Last news in Fakti

9 Август, 2021 13:50 4 183 51

Депутатите от Единната народна партия отказаха да подкрепят кабинета на ИТН

  • единна народна партия-
  • мария капон-
  • изправи се.бг! ние идваме!-
  • итн-
  • има такъв народ

Депутататите от ЕНП са част от парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме"

Депутатите от Единната народна партия отказаха да подкрепят кабинета на ИТН - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите от Единна народна партия няма да подкрепят кабинета на ИТН, съобщиха от пресцентъра на партията. В съобщението се уточнява, че решението за това е било взето на 7 август на заседание на ръководните органи на партията. Депутататите от ЕНП са част от ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме" /ИБГНИ/.

От ЕНП отчитат, че липсата на споразумение в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. "В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията", се посочва в информацията.

"Запазваме желанието си за единодействие и постигането на декларираните политически цели със субектите на промяната. Смятаме, че това е възможно да се постигне при почтен диалог, прозрачност и ясни писмени гаранции, които ни отдалечават от модела ГЕРБ - ДПС", се посочва в съобщението.

От ЕНП изтъкват, че присъствието им в Народното събрание не е самоцел и затова са длъжни да дадат възможност за изход от кризата, дори "в рамките на третия мандат". "Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем", посочват още от Единна народна партия.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    76 18 Отговор
    ИТН излъга много хора !

    Коментиран от #14, #28, #51

  • 2 Мухоморко

    38 10 Отговор
    Че то е само един - другарката Капон(е). 😂

    Коментиран от #8

  • 3 choko

    65 22 Отговор
    На следващи избори ИТН ще падне с доста!

    Коментиран от #12

  • 4 1618

    43 17 Отговор
    Тошко,протежето на Борисов, некадърен, нагъл, злобен човек с комплекси се мъчи да вкара в капан партиите! Те направиха задкулисно съглашателство с ДПС и ГЕРБ, подмениха и предадоха вота на избирателите, предложиха кабинет с министри зависими кои по роднински , кой по приятелски с ДПС и ГЕРБ, единия масон плагиат, другия братовчед на бивш министър от ГЕРБ,другата – съпруга на осъден престъпник, третия – върл враг на другите две протестиращи партии , четвъртата – имунолог предложена за министър на образованието, какво падение и искат да бъдат подкрепени! Вие не сте наред с главите щом се отнасяте към избирателите като към стадо и се изживявате като негови пастири , които го водят към пропастта!Клоуни, които заедно със седящия клоун възмущават с поведението си все повече хора! Програмата ви не струва нищо,щом за министър –председател и министри сте посочили хора свързани с Цацаров, Гешев, ГЕРБ и ДПС! Няма да спрете корупцията и кражбите , ще я върнете отново в ръцете на олигарсите от ДПС и ГЕРБ! За Гешев и Цацаров да не говорим, щом вашите кандидат министри са в приятелски отношения с тях и са зависими! Вие сте сбирщина от предатели и некадърници! Едно правителство и програма не можете да съставите , която да отстоява исканията на протестиращите хора, камо ли да управлявате!
  • 5 Бегай

    40 11 Отговор
    Суверена това суверна онова.. Славчо ти се прави на шут с ти какъв си като предлагач ли си и т.н. Но суверена ви направи вас просто едни предлагачи, просто предлагате първи ти с тия 65 гласа къде си тръгнал. Егати безмозъчната пасмина.... Дано никой не ги подкрепи да си ходят , че ще стая страшно
  • 6 Българка

    12 28 Отговор
    Аз си мислех, че "Наведи се" са само бивши комуняги, а то са си бивши комуняги:)))) Няма страшно, лявата ръка не дава, дясната (БСП) ще даде или беше обратното, все тая.

    Коментиран от #21, #46

  • 7 1618

    37 12 Отговор
    Прeдaтeлcкaтa пaртия нa Cтaниcлaв Трифoнoв ИТН нямaт мяcтo пoвeчe в пoлитикaтa!Ceдящият нa дивaнa ce изживявa кaтo диктaтoр,пacтир нa нaрoдa,кoйтo тoй cмятa зa cтaдo,чe щoм ca гo избрaли мoжe дa прaви кaквoтo cи иcкa и кaктo cи иcкa!Зa тoвa cключи cкритa cдeлкa и cъглaшaтeлcтвo c ДПC и ГEРБ зa дa мoжe дa върнe cпрeнитe oткрaднaти пaри oт Cлужeбнoтo прaвитeлcтвo oтнoвo в ръцeтe нa oлигaрcитe oт ГEРБ и ДПC !Нямa дa нaпрaви нищo и пo oтнoшeниe нa Гeшeв!Тoтaлни прeдaтeли! Никaквa пoдкрeпa зa тях!

    Коментиран от #33

  • 8 ЕДИН АМА КАКЪВ

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мухоморко":

    ЗА ЦЯЛ ОТБОР.ДРУГИЯ ПЪТ КАТО ОГЛАДНЕЕ И ОТЪНЕЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯ ВСИЧКОО
  • 9 Браво

    30 8 Отговор
    Никой не трябва да подкрепя опростачаването и чалгаризацията в държавата. ИТН си послужиха с най-грозната лъжа и подведоха толкова млади хора. И мутри вън, и чалгата вън!
  • 10 Тредстоун

    10 14 Отговор
    втори сезон на чалга сериалчето тип бареков върви към своя логичен финал. Новите варвари на подмяната не могат да си разделят пицата .... , а и с помощта на орките на зеления чорап ептен тъмно им стана на кауните неадекватни , не знаят къде се намират.
  • 11 Дедо Пенс

    18 9 Отговор
    Марето Капон яде по 16 кифтетета наведнъж 😭

    Коментиран от #22

  • 12 Възможно е

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    и да не минат бариерата от 4%, че станаха за срам и смях преди да са започнали за управляват. Господи, спаси България!
  • 13 Gowo

    18 4 Отговор
    Обща позиция срещу опозиционната партия на опозицията е наложително .С цел отрезвяване наркоманите сънища за коне с конници и изплезения езици.
  • 14 русенец

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    Не си прав. ИТН излъга баламурниците и лапнишараните, които все чакат някой да ги оправи, било за 800 дни, било веднага. Лъже се тъпака. Мислещите просто не видяха читав, на когото да се доверят.

    Коментиран от #23

  • 15 Киро Жарта

    12 13 Отговор
    Абе само да не се връща Айдукът от Банкя 🎃🇷🇺

    Коментиран от #17, #25

  • 16 ИТН

    21 4 Отговор
    Измама и подмяна!
  • 17 русенец

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "Киро Жарта":

    И го заменяш с по-голям хайдук? И какво печелиш? Не би следвало да имаш право на глас.

    Коментиран от #20

  • 18 Подкрепа

    6 10 Отговор
    Тея какво се пънат правителството е договорено, преговорите са за параван. И подкрепата няма да дойде от ДБ или Изправи се подкрепата е договорена от друго място. Правителство на Мафията ще има колкото и да не иската.

    Коментиран от #29

  • 19 Да не

    19 4 Отговор
    са луди ! Човек с достойнство , уважаващ себе си и сънародниците си , не би и помислил да подкрепи злото , лъжци и мошеници !

    Коментиран от #47

  • 20 Така е

    13 8 Отговор

    До коментар #17 от "русенец":

    Абе да си идва Толупа !
  • 21 Българке

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Комуняги са само тези от ДАЙ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 За жалост

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "русенец":

    и много млади и образовани хора подкрепиха оня с изплезения език. Не разпознаха лъжата и манипулацията на един луд!

    Коментиран от #30

  • 24 Българка

    17 4 Отговор
    Никой нормален политик, който се бори за демокрация , върховенство на закона и справедливост не може и няма да подкрепи този сламен кабинет на задкулисието! Този кабинет е ракета носител за поредните диктатори и мутри, за продължаващ грабеж, незачитане правата на човека!

    Коментиран от #32

  • 25 Вече е

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Киро Жарта":

    много трудно да различиш кой е баш хайдукът! Тези двамцата са си лика-прилика!
  • 26 опг

    9 3 Отговор
    енп са европейската организация на западните престъпници и олигархия

    Коментиран от #40

  • 27 Българка

    11 8 Отговор

    До коментар #21 от "Българке":

    А, защо, Галевица каква е, Татяна каква е, Капон и тя си смени цветовете доста пъти под зоркия погред на нейния отдавнашен ПР Сбабичкян.

    Коментиран от #43

  • 28 ПРАВ СИ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    НО ТЕ ВЕЧЕ СЕ ПРИБИРАТ МАСОВО С ВЛАКОВЕ🛠🛠🛠
  • 29 Няма да

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Подкрепа":

    има правителство на чалгаря. Той не иска преди всичко, защото не може. По-удобно му е да не го избират, отколкото да се откаже сам.
  • 30 русенец

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "За жалост":

    Язък им за образованието тогава. Дано да са поумнели, че човекът е единственото животно, което се спъва два пъти в един и същи камък. Ха , дано третийт път го прескочат най-сетне.

    Коментиран от #38

  • 31 Centyrion

    6 3 Отговор
    И много правилно,трябва лют отпор и от ДБ и от БСП включително.Зсдколидието трябва да разбере ,че поредният номера с подмяната няма да мине.Диган, Гешев,Библиотекарите и цялото ръководство на ГЕРБ и ДПС в затворите до живот,пълна експроприация на всички свързани с тях фирми.Нови избори ,нов ред.
  • 32 СПОКОЙНО

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    КИМОН ГЕОРГИЕВ 😈ЩЕ ГИ ПОД КРЕПИ
  • 33 Дай Бъгария

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "1618":

    Христо-бивш министер на Бойко
    Атанас-ченге от соца
    Мая- коммнистка,адвокат на мутрите
    Татяна-комунистка адвокат на мутрите
    Хаджигенов Барбикян-каквото им кажат мутрите
  • 34 хаха

    8 8 Отговор
    Мутрите на Радев не получиха порции и обърнаха палачинката.
  • 35 Gowo

    6 4 Отговор
    ИТНаивници е партия на измамата.За сега нищо освен декларации от дивана.Вече повече от година нищо антиправителствено не са сторили.А претенциите са им огромни.На какво основание.Че притежават много гласове....Ами по тая логика и ГРАБ притежават много гласове.Да управляват те тогава
  • 36 При това

    4 2 Отговор
    положение цялата коалиция няма да подкрепи. Няма да подкрепи и ДБ. ГЕРБ до този момент не са се отказали от думата си, че и те няма да подкрепят /въпреки, че думите при тях са много съмнителни/. Остана да подкрепи БСП и ДПС, че да им лъснат зависимостите. Ако ДПС гласува "въздържал се" или излезе от залата, правителство няма да има.
  • 37 хмм

    6 5 Отговор
    Oт EНП oтчитaт, чe липcaтa нa cпoрaзумeниe в пoлитичecки плaн нe дaвa гaрaнции зa пocлeдoвaтeлнa пoлитикa зa извaждaнe нa Бългaрия oт мoдeлa нa eднoличнaтa влacт.

    Липса на споразумение или липса на порции и постове?
  • 38 Поумняха

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "русенец":

    Бъди убеден!

    Коментиран от #39

  • 39 русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Поумняха":

    Искам да си прав! :((((

    Коментиран от #41

  • 40 Ееееей

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "опг":

    това не е европейската ЕНП, а нашето ЕНП /Единна народна партия/!
  • 41 Ти никога

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "русенец":

    ли не си се лъгал в убедителните манипулации на някого. Затова човек си слага много обеци на ухото!

    Коментиран от #44

  • 42 СПУКАНИЯ БАЛОН

    6 2 Отговор
    АВСТРИЙСКИ ВЕСТНИК ОПРОВЕРГАВА ТВЪРДЕНИЯТА, ЧЕ ПЛАМЕН НИКОЛОВ Е ЗАВЪРШИЛ ВЪПРОСНИЯ ИНСТИТУТ... И ТУКА СЕ СПУКА БАЛОНА... В ИТН САМО МОШЕНИЦИ... БАЛАМОСВАТ НАРОДА И С ДВОЙНИ ПЕНСИИ... СЪВСЕМ СЕ ОЛЯХА... А СЛАВИ ДА КАЖЕ ОТ КЪДЕ ИМА МИЛИАРДИ В ЕДНИ МНОГОБРОЙНИ ФИРМИ В САЩ И ПАНАМА... КЪДЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ти никога":

    Никога от такива тъпи хора. ИТН не са умни манипулатори, те дори не манипулират.
  • 45 ШМЕКЕРИ В ИТН

    3 3 Отговор
    СЛАВИ ЩЯЛ ДА УВЕЛИЧАВА ДВОЙНО ПЕНСИИТЕ, НО БЕЗ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ... АМА, ЧЕ ХИТРЕЦ... ВМЕСТО ДА СЕ ИЗЛАГА, ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ОГРАМОТИ... ТОЛКОВА ТЪП И ПРОСТ ИЗЛЕЗЕ...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Отговори

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Да не":

    И кои уважаващи българи около 650000 гласуваха за Чалгарите Има доста и тези от чужбина Как беше Мачкате яко Къде сте сега Които докарахте България До това положение
  • 48 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Българка":

    Ти си мъж!
  • 49 ХАН КРУМ

    0 2 Отговор
    ТЕЗИ СА ПИЧОВЕ.НИЩО НАПОЛОВИНА.БОЙ ДО КРАЙ.
  • 50 Анонимен

    1 0 Отговор
    Колко депутати имат тези ЕНП? Двама, трима, четирима? Повече не вярвам. Твърде много важност си придават. Ако не бяха Хаджигенов и Майчето, никой нямаше да ги знае.
  • 51 sbs no КОМУНИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    АБСОЛЮТНО ПРАВ СИ ----ПО ТОЧНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ---ИМАШЕ ЕДИН БАРЕКОВ -СЕГА ИМА ЕДИН САЛЧАРАЙ ---ДО КОГА ----НО ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА ----УМ -НЕ СЕ ВКАРВА -ТО --НЕ Е ---Х----------Й
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове