Last news in Fakti

17 Юни, 2021 06:19 2 251 43

ВМРО: Семейството се състои от баща-мъж, майка-жена и техните деца

  • вмро-
  • бхк-
  • полове

Войводите коментираха становище на Българския хелзинкски комитет

ВМРО: Семейството се състои от баща-мъж, майка-жена и техните деца - 1
Снимка: БГНЕС

"Българският хелзинкски комитет (БХК), популярен със скандалните си антибългарски и антихристиянски действия и позиции, отново се доказа като вредна за територията на Република България организация. В свое становище до Конституционния съд по к. д. № 6/2021 г., образувано по искане на Гражданска колегия на Върховния касационен съд (ВКС) за тълкуване на въпроса дали понятието „пол“ има различно от биологичното измерение БХК за пореден път прави противоречиви твърдения, които поставят под въпрос легитимността на целите и задачите на тази организация", съобщават от ВМРО на официалния си сайт.

"Становището съдържа цитати като този:

„Трите групи, нуждаещи се от възможност за промяна на данните за пола им в регистрите и актовете за гражданско състояние са трансджендърните, интерсекс и небинарните хора.“

„БХК заключава, че понятието за пол в Конституцията следва да се разбира като включващо всички аспекти на пола, включително психичния пол, както и че държавните органи трябва да зачитат следващата от него лична идентификация на лицата.“

В него от БХК няколко пъти посочват, че полова дисфория е болестно състояние на психиката, но въпреки това настояват да се признае, че лицата, които страдат от такова заболяване, следва да имат право на юридическо признаване на пол, различен от биологичния им. Последното категорично противоречи на разбиранията и традициите в българското общество, както и на чл. 46 ал. 1 от Конституцията, според който в страната има само два пола. Подобна позиция противоречи и на Семейния кодекс, както и на природните закони, които действат неизменно в цял свят.

Не на последно място от БХК изразяват учудване защо Конституционният съд се е допитал до мнението по поставения въпрос до Българската православна църква, Католическата църква в България, Мюсюлманското изповедание, Религиозната общност на евреите в България и Арменската апостолическа православна Света църква, отричайки значимата за българите роля на правото на вероизповедание, правейки опит да се затвори устата и да се заглуши гласът на религията и вярата.

Обсъждайки темата, БХК в същото време не споменава заключението на генералния адвокат Юлиане Кокот по повод на отправени от Административен съд София-град (АССГ) въпроси до Съда на Европейския съюз (СЕС) заради казус с българче, родено в Испания. В своето заключение генералният адвокат заявява, че България макар и да е длъжна да издаде документ за самоличност, има право да откаже да издаде акт за раждане на детето, в който са вписани две майки. „С позоваването на националната идентичност България може да обоснове отказа да се признае произхода на детето, както е установен в испанския акт за раждане, за целите на съставянето на акт за раждане, установяващ произхода на това дете по смисъла на вътрешното семейно право“.

Същите „експерти“ от БХК преди няколко месеца издадоха и детска книжка с меко казано вулгарни картинки и текст, според която „не само жените менструират“. Книжката илюстрираше единствено еднополови съюзи и беше с цел застрашаваща психиката и здравето на българските деца.

Ние от ВМРО категорично се противопоставяме на разпространението на подобни тези, които противоречат не само на природата и разбиранията на българските граждани за понятието „пол“, но застрашават и конституционната идентичност на страната.

Категорично заклеймяваме подобни опити за подмяна и промяна на законодателната рамка на страната ни, както и неспирния натиск над висшия съд в България – Конституционният. Този неспирен политически натиск над съдебната ни система от разни неолиберални лобита трябва да спре!

За нас, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ОТ ВМРО, биологичният пол е мъжки и женски и семейството се състои от баща-мъж, майка-жена, и техните деца. Всичко друго е опит да се подменят моралът, християнските ценности, а чрез тях и родовата идентичност на нацията ни", заявяват от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    9 19 Отговор
    Значи първо научете джамби в това и после пробвайте за България.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Bai nudals

    18 15 Отговор
    Абе като гледам Каракачанов и Джамбазки какви мъже са почвам,да се замислям...

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    7 40 Отговор
    ВМРО= Нацисти.
  • 6 питам

    10 16 Отговор

    До коментар #3 от "Bai nudals":

    Кой беше тоя каракачанов?

    Коментиран от #30, #41

  • 7 Джейндърчо

    10 23 Отговор
    Тия от Вмро са много старомодни а аз имам европейско семейство баща гей, майка травестит и сестра лезбийка. Да живей Европа.

    Коментиран от #36

  • 8 Пияндури

    12 9 Отговор
    далавераджии за мъже ли се имат ?
  • 9 среднощен

    20 0 Отговор
    "...В него от БХК няколко пъти посочват, че полова дисфория е болестно състояние на психиката, но въпреки това настояват да се признае, че лицата, които страдат от такова заболяване, следва да имат право на юридическо признаване на пол, различен от биологичния им..."; Коментарът е излишен... Да оставим психиатрите да си вършат работата...

    Коментиран от #10, #19, #43

  • 10 АМИ

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    НАЙ ПОСЛЕ СИ СЕ ОТКРИЛА А СТИГА СИ ГО ЛЕПВАЛА НА НЯКОЙ ДРУГ?!?
  • 11 Зверски мижав "патриотизъм"

    8 6 Отговор
    На какви нищожества заработваме заплатите,не е истина! И пак се врат като шугави овце към парламента,това пък си е чиста истина..
  • 12 Ухууууу

    6 3 Отговор
    тескерета за макета, пет бона за мурафета

    Коментиран от #15

  • 13 I.N.R.I

    11 0 Отговор
    Еми то в Библията го пише че Господ е създал Адам и Ева и в новия завет преди Исус Христос е било семейството на Дева Мария и Йосиф след което тя заченала непорочно и се родил божия син и избягали в Египет защото Ирод антипа избил 14000 новородени младенци защото му казали че се е родил царя на евреите

    Коментиран от #40

  • 14 Боже Боже

    7 8 Отговор
    Тръгнали с глупости да ни занимават, а две думи не чух за пилота ни
  • 15 А ТИ

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ухууууу":

    СЕ ЗАММИСЛИ ДАЛИ СА В РЕД, ТОВА СА ГОДИНИ ! НЕ Е ДЕН ИЛИ ДВА ! ДА СИ ПРИЗНАЯТ КАКВО НЕ ИМ Е В РЕД И ДА ПРИКЛЮЧВАТ
  • 16 Патриота

    10 6 Отговор
    Да пак почнаха у тези са джендъри, онези турци, у на бхк..... Като бяхте на власт се гушехте с дпс сега били турци. Като бяхте на власт един път не скочихте срещу бхк и не го забраните. Пак тогава и нищо не направихте срещу геичетата а само шаехте. Какво направихте? Продавате паспорти ама сте срещу макетста. Далаверки май, ама нейсе вие сте велики. ПО ДОБРЕ ВЪЗРАЖДСНЕ
  • 17 324

    15 0 Отговор
    До моя коментар всички се майтапят най вече с провалилите се политици от вмро, но положението хич не е смешно, защото вчера имаше публикации за спиране парите на Орбан, затова че забранява пропагандирането и рекламата на еврогейските изгъзици сред децата. Трябва много от тези по НПО като БХК и Америка за България да бъдат забранени, защото не само ще стигнем скоро 5 милиона, но и от тях 2милиона ще са от другия етнос и 2 милиона не определили се полово същества.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 среднощен

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    Коментар #10 не си "заслужава усилията" да отговарям, затова ще продължа собствената си теза... Джендър-лобито в световен план е едно от "най-успешните творения" на тайните служби в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Австралия, Канада - все "представители на демокрацията"... През това лоби и "претенцията за демокрация" управляват службите на тези страни... Този модел се налага също в корпоративния свят, във финансовия сектор, в всички значими и фондаментални за държавата институции... Образование, полиция, здравеопазване та дори и в Църквата... Всичко това с цел "лесно управление" от службите, а чрез тях от задкулисието... "Висша социология" - цитирам Григорий Климов и неговите романи "Княза на този свят" и "Протоколите на съветските мъдреци"...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 боил

    7 2 Отговор
    Колко години бяха на власт ВМРО , имаха достатъчно време и власт, за да неутрализират тази престъпна , анти бълг, организацция. В Унгария се приемат закони за да защитят морала на обществото си , а не си губят времето в приказки .Защо такива дет. книжки , които подтикват децата към хомосексуализъм , не се преследват като детска порнография , защо нашите управнициги е страх от г;й депутатите в ЕС , а Орбан не се страхува ?
  • 23 въпросче

    9 1 Отговор
    Кога и България ще си има поне един Орбан?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Зелен слон

    3 0 Отговор
    Семейството трябва да си остане така, както си е от векове.
    Разните еднополови да могат да се събират под формата на някакъв друг съюз, който да им позволява да упражняват правата, които искат.
  • 26 Само преди избори

    10 3 Отговор
    Ги говорите тези неща. Дадохме ви шанс, а вие само ни крадяхте 4 години и нищо не променихте. За ромите пък най-много се ежихте и нищо не променихте. Айде тогава у лево и под 5% на изборите.

    Коментиран от #29

  • 27 Гост

    5 2 Отговор
    Шкембе, а от какъв пол е дясната ти ръка - джамби? Кажи какво щеше да правиш в полза на народа с аудито, където развива 250 км/ч?
  • 28 Бай Ганю обича Азия...

    3 6 Отговор
    Голям праз ! А че сме последни в ЕС по всички показатели, явно не е важно. Дървени теми за неудачници и кремълски дебили. Предпочитам гейове на всяка крачка, отколкото татуирани дебили, със стари бе ем ве та и порещи патреотично пътищата.

    Коментиран от #33

  • 29 Под 4%

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Само преди избори":

    И те купуват от ромските гласове...жалки подобия на политици
  • 30 Гришо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "питам":

    Най-успешния министър на отбраната след 89-та.
  • 31 Реалист

    0 1 Отговор
    Деца-лезбийки и гейове:)
  • 32 Иван

    0 0 Отговор
    Марш на бунището на историята псевдопатриоти.
  • 33 Вярно си

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Ганю обича Азия...":

    Бай ГанЮ неграмотник прос
  • 34 КОЛКО СЪЕ

    1 0 Отговор
    ПРОСТИ. А ТО СИ Е ТАКА ОТ КАТО
    СВЯТ СВЕТУВА. А ВЧЕРА ТОВА ГО ПРОЧЕТОХ КАЗАНО ОТ ПАПАТА.
    КОПИТАТЕ. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ САМИ.
  • 35 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    В Българския хелзинкски комитет се мотат само психопати.Крайно време е подобни безсмислени организацийки да бъда изхвърлени на бунището.
  • 36 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джейндърчо":

    А Асан има 4 жени и 40 деца, живее в ЕС и получава помощи за 5 възрастни и детски за 40 деца. Такива като теб ще ги хранят докато станете малцинство и тия не ви резнат главите.
  • 37 Тома Биков

    0 0 Отговор
    Всеки знае че за децата е много по добре да растат в семейство с двама татковци

    Коментиран от #38

  • 38 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Тома Биков":

    Да, ако са момченца или с две мами ако са момиченца.
  • 39 chi

    3 0 Отговор
    БХК са вредни и трябва да се изгонят с камъни!
  • 40 Не вярно

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "I.N.R.I":

    Пише, че е създал Адам, а Адам създал Ева, като лъскал върху ребро, въпреки, че на мен не ми ясно от къде е взел реброто и с какъв произход е това ребро
  • 41 Методи

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "питам":

    Един мно-о-ого дебел с торбичка от Била
  • 42 Истината

    0 0 Отговор
    Преди ЕС педофилията е била невъзпрепятствана, масова и системна , дойде ЕС и се разкри най-големия педофилски скандал в историята и то не къде, а в църквата, целогодишните акции на ЕС за противопоставяне срещу педофилията в интернет и залавянето на все повече изверги ги принуди да започнат кампания като заявяват, че ЕС ще учи децата им на разврат та да могат да си съхранят извратениите и да се спре със залавянето им , ВМРО иска децата ви да останат неосведомени как да се предпазят за да продължават да научават всичко от улицата и да продължават да се развращават за да съхранят на извратените ценностите и педофилията да си продължи с пълна сила
  • 43 Ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    полова дисфория е страданието от неразбирането защо човек се чувтсва жена при положение, че е мъж, а когато започнат и подигравките се наблюдават задълбочени суицидни мисли, колкото повече му се натяква, че не е нормален, толкова повече му се иска да посегне към примката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове