започва самозапалване на желязо и всичко възможно. С повишаване на температурата следва мощна експлозия. За най-голямо съжаление демокрацията до там ни заведе.......

    Коментиран от #99, #124

  • 89 14 88

    29 6 Отговор
    Дори не се е катапултирал отстреляли са го като пуйка или с български или с натовски ЗРК или с американски изтребител
  • 90 АМОН

    51 5 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    НЕ Е МНОГО ТРУДНО ДА СЕ ПРЕЦЕНИ ДАЛИ ОСТАНКИТЕ СА В РЕЗУЛТАТ НА ВЗРИВ КЪДЕТО ТЕМПЕРАТУРАТА Е ВИСОКА , ИЛИ СА В РЕЗУЛТАТ НА УДАР ВЪВ ВОДАТА.

    ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА КАЖЕ ОТ КОЯ ОТ ТЕЗИ ДВЕ ПРИЧИНИ СА СЪБИРАНИТЕ В РАДИУС ОТ 20 КИЛОМЕТРА ОСТАНКИ.

    НЯМА КАК ПРИ ТАКЪВ ВЗРИВ ДА НЕ СА ОСТАНАЛИ ОСТАНКИ ОТ ПОРАЗИЛАТА САМОЛЕТА РАКЕТА.

    Не е ли време някой от шапкарите да каже участвали ли са в стрелби по мишени американските ЗРК - М1097 Авенджър /ОТМЪСТИТЕЛ/ и не отмъстиха ли те на българския народ РАСТРЕЛВАЙКИ ОТ УПОР НАЙ ДОСТОЙНЕТЕ МУ МЪЖЕ КАКЪВТО БЕЗ СЪМНЕНИЕ Е МАЙОР ТЕРЗИЕВ!!!

    Къде са сега тези "ОТМЪСТИТЕЛИ/ ????
    СИГУРНО СЕ ИЗНЕСОХА ПО ТИХО КАТО БАНДИТИ БЕЗ ДА КАЖАТ И ЕДНО "ПРОСТЕТЕ НИ"

    КЪДЕ СА СЛАВНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ГЕРОИ?!! Къде сте бе ???

    Коментиран от #123

  • 91 За клевета

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И фалшиви новини трябва да те истрият

    Коментиран от #161

  • 92 ддд

    37 5 Отговор
    Малко по малко ще излезе наяве че мищената е отговорила на огъня.Със нескопосаните ни нови приятелчета може и на приятелски огън да е попаднал но ще мълчат като гущери да не излезе истината че краварника трябва да си ходи
  • 93 Голям рев

    27 7 Отговор

    До коментар #72 от "Голем смях":

    Гадни герберите сте, голям рев ще падне.

    Коментиран от #98

  • 94 Да Тошко-Африкански...!

    32 2 Отговор

    До коментар #69 от "Тошко":

    От всички дървени философи ,като теб,на Радев му е най-ясно за какво иде реч...!Само веднъж да те качи в един МИГ и си напълнил гащите ,,смелчаго"...
  • 95 Аз Човек

    9 55 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Защо не търсите отговорност от Радев Нали цял живот лежеше и получаваше огромни пари в авиацията сега Радев е главнокомандващ защо не подаде оставка защо 80 год тук ва България никой не е обновил самолетите а като луди дават пари на Русия за тези СТАРИ корита защо този въпрос не е решен защо хората измират под ръководството на самовлюбеният Радев слепи ли сте

    Коментиран от #109, #111, #172

  • 96 Стандарт

    20 27 Отговор

    До коментар #57 от "Сандо":

    Не си прав.
    Защо този майор на 47 лети и изпълнява такива сложни задачи?
    Защото иначе трябва някой младеж да го направи.
    Който едва ли има нальот от общо 100 часа.
    Майорът и другите стари кадри с гърдите си и с живота си бранят младото поколение летци. Защото така постъпват истинските офицери! Други са виновни за това положение! Що се отнася до чужда армия...руската империя винаги е гледала на нас като скотове, а нашата земя като плацдарм за проливите. Независимо какво е сложил на шапката си изпълняващия длъжността руски цар - сатанинска петолъчка или двуглав орел.
  • 97 Путьовци

    29 1 Отговор

    До коментар #31 от "Трифонов.":

    Срещу гниди има само един лек ДДТ (данък добавена тояга), но ние 30 г. не го приложихме. Бог да го прости летецът, но за нас прошка няма и няма да има!!!
  • 98 Аз Човек

    10 46 Отговор

    До коментар #93 от "Голям рев":

    Какви Гербери бе Простак я върви ти карай тия стари корита Радев е наясно цял живот получава огромни пари и бездейства ей вие българи ли сте какви сте прогледнете

    Коментиран от #104

  • 99 Мдааа

    12 15 Отговор

    До коментар #88 от "Шляхтиц":

    Другата е вярно, на последното изречение не е!
    Ти това в КНДР, Беларус, Русия и България
    демокрация ли го наричаш?
    Многопартийни избори,
    но по комунистически с "избираеми места"...
  • 100 JforAll

    34 2 Отговор
    Дълбок поклон пред българския офицер!
    Съд и затвор за продажните и алчни български политици.
  • 101 Къде сме ние?

    29 7 Отговор

    До коментар #5 от "радю комунето":

    Aми ниe cмe пoтoпeни в три мoрeтa (oт aмeрикaнcкия Лaкeй).



    Aмeрикaнцитe рaзпoлoжихa вoeнeн пoтeнциaл крaй Вaрнa – уж зa учeниeтo „Зaщитник нa Eврoпa 2021“.



    Вcъщнocт янкитe изгрaждaт в „Рoдни Бaлкaни“ крaй мoрcкaтa cтoлицa бaзa, в кoятo щe рaзпoлoжaт рaкeти „Иджиc“, кoитo дa възпирaт руcкa рaкeтнa aтaкa, и крилaти рaкeти „Тoмaхoук“ (пoкривaщи Крим).



    Cлeд инcтaлирaнeтo крaй Вaрнa нa рaкeтитe нa Пeнтaгoнa aмeрикaнцитe щe прeвърнaт Чeрнoмoриeтo ни в плaцдaрм cрeщу Крим.

    Коментиран от #112

  • 102 Сали

    9 2 Отговор
    Само за. 24часа могат да прочистят хамбара от плъховете
  • 103 Георги Илиев Митев

    19 8 Отговор
    Лелеяна мечта за самолети : Три милиарда за чертежи. По ръцете ни сърбежи. Ще вземаме или пак ще даваме. Самолети от Америка ще ли притежаваме ? " Извънземните " ли ще ни бият ? Ще опитат ли да ни затрият ? Не и не, ние не спим - с въображаемите самолети ще ги победим . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.
  • 104 Не си Човек

    28 8 Отговор

    До коментар #98 от "Аз Човек":

    Не Радев а Борисов разполагаше с бюджета, нали?
    И още ремонтира съвеЦки летящи ковчези, нали?

    Коментиран от #114, #118

  • 105 Зеленият чорап

    20 12 Отговор

    До коментар #15 от "Blesed":

    да каже ЗАЩО:

    Нямaмe aрмия, нитo вeликa cилa зaд гърбa cи, зaщoтo крaвaритe щe ни прoдaдaт нa Eрдoгaн зa минутa. A нaшитe „турци“, зaщo миcлитe бяхa викнaти при Eрдoгaн? В хoд e плaнa зa рaздeлянe нa БГ.



    A oт мoй пoзнaт aвиoинжинeр пoдрaзбрaх, чe учeбнaтa им мишeнa мaй нe e билa зa изпрoбвaнe нa зeнитни рaкeти, a нa aмeрикaнcкитe cиcтeми зa блoкирaнe нa eлeктрoникaтa.



    Eтo зaщo тoвa пилoтa нямa никaкви рaдиoпрeдaвaния и изчeзвa oт eкрaнa eй тaкa.



    Нeкa ви рaзпрaвят oт A1 и oт дocтaвчици нa и нeт уcлуги, чe прoблeмитe им били oт пoжaр в Coфия и cрив нa oблaк!



    Eй тoвa cмe зa тях пушeчнo мeco!

    ЗАЩО,пРезиденте?!

    Коментиран от #106, #143

  • 106 Иван

    22 6 Отговор

    До коментар #105 от "Зеленият чорап":

    Нaшитe зeлeни чoрaпи „пoхaрчихa“ курбaн бългaрcкия лeтeц, зa дa угoдят нa aмeрикaнцитe .

    Впрoчeм тях нe ca ги питaли, нo мoжe би aмeрикaнцитe ca им кaзaли, чe e cтaнaл caкaтлък .

    Тъй кaтo зeлeнитe чoрaпи нямaт нищo пoд шaпкaтa, зa тoвa ca удoбни кaтo приcлужници кaтo „гeнeрaли нa НAТO“ !
  • 107 Аз Човек

    6 43 Отговор

    До коментар #85 от "Тиквата е виновна":

    Какви Грипени бе червена подлога бедняк стари корита Радев искаше да си вземе комисионната а цял живот къде е бил защо не купи самолети преди да стане президент кой му е пречил Радев ОСТАВКА ТИ и цялата ти хунта разрушители достойни българи измират Засрамете се стига с тая лакомию

    Коментиран от #121, #176

  • 108 след

    12 12 Отговор
    като не сме във война с никого защо се правят такива учения и то вечерта случило се е в един часа през нощта явно целта е била да бъде взривен самолета от НАТОвските войски тоест това е умишлено убийство за което е знаел и министъра и президентът затвор за тях
  • 109 Лъжеш

    40 8 Отговор

    До коментар #95 от "Аз Човек":

    Не си човек. Ако беше такъв, щеше да знаеш, че не командирът на ВВС сключва договори с други държави. Също така щеше да знаеш, че точно Радев искаше да купим Грипен, вече щяхме да ги имаме, а не да използваме 30 - 40 годишни самолети с лоша или никаква поддръжка.

    Коментиран от #212

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ти лудия

    28 7 Отговор

    До коментар #95 от "Аз Човек":

    Ти си обсебен от Радев. Тиквата е с парите. Магистралите Радев ли ги прави? Вие като сте не адекватни другите не носят като вас жълти емитикони

    Коментиран от #125, #216

  • 112 Плачи прачи

    7 35 Отговор

    До коментар #101 от "Къде сме ние?":

    Плачи, плачи дърта комуняго!
    Няма го вече Варшавският договор!
    България е в НАТО!
    Варваринът путин не смее да пипне
    миниатюрните членки на НАТО
    Литва, Латвия и Естония , нали?
  • 113 БайУй

    27 6 Отговор

    До коментар #69 от "Тошко":

    Никой не е виновен .... не търсете вината в някакви политици и министри .... Виновни сме всички ние , дето сме се клели да защитим Родината от вътрешни и външни врагове ... и допуснахме да се случи цялата тази мерзост и разсипия с България ...
    Не вдигнахме въстание и не дадохме кръвта си за свободата на Отечеството срещу новите поробители ... па били те политици , мутри , мафиоти , или бизнесмени у кавички ... наши и световни ...

    И... Специално до Тошко ..
    Да му смучете хобота на г-н Радев , всички платени соросоидиотчета ....

    Коментиран от #128

  • 114 Аз Човек

    6 34 Отговор

    До коментар #104 от "Не си Човек":

    Колко удобно Радев Цял живот е ръководел Авиацията след като знае какви стари бараки са какво е направил нищо само козирува на Русия

    Коментиран от #122, #131, #134

  • 115 Стив

    13 25 Отговор

    До коментар #4 от "3121":

    Президент и Премиер да си подават оставките – така се поема отговорност, а не с ли з ане на американски за.ници !
  • 116 Го4о

    5 11 Отговор

    До коментар #36 от "АМОН":

    "На стадиона" сме всички довечера в 22ч. - РИМ! Откриваме европейското!!!!
  • 117 Аз Човек

    6 31 Отговор
    То сигурно Борисов ти е виновен и за това че вали дъжд а Я стига вече Отворете си очите Българи

    Коментиран от #233

  • 118 dsсса

    14 2 Отговор

    До коментар #104 от "Не си Човек":

    Безсмислено е да му обяснаваш. Той го снае, но е злобен. БиБи му е отнел много хиляди, но му е дал сто и той сега се страхува, че без БиБи ще загуби тези сто.
  • 119 Въпрос

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    към главнокомандващия на държавата:

    Никoй oт eкcпeртитe и пoлитицитe, нe дaдe ЯCEН oтгoвoр – ЗAЩO бългaрcкaтa бoйнa aвиaция e ПРИЗEМEНA тaкa грoзнo и пoзoрнo!!!



    Зaщo ce гaврят c живoтa и умeниятa нa прeкрacнитe ни умни лeтци, прeкрacни млaди бългaрcки мъжe?!



    Cпoмeнa ce eкcпeртнaтa вeрcия зa „нecъвмecтимocт в пaрaмeтритe“ мeжду нaтoвcкитe caмoлeти и МиГ 29!



    Aми зaщo тoгaвa нa „нaтoвcкoтo учeниe“ ca пoкaнeни изтрeбитeли МиГ 29 oт cъceднa Cърбия?!

    Коментиран от #152, #153

  • 120 Да каже

    21 12 Отговор

    До коментар #4 от "3121":

    прeзидeнтът Рaдeв, aкo имa кaпкa нaциoнaлнo дocтoйнcтвo и чувcтвo нa дълг към нaрoдa, нeoбхoдимa ли e нa Бeднa Бългaрия:



    1. Бутaфoрнa aрмия, въoръжeнa cъc cтaрo жeлязo,



    2. Члeнcтвoтo в НAТO,



    3. Пaктът „Три мoрeтa“.



    Нeкa дa ce нaмeрят и трeзвoмиcлeщи глaви в Бългaрия, кoитo дa инициирaт рeфeрeндум пo излизaнeтo нa Бългaрия oт НAТO и зa oбявявaнe нa пълeн вoeнeн нeутрaлитeт oт cтрaнa нa Рeпубликa Бългaрия.

    Коментиран от #129

  • 121 Ти лудия

    16 4 Отговор

    До коментар #107 от "Аз Човек":

    Подържници на комуниста тиква, крадец номер едно също затвор.

    Коментиран от #136

  • 122 Да така е

    24 1 Отговор

    До коментар #114 от "Аз Човек":

    Войникът не си избира сам оръжието, воюва с каквото му даде държавата.
  • 123 Стандарт

    15 5 Отговор

    До коментар #90 от "АМОН":

    Къде пише, че останките са разпръснати на радиус 20 км?
    Установи се, че първоначално засечените под вода метални предмети са...стари тръби.
    Дали американците са участвали със свои ЗРК?
    А бе вие не сте ли служили в армията? Там да не са идиоти!!! При учения със стрелби има един куп наставления за безопасност.
    Ако радар прихване самолет - СПО-то (система предупреждения облучении) вътре започва да пищи. Което веднага би накарало пилота да осъществи радиовръзка използвайки нецензурни думи, ако ме разбираш. А такова нещо няма. Мишената се е разтворила ниско. В желанието си да я порази, майорът е слязъл по-ниско. Хиляда метра височина при скорост над 900 км/ч е нищо. Нощ, над водна повърхност - пространствената ориентировка е сложно нещо. Трябва да се изясни ъгълът, под който машината е влязла във водата.

    Коментиран от #177

  • 124 КОТарАК

    16 3 Отговор

    До коментар #88 от "Шляхтиц":

    ракетите нямат нищо общо по конструкция с торпедо. не съм чувал самолет да се самовзриви
  • 125 Аз Човек

    6 27 Отговор

    До коментар #111 от "Ти лудия":

    Не просто Мисля но такива като теб разрушават сега България Радев е самовлюбен арогантен кръвожаден Алчник пълен с Омраза жлъч гняв и иска само той да е Номер едно но много много сбърка сега като започна този унищожителна разруха тук

    Коментиран от #132

  • 126 Дългия

    8 9 Отговор
    Във всяко учение зависи от мащаба му има предвидени жертви ! Така е било и ще бъде! Докато не се намери черната кутия няма да се разбере, техническа неизправност или пилотска грешка е? Ако не я намерят ще обявят,че е грешка на пилота! Лично за мен е повреда на тоя летящ ковчек ама трябва да се прикрият механиците и така!

    Коментиран от #168

  • 127 Биби Кинг

    0 15 Отговор
    Казваме, нема да пофтараме: полетиката и личните егоамбиции требва да бадат далбоко заровени кога се земат решениа за далгосрочни општонаценални вапроси! Таа техника коиа формира лицето на армиата прет враговете ни треба да се подаржа в перфекно састоиание и да се обновиава о време! Ма не, не можеме пет години да решиме кво да земем, шо нема шапки да си дадат мнениата, та треба цивилни чули недочули и некои ка кривио каунь од Славеново кои само да пречат! Затова загина тоа Човек и Воин! 11=5 и да крачиме заедно одново напрет! ГЕРП единцтвено фарли милиарди за модернезациа на таа органезациа коиа саздаде дауна Пембен и го одгледа од прос сеач до на секретарката си егач! Вниатен ли сам?

    Коментиран от #139, #145

  • 128 ФАКТ Е

    8 12 Отговор

    До коментар #113 от "БайУй":

    Българските патриоти от ВМРО и ДПС
    са кремълски идиоти!

    Сава Доган е най-охраняваният
    руски агент в България!
    Христо Иванов е безразсъдно смел,
    като нарита Доган на плажа на Доган сарай!

    На 11юли всички нормални българи
    да гласуват с № 23
  • 129 ттт

    5 3 Отговор

    До коментар #120 от "Да каже":

    Спираш да пиеш (ще си с трезва глава) и инициираш референдума. От мен ще имаш "ДА".
  • 130 Знам го

    36 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Няма начин да се самовзриви.Дори и да се блъсне в бетонна стена ако ракетата не е задействана няма да се взриви.Има двойно подсигуряване.Няма да сравняваме танков снаряд с ракета за изтрелване на изтребител.Това са две различни неща.Може да гръмне резервоара ,когато самолета падне на земята и това е резонно да се случи,но не и боеприпасите.Самолета е свален с ракета.Радарите и на сушата и на самолета пуснал мишената са я засекли,но явно за 20 дена освен нахлуване в частна собственост на краварски воиски,сега имаме и сваляне на изтребител,което още повече ще вбеси БГ народа който не иска нито америкамнски бази нито чужди войски на наша територия.Едва ли ще разберем истината,въпреки че повечето хора вече са я разбрали.
  • 131 Твоята тиква

    20 3 Отговор

    До коментар #114 от "Аз Човек":

    Купи ефките на хартия и заради това КАРАТ старите миг'овес.

    Коментиран от #167

  • 132 Ти лудия

    23 3 Отговор

    До коментар #125 от "Аз Човек":

    разрушавате сега България тиквата е самовлюбен арогантен кръвожаден Алчник пълен с Омраза жлъч гняв и иска само той да е Номер едно но много много сбърка сега като започна този унищожителна разруха тук
  • 133 Бесен Язовец

    30 5 Отговор
    Убриха го имперялистите дето карат бг слугите си да тренират атаки срещу Русия в 00:30 след полнощ без подготовка! Тренират заради алчните мераци на чичо Сам!
  • 134 За слепците

    12 20 Отговор

    До коментар #114 от "Аз Човек":

    Румен Радев:
    Заместник-командир по летателната подготовка на 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево (1999 – 2000)
    Изследване на ПВО на Република България – НАТО, Брюксел (2000)
    Началник щаб на 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево (2000 – 2002)
    Началник щаб на 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево (2003 – 2005)
    Командир на 3-та изтребителна авиационна база – Граф Игнатиево (2005 – 1 юли 2009)
    Заместник-началник на щаба по подготовката на Военновъздушните сили (1 юли 2009 – 30 юни 2014)
    Командир на Военновъздушните сили (30 юни 2014 – 10 август 2016)
    В момента е президент и главнокомандващ.
    Това е биографията на масона-американофил, русофоб
    БЪЛГАРОФОБ!

    Каква РУСИЯ, какви 5 лева, манипулатори жалки.

    И защо мълчите за тази озлобена мИжитурка, която плащаше 2 заплати на любовницата си и нищо не направи за пилоти?!

    Коментиран от #151, #158

  • 135 фжфж

    23 2 Отговор
    На бас, че онзи, дето се пише "Аз човек" е самият Бойко Борисов!

    Коментиран от #138

  • 136 Аз Човек

    5 18 Отговор

    До коментар #121 от "Ти лудия":

    Ти пък продажникът тиквар върви така да говориш със семейството си За твое съжаление тук живеят честни ОБРАЗОВАНИ българи а не продажни червени подлоги

    Коментиран от #146

  • 137 ККК

    7 27 Отговор
    РадеФ ОСТАВКА боклук!!!

    Коментиран от #142

  • 138 Аз Човек

    8 3 Отговор

    До коментар #135 от "фжфж":

    Верно е позна
  • 139 Ти си Боко трол

    16 4 Отговор

    До коментар #127 от "Биби Кинг":

    ГЕРБ хвърли милиарди за ремонт на рески летящи ковчези!
    Ти ако имаш ръждясал москвич за 500лв. до нужника,
    ще дадеш ли 5 000 да го ремонтираш?

    Борисов с ремонта на летящите руски ковчези,
    си пълни спалнята с пачки,
    също както построяването на
    руско турски газопровод за Сърбия с български милиарди, нали?

    Коментиран от #147, #163

  • 140 АМОН

    25 4 Отговор
    Палячото от АТЛАНТИЧЕСКИЯ КЛУБ Мони Паси е на мнение, че взривяването на самолета е в резултат от гръмнала руска ракета намираща се на самолета , а не от ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН нанесен от американската система М1097 Авенджър /ОТМЪСТИТЕЛ/

    МОНИ,
    Не беше ли м-р ТЕРЗИЕВ живата мишена на американските М1097 Авенджър ОТМЪСТИТЕЛИ?!!

    НЕ ВЯРВАМ ДА СИ СЕ ТРОГНАЛ ОТ СМЪРТТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕТЕЦ?!!
    ЖИВ И ЗДРАВ БЪДИ!!!
    НЕМЕЗИДА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!!!
  • 141 българка

    15 1 Отговор
    Скърбим с вас! Няма да го забравим!
  • 142 Тиква и

    15 2 Отговор

    До коментар #137 от "ККК":

    подръжниците му затвор, утайки на боклука.
  • 143 Неук

    1 13 Отговор

    До коментар #105 от "Зеленият чорап":

    И как точно подейства тоз заглушител на аналоговия самальот някоя лампа му е изгоряла
  • 144 Именит

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Народа":

    Ти и Тиквун!...освен ако ти не си тиквата
  • 145 ККК

    11 1 Отговор

    До коментар #127 от "Биби Кинг":

    Ти брачет, завърши трети клас първо и пак се пробвай да пишеш!

    Коментиран от #171

  • 146 Ти лудия

    13 2 Отговор

    До коментар #136 от "Аз Човек":

    Ти пък продажникът тиквар върви така да говориш със семейството си За твое съжаление тук живеят честни ОБРАЗОВАНИ българи а не продажни червени подлоги на ГЕРБ
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Герберите

    14 1 Отговор
    Са най-гаднато съсловие от българското общество.
  • 151 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 2 Отговор

    До коментар #134 от "За слепците":

    Е и? Все длъжности, които не могат да накарат държавата да дава достатъчно пари за армията! Причината за окаяното положение на армията е в този, който е ограничавал парите за армията - правителството на ГЕРБ, начело с Борисов!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Онова време

    29 4 Отговор

    До коментар #119 от "Въпрос":

    Аз мога да ти дам отговор,защото съм служил по онова време.Авияцията ни превъзхождаше тази,на двете натовски държави Турция и Гърция взети заедно.Армията ни имаше готовност при война да разполага с 2 036 000 въоръжени единици(това е по дани на ЦРУ).Всеки отслужил в БГ армията си военна служба, имаше мешка със зимни и летни дрехи в къщи,които трябваше да върне,след навършването на 40 годишна възраст.Бях зачислен запас към танковата бригада в София(Горна Баня)и от време на време ни викаха запас,за да ни покажат в коя клетка е техниката която трябва да ползваме в случчай на война.В същото време Турския аскер разполагаше само с 500 000 армия въоръжен с пушки от втората свертовна война,без да разполага с запасна армия а гърците имаха 150 000 армия с опция за запас до 300 000.Военния,който е написал статията е абсолютно прав,за това,кой носи отговорноста за сегашното състояние на Армията,а именно продажните политици като Пасси и цялата паплач евроатлантици
  • 154 ТИКВЕНИК

    18 2 Отговор
    12 години управляват тиквата и ДПС, плюс различни патерици. То не бяха милиарди за стиропор, за руски газоповод, за помощ на шиши, за самолетчета на чертеж... Това е ефекта, пълна мизерия на всякъде.
  • 155 Пилот 12000ч

    10 0 Отговор
    Поклон за гибелта на Майор В.Терзиев, съболезнования за Близките му.
    Не бъдете камикадзета на милиционери, парамилиЦъри и "воеводи"!
  • 156 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "ттт":

    Полковник е, бивш пилот на Миг 29!
  • 157 Behemoth

    2 8 Отговор
    Да се разпуснат тия хрантутници!Герои били ...друг път ...лапачи и търтеи...
  • 158 За слепите и глухите

    17 3 Отговор

    До коментар #134 от "За слепците":

    Не се правете на улави, тиквата раздава парите. Ако имаше далавера като при магистралите щеше да купува самолети. Гадни герберите.

    Коментиран от #169

  • 159 Чичо

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Има един случай на ЕърФранс дето самолета от Бразилия за Париж изчезна през 2009, бухнал се е в океана ама през 2012 г отломките си ги намериха на едно място барабар с черноте кутии и те даже проработиха имразбраха, че са бумнали напълно здрав самолет щото не са знаели какво да правят като се изключи автопилота
  • 160 Чичо

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "АУУУУУ":

    Умньо гледай по НГ има едно предаване разследване на самолетни катастрофи, почти няма разбит самолет в морето и частите да не са на едно място по дъното, ако се бумне в земята е друго
  • 161 Чичо

    7 1 Отговор

    До коментар #91 от "За клевета":

    Останките се разпръсват на километри само при взрив ма борда поне в морето е така
  • 162 На гол тумбак

    8 3 Отговор
    Мисля,че има цял ешерон отговорни.Летците ни летят най-малко 3 пъти по-малко от тези в Турция и Гърция. Не е точно работа на изтребител да поразява цели ниско до водата и то нощем,още повече,че тоя самолет от 40 години не е модернизиран с по-съвършенни уреди,а само е ремонтиран. Втората ракета сигурно и тя е била на 40 години и колко му е да се е самовзривила. Отделно накой политик е поискал да се изфука колко сме бабаити да действаме в сложни условия с 40 годишни разкапващи се самолети - анджък на гол тумбак чифте пищови.
  • 163 Венету фен

    2 7 Отговор

    До коментар #139 от "Ти си Боко трол":

    Имаш некви комплекси од Бацо ли ве маж?
  • 164 КЪМ РАДЮ

    3 7 Отговор

    До коментар #54 от "радю комунягата":

    - масонския американофил, предал народа си:

    Предателството – средство за напредване:
    пред бляскавото – своето не стига;
    прекрасност, пожелана за уреждане,
    пребива се с коварство и интрига.

    Коварството – на завистта стихията –
    крадлива сврака с маска – гълъбица –
    ограбва и подрива прокопсията –
    за себе си печели таз’ къртица.

    Та общността е средство за уреждане,
    доверието – мостче за подлъгване,
    претенцията – в гланца на подвеждане –
    рахат с успех! Нахалство без изтръгване
  • 165 Капитан Петко

    15 0 Отговор
    РЕСПЕКТ за думите, майор Терзиев! Поклон пред паметта на един смел войн. Явно без истинска борба, нищо няма да се оправи в нашата държава...
  • 166 Павел Пенев

    21 3 Отговор
    Вярвайте на сълзите на истинския българин Соломон Паси.Той ни вкара в любимото НАТО,от което не можем да очакваме нито финанси,нито оръжие,нито сигурност, а само безсмислени жертви. Срам и позор за вас–български политици и всякаква друга демократична сган.
  • 167 Аз Човек

    4 21 Отговор

    До коментар #131 от "Твоята тиква":

    Извинявай но моята тиква сега купи новите самолети а преди това кой какво направи Къде беше Радев само тичаше да урежда любовницата си и какво направи за Авиацията толкова години Нищо Нищо Нищо а сега като е върховен главнокомандващ какво направи пак нищо само разединява Българите сее омраза и си е въобразил че пак ще го преизберат за да не го съдят

    Коментиран от #174, #183, #229

  • 168 Лакей на Сорос

    18 5 Отговор

    До коментар #126 от "Дългия":

    Троле!Ковчег е това,което е купено на чертеж от САЩ,а МИГ 29 е на въоръжение в половината Натовски държави.Гаранцията наМИГ 29 е 40 години от датата на производство,а колко е на допотопните американски и кой американски изтребител превъзхожда поне еди Руски.....нито един.Бомбардировачите на руснаците наречени белите лебеди,летя по бързо(2500км.ч) от всички американски самолети,които претендират за изтребители.Лакеи на Сорос си ти и нали знаеш какво следва..да ти .....нахраних те по бъртзата .процедура.

    Коментиран от #194

  • 169 Аз Човек

    4 16 Отговор

    До коментар #158 от "За слепите и глухите":

    Брей ти какви пари взе от тиквата клеветник спрете с лъжите Борисов е лидер политик Европеец и Този Гадев И Хунтата му са огромни комплексари алчни кръвожадни разрушители

    Коментиран от #173

  • 170 крум

    10 1 Отговор

    До коментар #69 от "Тошко":

    Толкова си прост, че не заслужаваш и коментар. Нищожество.
  • 171 Венету фен

    1 10 Отговор

    До коментар #145 от "ККК":

    Ма ти па ка си го заваршил та си сколасал шото! Тука кои пишеме сме сички айлекчии и неодачници! С кво си повече ти од останалите?
  • 172 Паметливия

    19 3 Отговор

    До коментар #95 от "Аз Човек":

    Радев направи това, което трябва за армията подписа за нови грипени, само, че антинародните отмениха това и пробутаха чертежи за три милиарда.
  • 173 прозрение

    18 2 Отговор

    До коментар #169 от "Аз Човек":

    Не знам какъв политик ти се вижда Борисов на тебе, ама в моите очи е жалък в сравнение с двамата харвардски възпитаници Асен Василев и Кирил Петков, които са сега в служебното правителство. Нивото на твоя вожд е отчайващо ниско, езиковата му култура също, за морала да не говорим.
  • 174 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 1 Отговор

    До коментар #167 от "Аз Човек":

    Стига дрънка глупости! Президента не решава какви средства да се дават на армията и не само на армията! Това е работа на правителството, а то беше на Тиквата.
  • 175 Чичо

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    На морското дъно вълни няма, самолета се разбива на две три части макс и си стои там с години. По океаните е пълно със самолети от преди 50 години, де са потънали като талпи. Ако са на километри разпръснати сещай ешсе че е имало нещо като взрив

    Коментиран от #189

  • 176 Петър

    18 2 Отговор

    До коментар #107 от "Аз Човек":

    Радев затова подаде оставка, защото алчните гербери не отпуснаха пари за обновяване на авиацията с ново въоръжение.
  • 177 Армията

    8 4 Отговор

    До коментар #123 от "Стандарт":

    Само това ми стига там да не са идиоти😂 , ми те кл влязоха в оня цивилен цех при толкова наставления за безопасност ти кажи
  • 178 нико

    13 1 Отговор
    МНОГО ВАЖНО БЕШЕ ТОЛУПИТЕ НЕНЧЕВ И КАРАКАЧАНОВ
    ДА СЕ ВОЗЯТ НА Миг 29 . На какво основание и кой им разреши , в редица нарушения . СТРАХОТНО и реално обвинение към всички политици - некадърници . Трябва ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ДА СЕ ОПРАВИМ .
  • 179 Защо да не е

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "hmm":

    Сигурно е
  • 180 Герой на

    4 4 Отговор
    НАТО и тежко въоръжен и добре заплатен охранител на кой?
    Не е на Благой.
  • 181 Манафоглу

    5 6 Отговор
    Съжалете министъра бе, коленете му се протъркаха да пълзи и езика му изсъхна да лиже американските г-ове.Не стига че за Чешнигирово се извиняваше на солджарите цяла седмица, ами сега и за самолета трябва...
  • 182 гост

    8 1 Отговор
    Не мисля,че всеки който си върши работата е герой,независимо от последствията,според мен би бил герой ако знаехме,че е жертвал живота си за да спаси хора,ако е имало опасност самолета да се разбие в населено място,а в морето не знам да има такова.Това е лична трагедия на семейството му и колегите му,мнозина загиват изпълнявайки служебните си задължения като шофьори,миньори,лекари и др.,които нямат толкова потенциално опасни професии и не никак не са компенсирани за това като военните пилоти,но никой не ги обявява за герои.Като са такива специалисти колегите на загиналия пилот,защо не са отказали да летят в такива супер рискаови условия,защо не са напуснали работата си,и като не са го направили,а са знаели,че може да се случи също са съучастници в така нареченото убийство.Сега е много лесно да сочиш другите с пръст и да обвиняваш,но какво си направил или не си направил за да е така,защото има и престъпно бездействие.Все пак тези хора са направили съзнателно своя избор.
  • 183 Ти лудия

    11 1 Отговор

    До коментар #167 от "Аз Човек":

    Къде живееш? коя пещеря ти е адресната регистраия? Спри с белите черти започваш да придобиваш бели петна. Не сме с президентско управление а парламентарна узорпирана от тиквата ти, което е подсъдно.
  • 184 Ежко Бежко

    13 3 Отговор
    Отдавна чакам военен преврат да сложи край на този цирк, наречен у нас демокрация. Вече даже не е цирк, щото на много ни се плаче. Хайде доблестни войни организирайте се, ние от запаса ще помогнем.
  • 185 Да ама

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "ТКЗС":

    Това не са герои приятелю текезесар.......полето ражда тикви, а не герои!
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Експерт по ПВО

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    МиГ - 29 е взривен във въздуха!! Или от по погрешка изстреляна зенитна ракета,или от собствената втора ракета под крилото / първата е поразила мишената!!!/!!
  • 188 SAAB

    12 2 Отговор
    Да иВрЕина клъцнат с трабанта да бъде затрупан.....с камъне на площада ! Той и оня набеден цар-цървул затриха ивърнаха на султана всичко !
  • 189 Морски вълк

    10 2 Отговор

    До коментар #175 от "Чичо":

    А бе тия " черни кутии" да не са от картон,че да се повредят от морската вода??? Унищожение са!! При ВЗРИВА във въздуха на самолета!!!
  • 190 офицер

    20 0 Отговор
    Господа ПРОДАЖНИ политици и атлантици, къде е обещаваната от вас малка по численост, отлично подготвена и въоръжена, с висока мобилност българска армия ?
    По чие нареждане предадохте българските национални интереси и суверенитет. Вие предадохте и продадохте Родината.
  • 191 Недоволна

    16 0 Отговор
    Дълбок поклон! Да това е български герой! Искаме референдум за НАТО.Не ни питаха преди, но сега сме готови.Това ли е цената да закупим още 8 самолета на вноски? Като кажат, че е руско, значи трябва да бъде унищожено.
  • 192 .....

    8 0 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЯРНО НО НЕМОЖЕ ДА РАЗЧУСТВА ХОРА С КЮЛЧЕТА,ОПЕРИРАНИ ОТ СЪВЕСТ
  • 193 Крайно време

    5 0 Отговор
    военните у нас да заемат една по-ясна позиция като г-н Димитър Димитров. Фала Димитров. Откриваш нова страница.
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 www

    10 0 Отговор
    Либерастите искат да превърнат света в глобално село без национални държави и национални армии. Вчера един такъв ми обясняваше тук, че армиите били излишни. Не, не са излишни, трън в зад.ника са ви те.
  • 196 Pilot

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Стандарт":

    Евала, много точен коментар !
  • 197 Турчина

    15 2 Отговор
    Вън "НАТО" от България! България трябва да инвестира в образование и икономика,а не в ненужни за държавата алианси и изтребители.Турция най-добре разбра,колко струва думата на "НАТО"!Лъжа се оказа и ЕС,който обслужва единствено своите интереси и лобита.Как смее всеки един български гражданин да позволява източването на българските парични потоци чрез немските вериги за хранителни стоки(замислете се къде отиват парите ви,купувайки си щолен или братвурст например)!Идеята на ЕС е за свободно движение на стоки,капитали и хора.Защо тогава един български гражданин не получава наравно заплата с немеца...?Жалко за пилота,но всички вие сте виновни за състоянието на държавата днес!

    Коментиран от #198

  • 198 скрий се бе

    2 10 Отговор

    До коментар #197 от "Турчина":

    Акъл в какво да се инвестира ще даваш в Турция!
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 2121

    16 4 Отговор
    Виновни са всички Правителства от мошеника Иван Костов да Предателя Бойко Методиев Борисов.Направих справка за МИГ-29.Не съм специалист.Тези самолети са предпочитани от много страни.Доказано е ,че са с добри качества ,като бойни самолети.Но тънкия момент е, че чрез ликвидирането на самолета и смъртта на нашия пилот САЩ /НАТО ,които свалят самолета,търсят по този начин конфронтация с Русия.Сащ,като престъпна и най-корумпираната страна в целия свят ,чрез България иска да удари Русия.Тъпите сащ, с този престъпен ход си мислят, че България ще скочи на Русия-нали МИГ-овете са руски.Виждате ли какви престъпни мисли, действия и похвати има в болните глави на американците?!Соломон Паси се изказа по въпроса-обвини Русия.Паси е за д-р Гълъбова-вече писах за този негодник.Американците свалиха самолета.Нямало черна кутия-тя да не е от картон.Лъжи, убийства, на това са способни само тъпите, пропаднали ,алкохолици американци.Бог, да прости нашия пилот!Надявам се българите да не защитават престъпници и убийци-американци.Те ще бъдат ликвидирани,СВИШЕ.Няма да остане човек от тази престъпна фалшива страна.А с Русия няма да се разделим,нито ще я намразим.

    Коментиран от #240

  • 201 хххх

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Сатана":

    Мога да те перефразирам - не нападай, за да не те п о р а з я в а т!
  • 202 2121

    13 3 Отговор
    Виновни са всички Правителства от мошеника Иван Костов да Предателя Бойко Методиев Борисов.Направих справка за МИГ-29.Не съм специалист.Тези самолети са предпочитани от много страни.Доказано е ,че са с добри качества ,като бойни самолети.Но тънкия момент е, че чрез ликвидирането на самолета и смъртта на нашия пилот САЩ /НАТО ,които свалят самолета,търсят по този начин конфронтация с Русия.Сащ,като престъпна и най-корумпираната страна в целия свят ,чрез България иска да удари Русия.Тъпите сащ, с този престъпен ход си мислят, че България ще скочи на Русия-нали МИГ-овете са руски.Виждате ли какви престъпни мисли, действия и похвати има в болните глави на американците?!Соломон Паси се изказа по въпроса-обвини Русия.Паси е за д-р Гълъбова-вече писах за този негодник.Американците свалиха самолета.Нямало черна кутия-тя да не е от картон.Лъжи, убийства, на това са способни само тъпите, пропаднали ,алкохолици американци.Бог, да прости нашия пилот!Надявам се българите да не защитават престъпници и убийци-американци.Те ще бъдат ликвидирани,СВИШЕ.Няма да остане човек от тази престъпна фалшива страна.А с Русия няма да се разделим,нито ще я намразим.
  • 203 ХАН КРУМ

    13 1 Отговор
    покрай загубата на ВВС ,армията и България ,на един достоен български офицер , мизерниците политици , не се посвениха да надрънкат куп глупотевини за проблемите във ВВС И АРМИЯТА. ние си пишем и се възмущаваме, а те си въртят далаверите и се гаврят с достойнството на българските офицери и генерали.задавал ли си е някой въпроса какво правят ,частни фирми по веригата между мо ,мвр, и доставките на техника и оборудване от производителите– ами заделят комисионните,защото при плащане от бюджета комисионна няма и сделките са под контрол на адфи ,сметна палата и не може да се краде.в периода след 97г колко честоти свързочната система се дадоха на мобилните оператори ,колко техника се наряза...сега е момента ,да се разровим от луджев до сега кой какви престъпления е вършил , и СВЯТ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВИЕ. ЗАЩОТО И СЕГА ШАЛАМАНОВ Е КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ–НАЛИ ГО ПОМНИТЕ, КАТО ЗАМ.–МИНИСТЪР ,ОСОБЕНО КОЛЕГИТЕ ОТ ВВС, ГЕН. СЪБИ СЪБЕВ.АРХИВИ ИМА , РАЗРОВЕТЕ СЕ И ГИ ИЗВАДЕТЕ.
  • 204 Мислещ

    7 2 Отговор
    Аз не мога да се начудя какво още чакат българските генерали, и началника на отбраната. Нима нямат родолюбието и смелостта на генерал Вазов, полковник Борис Дрангов и редица други доблестни български висши и старши офицери доказали се със качества и професионализъм. Защо не са всички вкупом пред и във парламента за да защитят унищожената, унизена и смачкана българска армия. До кога ще ги интересува само пенсията и заплатката. Армията е символ на държавността, и това което се случи с този български орел е в следствие на нехайното отношение към армията след 1989г.Поклон майоре лек да е последният ти полет ✈.

    Коментиран от #205

  • 205 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 1 Отговор

    До коментар #204 от "Мислещ":

    Ти хубаво си се замислил, ама помисли още малко. Сега парламента е разпуснат. След изборите дано да стигнат до нов парламент и да съставят правителство. После трябва да приемат бюджета за следващата година и чак тогава може да има малко "радост", но няма да е много, защото не е останало много от управлението на ГЕРБ. А ти си помисли за кого да гласуваш!
  • 206 Мислещ

    1 3 Отговор
    Защо, ти реши ли вече за кого ще гласуваш? Ако обичаш не ми казвай за какво да се замислям!
  • 207 Комбина

    3 7 Отговор
    Тук можеш да преброиш всички русофили, комунисти и мрънкачи – психопати!
  • 208 астор

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Просто човек":

    Направи и един метан на Боко та дано ти отпусне инвалидна пенсия за каквато драпаш!!!
  • 209 Борисов

    3 3 Отговор

    До коментар #51 от "СТАРШИНАТА":

    Защото военен значи ОВЕНЕН!Гледат да вземат шапката с пари и да я занесат на булката,,любовницата,,!Не смеят да гъкнат,само далавера да има!И тия ще ми правят преврат!Мушенгий!!!
  • 210 Ганджа ган

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "Пепи":

    А кое е на място,самолета разбит в морето и всеки се прави на разсеян?А един неочакван пилот пък тръгна да прави политическа кариера от смъртта на колегата си!
  • 211 Аз Негодника

    7 0 Отговор
    Времето е такова,сега навсякъде всеки иска да се набута...Нормално,навсякъде го има...Но все пак...Някъде трябва да има, и мярка...Ако се вгледате по внимателно,върху цялата история която беше отразена в медийте,най много се очертават НЕ СЪОТВЕСТВИЯТА...Всичко е разбъркано,и се подава на час по лъжичка...Обикновено при воените така не се случва...Казва се какво се е случило и всичко се потвърждава,с конкретика и факти...Тука всичко е ДРЕБ.. Самолета е свален от приятелски огън...Учения с бойни стрелби...То пък и нощни...

    Коментиран от #220

  • 212 Аз Човек

    5 8 Отговор

    До коментар #109 от "Лъжеш":

    Значи аз лъжа а ти казваш истината ти да видиш Радев е виновен бездействаше цял живот на топлото си местенце защо не е предприел действия за подмяна на техника изобщо Нищо А На такива като вас Мразещи себе си все Борисов ви е виновен а Вие сте чисти Аман от тези ревове от хора безотговорни а Радев колко години е главнокомандващ Какво направи Нищо спрете с Клеветите
  • 213 Marinov

    8 2 Отговор
    Господин Карагьозов, Див Цинизъм е да се Използва тази Човешка трагедия с Майор Терзиев за да се Лансират Въпроси които Нямат отношение към случая! От информациите който се изнасят е категорично ясно че Самолета е бил ВЗРИВЕН във въздуха. Самолета е излетял в нормално техническо съ стойние и Няма данни по време на полета да е получил техническа повреда която да е довела до това взривяване. Затова в случая какво е Състоянието на Българската арми не е съществения проблем за това взривяване и с тази ви статия си е опит за манипулиране и отклоняване на Обществото от Истината за тази трагедия.
    Въпроса е КОИ, КАК и ЗАЩО взриви Самолета??? Лансирането че това може би е от боеприпас които е имало на самолета е също абсилюто несериозно тъй като всички те могат да се взривят само след като бъдат изстреляни! ЖАЛКО на Майка България че НЯМА Достойни Войни които да Кажат Изтината за това Взривяване на Самолета и тая Трагедия???
  • 214 И аз да кажа

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Т72 ГОРНА БАНЯ":

    Досега мислех, че революционерите правят революциите, а капитаните се бият за страната си под ръководство на командващите и според решението на правителството си . На колко ракии си?
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Айде бе

    0 3 Отговор

    До коментар #111 от "Ти лудия":

    Що според тебе пътища не са нужни- може би всичките ще хвърчим? Като Радко? Не съм чувал по-тъп аргумент- че е лошо да се строят пътища. Ти да не си съвременник на Флинтстоун? Кое нещо се ползва от повече хора и способства инвестициите и развитието на икономиката от пътищата?
  • 217 Графа

    1 2 Отговор
    Виновни са политиците. Да. Но тези от тях, които са летци. А те са дузина. Така, че проверете редиците си.
  • 218 Графа

    0 0 Отговор
    Михов, Цветков, Симеонов, Попов, Радев, Шаламанов, Тагарев и т. н.
  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Русия

    3 4 Отговор

    До коментар #211 от "Аз Негодника":

    Всички катастрофи и взривове от доста време са винаги свързани с действия или лица които действат срещу интересите на Путиния. От убийството на шефа на легия Раковски, през складовете с боеприпаси за Украйна, до днешния отстрел на м-р Узунов. Патетичното писание на "колегата" му Димитров е срам за българския офицер. Дори само заради лицата които изброява като "политици-виновници" и много важно - заради тези които не изброява. Например липсват недоразумението Каракачанов и поредицата все червени русофили министри на отбраната, които крадяха от отбраната и животите на бойците ни. Защо толкова "у лево" и проруски бре Димитров!? Нали военните са уж патриоти на България и са деполитизирани..?
    Всеки загинал при служба на Отечеството е герой, но не всеки който прогласява героите за герои сам е герой. Често убийците превръщат жертвите си в кумири. А по-често низките духом използват чуждия героизъм за да станат те герои.
    ген.м-р/о.р./ Л.Пандев
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Графа

    1 0 Отговор
    Някои от тях бяха министри, депутати, а сега и действащ президент. Жалко за истинските воини като майор Терзиев. Поклон и съболезнования.
  • 223 Бат Мишо

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "АМОН":

    Няма да ти кажат И АКО Е БИЛА ПЛАНИРАНА ПРОВОКАЦИЯ няма да ти кажат - примерно АКО когато е активиран оръжейния радар ОТДОЛУ Е ИМАЛО РУСКИ КОРАБ или е бил близо до въздушното пространство на СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ЦЕЛИ - база Севастопол или ТРК Москва НЯМА И ДА ТИ КАЖАТ ЧЕ СА ЗАСИЧАЛИ ВРЕМЕТО ЗА РЕАКЦИЯ НА ФЕДЕРАЦИЯТА от активирането на оръжейния прицелен радар - А АКО ТИ КАЖАТ ЧЕ УЧЕНИЕТО И МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА СА ИЗБРАНИ СЛУЧАЙНО на 30 кмот въздушното пространство на НАЙ ГОЛЯМАТА ВМС база на Федерацията - Севасдтопол САМ ЩЕ ПОВЯРВАШ ЛИ ади да почнете да ги използвате тес глави вече че съ нервя

    Коментиран от #224

  • 224 Бат Мишо

    8 2 Отговор

    До коментар #223 от "Бат Мишо":

    Ами ако са планирали да е наблизо някой руски кораб ЩЕ ТИ КАЖАТ ЛИ че са тествали ПВО то на федерацията - за 1 приятел питам - примерно Тежък ракетен крайцер Москва с 100 тина ядерки на борда Е СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ и активиране на оръжеен прицилен радар НА ВРАЖЕСКИ НАТОВСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ а кък мислиш дъл ша му четът весник ЧЛЕНСТВОТО В НАТО СИ ИМА ЦЕНА и колкото по агресивен е НАТО към федерацията цената ЩЕ РАСТЕ ГОСПОДА и ДОРИ ВИЕ НЕ СТЕ ТОЛКОВА ТЪПИ ЧЕ ДА СТЕ ИЗНЕНАДАНИ - Останки от удар в вода са на 50-100 метра разпиляни -ади 1 -2 парчета да идат на 300 метра - КОГАТО ЧАСТИ СЕ ТЪРСЯТ НА 20 МИЛИ ИМА РАЗПАД ВЪВ ВЪЗДУХА
  • 225 Айде само

    4 1 Отговор
    да не правите паралел със Списаревски! Много моля! Всичко останало е така.
  • 226 A3e

    0 1 Отговор
    Повечето коментари са ви абсурдни и налудничави. Със самолета може да е станало всичко - включително пилотска грешка. Нощно пилотиране е сложно, а над вода още повече. Ако е летял на 1000-1500 метра със скорост 900 км/ч, това са 250 метра в секунда, ако е наклонил самолета за няколко секунди и не си е следил височината за 5 секунди може да падне във водата в тъмното. Един самолет с ремонтите май струва към 15-20 милиона долара.
    Да ви припомня новина относно друг БГ герой, който решил да се изфука и да поздрави екипажа на "Дръзки", като потопи вертолет за 50 милиона лева :

    Грешна маневра уби военен пилот и прати останалите двама от екипажа му в болница, след като бойният хеликоптер „Пантер“, с който летели, се разби в Черно море. Драмата се разигра вчера по обяд във водите край Варна по време на тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море-2017”.
    Инцидентът е станал в 12.30 часа при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“, стана ясно от съобщение на Министерството на отбраната. Оттам не съобщиха причината за случилото се. Според източници на „Монитор“ обаче, по време на захода хеликоптерът AS “Пантер”-565 МВ закачил с опашката си флагщока (бел.р. сигналната мачта на носа) на фрегатата „Дръзки“.

    Коментиран от #227

  • 227 Бат Мишо

    5 2 Отговор

    До коментар #226 от "A3e":

    НАЛУДНИЧАВО Е ТВОЕТО ДЕТО ТВЪРДИШ - ЧЕ ОТ УДАР ВЪВ ВОДА ЧАСТИ СЕ РАЗПИЛЯВАТ НА 20 МОРСКИ МИЛИ и със 20000 км в час да се удариш НИЩО НЕ ОТИВА НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 метра ади 1-2 парчета да отидат на 300 метра при по малък ъгъл на врязване СЛУЖИЛ СЪМ В ФЛОТА И СМЕ ИМАЛИ АВАРИИ НА МОРСКА АВИЯЦИЯ ----ТОВА СА 20 МОРСКИ МИЛИ РАЗПИЛЯНИ ЧАСТИ И ИМАШ РАЗПАД ВЪВ ВЪЗДУХА КАЗАХ И НЯМА ДА ПОВТАРЯМ

    Коментиран от #228

  • 228 Бат Мишо

    2 3 Отговор

    До коментар #227 от "Бат Мишо":

    Ади ша обясня по бавно кът за гербераси - Севастопол и ТРК Москва като стратегически цели са вързано ПВО с Главкомпа - същия е засякъл ВРАЖЕСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ в близост - не заня къде е плавала Москва или някоя ядрена подводница с бухта Севастопол и КАКВО Е ИМАЛО ОТДОЛУ - спътника е казал още при излитането за НЪОРЪЖЕН ИЗТРЕБИТЕЛ на 30 км от въздушно пространство НАД БАЗА С СТОТИЦИ ЯДРЕНИ ГЛАВИ - най голямата база е и най големия склад СИЧКО ПОД ЗЕМЯТА Е СКЛАДОВЕ дори базата на падлодките има под земята И АКО МАЛКО Е СБЪРКАЛ ПОЛЕТА при захода към целта е бил на не повече от 10 км ОТ РУСКО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО над ЯДРЕННА БАЗА -НАЙ ГОЛЯМАТА - ОЧАКВАЩА ПРОВОКАЦИИ от укри и нато И Е АКТИВИРАЛ ОРЪЖЕЕН НАСОЧВОЩ РАДАР И Е ИЗСТРЕЛЯЛ- кое не е ясно бе господа Главкомпа МУ Е ИЗПЪЖИЛ ЗАДНИКА 10 км за Миг 29 са 3 секунди ДА ГО ЧАКАТ ДА СЕ ВРЕЖЕ ЛИ- и който е планирал учението Е БИЛ ПРЕКРАСНО ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИ НАЯСНО И Е ЗАСИЧАЛ ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ ДАЖЕ - или сте си мислили че на НАТО му трябвате за нещо друго ли
  • 229 Пламен Ст. Бонджев

    4 2 Отговор

    До коментар #167 от "Аз Човек":

    Твоята Тиква, купи чертежи. Самолети 2045 година, Ясно?
  • 230 питагор

    7 1 Отговор
    Значи е вярно, че нашия самолет и мил мишена ! Какво по дяволите става бе хора! Айде баста, ясно че всички управници лъжат и крадат, това не е държава а рай на престъпниците ! Стига толкоз некадърна и безотговорна управленска пасмина ! Никакви избори , никакви лъжи, само бой до дупка ще ви оправи!
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Политици и бивши министри не са крали

    4 0 Отговор
    Те са усвоявали!! Нашите политици не, крадът, те са вярващи, кръстат се имат и снимки пред икони, палят и свещи!!
  • 233 БОРИСОВ Е НЕВИНЕН,

    8 1 Отговор

    До коментар #117 от "Аз Човек":

    ЧЕ ВАЛИ ДЪЖД! БОРИСОВ Е ВИНОВЕН ЗА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ УМРЯЛИ В ГЛАД И СТУД! БОРИСОВ Е ВИНОВЕН ЗА МИЛИОНИ ПРОКУДЕНИ БЪЛГАРИ! БОРИСОВ Е ВИНОВЕН ЗА СТОТИЦИ УБИТИ ОТ ЗДРАВНАТА МУ ПОЛИТИКА! БОРИСОВ ОТКРАДНА МИЛИАРДИТЕ, С КОИТО В МАЛКА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ИМА ДОБЪР ЖИВОТ!!!
  • 234 ДРЪВНИКА

    6 3 Отговор
    НАЙ - ВИНОВНИ СА ЧЕКМЕДЖАРСКАТА ПРЕСТЪПНА МУТРА И ПОРОДИСТОТО КУЧЕ ОТ ВМРО .....
  • 235 Търновец

    1 3 Отговор
    Аз съм правил магистратура по якoстна умора в металите при случайни вибрации и шок в USA – там летателни апарати cr paзработват да летят 30 години с годност за якoстна умора а в EU 40000 полета; преди 1.5 години писах на Радев за самолетите – никакъв отговор. Ако България беше приела “GRIPEN” - 2022 годинa нови самолети. А Поляцитe нямат инженерен потенциал за израбтка и тествуване на нови детайли по самолетни двигатели. Самолетът през онази нощ е бил подложен на интензивни атмосферни условия – завихряне и турбулентноcт (случайни вибрации и шок) – а пилотът е извършил на висока сkорост снижение за проследяване на падаща цел – в допълнение самолета e подложен на големи инерционни сили – в съчетание с висоkа турбуленция – може да доведе до интензивно якостно износване и разрушение на критични машинни детайли – може да cтане за около 0.1 секунда – пилота няма време да катапултира! При якоcтно износване и разрушениe на детайли в двиателя – задиpане –искpа-пожар- взрив на резервоарa c гoриво = 1000 градуcа температуpa. Горкия пилoт.
  • 236 Йеронимус БОШ

    3 2 Отговор
    А Тиквата-Борисов изказал ли се е пак неподготвен и лицемерен , че военния пилот може само да катапултира и после държавата да плаща самолета ?
  • 237 Страхотен коментар

    4 0 Отговор
    и да проблемите за армията и обществото не са от вчера а от над повече от 30 години, там някъде в зараждащата се "демокрация". Правилно бе написал някой в началните коментари, че тези които управляват стъпват върху трупове и един повече за тях не е проблем стига да се домогнат с още власт и пари. Това е жалко и няма да се оправи и с тези, които ще дойдат след 1 месец, защото и те са същите като предните и по_предните и така до началото на 90-те,когато всичко пухна и продължава да се руши.
  • 238 sve

    2 1 Отговор
    Мир на праха му, но чак да го сравнява със Списаревски... Избрал е професията си и знае какъв риск има в нея. Всеки ден полицаи, пожарникари, лекари, спасители и въобще много други хора правят много стойностни неща, които не забелязваме. Те са герои !
  • 239 митака

    6 2 Отговор
    Чест г-н Димитър Димитров за куража да кажете истината, такава каквато е в действителност. Вие сте първият български военнослужещ, който алармира, че "царят е гол"! Чест и достойнство българино Димитров!!!

    Поклон пред героят от ВВС на Република България, майор Валентин Терзиев!!! Поклон!!!

    Бъдете сигурни, никога нищо не ще разберем за смъртта на героя, всичко ще се помете и ще се замаже, и "официално" ще излезе, че героят е виновен. България стана американска свинщина, благодарение на нашите измислени политици, които за пари не армията, не България, не народа а и собствените си майки ще продадат. Гнусотия.
  • 240 2021

    5 2 Отговор

    До коментар #200 от "2121":

    Поклон пред героя на България м-р Терзиев! Вечна му памет!

    Чест за достойният българин Димитров!

    Да живее България!

    Слава на Русия!
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Служител на МВР

    2 0 Отговор
    Напълно е прав г-н. Димитров. Бог да прости м-р. Терзиев и вечна му памет. Политиците в Р. България за нищо не стават, а са само за Затвора. Маймуни долни.
  • 243 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Да ! Много жалко за висококвалифицираният воин - летецът от ВВС на РБ! И хубаво, че негов колега взема отношение по въпроса за БА
    Но нима е по-евтин живота на онези, които загинаха по Камбоджа и Ирак??
    Когато пиша, че нашите пишман-политици могат само да не ходят редовно на работа, да правят скандал подор скандал и да си получават редовно "скромните" месечни възнаграждения........ Такива писания се изтриват от мародераторите - те не са удобни на властниците !!
    Вместо поука и спешни мерки - залъгалки " за дечица малки". И така десетилетия. Така и ще я затрият тази държава - доволни от себе си !!!
  • 244 Бен Газара

    0 0 Отговор
    Според мен за България трябва да се преосмисли цялата отбранителна стратегия и да се прецени какви и дали изобщо трябва да ги има определени (или всичките) родове войски.
    Според мен армията трябва да бъде силно редуцирана, но модерна. Има доста примери по Света и в Европа дори.
  • 245 факт

    2 0 Отговор
    АБЕ ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове