Last news in Fakti

26 Юли, 2021 07:26 2 751 22

Наследникът на Балтов в "Пирогов": Подобно уволнение не трябва да се превръща в драма

  • пирогов-
  • асен балтов-
  • уволнение

В цената на клиничната пътека няма труда на лекаря, на медицинската сестра, на санитаря – на персонала като цяло

Наследникът на Балтов в "Пирогов": Подобно уволнение не трябва да се превръща в драма - 1
Снимка: БГНЕС

"В казуса с „Пирогов“ има политическа драма. Намеси ли се политиката в медицината, нищо не се получава. Не мога да разбера какъв е проблемът. Едно такова уволнение не трябва да се превръща в драма“, това заяви в предаването „120 минути“ по bTV новият директор на болницата проф. Иван Поромански за отстраняването на предшественика му проф. Асен Балтов.

Поромански призна, че Балтов е направил много по отношение на реновирането на болницата.

„В никакъв случай не трябва да го обвиняваме във всички грехове на света“, допълни той.

По думите му всички болници, които са се занимавали с лечението на пациенти с коронавирус, са закъсали финансово.

„Някои от пътеките в България не са дофинансирани, а някои са надфинансирани. Именно тук е работата на НЗОК заедно с експертите и водещите специалисти и да направи съответното – да се определи една сравнително реална цена на пътека. Самият леглоден в „Пирогов“ е 100 лв. Ако пациент лежи 10-15 дни с коронавирус, то тогава само леглоденът е 1400 дни. А извън това са лекарства, труд на персонала, консумативи на болницата“, обясни новият директор.

„В цената на клиничната пътека няма труда на лекаря, на медицинската сестра, на санитаря – на персонала като цяло. Докато тя не се вкара вътре в цената, тогава нещата няма да се оправят“, изтъкна той.

Според него е нужна реформа в здравеопазването, но не революционна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пищят

    15 3 Отговор
    гузните !
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор
    има бяла мафия недай си бож разболееш ли се нямаш ли пари до там
  • 3 Хахо

    30 3 Отговор
    Типично за всички гербаджийски подметки е като ги уволбят да почнат да се тръшкат, да реват по медиите, да обжалват по съдилищата и да ни обясняват как без тях светът ще свърши. Просто вземат пример от главния Толуп, който всеки ден ни досажда и ни плсши, че без него България щяла да загине

    Коментиран от #18

  • 4 Кантарджията

    14 2 Отговор
    Ние така сме си свикнали, да оревеме орталъка, за това сме гербаджиите !
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    малко са истинските ХИПОКРАТОВИ ДОТОИ повечето са ет
  • 6 big

    28 4 Отговор
    Прав е, не е драма! Пътен инженер и участник в джипка политиката не може да е шеф на медицинския "Пирогов"! Отделен е въпроса, че са констатирани сериозни нарушения. В края на краищата всички "пълначи" на чекмеджетата трябва да бъдат премахнати, ако искаме поне малко да отлепим от дъното.
  • 7 Балтов

    19 3 Отговор
    Ще трябва да върна милиона.Лошо ми е!

    Коментиран от #9, #21

  • 8 Сссс

    19 1 Отговор
    Интересно, но по сметките на всички болнични директори не трябва да има държавни и общински болници, но все пак нека отговорят как са определили 100 лв легло ден в стая с 4, някъде и 6 човека? Ако включват яденето на човек, тове което ти дават е нещо, което не може да се нарече храна. Колкото до труда на специалистите и санитарните така и незнам всъщност колко е вече заплатата на тези лекари работещи в гореспоменатите болници, но при заплатата на Балтов от 70хиляди едва ли и те са с 1500 2000лв.освен това защо работят на намалено работно време след като всички след това бачка в частните си кабинети? Може ли лекуващ по 12 часа да лекува адекватно?

    Коментиран от #17

  • 9 Сссс

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Балтов":

    Не коси се, няма такъв краднали милиони да е върнал нещо. Както виждаш за Горана ни дума, ни вопъл вече, тъй отминава всичко при нас, а и не само, навсякъде. За едрите крадци законите са правени от тях за тях.

    Коментиран от #16

  • 10 Гост

    17 1 Отговор
    Какъв е тоя леглоден,бе? И то без лекарствата и труда на лекарите? Това да не е Шератон? 100 лв на ден?
  • 11 пенсионер

    14 1 Отговор
    на балтов никой не е отнел лекарските права! да не би да се е родил в жипка с тапия за директор !?
  • 12 Зяпнал

    13 1 Отговор
    А Пирогов има ли категоризация на 4 звезден хотел за да претендира за 100 лв леглоден?
    Колко от вас са наясно при какви мизерни условия са лежащоболните?
    По 4-5 в стая от 12 кв.м. и храноден от 10 лв мухлясали продукти.

    Коментиран от #14

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    а фалшивите телкове когаа ще ги спрете роми не си плащат здравите осигурови
  • 14 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Зяпнал":

    За Пирогов ли става въпрос или за някоя общинска болница? Може да спиш някъде и да те хранят но това няма да те излекува без лекари, сестри и техника разбирай лаборатория, операционна рентген скенер и т.н.
  • 15 Перо

    6 0 Отговор
    За Балтов уволнението е драма,защото никъде не дават дебела заплата за екскурзии,на задната седалка на джипката!
  • 16 Ддддд

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сссс":

    А някой да е чул ,някой да разследва Цв.Цв...?!Даже вместо да се покрие като Горанов,след толкова кражби,тоя постоянно и акъл раздава...,че и партия си направи даже...
  • 17 Това е

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сссс":

    един от проблемите, че Балтов взима 70 000 а другите по 1000-2000.
    Повярвай ми, така е.
    Повечето специалзианти са на такива заплати.
    Знам специалист на 3000 лева.
  • 18 и още

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хахо":

    Да се правят на болни. Онова преди време кръвно беше вдигнало, после менискуси къса... Балтов пък хипертонична криза получи... Ама като крадат, нищо им няма. Що така?
  • 19 1618

    8 0 Отговор
    Балтов никога няма да се върне като директор в Пирогов! Като пациент- може! Той си позволи да използва благословията на Борисов, като негово протеже и реши, че може да краде и източва Здравната каса безнаказано!И двамата има за какво да бъдат съдени!
  • 20 гост

    6 0 Отговор
    " По думите му всички болници, които са се занимавали с лечението на пациенти с коронавирус, са закъсали финансово."от това излиза ,че за да съществува една болница трябва да прави тава което са правили в Пирогов ,защото проблема не е в директора а в системата,която и новия иска да бъде сменена.Гледах разговора и новят директор ощо взето ,каза,че Балтов е уволнен просто защото от министерството имат право да уволнят когото си искат ,а той има неоспорими заслуги,както и доцента изнесъл на плещите си предната вълна на коронавируса,но написал спорната клинична пътека на Кацаров.
  • 21 уточнение

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Балтов":

    Милиона за който се косиш, не е взет от Балтов!
    Спи спокойно!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове