3 Август, 2021 18:24 7 876 130

Официално! Това е правителството на Пламен Николов

  • пламен николов-
  • итн кабинет-
  • слави трифонов правителство-
  • итн

Кабинет от технократи, двама седесари

Официално! Това е правителството на Пламен Николов - 1
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов представи списък на кандидатите за министрите пред журналисти в парламента.

Първото впечатление е, че проектокабинетът е съставен предимно от партийни фигури от новосъздадената политическа формация на Слави Трифонов.

Ето и предложенията за министри:

За министър на на финансите е номиниран депутатът Пламен Данаилов. Той в момента е депутат от ИТН. Завършил е УНСС със специалност финанси; счетоводство и контрол. Над 20 г. е бил на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги.

За министър на икономиката е предложена Десислава Димитрова. Тя също е участник в кастинга за политици на Слави Трифонов, в който участва и номинираният за премиер Пламен Николов. Десислава Димитрова е управител и собственик на фирма „БИО СТОПАНСТВО ЛОПЯНКО“ ЕООД, сертифициран експерт по Кръгова икономика от Michigan University, USA и Wageningen University, Netherlands, с над 15 години международен опит в областта на кръговата икономика и хранително-вкусовата промишленост в България и чужбина. Председател е на Бюрото на съвета “Кръговата икономика - Зелената алтернатива за България“ към БТПП.

Енергийното министерство трябва да бъде поето от Александър Николов, който в момента е заместник на служебния енергиен министър Андрей Живков. До влизането му в служебното правителство Николов не бе познат на широката общественост. При назначаването му за зам.-министър бе посочено, че притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера.

За здравен министър е издигнат урологът Силви Кирилов, който е един експертите на ИТН в здравния сектор. Бил е директор на Агенцията по трансплантациите, както и на няколко болници - "Александровска" по времето на НДСВ, а след това и на частните МБАЛ "Доверие", "Уни Хоспитал".

Да ръководи Министерството на транспорта и информационните технологии е номиниран Гроздан Караджов, бивш народен представител в 43-ото НС от Реформаторския блок, където бе и председател на транспортната комисия. Той е юрист по образование, но повече е известен като експерт по телекомуникациите като е специализирал бизнес мениджмънт в тази сфера в Япония. В периода 1996 – 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на БТК. От 2001 до 2004 г. Гроздан Караджов е изпълнителен директор на фондация "Демокрация".

За министър на правосъдието този път е предложен адвокат Момчил Иванов. Иванов е адвокат и областен координатор на ИТН за област Велико Търново. Завършил е история и право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Адвокат е по граждански и търговски дела, преподавател по търговско и гражданско право в Юридическия факултет на ВТУ, а в периода 2009-2012 г. е бил хоноруван преподавател в Стопанската академия “Димитър Ценов” в Свищов. Той има опит в политическия живот, бил е активист на СДС.

Петър Илиев е номиниран този път за министър на вътрешните работи. Той е юрист. Завършил е магистратура в СУ с пълно отличие. Специализирал е английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамския университет във Великобритания. Специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ. Доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема. Лауреат е на отличието "Адвокат на годината". Говори 4 езика. На 43 г.

За министър на младежта и спорта е издигнат отново Радостин Василев, също юрист и в момента депутат от ИТН. Специалист е по спортно право, занимава се процесуално представителство пред ФИФА и УЕФА.

ИТН отново залагат на Теодора Генчовска да ръководи Министерството на отбраната. Тя е експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на военната академия та е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Великобритания, Италия и САЩ. Професионалната ѝ кариера стартира в генералния щаб на българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел "НАТО и ЕС" в МО. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика. На 50 г.

За външен министър отново е номиниран дипломатът от кариерата Ради Найденов. Той последно беше посланик в Швейцария. Бил е посланик и в Германия и Австрия. Беше заместник-министър на отбраната в правителството на НДСВ и ДПС в периода 2001 - 2002 г., а след това бе началник на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски до 2005 г. В служебното правителство на Огнян Герджиков през 2017 г. Ради Найденов беше министър на външните работи.

Предложеният за регионален министър инж. Георги Георгиев е координатор на експертната група на ИТН по регионално развитие и инфраструктура. Има консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, ръководил е екипа, разработил методиката за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация, бил е главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и член на Националния съвет за тристранно сътрудничество, пише на сайта на ИТН.

Министерството на културата трябва да се поеме от Георги Султанов, който е оперен артист, с 23-годишен стаж.

За кандидат за агроминистър е определен Пламен Абровски, който бе номиниран за поста и в първия проектокабинет на Трифонов. Юрист по образование, но преди да се отдаде на адвокатството преди три години, има сериозен опит в международни институции в сектора. Работил е няколко години в постоянното представителство на България в Брюксел с ресор "Директни плащания", в Програма за развитие на селските райони, държавни помощи и горски сектор. Бил е също експерт в Института по агростратегии и иновации и юрисконсулт в Българската агенция по безопасност на храните. Работил е още като главен сътрудник по "Управление на Европейски програми и проекти" в отдел "Оценка на проекти и договаряне", Главна дирекция "Оперативна програма околна среда".

За Ивайло Кожухаров и този път е отреден постът за министър на туризма. Той е мениджър на българска хотелска верига. Има повече от 10 години опит като мениджър в сферата на хотелиерството, притежава магистърски степени по "Икономика и организация в туризма" и "Маркетинг". Член е на УС на ВАНЕ и контролния съвет на Сдружение "Национален Борд по туризъм".

Министерството на образованието пък да се поеме от Велислава Петрова. В първия проект за кабинет тя бе предложена за здравен министър. Петрова е български учен, доктор по вирусология от университета в Кеймбридж и специалист в сферата на здравното законодателство и ваксините в Глобалният алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева от края на 2020 г. Заради експертизата си тя бе и чест гост в медиите по време на пандемията. Петрова е на 31 г. и е родена в Сандански.

За социалното министерство е издигната Теодора Пенева, която е "експерт по енергийна бедност и социална политика". Пенева има специализации по икономика и управление по отрасли – енергетика, инфраструктура и публични услуги, в СУ "Св. Климент Охридски", както и "Управление на институциите за социална работа". В Пекинския университет е завършила "Международна икономика". Притежава над 17 години практичен и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори, както и в разработката на стратегии за развитие на дейността на фирми в Китай и за развитие на публични услуги в България.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър Попов

    62 26 Отговор
    Да са ви чистити шнорхилите на Плавник Никол off!
  • 2 мой

    69 17 Отговор
    Масонът пак го вкараха.
  • 3 Последния Софиянец

    97 30 Отговор
    Христо ми каза че няма да гласува за този кабинет.Остава си Служебното правителство!Супер!

    Коментиран от #10, #25, #35, #66, #84

  • 4 Абе

    54 31 Отговор
    по-добре от на тиквун калинките.

    Коментиран от #12, #15

  • 5 Сатана

    49 12 Отговор
    Портиерът на Козяк най—накрая е дал лиШчето на когото трябва за да може Пацо Шнорхела да го прочете и се запознае с министрите си.
  • 6 Климатолог

    59 21 Отговор
    БГ е загубена(не че не си е попринцип такава) ако не стане Президентска република

    Коментиран от #130

  • 7 Последен Коментар

    87 17 Отговор
    Това правителство не ми харесва!
  • 8 Никакъв Момчил

    28 37 Отговор
    Демократична България трябва да поеме министерство на правосъдието.

    Коментиран от #59, #71

  • 9 ТаУмВзе

    87 18 Отговор
    ОСТАВКА, ЧАЛГАРЧЕ! ТОВА НЕ ТИ Е ТВ ШОУ БЕ.
  • 10 Пръц

    27 25 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    А Маджо не ти ли се обади щото бил близък с Ристо?
  • 11 Споко

    49 9 Отговор
    Това са следващите, които ако бъдат избрани, респ. приет кабинет в този си вид, ще псувате на рода( от майка та до девето коляно).
  • 12 факт

    35 6 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Тиквун какви бклуци редеше не е реално просто но 12 години са загубени.Заслужаваха си го тпците които гласуваха толкова дълго за него
  • 13 И Така Нататък

    80 15 Отговор
    Къде е Рашков?

    Оставка, чалгари!

    Коментиран от #23, #129

  • 14 Румпелщилцхен

    49 7 Отговор
    Чудя се се да плача ли или да рева ...

    Коментиран от #89

  • 15 Ти луд ли си

    26 11 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Некадърни калинки без образование, само да ни крадът и да сме на дъното по всички показатели и статистики.
  • 16 Търновец

    72 7 Отговор
    Момчил Иванов на правосъдието? Вие шегувате ли се? Бивш Костовист , директор на Спортни имоти при СДС , изгонен заради злоупотреби. Адвокат и бивш кандидат за общински съветник в Търново от Синята коалиция. Боже , смили се над България. Чалгаря явно съвсем умишлено прави да ни хване носталгия за управлението на Борисов

    Коментиран от #22, #36, #42

  • 17 лицемери

    29 4 Отговор
    само аз ли чух че ще има пак има министър по ци ганите но медиите умишлено не го пишат? смърт за предателите! утрепо турските и еврейските, само не и по българските!

    Коментиран от #44

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Леле мале

    77 11 Отговор
    Вирусолог на 31г. Министър на образованието? Хайде стига вече. Искаме служебното правителство за редовно
  • 20 Севда

    35 11 Отговор
    Бойко 2 !
  • 21 Врачка

    51 10 Отговор
    Правителство на “задкулисието” представено от никому неизвестни калинки зависими от работодателите си.Новите избори са задължителни .
  • 22 УжАсен

    66 5 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    Момчил Иванов? Добре ли прочетох ? Моля ви кажете истина ли е? БЛИЗКИЯ до всички Гербаджии в град Велико Търново и най вече до Бившия общински съветник от Герб и направен от Борисов шев на НАП в града Ивайло Здравков. Може да бъде забелязан често и в компанията на кмета Даниел Панов който е и областен председател на Герб за региона...Голямо изчeгъртaне на Гешев и Борисов ще падне с този министър на правосъдието...Сега разбирам колко прав е бил Васил Божков за yчиндолския чалгар
  • 23 хъхъ

    27 7 Отговор

    До коментар #13 от "И Така Нататък":

    Изчегъртаха министрите, развалили далаверите на ГРОБ.

    Явно Славчо все пак се надява на подкрепата на Боко в определени моменти.
  • 24 Георги

    35 9 Отговор
    Днес, на 03.08.2021 г. окончателно се подписа смъртният акт на България. България няма да умре, България няма да умира, защото България умря.
    Да живее България!
  • 25 Баба ви

    52 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Непрекъснато ми трият коментарите, в които пиша че около 50% от хората са "ЗА" временното правителство да стане постоянно.

    Коментиран от #108

  • 26 Стъфи

    31 4 Отговор
    Не им давам повече от 5-6 месеца!
  • 27 факт

    33 14 Отговор
    Жалко ако бяхте гласували за Жан Виденов нещата щяха да се оправят но уви.
    Жан Виденов още навремето искаше близки отношения с Китай но западняците го прецакаха затова и сега сте бедни в ЕС но със стандарт на живот на Лесото.
    Хак ви е!
  • 28 Дебела

    36 6 Отговор
    ЧЕРТА и кой от къде ! Поредна подигравка с гражданите ни , които нито я заслужават , нито имат нерви и пари да живеят с вечни експерименти на тоя и оня !
  • 29 Американеца

    23 7 Отговор
    Отделих 11 часа от живота си, да се опитам да убедя с писане във БГ медии Българите че не Харесвам 3-та Аятоласи (Зайчаря , Свинаря от ДПС и Чалгаря) назначени от близките , роднините и обкръжението на Замфир Яшаров Сакскобургота - Живков .
    ..................
    помислете си , Отдели ли Слави Чалгаря 11 часа от времето си да обясни на Българите за кво се бори "импотентния революционер с черевното ферари ?"
  • 30 ИСТИНАТА

    20 8 Отговор
    Коментар на Илиян Василев/ няма да обяснявам кой е защото всеки го познава/: Слаби играчи се оказаха тези от ИТН и ще си съсипят партията, само защото са обещали да дадат на ДПС каквото им се полага. За това и никой от тях не се изказва от трибуната, не участват в дебати, не отстояват позиции, тънат в самоналожена мъгла.   За това им трябва и те да посочат министър на финансите одобрен от ДПС, защото там е НАП, там са Митници, там са бюджетни средства. Баницата и порциите, чрез които се възпроизвеждат статуквото. Мисля, че водят ИТН към ритуално самоубийство, и то не защото някой им пречи да си направят правителсто и нито ДБ нито ИБГНИ се натискат за министерски места.
  • 31 Dobi

    9 4 Отговор
    Ляво-дясно ще управляват урааа :)
  • 32 Behemoth

    17 6 Отговор
    Ужас ...това е ужассссст!
  • 33 Шпек

    19 3 Отговор
    Къде може да гледаме кастингът на Десислава Димитрова?

    Коментиран от #128

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Абе

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    представи си че ДПС или ГЕРБ пък гласуван, а?

    Коментиран от #37, #38

  • 36 Супер

    38 3 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    Е той Караджов е още по-голям Костовист. Някаква пръцла на 31 ше оправя здравеопазването, заедно с Пацо шнорхела голям смях. Да не забравя и Петър Илиев адвоката на СИК и консул на Барбадос понеже им докарал парите на Пеевски. Супер сме.
  • 37 Американеца

    11 6 Отговор

    До коментар #35 от "Абе":

    така и ще стане дпс + итн ... и рапона дава недостигащите гласове
  • 38 choko

    11 2 Отговор

    До коментар #35 от "Абе":

    Може, все пак Тиквата не иска Рашков повече хихи

    Коментиран от #41

  • 39 фууу

    40 5 Отговор
    ИТН само губят времето на страната ни. Трябваше да върнат мандата.
  • 40 Българина

    26 5 Отговор
    с цигански министър започва и турското министерство и разделянето на България. слави е еничар

    Коментиран от #126

  • 41 Малко милост

    16 4 Отговор

    До коментар #38 от "choko":

    боцко сънувал че рашков го гони с дамаджана с бензин да го пали
  • 42 Същиат

    17 1 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    Същивт същият СДС после ГЕРБ и сега ИТН, оправно момчето.
  • 43 Задкулисен

    14 2 Отговор
    Момчил Иванов не е за такива позиции, както и за много други
  • 44 Лоренцо

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "лицемери":

    Мама Софкя шъй министер бе, ко.............
  • 45 хммм

    19 1 Отговор
    Има двама от СДС в кабинета, ГЕРБ+СДС май ще подкрепят кабитета, вероятно и ДПС.
  • 46 Виктор

    13 4 Отговор
    Моля те, Бойко, гласувайте против!!!
  • 47 калинки

    24 9 Отговор
    Нищо не направихте, чалгари. Можехте да вземете служебния кабинет и с леки промени + смяна на премиера да направите един читав кабинет.

    Коментиран от #50

  • 48 Гюлчатай

    11 18 Отговор
    Триморецът Радев назначава протежето си Теодора Генчовска като министър на войната.Те тая ще ни види сметката.

    Коментиран от #74

  • 49 ПУТИН

    9 19 Отговор
    ШЕФА ЩЕ Е ЧАЛГАРЯ А НЕ БОРИСОВ, КАКВА Е РАЗЛИКАТА? ТЪКМО ГЕРБ НАБРА ОПИТ, ДЪРЖАВАТА ТРЪГНА НАПРЕД И НАГОРЕ, СТАБИЛНА И ПРОСПЕРИРАЩА И - СТАНИ ДА СЕДНА? СЕГА ЩЕ ЧАКАМЕ НОВИТЕ МИНИСТРИ ДА СЕ НАУЧАТ, ПОНЕ 5-6 ГОДИНИ, АКО НЯКОЙ ГИ ЧАКА.

    Коментиран от #100

  • 50 Слави ТВ

    31 2 Отговор

    До коментар #47 от "калинки":

    Продавач на мартеници назначи продавач на шнорхели.
  • 51 баба Пена

    15 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Министерството на образованието пък да се поеме от Велислава Петрова" - Ще научи вирусите на култура..............
  • 52 Еммм

    6 14 Отговор
    ама вие сте уникални тук коментирВАЩИТЕ, я изредете един кабинет вие да видите, че все ще има недоволни, кво точно искате, нови лица с образование или стари лица като никито василев, м?

    Коментиран от #73

  • 53 истината

    18 3 Отговор
    Същите министри бяха и при Николайчо Василев.Явно ще ни чака същите изпълнение.
  • 54 еявттрсь5ъ4

    22 5 Отговор
    Която партия подкрепи сега тоя измисленяк Слави и сенчестото му задкулисно правителство може да забрави за глас от мен на следващите избори.
  • 55 КуКу Къш

    29 4 Отговор
    - Гроздан Караджов е първият обиняем за източване на близо 50 млн. лв. от "Глобул"
    - Петър Илиев - доказан плагиат,
    - Пламен Николов - сламено човече на конци, без опит, без идея какво и как трябва да прави, но за сметка на това не изглежда и да има топки.
    Честито!

    Коментиран от #98

  • 56 4367

    23 2 Отговор
    Абровски е братовчед на Миро "Мършата" и отдавна се знае че вече се кадрува здраво за земеделски постове!!! Ще има стачки май???
  • 57 Американеца

    22 5 Отговор
    Жан Виденов е 1000% по-симпатичен от тия лузъри и господарите им
    .......
  • 58 Banana Tsunami

    22 1 Отговор
    Циркът продължава, най-първо си гласуваха заплатите да не им бъдат намалени: мислите ли, че ще направят каквото и да било за България и народа й.
  • 59 Ама

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никакъв Момчил":

    той си е от тях! Синьо говедо!
  • 60 ДРАГАН ЦАНКОВ....28

    3 2 Отговор
    ЩО МЕ Е СЪГЛАСУВАНО С НАС....МОЖЕ ЛИ ТАКОВА НЕЩО
  • 61 Шоумен на мултаците

    22 4 Отговор
    Надуваеми кукли, китайски , с печат от USA. Хора „yes Sir” . Слави е подмяна! Слави е подлога на собсвениците на " Мултигруп".
  • 62 фактии

    25 1 Отговор
    Славчо я кажи тия кандидат-министри на канстинг ли си ги избра или НДСВ ти ги пуснаха? Много ми приличат на парашутисти. Каже си.Славчо страдаш от дефицит на акъл.
  • 63 БСП В ШОК

    1 10 Отговор
    НЯМА ТЕХЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ.....АМИ СЕГА

    Коментиран от #93

  • 64 БСП В ШОК

    5 6 Отговор
    СЛАВЧО НЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА СЛИ........


    ....ДРУГАРИТЕ

    Коментиран от #69, #86

  • 65 ХХЛ

    33 5 Отговор
    ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ! ТЕЗИ ОКОНЧАТЕЛНО ДА ИЗЧЕЗВАТ! Гласовете за тях ще се прелеят към другите партии. Никоя от тях няма да загуби. Отбраната- АБСУРД, на образованието - АБСУРД, на Ромски въпроси - ЗАЩО?

    Коментиран от #75

  • 66 БАЙ КУРТИ

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Абе защо твоят приятел ПИНОКИО НЕ СЕДНЕ ПРИ ГРОБ ТЕ И БЕЗ ТУЙ ЩЕ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ .И НАКРАЯ ДА СЕ РАЗЦЕЛУВА С КАРАЯНЧЕВА
  • 67 МУТРОФОНОВА

    2 8 Отговор
    НАС ЩО НЕ НИ ПИТАХА.....А РАДЕВ ПИТАЛИ
  • 68 бат Тонка

    12 0 Отговор
    Давам им няколко седмици, докато не започнат да изкарват колко са "честни" новите министри.
  • 69 Американеца

    8 3 Отговор

    До коментар #64 от "БСП В ШОК":

    кое от 2-те БСП -та ...... БСП ЖИвковисти - Станишевци и Бойковци
    ............................ или
    БСП Нинова ?
  • 70 ПУТИН

    13 1 Отговор
    АЙ ЧЕСТИТО! ИСКАХТЕ ПРОМЯНА - ЕТО ВИ ПРОМЯНА! АМА ВСЕКИ СИ Я ПРЕДСТАВЯЛ ПО СВОЙ НАЧИН? ДА АМА ЧАЛГАРЯ ТАКА СИ Я ПРЕДСТАВЯ, ТОЛКОЗ!

    Коментиран от #85

  • 71 С този

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "Никакъв Момчил":

    министър на правосъдието, ще има реформа "ама друг път"... Никаква подкрепа! Правителство на подмяната. Следващите... Нови избори!
  • 72 Опала

    16 4 Отговор
    Човекът на Сорос—Гроздан Караджов от Сектата на Драгалевският ром Костов.БГ вече е взета на ръчно управление от ДД и само чудо може да я спаси.Амин.
  • 73 Сссс

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Еммм":

    Я преброи колко са старите лица и тогава коментирай.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 СЛАВЧО

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "ХХЛ":

    ДРУГИЯТ ПЪТ ЩЕ ТЕ ПИТА...ТЕБ
  • 76 Ваксърин

    10 2 Отговор
    Значи ако някой не може да съсипе здравеопазването, поне образованието да бастиса, за да останат доволни кукловодите. Един човек, дори да не си го виждал, по разсъжденията му можеш да определиш, националист или глобалист е, а това са страните в започналата световна война.
  • 77 Американеца

    5 2 Отговор
    Семействата които управляват България от Освобождението до Днес
    ............. : 1887 Фердинанд Сакскобургота , 1918 Борис 3-ти Сакскобургота , 1943 - 1946 Симеон 2-ри Сакскобургота , 1946 - 1956
    Васил Коларов , Георги Димитров , Вълко Червенков ,
    1956 до 2021 Замфир Яшаров Фердинандов Сакскобургота - Живков

    Коментиран от #123

  • 78 Абе

    4 7 Отговор
    ИТН назначават Джеф Безос за министър на икономиката..
    Народа: тоя ли продавач бе тоя няма опит

    Коментиран от #83

  • 79 SAAB

    8 1 Отговор
    Яко......кючек !
  • 80 Де Бъ

    9 1 Отговор
    НЯМА ЛИ НЯКОЯ ОТ НОВИТЕ МИНИСТРИ, ИЛИ СЪПРУГА С СЕКС КЛИП С ВИБРАТОРИ?
  • 81 SAAB

    8 1 Отговор
    шЪ вЪ упрай за 7/800 дни...кючеклията !
  • 82 ПУТИН

    5 7 Отговор
    МНОГО МИ ХАРЕСВА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО! ЗА ПРЪВ ПЪТ ГИ ВИЖДАМ.
  • 83 Американеца

    9 3 Отговор

    До коментар #78 от "Абе":

    Тва е все едно ИТН да извикат Джей Лено за Министъ Преседател
    ...........
    за съжаление който е гледал Джей Лено като мен , не би гледал плагиата Слави Чалгата
  • 84 1455

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Боже Боже , стига бе , друго какво ти каза Христо , пък като Христо вземе властта ще те направи министър сигурно
  • 85 Елцин

    5 5 Отговор

    До коментар #70 от "ПУТИН":

    Чакайте ве...!Още няма назначено правителство на ИТН и почнахте да плюете и лаете срещу него...?!

    Коментиран от #88

  • 86 ГЕРБ В ШОК...

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "БСП В ШОК":

    Слави не ги бръсне за...Банкянска Филия с Мас...😛!!!
  • 87 Родолюбка

    15 2 Отговор
    Уважаеми съфорумци, аз съм потресена, че ще има министър по ромските въпроси. Нашата Родина, за съжаление е обречена и предадена от продажни политици.....
  • 88 ПУТИН

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "Елцин":

    КВО ДА ЧАКАМЕ? ТЕ СА СЕ НАС РАЛИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ГИ ИЗБЕРАТ, ДА ЧАКАМЕ ДА СЕ РАЗМИРИШЕ ЛИ?
  • 89 мокра кърпичка

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Румпелщилцхен":

    И двете плюс сополите. УЖАСССС.
  • 90 ПУТИН

    4 2 Отговор
    ВЕЧЕ СЕ ВИЖДАМ В ЕДНО ЧЕРВЕНО ФЕРАРИ!

    Коментиран от #101

  • 91 ХАХАХА

    5 2 Отговор
    калинки
  • 92 3.14К

    10 4 Отговор
    Тия май си правят гаргара с нас! Караджов, Абровски на мършата човека, безгръбначния магазинер кариерист, сиво-сивия рептил, рошавия готвач с теслата . Заедно с хунтата на толупа да ги изхвърлим на бунището. Никаква подкрепа за този кабинет. При третия мандат да се възложи на служебния кабинет да управлява още една година и нови избори. Нужни са само две промени: земеделие и енергетика.
  • 93 ГЕРБ В ШОК...

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "БСП В ШОК":

    Старият Авер на Чекмеджан-Воевода- Слави,не иска никой от свитата му...!Ами сега...😰?!?!
  • 94 vvvvv

    12 4 Отговор
    Ужас. Нови изброи с това правителство на ДПС. Май и протести не са невъзможни. Мимикрия и излъгани надежди. Прости и нагли чалгари.
  • 95 Рокаджия антимутра

    5 3 Отговор
    А верно ли преди три дни пуснали в уикипедия статия за продавач на бански с фалшива докторантура. И то от същия къде венцехвалел мутрата ни.
  • 96 Роднина Милиционер

    5 1 Отговор
    Този път е ...
    Юрист Адвокат итн
  • 97 ПаИСИ Хилендарски

    6 2 Отговор
    История СтаниСлавЯно-Българская с Русия от 18 7/8 О неразумни ЮРОпеецо поради что се срамиш да се наречеш Българин България на ОКеанските ТриВоДи КуКу Остап БенДер и Корейко или Илф и Петров
  • 98 Само

    9 0 Отговор

    До коментар #55 от "КуКу Къш":

    като погледна лицето на кандидат-председателя ми става ясно, че не става!
  • 99 SAAB

    2 1 Отговор
    Айде на кючека.......са са са.....!
  • 100 Елцин

    6 4 Отговор

    До коментар #49 от "ПУТИН":

    Хе,хе...- хуморески...-,,страната тръгна нагоре,стабилна и просперираща..."!А ФАКТА Е- За 12 години управление на ГЕРБ-...БГ-ПОСЛЕДНИ В ЕС...!!!

    Коментиран от #105, #110

  • 101 Елцин!

    6 2 Отговор

    До коментар #90 от "ПУТИН":

    Ами що не...?!До сега бяхме на задната седалка на жипката-,като куфари,заедно с Ботокса и Балто-Източи-Касов...
  • 102 ПУТИН

    9 3 Отговор
    А СЛАВЧО КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ? КАПИТАН ДЖАК СПАРОУ? ПИРАТ - КАПИТАН НА КОРАБА БЪЛГАРИЯ?

    Коментиран от #109

  • 103 Хайде концерт на Риана на стадион

    3 2 Отговор
    Васил Левски както навремето Борисов организира концерт на Весна Змиянац а около 1990 Робърт Максуел също организира концерт на певици от Европа
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ПУТИН

    5 6 Отговор

    До коментар #100 от "Елцин":

    НЕ БЕ, ЩЕ ЗАДМИНЕМ ГЕРМАНИЯ? ВИНАГИ ЩЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ, НО В ЕС. ТОВА ЗНАЧИ ДАЛЕЧ ПО ДОБРЕ ОТ РАША, КИТАЙ, КУБА , СЕВЕРНА КОРЕЯ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ!

    Коментиран от #107, #112

  • 106 ПУТИН

    3 3 Отговор
    ХАДЖИГНЧО ИСКАШЕ ДА СЕ ЖЕРТВА ЗА ПРЕМИЕР, АМА ГО СПАСИХА. ОПУЛЕНИЯ И ТОЙ ИСКАШЕ ДА СЕ ЖЕРТВА ЗА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР И НЕГО ГО СПАСИХА. СЕГА ЩЕ СТАНЕ - УМЕРАЙ ТРУДНО, МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА.
  • 107 Елцин!

    3 1 Отговор

    До коментар #105 от "ПУТИН":

    Ама ти верно ли бе...?!Сравняваш се с...,,Раша"...?!Май наистина си ПУТИН...😂😆😉🤣...!!!
  • 108 Подкрепа за Борисов

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Баба ви":

    Човече Моля не обобщавай Аз и моето семейство Не Желаем Гадевите назначени Превратаджии България е Парламентарна Република А Ти си комунистически Трол

    Коментиран от #111

  • 109 Елцин!

    4 3 Отговор

    До коментар #102 от "ПУТИН":

    Славчо ще е шофьор на...,,Едно Ферари с цвят червен'...!А не на тъпа жипка,отзад с куфари...- ,,пишман-медици"...😉😆😂👍👏
  • 110 Подкрепа за Борисов

    6 3 Отговор

    До коментар #100 от "Елцин":

    Човече Защо Лъжеш България 2008 год в какво положение беше Защо Лъжеш Защо мразиш България КОМУНИСТИЧЕСКИ тролове
  • 111 Айдеее...

    4 3 Отговор

    До коментар #108 от "Подкрепа за Борисов":

    Тоя пак взе да му ГО ,,подкрепя"...!Спадналият и Омекнал...,,престиж" на Другаря му Борисов...🤣😂👍!
  • 112 Бай -Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #105 от "ПУТИН":

    И винаги след Румъния ли ще бъдем...😰🙄😔😭?!?!
  • 113 Скорпи

    9 2 Отговор
    Не разбрах само защо вирусолог е назначен за министър на образованието..
  • 114 Министър на Туризма

    4 1 Отговор
    Този Кожухаров е анимационен герой. Нито в последните 3 години не е бил мениджър на хотел. Да не кажа, че беше уволнен за несправяне с работата. Отделно фирмата му има деклароранон56 долара оборот. Или укрива доходи или няма дейност. О двете са лошо нещо.
  • 115 АнтиФашист

    3 4 Отговор
    Финансист министър на Енергетиката, веи бъзикате ли се... некви пак льоьловци и понеже Рашков ви е неудобен ще сложите оня малкия който е бил адвокат на Сикаджии БРАО.. ДАНО това не се подкпрепи и партията (ИТН - и така нататък) да отива в небитието...
  • 116 Айайай

    5 0 Отговор
    Оставете правителството.Гледайте до къде го докараха.Вода газя жаден ходя.По селата нямат вода по чешмите да си изгасят пожарите.Срам и позор гн Ревизоро .Само кражби голям срам.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Защо

    0 0 Отговор
    Ми махаш коментара?Лъжа ли е това което написах?
  • 119 Кажи де

    4 1 Отговор
    Само схеми и кражби.Чакам отговор.От времето на Тодор Живков минаха много гадини още ползват това което вече амортизира.Къде са парите?Оизвинявам се в шкавчето са до пиштолета.
  • 120 Айде де

    5 4 Отговор
    Кабинет от технократи....
    Технократи са, колкото баба ми е космонавт.
    Тези журналисти правят ли разлика между технократи и адвокати?
  • 121 Primus Pilus

    4 5 Отговор
    егати и пумията е тва правителствУУУ. ше сложиш ЖЕНА за министър на отбраната??? че то кат и кажеш ЗАЛЕГНИ тя че легне по гръб и че дигне краката да чека врага.
  • 122 И аз да кажа

    4 2 Отговор
    ГЕРБ да си купуват пуканки и да сядат сеир да гледат. В изпълнителната власт е проветриво и главоболно- нека видим новите без предубеждения, въпреки че не ми ловят много окото. Особено премиерчето.
  • 123 Голем

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Американеца":

    Учен че ми дойдеш пии една ракия и си легай
  • 124 Primus Pilus

    0 5 Отговор
    тая пача у казарма одила ли е??? освен да се .... с воиниците
  • 125 Ламби

    4 2 Отговор
    "Шоуто на Слави" има амбицията да премине към 24-часово риалити с участници сите българи заедно ...
    Има вероятност да не е много смешно ...
  • 126 Турците

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Българина":

    Ве ги вкара Жельо жабока вдигахте двата пръста и изкахте демокрация сега не можеме да ги изгониме от парламента.Ама все циганите ви бъркат в очите.Ако е аванта с циганина адеш и пиеш.
  • 127 Кариесът

    3 0 Отговор
    е толкова надълбоко, че новите хоч не се харесват. Добре, че не ви зачитат мнението, иначе направо емиграция, само утайката ще останете, а сега може малко да ви прецедят, което ви вади извън кожата…… за това е такова настроението в коментарите….. само коне с капаци, майна
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 винетъ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "И Така Нататък":

    тоя новия е по-луд, ще попилее тиквуций
  • 130 Мунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Климатолог":

    Ако беше Боко президент, нямаше да си на това мнение! Помисли си. Навремето не искахме властта да е в една партия, сега искате да я дадете на пилотЯ. България няма нужда да е президентската република, начело с един или друг Мунчо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове