Last news in Fakti

8 Август, 2021 21:00 11 901 83

Истинският позор с Петър Илиев и неговото плагиатство е за СУ и професорите там

  • петър илиев-
  • плагиатство

От разследването на страницата “Правна лудост” стана ясно, че абзац, копиран от една от статиите на доц. Киселова, е отбелязан там с цитиране на проф. Близнашки

Истинският позор с Петър Илиев и неговото плагиатство е за СУ и професорите там - 1

Слави Трифонов и Тошко Йорданов няма да се трогнат от плагиатството на своя кандидат за министър на вътрешните работи, дори и да им бъде безспорно доказано. Може да се огънат под натиск и да го сменят, така както вече ги видяхме да сменят няколко пъти различни кандидат-членове на кабинета: без разкаяние и равносметка. Те ги оттеглят прибързано, не се извиняват, затова и новите им предложения все носят кажи-речи същите недостатъци, пише glasove.com.

Защото това, което те ценят в хората не е някакъв “морал” - напротив, те ценят хора, които просто приличат на тях: хора, които настояват, че сами са се направили; които не дължат и не принадлежат; не се извиняват и не изпитват угризения; саможивци, които си отмъщават на света. Лика-прилика с типичния лирически герой от песните на Слави Трифонов. Това е един добре загнезден в българската народопсихология типаж, в който могат да се впишат еднакво добре както образованите млади българи в чужбина, така и фолклорните мутри, без разлика.

Неслучайно Слави е певец и на едните, и на другите. Те “казват каквото мислят” и не се чувстват длъжни никому, защото са успели да успеят. Успехът - поединичният, вълчи успех - в този зъл свят, който не се е погрижил за тях, заличава въпроса как точно са го направили, на каква цена, пряко какви норми, кой е пострадал по пътя. Такъв именно се чувства и самият Слави Трифонов.

Истинският позор в казуса с Петър Илиев не е за “Има такъв народ”. Той е, разбира се, за Софийския университет, за Юридическия факултет и за катедрата по конституционно право. Унизително е даже да си представяме, че онези големи професори, които са винаги първи избор за служебни министри и конституционни съдии; които излизат да коментират конституционни казуси и да бранят основния закон срещу попълзновенията на неграмотните политици, винаги носейки съответната раздразнена и възмутена гримаса на интелектуален стоицизъм; та тези професори са си замълчали, когато трудът на техен колега е бил откраднат. Абзац по абзац, без цитиране.

От разследването на страницата “Правна лудост” стана ясно, че абзац, копиран от една от статиите на доц. Киселова, е отбелязан там с цитиране на проф. Близнашки. Излиза, че Петър Илиев, който не е цитирал нито един от двамата си колеги, значи косвено е откраднал и от проф. Близнашки, самозвания патриарх на българския конституционализъм. Ръководителят на катедрата, проф. Киров, се изпусна като нарече този казус “стара история” само няколко дни след като скандалът излезе за първи път в медиите. И той, и Близнашки, явно са били запознати от самото начало с това безобразие, но не са сторили нищо. Напротив, бутали са Петър Илиев напред в академичната му кариера, отказвайки се от елементарно себеуважение.

Нека изясним един ключов детайл. Не става дума тук за плагиатство, което е разчитало да остане незабелязано. Това е плагиатство, което е разчитало на безсилието на институцията и правилата. Тук се крие разликата между обикновеното престъпление и мутренския произвол. Мутренски произвол има тогава, когато правонарушителят не е принуден да се крие. Когато може да уязвява правата и достойнството на другите посред бял ден и на публично място. Скритата и срамната престъпност никой не може да заличи напълно. Но мутренският произвол е особена социална практика в нашето общество, за която носим колективна вина.

В случая вина носят колегите на доц. Киселова, които са съучаствали пасивно в нейното обезправяване. Но ние всички носим вина, когато позволяваме на Слави Трифонов да гони вън мутрите с дебелите вратове и ланците, за да вкара на тяхно място мутри с по-тънки вратове и бели якички. Дали ще са плагиати, застрахотаватели, бухалки, а ако отидем още по-назад в историята - номенклатурни синове, дворцови протежета И Т.Н. - няма значение. Формата на насилието се променя и просто сега е дошло време пак да се излъска и модернизира. Но съдържанието е същото. Не ни е наложено с някакъв несправедлив закон, то е винаги извън закона, винаги е обнародвано с мълчаливото съгласие на “суверена” да бъде свидетел и воайор на собственото си изнасилване.

И тук Слави Трифонов е прав, че по-висок закон в България от волята (или безволието) на народния суверен няма. Очевидно дори в Юридическия факултет.

Забележително е, че в днешно време академичната автономия се ползва не за да гарантира свобода на учените, а именно с цел да се разцентрализира държавния монопол върху насилието и да се обособят институции, на територията на които да дерибействат ректори-мутри като небезизвестния Величко Адамов от Свищов или пък Росен Василев от Бургас, който беше изплагиатствал цялата си дисертация от своите асистенти.

Академичната автономия, предназначена отначало да брани свободата на мисълта, се употребява все повече с цел да се създадат пространства, в които правовият ред е разколебан и в които мутренският произвол вирее най-добре. За свобода на мисълта на такова място не може да се говори.

Въпросните професори не само са редовни кандидати за служебни премиери и конституционни съдии. По-важното е, че през останалото време, когато не са заети да бъдат конституционната съвест на държавата, те обучават студентите по право на това какво е добро и справедливо, какво е професионално себеуважение. Наталия Киселова каза нещо вярно: “След като казусът доби публичност, аз не мога наесен да погледна студентите си в очите и те да ме питат “Защо не се борихте?”.”. Сигурно затова на нейните колеги им е толкова по-удобно да обучават студенти, чието равнище на обща култура драматично спада през годините - просто защото пред такива младежи е по-лесно да не изпитваш срам.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 92 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак

    40 6 Отговор
    ли бе

    Коментиран от #78

  • 2 русенец

    88 2 Отговор
    СУ ЕООД на интересни хора продава докторати, че и дипломи. И в бизнеса трябва да има морал все пак.
  • 3 скептик

    25 39 Отговор
    ридакцията, успокойте се и пущайте по едно пасквилче по тема, ще направите троловете разногледи, да ге.

    Коментиран от #49, #52

  • 4 Пич

    28 29 Отговор
    Факти , стегнете се малко , повтаряте статията.

    Коментиран от #50

  • 5 Кой68

    75 0 Отговор
    Няма нищо СВЯТО във науката и образованието.
    Всичко е пари-ЕВРО ....
    Отвратително.
  • 6 Факти

    16 104 Отговор
    Колкото и да се натягате и пишете против ИТН, винаги ще са първи........

    Коментиран от #30, #37, #41

  • 7 Ender

    14 62 Отговор
    Истинският позор са политиците дет са окрали милярди или тези дет се правят уж на нови, а са в политиката от 30 години като ДБ и ИСБГНИ! Едно плагиатство си е направо бял кахър и трябва да се даде шанс на човека, както и на правитеслтвото на ИТН, което е единственото ново в политически план!

    Коментиран от #71

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Екзекутор

    48 4 Отговор
    Пак този Лизашки и Киров, до кога?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Проф Близнашки, Кисельова?? Абзац

    8 50 Отговор
    Копиран от Киселова?? Колко е голям, едно, две изречения??? Терминологията по дадена тема нее на никой автор, има повторения на терминология, тя нее нито на Кисельова нито на Близнашки!!

    Коментиран от #31

  • 12 Комедия

    8 40 Отговор
    Какво иновативно, може да се измисли в правото? Суха материя, която е измислена много преди Клисарова или Близнашки, пропуснал да отбележи, че цитира Клисарова, която пък на свои ред цитира Близнашки. Смешно и несериозно, човека има спечелено дело, срещу Конституционният Съд. Има топки, затова е този цирк. Плагиат е оня от Шуменския, който е преписал цял труд.
  • 13 ами

    15 39 Отговор
    не е опасно плагиатството, а слугинажа герберски. Как пък 6 години никой не го видя това плагиатство и сега изведнъж се появи разкрито от герберските мисирки.
  • 14 Правите от Мухата слон с Петър Илиев!!

    11 49 Отговор
    Някакъв абзац съвпада, някакво изречение съвпадало, накрая, щесе окаже няколко думи или термини,!! Герберска Работа!!

    Коментиран от #33

  • 15 ????

    52 5 Отговор
    Простаци със самочувствие не се извиняват, така че неочаквайте такова! Жалко, че когато хора говореха, че чалгаря опростачва българите имам предвид преди 20 години, голяма част му се кефиха и продължава ха да се възхищават от шоуто му. Всъщност едва сега започна да се признава, че не е никакъв певец, за виолист да не говорим и най важното че е абсолютен бездарник неясно от кого пробутват и лансиран. Дори ако си спомняте дипломата му за висше беше връчена от мин на културата ~Георги Костов или Абрашев.
  • 16 "ШЕ ТИ СКЪСАМ ГЪ'ЗА"

    17 30 Отговор
    ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА ДЕБ'ИЛ,..ЧЕ НИ НАТРЕСЕ..."НОВОТО БКП(БСП-ДПС-ДС-КЮЧЕК-ДЕЕБЪ РИСТЮ БОЙК'ИК'ЕВ-ПЕ'ДЕР'АСА)!
    ИНАЧЕ КОГА ЩЯХТЕ ДА ВИДИТЕ..ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ЧЕРВЕНАТА ФАТ'М'АКО-ОЛ'ИГА'РХИ'ЧНА МА'ФИЯ?!?
    ХА...ЧиСТИТО

    Коментиран от #22

  • 17 Колеги

    37 0 Отговор
    Не се ли срамувате да защитавате кражбите???????

    Коментиран от #21

  • 18 НАЙ-ХУБАВОТО Е, ЧЕ ДОГОДИНА..

    36 2 Отговор
    ПРОЛЕТТА,..НА ИЗБОРИТЕ,.."НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ " ЩЕ ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ПО..ТВ-то !
    ОЩЕ ЯНУАРИ СИ ОТИВАТ СЪС ШУ'Т'ОВЕ В ГЛ'АВ'ИТЕ!
  • 19 Ми ся

    23 8 Отговор
    Ми ся' ко' прайм ? Борим се за правда и свобода .....а получаваме , бухалки ... що тъй ...ко' се обърка ,а Славчо ???? Кво' обеща ....кво' стана ???? Май ша фърчите със фърчилото на есен , заедно с ФАТМАКА !

    Коментиран от #39

  • 20 Клепара

    8 5 Отговор
    АВЕ...КЪДЕ Е БАТКО.... УШИ ДЕ'БИЛА?!?
  • 21 Данко пръча

    16 24 Отговор

    До коментар #17 от "Колеги":

    И на Фатмако ше му дойде реда,..ше вие като ЕЛ ЧАПО ДУБАЙСКИ и МУС'ТАКА

    Коментиран от #53, #54, #58

  • 22 ХАН КРУМ

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от ""ШЕ ТИ СКЪСАМ ГЪ'ЗА"":

    ТОЛКОВА ХУБАВО ПИЩИТЕ,РЕВЕТЕ И ХЪЛЦАТЕ САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА,ЧЕ ЧОВЕК ДА СЕ ЧУДИ КАК ЩЕ ВИ ВЪРВИ ЖИВОТА В БЪДЕЩЕ БЕЗ ХРАНИЛКИ ,КРАЖБИ И ИЗМАМИ. АМИ ЩЕ ТРАБВА ДА СЕ БАЧКА.ДАЛАВЕРАТА ПРИКЛЮЧИ И ЩЕ ТРЯБВА ДА ВИ РАЗДАДАТ СМЕТКИТЕ, ЗА ДА СИПЛАТИТЕ.

    Коментиран от #64

  • 23 Жалко за обреченото на простотия населен

    33 0 Отговор
    Страшно е това, което става в България.Тази година дори има незаети места в гимназиите Математическа, Класическа, Английска, като друга година за едно място се борят по десетина деца.Какво се оказва, че вече няма умни българи, че няма човешки ресурс, та какво се учудвате, че тоя плагиатствал и всички познати нам професори са знаели, ама си траели.Толкова е просто-имали са финикийски стимул. 😂😂😂И се подгответе, че освен селските простаци с френските чанти и костюми, наследниците на дс помиарите, които всичко са получавали наготово, няма един, който да е с неопетнено минало, с вяра в доброто на България, да изберем за водач! Тъжно, но факт!

    Коментиран от #74

  • 24 Учено чалгаджииче

    19 1 Отговор
    Маааааллллеееиииййй !!! Каква я забъркахме само като пате в кълчеща сме , маааалллеееииййй ! Ами сега как ще се управяме ....? Няма да ни повярват трети път ....! Ще направим ХУБАВО , кадърно , модерно правителство ! Мааааллллеееиииййй , и аз не си вярвам , ама го казвам на вас !!!!
  • 25 Ах Слави

    11 3 Отговор
    ах морал, ах угризения, извинения и други неща от достойнството на човека и ценностната му система. Мутри с ценностна система е израз с нулево съдържание!
  • 26 НЯМА

    11 5 Отговор
    ДА СЕ ТРОГНАТ ИЗВИНЯТ СЛАФЧО
    И ТОШКО. ТЕ СЕ ПОМИСЛИХА КЪТ
    БИБИТКО ЗА ПАДИШАХ.ТАМ ПРИ ТЯХ ГЕПИ В СЕПТИЧНАТА ЯМА.
    ПИСАХ ПРЕДИ СЕДМИЦИ. ДЪЛГУНА
    ПРАВИ ВСИЧКО ТОВА ПО НАРЕЖДАНЕ. ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ
    ПАК ШИШИ БИБИ ДОГИ И ДА
    ОКУПИРАТ ПАК ВЛАСТТА.
  • 27 Честито

    12 1 Отговор
    на Нинова и възхитените от нея. Разликата къде е?
  • 28 Отвратени

    18 2 Отговор
    И затова умните и способните са низвергнати, изгонени, а тарикатите, лъжците, женските зурли, цици, тунинговани управляват. Жалка и немошна страна. Опростачени са ни децата.
  • 29 ЧАЛГА , ЧАЛГА ....ДА БЕШЕ СИ СТОЯЛ В

    17 4 Отговор
    ТВ. 7/8 - ми ТА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ ! ДА НЕ СТАВАШ ЗА СМЯХ И ПОДИГРАВКИ !! ВЕЧЕ Е КЪСНО ЛЪСНА ПРОСТОТИЯТА .....КОЛКО ЖАЛКО , ЧЕ ИЗЛЪГА И ПОДВЕДЕ ТОЛКОВА НАРОД !
  • 30 ИТН

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    замина, преди да се е проявила като правителство. Свърши.
  • 31 Цели

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Проф Близнашки, Кисельова?? Абзац":

    40 листа!
  • 32 Gowo

    15 1 Отговор
    Много добро изложение.Когато го чета имам чувството че описва нашия , съвременния Бай Ганьо Самоуверен, безпардонен, нахален,креативен.Нсли така е един от въпросите които ти задават при интервю за работа.КРЕАТИВЕН ли си.Не какви ти да моралните задръжки А кретен ли си Отговаряш Да Разбира се .Каквото си пожелая си го взимам
  • 33 Офшорко

    18 5 Отговор

    До коментар #14 от "Правите от Мухата слон с Петър Илиев!!":

    A че пере пари на мафията в Барбадос и това ли е дребна работа? Напротив правят му услуга че не ровят за това колко пари е изпрал през офшорната зона.
  • 34 Академичната

    11 2 Отговор
    автономия като вредна да се реши по друг начин и там ректорът като главния прокурор всесилен диктатор
  • 35 Тиквун

    8 12 Отговор
    Браво Слави, никакви постове за червената мафия на Костов и Прокопиев!

    Коментиран от #40, #43

  • 36 падение

    16 7 Отговор
    Преди време имаше отлични професори и преподаватели изобщо в този факултет, но те напуснаха, защото в този факултет управляват комунистите. Някои отидоха в други университети, втори се отдадоха на друга работа, трети поеха в чужбина и никога няма да върнат, четвърти се пенсионираха. Останаха посредствените, но послушните. Научните им трудове не са нищо друго, освен коментари на закони.

    Коментиран от #42

  • 37 LOSHIA

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Престъпници срещу своя народ , само в това ще са първи ИТН. Да ми бяха дали градинката пред руската черква на тоя чалгарин , сега още да целуваше ръка на Бойко.
  • 38 77 години

    12 4 Отговор
    В юридическия факултет управляват комунистите, така е от 77 години, както и в държавата.
  • 39 Gowo

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Ми ся":

    Абе ти, фатмака та фатмака.Дс ама добре че е той сега.В тая тежка напрегната ситуация.В която но вкараха Доган и Учендолеца.Сами се наредиха.Имахс друг сценарий.Слави да отнесе част от гласовете .И да всява хаос.А то.Ново управление на ДПС.Амс тия не знаят да управляват.Змаят как да бъркат управленската политика и да се възползват от това.А не да градят
  • 40 Gowo

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Тиквун":

    С , то като махнеш гербавото синьо , пак червено се показва.Ти цветовете остави.Псрите цвят нямат.Питай Бойко.Рекет ли е .Айдушка работа.Взимай от богатите ....давай на богатите.Народа да трай.Той може и без пари.За какво са му.Утре виж накупили пушкала.Преврат ли ми правят....А...
  • 41 ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    ХАХАХАГАХАХАХАХАХАХАХАХА ТЪПА......
  • 42 Какво значи

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "падение":

    "преди време"? Значи, че нямаш виШо, а се изхвърляш, че едва ли не си с две. Винаги е било така. В Закона за висшето образование няма промени.
  • 43 ГЕРБ

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Тиквун":

    Тъпа.......
  • 44 Доктор ДЖАГЕРС

    12 3 Отговор
    ТОВА СА БОКЛУЦИТЕ НА ЧАЛГАРА СЛАВИ БОКЛУК ДО БОКЛУК БАРАБАР С ТОШКО АФРИКАНСКИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    2 1 Отговор
    На всеки кръгъл час ли?
  • 47 7878

    7 1 Отговор
    Така е когато вузовете са претъпкани с доносници - мутри вместо преподаватели. Позор!!!
  • 48 !!!?

    8 4 Отговор
    Ама, някой чул ли е за изгонени мутри с "дебелите вратове и ланците" откокто "въстаниците" влязоха в Парламента !!!?
  • 49 ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "скептик":

    Тъпа......
  • 50 ГЕРБ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    И какво от това нека я побликуват през половин час.Да се знае какви са чалгарите
  • 51 Дългия

    0 3 Отговор
    Ало Атанасова слез на земята и се замисли какво те карат да пишеш ма.

    Коментиран от #59

  • 52 песимист

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "скептик":

    е, да те...
  • 53 Що не

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Данко пръча":

    Ядеш Ку@о на фатмашки, а келеме малоумно?!
  • 54 Дате ева

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Данко пръча":

    И пръча миризлив!
  • 55 гербери и итн'ейци

    2 4 Отговор
    същата миризма.
  • 56 тук само шибидаци

    0 5 Отговор
    гербери и итн'айци.

    Коментиран от #57

  • 57 Оди се трескай у Сараите

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "тук само шибидаци":

    Г-ЕЙЗЕР

    Коментиран от #60

  • 58 До Данко миризливия пръч

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Данко пръча":

    Летиш ама си пръч.
  • 59 Ццц

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Дългия":

    И то две еднакви статии една под друга. Големи сладури. До преди една седмица показваха всяка излагация на Бойко. Сега ни вопъл ни стон.
  • 60 Одя и всичко

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Оди се трескай у Сараите":

    У реда си трескам, можещ съм.
  • 61 пръч не пръч

    4 0 Отговор
    Щом е гербераст и итн'ейец съм зад него. Не ми пука за миризмата, без това не понасям миризма на загоряло месо от триене, имам тампони. Девиза ми е "Омразата за гадняри е безплатна"
  • 62 ОНО ШОФЮРСКИ КНИЖКИ СЕ КУПУВАТ

    4 0 Отговор
    ТА ДИПЛОМИ ЗА ПРОФЕСОРИ ФИЛОСОВИ И И ДРУГИ ИЙ МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ🤑🤑🤑💰
  • 63 Павел пенев

    6 2 Отговор
    Възпитаник съм на СУ Кл.Охридски когато катедрата по Държавно /конституционно/право се ръководеше от проф. Ярослав Радев.Той беше и председател на правната комисия към Народното събрание. Казвам всичко това за да видите какви гадове има сега в тази катедра начело с турската подлога Близнашки и демократа-психопат Киров. Тези двамата са възпитатели и рецензенти на почетния Консул на офшорката Барбадос. Гнусни същества.
  • 64 Мухаха

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "ХАН КРУМ":

    Хан крум защитава мая татяна христо и слави, плюейки по единственият премиер който е направил нещо за България. Пародия
  • 65 Какво искате в държава с..

    3 2 Отговор
    Отменена търновска конституция след което две комунистически конституции и сега конституция от 1991 година а законите писани и приемани преди 1989

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 който не скача е комунист

    0 2 Отговор

    До коментар #65 от "Какво искате в държава с..":

    Продължаваш ли да скачаш? Продължавай, на късия ум краката са здрави.
  • 68 Ю.Кортес

    7 0 Отговор
    Защо да се трогнат от плагиатство,че на дългия всичко му е крадени кавър версии,гарнирани с ромски ритми
  • 69 резервист

    1 0 Отговор
    Прекалено дълго поговорката "Преклонена глава сабя не я сече!" е основния мироглед на българите! За това се докарахме до там откровени мутри самодоволно да ни яхат. На всички нива. Трудно е да излезеш от зоната на комфорта си, но няма друг начин да се пребориш за идеите в които вярваш. Ако има такива!
  • 70 ГЕПИИИИИ

    3 0 Отговор
    Дедите бяха "професионални революционери" - търтеи на заплата в долари от КомИнтерна! Koпeлдaцитe им, синчета, щерки, внуци, вече са "професионални законни крадци" с бели якички в офшорни зони! В пост-милиционер-социалистическа Б-ия е партийна гордост и масонска чест да си крадец от общото! Закривай и ликвидирай (със сода каустик и хлорна вар) смръдливия задръстен от мазни екскременти задунайски турски кeнeф на Европа!
  • 71 Вярвай си

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ender":

    Аз искам правителство на ИТН, но не и нафукан крадец да е вътрешен министър! И адвокат на Руското посолство и зет на комунистически функционер, и почетен консул на офшорен рай. Гледах го по Нова телевизия- настъпателен нарцис, говори за давност, оспорва източника, само не каза по същество наблъскал ли е чужди текстове в книгата си. Абе кой е баща му? Или и тъстът стига?
  • 72 Къде е

    2 0 Отговор
    сладкодумния по седенки декан на Юридическия факултет на СУ? Що не вземе отношение по този въпрос? Сега сладко мълчи.
    Обективна статия - отличен 6. Повече такива статиии трябва да има за родната правна наука и практика.
  • 73 Айдуци Юристи

    5 0 Отговор
    БЗНСарката Светла Даскалова повече от 30 години беше "гланото правист" на НРБ. Очертава се една БКП+БЗНС-номенклатурна команда от "прависти" с "научни табелки", абонирани за премиерския пост: Близнашки, Герджиков, Илиев, ..... Както и за други луксозни юридически хранилки: Боби Велчаки, Танчев, Груев, Влахов, ...... Че и по БКП-мутро-милиционерски приравнени на "юристи": Колев, Гешо, Пенгезов, .... Е това ако не е БКП+БЗНС-олигархична ДС-масонска КАСТОВА организирана престъпна група заедно с адвокатско-нотариалната КОТЕРИЯ, па на!
  • 74 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Жалко за обреченото на простотия населен":

    Напротив, за да има за плюскане от една шепа негодници, голям брой хора тихо и скромно учат и си гледат работата. Познавам много такива грамотни и неопетнени млади, но за тях просто няма кислород от червените нахалници. Гледам вече трето поколение, напъплили всички благи места, цели кланове по университетите, министерствата, агенции, фондации! И същевременно познавам смислени и грамотни деца, които не могат да си намерят работа с диплома за пилот, примерно. Та на тях някак трябва да им се даде шанс, да се издирят, да се окуражат. Обаче то с кастинг не става- вижте какви изрови Слави- той ги оставил да се препоръчат, те лъгали та мазали. Конкретно този "учен" е мега-нахален, гледах го по телевизията- не видял, не го интересувало, давност имало! В Германия за такова нещо подаде оставка президентът Волф. Нашият юнак, червеният зет и консул офшорен, адвокат на Руското посолство, без съмнение е бил запазен от шефовете. Какво значи да кажеш на ограбената: "разберете се с него!". Напълно я разбираме жената, че е замълчала, след като са й казали дебелашки, че няма да реагират на плагиатството. Мой близък, млад асистент, имаше следния случай: Изкукал професор, го обвини, че в статия в съавторство с трети човек, е развил негова идея, изказана устно преди това. Обвини го публично пред съвет, като каза и кога било станало. За суперкъсмет, съавторът на набедения беше ръководил специализантка, която в публикуваната си работа беше разработила идеята и черно на бяло можеш
  • 75 И аз да кажа

    2 0 Отговор
    Продължавам: черно на бяло можеше да докаже, че това е станало две години преди твърдението на професора. На следващия съвет обвиненият показа всичко, но нито му се извиниха, нито гласуваха резолюция, че обвинението е неоснователно. За сметка на това, след години друг кукуфелник пак му подметна, че бил обвиняван. Разбираме жената!
  • 76 Марта

    2 0 Отговор
    Този младок е самонадеян както и водача на ИТН. България обаче има спешна потребност от истински лидери, а не от комплексари.
  • 77 бравос

    0 1 Отговор
    ЕТО ВИ ИТН дами и господа......
  • 78 чекмедже 2

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "пак":

    Марийке, какво е това "дори и да им бъде безспорно доказано" Ама разбира се трябва да бъде доказано безпорно...това написаното безспорно е КЛЕВЕТА...докато не се докаже обратното...
  • 79 питагор

    1 0 Отговор
    Росен Николов Василев е бившия Ректор на ТУ-Варна, който открадна от 2-ма докторанти дисертациите им, като в замяна ги направи доценти. Услужливо Василев получи подкрепата на научно жури от подбрани от сивия кардинал на варненското висше образование вТУ-Варна и ВВМУ проф. Николай Минчев удобни за целта приятели Ректори и водещи професори зада калеса в София на територията на ТУ-София Ректора доц. Василев за професор, като залог Минчев да запази статут на Декан на "Докторантски факултет" - куха форма създадена специално за Минчев преди години да урежда с връзките си кой ще е професор, кой доцент, кой ще защити за доктор, кой доктор на науките и естествено ще получава солидна добавка към заплатата за образование и научна степен повече пари в добавка и по-висока държавна заплата . Услаждането с власт и угодничеството на Кардинал Минчев доведоха до абсурда с изцяло присвояването или по-слабо казано плагиатството, което си е доброволна сделка с даване на дисертациите срещу доцентури, уреждане на подбрано жури и даване на титла Доктор на Техническите науки в областта на машиностроенето на Ректор Василев, който няма понятие от машиностроене, нито пък никакво образование в машиностроенето ! Самия Василев е завършил Електро-обзавеждане на промишлени предприятия, асистент по електротехника, от втори път едвам защитава пред ВАК докторска дисертация по електротехника и го правят доцент отново по електротехника. Къде ти машиностроене ? Само, че за Кардинала проф. Мин
  • 80 питагор

    0 0 Отговор
    Росен Николов Василев е бившия Ректор на ТУ-Варна, който открадна от 2-ма докторанти дисертациите им, като в замяна ги направи доценти.Услаждането с Ректорска власт и угодничеството на Кардинал Минчев доведоха до абсурда с изцяло присвояването или по-слабо казано плагиатството, което си е доброволна сделка с даване на дисертациите срещу доцентури, уреждане на подбрано жури и даване на титла Доктор на Техническите науки в областта на машиностроенето на Ректор Василев, който няма понятие от машиностроене, нито пък никакво образование в машиностроенето ! Самия Василев е завършил Електро-обзавеждане на промишлени предприятия, асистент по електротехника, от втори път едвам защитава пред ВАК докторска дисертация по електротехника и го правят доцент отново по електротехника. Къде ти машиностроене ? Само, че за Кардинала проф. Минчев всичко може, щом Минчев е за пенсия , а Василев е Ректор ? Кой ще се набърка, за това си има автономия на ТУ-варна ! За тоя кокал и сегашния дегенерат и любител на женска красота настоящ ректор Вълчев е същата пошла комунистическа история с корени далеч в комсомола на ТУ-варна под крилото на партийния секретар и основател на катедра електроника Димитър Юдов, да, същия съградител на Свободен Университет -Бургас . Какво много ли ви дойде ? ТА това са само малка част от лицата на булгарските ВУЗ-ве.....Апропо, същия Росен Николов Василев след огромния скандал преди с неговото плагиатство, понастоящем щастливо се изживява на висок специ
  • 81 питагор

    0 0 Отговор
    Росен Николов Василев е бившия Ректор на ТУ-Варна, който открадна от 2-ма докторанти дисертациите им, като в замяна ги направи доценти....Апропо, същия Росен Николов Василев след огромния скандал преди с неговото плагиатство, понастоящем щастливо се изживява на висок специален Директорски в Медицински Университет-Варна, където с изгонените от ТУ-Варна 3-4 приближени преподаватели по енергетика правят катедра и преподават медицинска електроника......Какво ?...няма какво ...ини и виж сам сайта на Медицински университет -Варна....Така че тука в България ВАК отиде във всеки ВУЗ вътре, автокефалията на феодалите -ректори и обкръжението им доят държавни пари и са обърнали висшето образование на долнопробен алъш-вериш за който има кинти има квот иска......

    Коментиран от #83

  • 82 Юрист

    2 0 Отговор
    Бях хоноруван асистент по Държавно право в ЮФ на СУ 4 години, сега му викат Конституционно, което според е наистина тъпо, но карай... тогава катедрата я ръководеше -академик Ярослав Радев, който колеше и бесеше на държавноправния фронт. Беше всякакъв, но плагиати не допускаше в катедрата му. Ако Петър Илиев плагиатстваше в ония времена, повярвайте ми - акад. Радев щеше да поиска смъртна присъда за него...
  • 83 МАФИЯ НА ББ

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "питагор":

    АБЕ ВЕРНО ЛИ Е ,ЧЕ ПРИ ПОСЛЕДНОТО ГЛАСУВАНЕ ЗА РЕКТОР В ТУ ВАРНА Е ИМАЛО ЗАБИТИ КИРКИ ПО КОЛИТЕ НА НЯКОИ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА РЕКТОР. ТОВА СИ Е НАПРАВО МУТРЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ. КАНДИДАТИТЕ ЗА РЕКТОРИ ДА СИ ЗАБИВАТ МУТРЕНСКИ КИРКИ. БОЙКО,БОЙКО ,РАЗБОЙКО ЗА ЗАТВОРА СИ!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове