3 Август, 2021 22:34 3 007 30

Куюмджиев: Нинова ще се присламчи към властта

  • явор куюмджиев-
  • бсп-
  • нинова бсп-
  • итн кабинет

БСП ще се откаже от АЕЦ "Белене"

Куюмджиев: Нинова ще се присламчи към властта - 1
Снимка: България он ер

"БСП вероятно ще подкрепи правителството на "Има такъв народ", Нинова няма друг избор, освен да се присламчи към властта, за да оправдае огромните загуби на БСП", заяви бившият депутат от левицата Явор Куюмджиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че имената в проектокабинета на Пламен Николов са му неизвестни, освен това на Ради Найденов.

"Ние не знаем тези хора какво ще направят, какви политики ще защитават. Доколкото знам, Александър Николов е имал кариера във финансовата сфера. Очевидно преди това 5 г. енергетиката се управляваше от дипломиран счетоводител, а сега може би от дипломиран финансист. Моето лично наблюдение е, че заради експерименти в енергетиката секторът не е управляван от специалист", коментира бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката в Тройната коалиция.

Според Куюмджиев, може БСП да отстъпи от позицията си за изграждане на АЕЦ "Белене".
"Въпреки че повече от 20 г. защитаваме каузата "Белене", има хора от левицата, които са склонни да се откажат от нея, само и само да се присламчат към властта", заяви Явор Куюмджиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него това само ще навреди на левицата.

"Това ще бъде ритуално самоубийство, но и отиването на избори ще бъде тежка агония за БСП. Г-жа Нинова дотам докара партията - да избира между ритуалното самоубийство и тежката агония", добави бившият депутат.

На мнение е, че основен приоритет за новото правителство трябва да бъде Планът за възстановяване и устойчивост, заради изпуснатите срокове за удължаване на живота на въглищните централи.

"За да стане това трябва много работа от хора, които разбират от енергетика. А за енергетика говорят хора, които не разбират от нея и това е много тревожно", коментира енергийният експерт.

Той е категоричен, че в момента има изкуствено задържане на цените на електроенергията.

"Пазарът трябва да се освободи. Това може да се направи с пакет помощи за подкрепа на енергийно бедните. В енергетиката има липса на над 10 млрд. лв. Ако не направим нещо, тази липса ще продължава да расте и цената рано или късно ще се плати от гражданите", убеден е Явор Куюмджиев.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нинова

    12 24 Отговор
    след толкова гаври от страна на ИТН показа, че няма грам достойнство и да, ще се присламчи, защото въпросът с нейната оставка си виси. На следващите избори - около 10% с това поведение.
  • 2 Дебилизмът

    26 5 Отговор
    ...на опозицията в БСП, жадна за постове, тя не вижда по-далеч от носа си, тоест собствената си кочина.
  • 3 скрий се

    23 3 Отговор
    кюмюрджиев
  • 4 За съжаление

    12 0 Отговор
    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Кoмeнтaри публикувaни c линкoвe (връзки, url) към други caйтoвe и външни изтoчници, c изключeниe нa wikipеdiа.оrg, mоbilе.bg, imоt.bg, zаplаtа.bg, аutо.bg щe бъдaт прeмaхнaти. Доста често обаче се трият и коментари, които не отговарят на политическите указания, спуснати от собствениците. Примери бол.

    Коментиран от #14

  • 5 Голем смях

    13 5 Отговор
    Този боклук забрави ли,че на референдума за Белене гласуваха ..22 процента.Но никой не му пука за Белене.

    Коментиран от #8

  • 6 и ко от туй

    8 1 Отговор
    Когато властва чалга -шоуто , това едвали е дългосрочен позитив за Нинова , краткосрочен пред съпартийците и , които твърде дълго са извън месопродавницата и се облизват като гладни псета , може би.

    Коментиран от #9

  • 7 Сатъра на Хана

    17 3 Отговор
    Пловдивския Козар Гергов е пуснал пръчовете от БСП Живковисти
    в подкрепа на Зайчаря , Чалгаря и Свинаря от ДПС

    Коментиран от #17

  • 8 Преметане

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Голем смях":

    Да, 22 процента са "никой" Интересна математика! Ами, сега на изборите гласуваха 30%, преполага се, че и това е "никой".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 2 Отговор
    Не е важно,че ще се присламчи някой!Първо толупите трябва да се изчегъртат!после всичко щесе нареди от само себе си!

    Коментиран от #11, #18

  • 11 Пръц

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И като изчегъртат толупите ще ги заменят с чалгапитеци?Или очакваш чудеса Горнооряховският ром ?
  • 12 ХАН КРУМ

    5 9 Отговор
    КОРНЕЛА ЩЕ ПОЛЕГНЕ НА СЛАВИ.БСП Е ЕДИНСТВЕНИЯ ШАНС НА ИТН И ОБРАТНО.И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА ЗАВИСИМИ ОТ ДПС,ЗАТОВА СИ СТАНАХА ТОЛКОВА БЛИЗКИ.МАЙ ВИНАГИ СА БИЛИ НА ЕДИН И СЪЩИ БРЯГ– НАЛИ СЛАВЧО...... ИЛИ РЕКАТА СЕ ОКАЗА С ЕДИН БРЯГ,ТОЗИ НА ДПС.ПРОДАЖНИК.
  • 13 Червен и ляв

    13 7 Отговор
    Курнелата не само ,че ще се "присламчи" ами ще доведе пъкленото дело да забие БСП в дъното ....Щом такива ,като мен с произход, възпитание и морал на "ляв и социален човек" се ОТВРАТИХ не само от БСП , ами и от тия дето и са начело ! Приватизатори, кариеристи , номенклатурчици , далавераджии, бизнесмени и милионери ... КАКВИ "ЛЕВИ и "СОЦИАЛНИ" са тия бе ?
    На Курнелата мъжът и от години бачка за 5 -цифрена заплата в борда на директорите на "Лукойла" --Бившия "Нефтохим" -дето нейнит шеф Иван Костов го хариза за някакви си 300 млн лева ...А шефа е един Златев дето блъска карти с Тиквона -чиято фирма охранява Нефтохима ... Тая Курнела ,лапа само от заплата по 10 бона на месец -без това дето и се полага и като Председателка на БСП ... За сина и да не казвам ... Та от тая оядена Крушовенска копанарка ,ще чакате социална справедливост бе ...ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ ? Ми тя на вечер си прибира у дома поне със три СРЗ ...а вие и ревете за пенсии...
    Ляв и червен съм , но съм активен протестър против тези обсебели лявата идея ...КАПИТАЛИСТИ !

    Коментиран от #20

  • 14 Трият се

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "За съжаление":

    коментари, в които няма нито една обидна дума, а се трият и линкове от Уикипедия. Нещо те е, както е написано.
  • 15 Отвратително

    5 4 Отговор
    Гласуването на предложения кабинет в петък става все по-вероятно. Ще бъде срамно, не само защото ще е без програма и управленски намерения, а и защото ще бъде в интерес на БСП, ГЕРБ и ДПС. Какво се случи с гръмките предизборни обещания на ИТН като "Разпънете ни на кръст, ако имаме нещо общо с ГЕРБ" и "Няма да преговаряме с партиите на статуквото БСП, ГЕРБ и ДПС, както и не искаме тяхната подкрепа, защото са токсични".
    Оттук нататък , за да не ми се пилее гласът по партии, които са ми неясни или неприятни, аз ще ходя на избори, за да кликна върху "Не подкрепям никого", мушенгии такива!
  • 16 Комуниста

    10 1 Отговор
    Нинова няма полза да се присламчи към Учиндол защито при следващимизботи има реален шанс да имат повече гласове в БСП и авт повече депутати. Учиндол приключи, лъса истината много бързо що за развалена стока са.
  • 17 Колкото

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сатъра на Хана":

    и да го намилаш, не е Гергов. Нинова изключи Гергов от редиците на БСП. Цялият алъш-вериш със Слави си е чисто нейна "политика"!
  • 18 Как да

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    не е важно кой ще се присламчи. Нали въпросът беше никой да не се присламчва. Нали бяха статукво , от което бягаха или си беше Пунта Мара за наивници. И как очакваш тулупите да се изчегъртат сами?!
  • 19 майката на костов

    4 3 Отговор
    Соросоидите в БСП са недоволни, също както събратята си от сектата на костов, полудяват , че ще контролират кабинета на Чалгаря само 75% ! Докато не върнат на власт крадеца костов, няма да мирясат!
  • 20 Нещо подобно

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Червен и ляв":

    написах преди няколко дни, а някакъв респондент ме обяви за гербаджия, който лъже. А аз наистина спрях да гласувам за БСП, защото видях какво се случваше, докато бяха 80 депутати и то съвсем наскоро. Още тогава започнаха ежбите и крамолите и до края останаха 68 депутати. Тогава си казах, че БСП върви към дъното с тази лидерка, че тя не е морално чистоплътен човек и не знам как, но познах броя на депутатите ѝ сега. От април не гласувам за тази партия. Прогнозата ми за следващия парламент е 20 депутата, ако подкрепи този кабинет.
  • 21 JEFF

    3 2 Отговор
    Тоя пък се сетил за Белене . Всеки луд с номера си. Нинива има шанс да остане лидер на БСП само ако не подкрепи ИТН . В противен случай е извън играта много скоро. В крайна сметка е обидно отношението им към Президента и назначеното от него служебно правителство, което се оказа най-доброто, което някога сме имали. Това Нинова и БСП трябва да имат пред вид и да не гласуват доверие на ИТН.
  • 22 Абе хора

    7 1 Отговор
    не знам как е с вас, но не ми харесват очичките на този министър-председател. Лошо, неискрено и лукаво се въртят зад стъклата на очилата. Не приемам този човек за искрен. Точната дума е ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛЪЖА! Който и да се пришие към него, значи се е припознал в него.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 новото старо

    1 0 Отговор
    Няма да се учудя и ако Герб го подкрепят. Това е изгодно правителство за ББ ще спре да го разследва. Според мен освен БСП, ГЕРБ и ДПС също ще го подкрепят и влизаме в стария сценарии.
  • 27 Плюс-минус

    2 0 Отговор
    Нинова си изпълнява задачата, спусната й от нам къде си: методично и постоянно води БСП към дъното.
  • 28 долу бсп

    2 0 Отговор
    Време е да излезе наяве, като как Корнелия Нинова ИЗВЕДНАЖ оглави БСП идвайки от СДС и зам. министър при КОСТОВ??? И тогава ще стане ясно, каквя роля изпълнява тая ДРУГАРКА! А сега ако подкрепят този кабинет на олигархия и зависимости /масони и сие/ , с БСП Е НАПЪЛНО ПРИКЛЮЧЕНО - и 1 процент няма да получат! Те и при Бойко изиграха най-гадната роля - Нинова му осигури комфорт 12 години!
  • 29 нинова от сдс

    1 0 Отговор
    Тошко и ИТН и дума не продумват за съд на ГРАБИТЕЛИТЕ НА МИЛИАРДИ - няма и дума за 53 те милиона дължими от Домусчиев, за милионите давани от Божков на Владиту и Севдиту, за КТБ и истинско разследване на Пеевски и ролята му, дза всички КОРУМПЕТА по верегите.....ТИШИНА? И Корнелия Нинова ще подкрепи подобно нещо??? Ми нали ще лъсне веднага продажната им роля - да ПРИКРИЯТ КРАДЛИВИЯ МОДЕЛ И ДА ГО ПРОДЪЛЖАТ В УСЛУГА НА ДПС И МОДЕЛА КОЙ! Долу БСП с тия продажници!
  • 30 Уйке

    0 0 Отговор
    Коюмджиев, ти си малко простичък и не трябва много да се напъваш в мисловни опити! И като депутат не правеше добро впечатление с изказванията си! Има хора не много интелегентни, но разумни и не говорят много, за са не лъсне простотията им! Ти не си от тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове