Last news in Fakti

16 Юни, 2021 09:00 5 351 126

България изчезва, и то съвсем не метафорично

  • възраждане-
  • българия-
  • демография

Решения на Възраждане за справяне с демографската катастрофа в страната

България изчезва, и то съвсем не метафорично - 1
Снимка: Възраждане

През последните 30 години два милиона българи напуснаха родината. Над 617 села са без население или само с един жител. Ежедневно умират почти два пъти повече българи, отколкото се раждат. Няколко големи града са принудени да приютят хората, които търсят препитание, защото такова няма по родните им места. В резултат на тази вътрешна миграция към градовете „гостоприемници“, се натоварват извънредно много здравната, образователната и социалната система.

Това е ситуацията в страната ни и тя трябва да се разреши бързо, защото числеността на българите намалява, а това е предпоставка съвсем скоро България просто да я няма, и то съвсем не метафорично. Извън страната ни живеят над 1/3 от трудоспособните българи и е необходимо българската държава да предприеме незабавни мерки за завръщането на българите в България. За да възродим България, са ни нужни всички българи.

България може да последва практиката на Гърция, която основно с помощта на Европейския съюз в периода 1990 – 2000 г. върна повече от 1 000 000 икономически емигранти с пакет от икономически мерки, които даваха възможност на всеки емигрант да не плаща данъци пет години след като се завърне в Гърция. За тези от тях, които започнат да развиват бизнес на територията на Гърция, този срок бе 10 години. Разбира се, сред завърналите се имаше и много хора от други националности, които успешно се претопиха и възприеха гръцко самосъзнание. Всичко това се финансираше предимно от Европейския съюз. Ние сме уникален случай, защото в съвременния свят в мирно време нашият народ намалява на година с толкова, колкото не е намалявал във всички войни, които сме водили в историята ни. Наложително е договаряне на помощ от страна на Европейския съюз и финансирането на пакет от икономически мерки за завръщането на българските емигранти в страната ни.

В програмата на Възраждане за справяне с демографската криза са заложени още: повишаване на социалната помощ за отглеждане на дете;

право на социална помощ за отглеждане на дете за всяко семейство на работещи родители;

адекватно подпомагане на многодетни семейства;

увеличаване на държавните стимули за семейства с цел повишаване на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства;

осигуряване на повече възможности за безплатна асистирана репродукция;

адекватно подпомагане на семейства с деца в неравностойно здравно или социално положение;

реализиране на програмата за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в чужди страни, и на лица с български корени да се върнат в България, с облекчена процедура за това;

развиване на специални икономически зони в изоставащите региони на страната, с което ще бъдат осигурени повече работни места в по-малките градове;

данъчни стимули и допълнително финансиране за развитие на селските райони на България.

Демографският проблем е най-важният стратегически проблем на страната ни през ХХI в. България се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и ефективни мерки. Децата и българското семейство трябва да бъдат издигнати като основна ценност в политиката на България.

Експертите на Възраждане са разработили специална програма за справяне с демографската катастрофа в страната. За да започнем осъществяването ѝ, се нуждаем от доверието на българските граждани

Възраждане е под номер 11 в интегралната бюлетина за Възраждане.

България има нужда от Възраждане!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зен

    96 10 Отговор
    Държавата с няй -много партии на глава от населението .
  • 2 мдааа

    26 68 Отговор
    Браво "Възраждане", на тея избори, ще гласувам за Мая картечарката, но на следващите съм с вас! Истинските патриоти!
  • 3 Радост

    42 25 Отговор
    Най накрая днес една радостна новина.

    Коментиран от #36

  • 4 Сър Алтън Джон

    14 35 Отговор
    ...😆😆😆😆😆😅😅😅😅😅😅😆😆😆😅😅😅😅😅...😅😆😅😆😆😆😆😅😅😅...😆😅😆😅😆😆😆😆😅😅😅😆😆😆😅😆😅😆😆😆😆😅😅😆😆😆😆😅😅😅😅😆😆😅😅...хахахахаха...😅😆😆😆😆😆😅😆😆😆😅😆😆😆😅😆😆😆😆...😆😅😆😆😆😅😅😆😆😆😅😅😅😅😅😅😅😆😆😆...

    Коментиран от #60

  • 5 Ако 1990г

    72 14 Отговор
    бяхме използвали дърветата в София по предназначение...със сапун и въже, нямаше да я има тази катастрофа.

    Коментиран от #43, #121

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фърфалак

    36 54 Отговор
    България изчезва а ти и господарите ти сте основни виновници за това.

    Коментиран от #81

  • 8 3012

    16 6 Отговор
    Публикувано във Факти: осигуряване на повече възможности за безплатна асистирана репродукция; ето тек ще се включа с безплатна помощ.
  • 9 Факто

    26 55 Отговор
    Като знам кой ги подкрепя тези, корупцията при тях би взела размерите на Путинските гаргантюански палати за сметка на обикновените страдащи хорица.
  • 10 И ти си се

    29 48 Отговор
    взел много насериозно,но жалко освен да рекламираш себе си в тази предизборна кампания и да говориш от свое име кьорав човек няма около тебе.ТОВА ПОКАЗВА КАКЪВ НАРЦИС СИ И ТИ ПОТРИПОТЕ.Под всеки байряк юнак ЗА СУБСИДИЯТА.
  • 11 Русофил идиот

    26 51 Отговор
    Ти ли ще ни спасиш?

    Коментиран от #83

  • 12 реалиста

    24 56 Отговор
    този и той е един измамник

    Коментиран от #97

  • 13 фен на Копейкин

    23 49 Отговор
    Копейкин е стабилен магаре да му го .......пак няма да се помръдне и да върне къщите

    Коментиран от #23

  • 14 Грешка

    40 7 Отговор
    България не изчезва а българите изчезват.

    Коментиран от #29, #48, #58

  • 15 Госあ

    71 3 Отговор
    Гърция е с един от най големите търговски флот в света и корабостроене. Има земеделие и устойчив туризъм. Културен център на Европа е и учените им не вземат заплати на чистачки, също така, китайските инвестиции са колосални. И не на последно място, имат армия достатъчна за да осигури относителна независимост. Тези неща трябва да се кажат, когато се говори за наистина социалната Гърция, където социалист не е обидна дума.
  • 16 Директно

    17 58 Отговор
    в затвора такива национални предатели-русофили като този.

    Коментиран от #98, #106

  • 17 Анадолски теляк

    9 48 Отговор
    Аз твърдо заставам зад Копейкин
  • 18 Centurion

    25 13 Отговор
    Те мерките да се завърнат хората са едни.Минимална заплата от 1500Е и средна 3000Е.Сега как да кажа и да искам от дъщеря си да се прибере,като тук ще взема 2000/2500лв а в Германия получава 5000Е,а на петата година което е съвсем скоро заплатата и ще бъде 6800Е.Как да стане тя работата, то само с приказки не става.Трябва ресурс от поне още 30 милиарда който да се разпредели като заплати.

    Коментиран от #32

  • 19 копейкин

    20 44 Отговор
    Кръв повръщам къщи не връщам ..
  • 20 Румъния

    31 20 Отговор
    В Румъния гръмнаха няколко комунистически измекяра и вижте как ни изпревариха. И Дачии вече ще продават чак в Австралия.
  • 21 мдда

    11 47 Отговор
    Костя, и руските ибрици и те изчезват..
  • 22 no name no face no number

    52 11 Отговор
    Референдум за НАТО и ЕС
  • 23 копейкинчикията

    7 26 Отговор

    До коментар #13 от "фен на Копейкин":

    а ще се помръдне ама назад
  • 24 Ран Ът

    51 7 Отговор
    Планът "РАН-ЪТ"си работи. Дори добре си работи и резултатие са видни.
    Откозях пращат тролове, да разправят как за всичко е виновна БКП и Русия, само дето ние от 32 години сме далеко от тия неща.
    Ще кажете, че те, ония комунисти от ДС все още дърпат конците. Да, щях да се съглася с вас, но от какъв зор тогава ловим "руски шпиони" замразяваме потоци, трупаме натовски бази... И най-вече, как така руснаците, дето според вас командват тук, ни пуснаха да идем в НАТО и ЕС ?
    Логика, господа! Логика няма. А когато няма логика, става "женска логика". Тоест, логиката се изсмуква от пръсти и се шият черни неща с бели конци!

    Коментиран от #122

  • 25 Коце събуди се момче

    12 14 Отговор
    Как така млада жена без образование е назначена в БНБ- ДЪРЖАВНА БАНКА !! и отгоре на всичко е работила само като стюардеса в автобус? и получава заплата над 4 хилки месечно .И същата особа започва стремглаво да се изкачва в кариерата. Сега господине Костадине от по възраждане ще коментираш ли как ще върнеш/престроиш оградата с 2 км на юг където и е мястото и как делтата на реката ще върнеш в предишните граници отново с два км на юг
  • 26 Behemoth

    25 5 Отговор

    До коментар #6 от "DARK RED AMERICAN ❌":

    Клишета!Плитък мозък!Целият политически и национален спектър е еманация на конформизма и тарикатлъка на оцеляващия ген...чипа е сбъркан както казваше мадридския крадец...народ без достойнство и чест който смята ,че скъпата кола и къща го правят личност...душите са черни и с паленето на свещички и Черкуване няма да стане...
  • 27 герп=мафия

    26 6 Отговор
    За последните десетина години цветът на нацията се изнесе масово на запад!
  • 28 Редови

    18 15 Отговор
    Като български гражданин от турски произход, ПОДКРЕПЯМ!Аз обичам нашата Родина!Всички, "барабар" с псевдо-патриотите трябва да приемат факта, че България може да обичат и "други"!Така или иначе, след 20-30 години ще има патриоти със "сини венци"!България ще я пребъде, не се страхувайте.Османлиите са заварили по тези земи три малки царства и население българи християни общо около 300 000 души,при милионен Константинопол!Друг е въпроса,че трябва да се свиква един ден Пловдив да има кмет от Столипиново или Сливен от "същата боя", но пак българин в България с хилядолетна история!

    Коментиран от #30

  • 29 хазната е празна

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Грешка":

    Територията на абсурда.
  • 30 Чичо Сам...

    19 5 Отговор

    До коментар #28 от "Редови":

    Българите преди робството са били около 2 милиона. Само при Видинското царство е имало 700 хиляди души бе.
  • 31 КОГАТО БЯХМЕ С РУСИЯ! !

    54 8 Отговор

    До коментар #6 от "DARK RED AMERICAN ❌":

    БЯХМЕ 9 МИЛИОНА! !ВСИЧКИ ЗДРАВИ И РАБОТЯТ! !РАЗВИТА ТЕЖКА И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ. .РАЗВИТО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗЕМЕДЕЛИЕ! !ЕКОЛОГИЧНИ ПРОДУКТИ НА ПАЗАРА. .СЕГА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА ---НЯМА РАБОТА! !1 МИЛИОН С РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. .1 МИЛИОН С ПСИХИЧЕСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И 2 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ. .И 1 МИЛИОН ХИЕНИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА. ..ХА ХА ХА

    Коментиран от #51

  • 32 Ташунко Сапа

    11 8 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    Ганю винаги е бил тъмен балкански субект.
  • 33 СиСи

    13 5 Отговор
    И защо ще даваме на мигрантите , а не на хората тук , които последните години ядат л.йната., плащат данъци и си гледат децата. Нямаме 10-15 години идвам си вземам парите и след 1 година обратно. Тъпанар

    Коментиран от #40

  • 34 пфууй

    7 29 Отговор
    Кой те финансира тебе бе, а си кажи. Поредния измислен подкупен "спасител".

    Коментиран от #94

  • 35 Копейкин

    10 34 Отговор
    е рублояд, майцепродавец и антибългарин...

    Коментиран от #92

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 глоги

    9 13 Отговор
    България си отива. Беше,каквото беше. Кючекчийският дъжд ще я отмие.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тредстоун

    34 0 Отговор
    Прайдовете не водят до увеличение на раждаемостта
  • 40 Майна

    31 4 Отговор

    До коментар #33 от "СиСи":

    Престанете да ви са виновни емигрантите, повечето работим и учим в чужбина, но имаме имоти в РОДИНАТА, за които плащаме данъци, помагаме на близките си и ще се върнем в БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА И ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ ТАЗИ МАФИЯ!!! И НА ПРОТЕСТИТЕ БЯХМЕ!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ЛИШИ ОТ РОДИНАТА НИ!
  • 41 Комунистите казват така

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "DARK RED AMERICAN ❌":

    Ние сме по хора и българи от останалите и ние имаме само правото да живеем и парите са наши щот другите ше ги похарчат за непотребни неща така че всячески ше се стараем парите да не попадат в чужди ръце ....източниците за правене на пари също ще са в наши ръце ...с такова разсъждаване е цяло чудо как бегето по рано не изчезна

    Коментиран от #105

  • 42 Копейкин каза

    12 22 Отговор
    Ако минем към Росия няма да изчезнем, само че ще стане има човек има проблем няма човек няма проблем

    Коментиран от #95

  • 43 Брадвата

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ако 1990г":

    Както сте се чудили какво да правите 45 години и сте се попипвали, така и '90-а сте се ослушвали, дали пък няма да се върне комунизЪма. И така се чудите още 30 години по-късно, дали пък няма някой да дойде да Ви оправи
  • 44 хай

    4 23 Отговор
    Червен руски бацил мори добитъка.

    Коментиран от #62

  • 45 Ккк

    32 3 Отговор
    Нормално е повечето българи да не вярват на нито една партия. Но възраждане не са като другите. Ако не вярвате направете си едно ваше проучване.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българка

    36 6 Отговор
    Гледах две интервюта на Костадинов. Говори с факти, доводи и разумни предложения. Е някои неща не одобрявам, но като цяло това е наистина партията с патриотични български послания

    Коментиран от #52, #99

  • 48 интересно

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Грешка":

    Не знам кое не ти е ясно?
    След като българите изчезнем, България няма ли да изчезне.

    Коментиран от #75

  • 49 Сандо

    29 2 Отговор
    Не напразно Възраждане ги гонеха институциите и искаха да ги забранят.
  • 50 6385

    20 1 Отговор
    То стана като лозунга-виц от едно време '' Училище хубаво ще ни направите, ама няма деца ''...''И деца ще ви направим ''
    Братчет, всеки вече има интернет, и търси работа не за 20 лева на ден/ от тъмно до тъмно и без осигуровки /а за 60-80 евро , и всеки час извънредно да се заплаща... Ето за това е демографския антибум

    Коментиран от #69

  • 51 Русофил идиот

    8 15 Отговор

    До коментар #31 от "КОГАТО БЯХМЕ С РУСИЯ! !":

    Защото беха затворени границите бе брааат!Иначе щехте да останете само номенклатурчуците.
  • 52 Русофил идиот

    6 18 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    Ти що не се пишеш рускиня,и без това знаем,че си такава?

    Коментиран от #90

  • 53 БАЙ Х@Й ‼

    21 2 Отговор
    Нищо лично ‼ Защо никой не иска да сравни БГ от 1959 с БГ от 1989 и БГ от 1989 с БГ от 2019 ‼ Все 30 години път към светлото бъдеще ‼ Брой на жители, училища, болници, работещи предприятия/фирми .....

    Коментиран от #54

  • 54 Кое да сравним

    2 24 Отговор

    До коментар #53 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Че тогава се чакаше за москвич по 5г ли?А сега във всяко семейство има по 2-3 автомобила?Може да я сравним и с Царско време,когато българина е плащал със златни левове

    Коментиран от #55, #56, #59

  • 55 БАЙ Х@Й ‼

    23 6 Отговор

    До коментар #54 от "Кое да сравним":

    Явно мисленето не ти е силната страна :::: "Брой на жители, училища, болници, работещи предприятия/фирми ...." ‼ Айде стига с това , че сме нямали GSM и пр. ‼ Кога си чакал 5 години за Москвич? Трабантите бяха без ред, Москвич излизаше до 2 години, а Шкода за 4 ‼ Или " ама така са ми казвали " ‼ И не всичко е банани , приятелю‼

    Коментиран от #76

  • 56 БАЙ Х@Й ‼

    20 3 Отговор

    До коментар #54 от "Кое да сравним":

    Население в България : 1959г - 7, 6 млн . 1985г - 8,9 млн. 2019г - 7 млн ‼
  • 57 ДПС "1"

    7 13 Отговор
    Нямате никаква работа в парламента.
  • 58 Бгг

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Грешка":

    Господине или госпожо вие тъп/а ли сте ?
    Хайде да помислим , от кого се изгражда една държава? И какво е нужно за да има държава ?
    Освен територия трябва и .....

    Коментиран от #64, #79, #88, #91

  • 59 БАЙ Х@Й ‼

    17 0 Отговор

    До коментар #54 от "Кое да сравним":

    Ако в царска България през 1942 г. е имало 10 500 училища, то през 2000 г. вече са 3491, а през тази учебна година училищата у нас са 2456. За 14 години са закрити близо 1000 училища, а само за 2016 г. са закрити 27, се казва в позиция от Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа"
  • 60 ьяао

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сър Алтън Джон":

    Кво се хилиш като из.плющян? Отдавна не ти се е случвало ли?
  • 61 FIRE

    2 15 Отговор
    Черт попери, товарищ Копейкин !
  • 62 qwerty

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "хай":

    А добитъкът си ти.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 111

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бгг":

    Разбира се че е тъп/а. Троловете са тъпи, неграмотни и злобни същества.
  • 65 Реалист 2

    16 1 Отговор
    30 години щатско-турска власт = 30 години погром над България.

    Коментиран от #68

  • 66 ДЕЙСТВАЙТЕ

    15 1 Отговор
    Обръщам се към всички партии, чиновници, държвници, църквата,службите , моля, обърнете внимание на демографската катастрофа , докато политиците и чиновниците се борите за кокала, България се стопява и умира, а друга част от НАСЕЛЕНИЕТО НАПУСКА СТРАНАТА, НАПРАВЕТЕ НЕЩО, НЕ ЗАКРИВАЙТЕ РАБОТНИ МЕСТА, А ОТКРИЙТЕ НОВИ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ РАБОТНИ МЕСТА ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ПОДКРЕПЕТЕ ВСЯЧЕСКИ ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС, А НЕ ГИ РЕКЕТИРАЙТЕ, ЦЪРКВАТА ДА СЕ ЗАЕМЕ И ДА СЪЗДАВА ЦЕХОВЕ И РАБОТНИ МЕСТА В СЕЛСКОТО СТПОПАНСТВО И ПРОИЗВОДСТВОТО ,ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕТЕ НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, НА ВСЯКО ДЕТЕ, АКО ТРЯБВА И ДОМ ЗА ОСИНОВЕНИ ДЕЦА ДА НАПРАВИТЕ И ГИ ОТГЛЕЖДАТЕ, ЕВТИНИ ЖИЛИЩА И ГИ ОБРАЗОВАТЕ ИЛИ ДА ГИ ОБУЧИТЕ В ПРОФЕСИИ В КОИТО МОГАТ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В БЪЛГАРИЯ, НАПРАВЕТЕ НЕЩО, АКО ТРЯБВА И ВНЕСЕТЕ ЕВРОПЕЙЦИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И УКРАИНЦИ,СЛАВЯНИ,ВКЛ. И ДЕЦА,ЮНОЩИ, НАПРАВЕТЕ НЕЩО!

    АКО ИМА ДОБРЕ ЗАПЛАТЕНИ РАБОТНИ МЕСТА, ДОБРИ УСЛОВИЯ НА ТРУД И ЖИВОТ , РЕД И СПОКОЙСТВИЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА, НИКОЙ НЯМА ДА НАПУСКА БЪЛГАРИЯ!
    НАПРАВЕТЕ НЕЩО, ЗАЩОТО УБИВАТЕ ДЪРЖАВАТА НИ С БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ ПО ПРОБЛЕМА С ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА!
  • 67 гост

    2 7 Отговор
    Помощ от Европейския съюз??? Ама нали трябваше да го напуснем незабавно!?!?!?
  • 68 стига лъга

    3 13 Отговор

    До коментар #65 от "Реалист 2":

    ДПС е руска партия! Не изопачявай фактите!
    Прасето респективно Мултигруп ако бяха американски нямаше да го хване Магнитски!
  • 69 5ко

    14 2 Отговор

    До коментар #50 от "6385":

    Е точно това е планът ран - ът, спазван стриктно от всяко правителство до сега. Вярвам на Възраждане.
  • 70 Фермер

    14 4 Отговор
    Искам Възраждане в Парламента
  • 71 30 години русофобия

    8 2 Отговор
    и България свърши..

    Коментиран от #109

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 стига лъга

    7 16 Отговор
    Възраждане мрази ЕС и НАТО, но обича еврото! Също, както техните господари и техният ЦАР ПУТИН!

    Коментиран от #100

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ясно е че на теб не ти е ясно

    4 7 Отговор

    До коментар #48 от "интересно":

    В черна космическа дупка ли ще е, ще я преименуват на Източна Македония? Как ще изчезне България? Изчезват българите ще бъде населена от сирийци, афганистанци, роми и други.

    Коментиран от #107

  • 76 Без никакво

    15 2 Отговор

    До коментар #55 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Моят Москвич си го купих през 1980г. директно от Мототехника - Михайломград без никакво чакане.
  • 77 демоГраф

    4 7 Отговор
    Не се лъжете! Истинските българи са малко. Повечето не искат да са българи но ползват български паспорти. Населението няма как да се увеличи като бройка защото България не е индия. А със високи доходи няма да върнеш човек избягал и отвратен от България поради лични причини. Повечето избягали са се уредили в чужбина със чужди семейства , за какво да се връщат назад ?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Не всичко се набива

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бгг":

    Господине или госпожо вие тъп/а ли сте ? Хайде да помислим , от кого се изгражда една държава? И какво е нужно за да има държава ? Освен територия трябва и българи. Как да обясниш на лейка,
  • 80 Единствено

    13 1 Отговор
    Като гледам в протестърските партии все стари,известни и познати труженици и труженички от 32 годишния бардак - Ванковки,ШИшета,Коминтерновски и номенклатурни изтърсаци. Около президента също се овъртяха мошеници,финансово и морално дискридитирани хора. За ГРОБ и ДПС пък да не говорим - дебили,калинки и мутри. Възраждане са единственото ново нещо предлагащо визия за България.

    Коментиран от #89

  • 81 Джаф-джаф

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фърфалак":

    А вашият тиквопитек не е ли отговорен??! И верно си фарфалак!!!
  • 82 ВЪЖЕ И САПУН

    3 4 Отговор
    ТИ КAЖИ КOГA ЩE ПРEМAХНETE ПРOТИВOКOНCТИТУЦИOННИТE И НEЗAКOННИ "куркумaНEвирocТ" OЩE "мeрки". СПОКО, ВЧЕРА В ЩАТА ДЖОРДЖА ЗАСТРЕЛЯХА КАТО КУЧЕ ЕДНА НАГЛА КАСИЕРКА ДЕТО ИСКАЛА КЛИЕНТ ДА СЛОЖИ МАСКА. СКОРО И "МЕРКАДЖИИТЕ" ПО ЦЯЛ СВЯТ ШЕ ПОЧНАТ ДА ДАВАТ ФИРА. "МЕРКИТЕ" СА ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В МИЗАРСТВАЩИ ДЪРЖАВИ-КАТОРГИ И ВCEКИ СЕ ОПИТВА ДА БЯГА НА ЗАПАД.

    Коментиран от #86

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ОБЕДИНЕНИЕ

    8 2 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ ДА СЕ КОАЛИРАТ С НЯКОЯ ГОЛЯМА ПАРТИЯ, ЗА ДА СА СИГУРНИ, ЧЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА!

    МОЖЕ ДА НЕ СА С ДОСТАТЪЧНО МЕСТА И ВЛАСТ ДА РЕШАВАТ САМИ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО , НО ПОНЕ ЩЕ ПОСТАВЯТ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ДНЕВЕН РЕД В ПАРЛАМЕНТА И ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ РЕШАВАТ ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ!

    А ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО Е ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА И ЗА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ , ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАВАТ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ РАБОТНИ МЕСТА ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , ДА СЕ СТИМУЛИРА ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС И ДА НЯМА РЕКЕТ, ДА НЯМА И МОНОПОЛИ!

    Коментиран от #87, #104

  • 85 1944

    3 1 Отговор
    продажниците на българия при навални
  • 86 Джаф-джаф

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "ВЪЖЕ И САПУН":

    Ми бягай и ти като си толкова отракан и се имаш за нещо повече от поредния драскач- @лигУфрен😬😬😬! Какво кибичиш още тук,какво,каквоооо.....???
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Абе умен льольо

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бгг":

    Прочети още веднъж коментара. Нужен ти е разбор на едно изречение ли?
  • 89 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Единствено":

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍1000+
  • 90 Джаф-джаф

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Русофил идиот":

    А ти що не се пишеш соросоид? И без това знаем че си такъв!!
  • 91 Тъпотията ходи по глупавите

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бгг":

    България ще има но българи няма да има ако продължаваш да тролиш вместо да правиш ползотворна любов.
  • 92 Джаф-джаф

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Копейкин":

    За себе си ли говориш??
  • 93 Капиталист

    14 2 Отговор
    За 500 години османците не успяха, но американците за 30 ни попиляха
  • 94 Джаф-джаф

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "пфууй":

    Точна на теб ли трябва да се отчита? А троле-соросоид???
  • 95 Джаф-джаф

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Копейкин каза":

    А тиквопитика банкянски какво каза? Ние сме най-добре от сите братя и сестри!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Джаф-джаф

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "реалиста":

    Също като баце нали???
  • 98 Тъй ли

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Директно":

    И такива като баце,корнела,шиши,Гешев..и т.н.т.също!!!
  • 99 1944

    0 8 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    вмирисаните кифтета на копринка водят до такива глупави мисли

    Коментиран от #102

  • 100 А бе стига троли

    8 1 Отговор

    До коментар #73 от "стига лъга":

    Точно Възраждане мрази и еврото. Колкото и да не ви се вярва на герберастките тиквопитика!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Тъй ли

    8 0 Отговор

    До коментар #99 от "1944":

    А пък прайдовете водят умозаключения като твоето! Водиш ли колоната с цветовете на дъгата,водиш ли я??
  • 103 не притесняй се

    1 6 Отговор
    Последният комунист ще умре в България
  • 104 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "ОБЕДИНЕНИЕ":

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍1000+
  • 105 интересно

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Комунистите казват така":

    Всичко написано от теб е вярно, но се отнася за вас ПРЕБОЯДИСАНИТЕ КОМУНИСТИ. Комунистът си е комунист независимо какъв цвят се е пребоядисал син, жълт, лилав, зелен и т.н.
  • 106 Джаф-джаф

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Директно":

    Ми айде вкарай го се! Ама нещо не ви се получи и ударихте на камък макар,че мнооого ви се искаше да го вкарате в затвора,герберопитеци,продажни,долни,ненакрали и ненаяли се,доказани престъпници през годините!
  • 107 интересно

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Ясно е че на теб не ти е ясно":

    Не виждам смисъл да ти влизам в тона, само ще кажа, че каквито и да има на тази територия различни от българите то тогава вече тази държава не е България.
  • 108 дасвя

    2 6 Отговор
    Тоя бояджия ли бе? Дето мина през всички партии, купи си имоти със субсидии и дори не може да говори като хората. Жалка личност!
  • 109 Памет народна

    2 5 Отговор

    До коментар #71 от "30 години русофобия":

    16-ти юни,
    1958-ма година.
    Имре Наги, Пал Малетер и други водачи на Унгарското въстание от 1956 г. за освобождение от съветската окупация,
    са екзекутирани от съветските окупатори

    16-ти юни,
    1989-та година.
    Екзекутираният през 1956 г. министър-председател на Унгария Имре Наги е препогребан с високи почести.

    Нищо подобно не се случва и до днес в България.
    Продължават да са неизвестни гробовете на ДЕСЕТКИ хиляди,
    избити без съд и присъда от АБПФК на БКП.
    МОЧА и Альоша продължават да възхваляват съветските окупатори!

    Очевидно националните празници на България
    са ни натрапени от комунистите.

    На 3-ти март и на 9-ти септември ,
    празнуваме двете окупации на българските земи от Русия.
    Пропагандирани, като освобождения.

    В нормалните държави националните празници са два:
    -ден на учредяването на държавата
    -ден на придобиването на независимостта на държавата!

    Очевидно НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ на днешна БЪЛГАРИЯ са ДВА:

    13-ти ЮЛИ- Ден на учредяване на днешна България
    на Берлинския конгрес-1878г

    5-ти ОКТОМВРИ- Ден на независимостта от Османската и от Руската империя-1908г.
    и коронясването на Фердинанд за цар.
  • 110 гост

    3 7 Отговор
    Спокойно гласувайте за Костадинов, и той е посетил посолството на САЩ за инструкции, така че подобно на партията на говедото Трифонов и той трябва да влезе в Парламента, за да обслужва господарите от Запада.

    Коментиран от #111

  • 111 Домакин

    1 7 Отговор

    До коментар #110 от "гост":

    Правилният избор е Бюлетина №23!

    Не забравяй, че Христо Иванов
    заби българското знаме
    на плажа на Доган сарай!
    В руския анклав Росенец!

    ДС/КГБ агент Сава Доган е най-охраняваният
    руски диверсант в България!
    Христо Иванов е безразсъдно смел!

    Коментиран от #113

  • 112 пояснение

    3 0 Отговор
    за кои става дума : за българските граждани или за българите
  • 113 Въобще

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Домакин":

    Въобще не забравям,че Пинокио по фамилия е Бойкикев,коминтерновци. Въобще не забравям,че той и Рада Дълбоката са с обърната резба.Въобще незабравям,че тия са троцкисти,необолшевики.
  • 114 ИКОНОМИСТ

    3 0 Отговор
    А защо набихте всички инвестиции в пловдив и софия като знаете, че там са високо рискови зони поради ясни причини ? Южна България получи всички инвестиции и сега ще си сърба попарата. Да сте мислили.
  • 115 МАРШ

    3 1 Отговор
    ЕЙ КРАДЛИВ БОКЛУК НА ХРАНИЛКА.
  • 116 НАГЛЕЦО

    5 1 Отговор
    КАК ЕНОВИЯТ ДВОРЕЦ ИНОВАТА КОЛА КУПЕНИ ОТ ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ С НАРОДНИ ПАРИ, БОКЛУК.
  • 117 Българин

    1 0 Отговор
    Сега дерт вързах! Нямало да е има Българи в България! Хич да няма един да не остане тук Българин! Когато гласувахте не ревахте , а сега ето ви последствията! Комунистите-демократи до тук ви докараха но избора си бе ваш! Освен злоба кючеци , гюбеци кражби и някакви феодални порядки от робството ! Какви права имате освен да гласувате? Почивка ли! Доходи ли! Колко часа ви е работната седмица? Колко дни работите в седмицата? При 5дневна седмица работите 6 дена! На почивка ходите ако ви позволят или имате изгладувани пари! С 20-30лв. ще ви увеличат заплатите с 100% цените скачат по магазините ви! Ха ха ха смях Жалка работа и това ви харесва като начин на съществуване!?
  • 118 генетик

    0 1 Отговор
    Гена на истинските българи вече е размит. Няма ги старите българи, които милееха за земята си. Или останаха много малко. След експериментите "народна република" и "извратена демокрация" няма как да се излъжат българите . Сега са хитри, лукави и неверни и гледат сеири.
  • 119 12345

    3 2 Отговор
    КОГА ЩЕ ВЪРНЕТЕ СУБСИДИЯТА. БОКЛУК
  • 120 ВикиЛексъсОсло

    1 5 Отговор
    България изчезва защото беше над 50 години под комунистическо - съветско робство - реално до поне 1996 г.! Когато сами си го убиха комунистите главния московски командир луканов! И продължават да командват московските комунисти все още привлекателни територии в България! Курортния комплекс Камчия на 30 км. от Варна е превърнат в напълно руска губерния - абсолютно всички табели са на комунстическият руски език наред името на училището там на съветската власт - гагарин - къде го има това другаде в Евро съюза 2021 година??? И защо се допуска хора на диктатора путин да владеят един от най-добрите някога Български курорти?!
  • 121 бай Вълчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ако 1990г":

    Прав си всички зайци трябваше да "намажат" въжето от "вътрешната" му страна .....
  • 122 рада дълбоката

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ран Ът":

    +++++++++++Колкото и плюсове да получите все ще са малко за това справедливо , честно и доказано с факти в времето мнение .
  • 123 PSG FR

    1 1 Отговор
    Всичко звучи много прекрасно, но интересно кой ще се възползва от всичко изброено горе? Кои деца са в нужда от социално подпомагане и сега? Къде са въпросните многодетни семейства? Раждаемостта ще се повиши още там, където и сега е повишена. Въпрос на манталитет е... и начин на живот, които някои никога няма да променят.
    Това е наливане на бензин в огъня!
  • 124 Притежател

    2 0 Отговор
    Всеки който е заплаха за статутковото бива яко оплют. Тукашните тролове кръв повръщат, защото ако дойде Костадинов ще им секне хранилката, забележете само колко настървено си бранят кокала- жалка работа!
  • 125 Илиян

    2 3 Отговор
    Само ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
  • 126 мечо

    0 0 Отговор
    то сичги селяни у шопету дойтоха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове