Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 09:16 9 757 9

Мъж от Разград осъди енергото

  • енерго-
  • осъди-
  • електричество

Неправилно свързан електромер натрупал над 3500 лв.сметка

 

Мъж от Разград осъди местния електроразпределител заради некоректна сметка. Причината - неправилно свързан електромер, натрупал над 3500 лв., разказа bTV.

Съдебната битка на Веселин Спасов с енергоразпределителното дружество започва през 2011 г. Спасов отказва да плати сумата, тъй като не носи отговорност за това, че устройството, което не е негова собственост, е неправилно подвързано, а и този електромер е отчитал консумацията само на няколко крушки и мотор за отваряне на врата. Затова той завежда дело.

„Аз не съм водил битка с дружеството да спечеля някакви пари, аз просто защитавах правата си на гражданин и ползвател на енергия, която имам претенции, че съм плащал”, коментира Веселин Спасов.

След съдебен процес, воден на две инстанции, магистратите отсъждат в полза на Спасов и голямата сметка отпада. Дългият процес е струвал и доста пари, но разградчанинът съветва всеки, считащ, че правата му са нарушени, да се обърне към правораздавателните органи.

„Категорично да си търсят правата, значи сега в цялата тази шумотевица около тези случаи съм убеден, че има и злонамерени действия от страна на ползвателите, но 90 и повече процента за мен това са манипулации от страна на дружеството”, допълва мъжът.

След спечеления процес Веселин продължава стриктно да събира всички документи и сметки за ток и твърди, че с делото вярата му в правотата и съдебната система се е затвърдила.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    2 0 Отговор
    Над 50% от новите електромери са настроени да отчитат с до 15% повече консумирана електроенергия умишлено. Информацията е от достоверни източници.
  • 2 ВЪЗМУТЕН

    1 0 Отговор
    А след като не сме съгласни с НАЧИНА на отчитане на сметките и за енерго и за тец - защо позволяваме да НЕ НИ ЧУВАТ ?!? Хайде тогава всички пет милиона домакинства да се направим че не чуваме и не отидем да платим - защото сме сигурни че ни ЛЪЖАТ - а не че не искаме !!!Защо сме толкова СМИРЕНИ - не разбрахте ли че без подобни мерки с които ДА ГИ ИЗНЕНАДАМЕ - няма нищо да се промени?!Защо никой не пита колко е заплатата на един шеф - 70 000 лева ?!?!Нали ?!?!Как и на каква база - сетихте ли се - ОТ ВСИЧКИ НАС - СТАДОТО !!!
  • 3 Един съвет към Дянков

    1 0 Отговор
    След като задължиха дори количките за пуканки да си свържат отчетните уреди с НАП, смятам че е напълно логично и редно държавата да изиска от ЕРП-тата да свържат всички електромери с НАП и всяко начислено ВАТ-че да се отчита в реално време. Държавата трябва да направи това по същия начин както го направи с дребните търговци, т.е. без да се интересува колко струва на търговеца и дали е изпълнимо в зададения срок. Тогава мисля че ще има достатъчно пари и за пенсии по 700лв. и за инфраструктура....Хайде г-н Дянков дадох ви "ноу хау" ДЕЙСТВАЙТЕ !!!

    Коментиран от #9

  • 4 Енерго про фишек бандит

    1 0 Отговор
    Аз съм от гр.Варна ,а новото име на ЕОН е Енерго Про може би и за това сметката ми за ел.енергия вече няколко месеца е с около 100-150 % в повече!Възмотен от 12.09 подкрепям те напълно и започвам инициатива в подкрепа на това да не се плащат сметки и не само на ел.енергия а за всичко!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Енерго про фишек бандит

    0 0 Отговор
    http://news.varna24.bg/414184.html-Това е за всички от Варна!!!
  • 6 ппппп

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Енерго про фишек бандит":

    Енерго ПРО е на тимаджий , така че нищо хубаво с тока не чака варненци.
  • 7 Енерго бандит

    1 0 Отговор
    няма независим орган,електромерите си ги настройват в техни фирми, близко е до акъла как ги настройват.чез мафия,тока скъп а те дерат ли дерат хората.няма по цели махали ток,хората бягат включително и от високите сметки за ток по чужбина,плащаме най скъпият ток в европа а заплатите са смешни.
  • 8 НЕДОВОЛЕН

    1 0 Отговор
    Някой замислял ли се е дали може да са постави контролен електромер вътре в сградата,независим от този на енергото с цел то да бъда контролирано.
  • 9 гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един съвет към Дянков":

    Мислиш ли ,че този пръ..льо има такъв кураж?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове