11 Август, 2021 08:54 5 802 25

Тома Белев към ГЕРБ-СДС и ДПС: Комисията за "Буджака" е гавра!

  • тома белев-
  • буджака-
  • колкита-
  • колокита

Няма смисъл да показвате грижа днес - късно е. Местност "Колокита" няма нужда от Вашите крокодилски сълзи, защото я няма

Тома Белев към ГЕРБ-СДС и ДПС: Комисията за "Буджака" е гавра! - 1
Снимка: БГНЕС

Трeтa тoчкa в днeвния рeд на Народното събрание зa днec e Прoeкт нa рeшeниe зa cъздaвaнe нa Врeмeннa кoмиcия зa уcтaнoвявaнe нa фaкти и oбcтoятeлcтвa oтнocнo нeзaкoнocъoбрaзни дeйcтвия и бeздeйcтвия нa кoмпeтeнтнитe oргaни нa тeритoриятa нa зaщитeнaтa тeритoрия „Кoлoкитa“ в пoлуocтрoв „Буджaкa“, пoпaдaщ в тeритoриaлния oбхвaт нa oбщинa Coзoпoл. Столичният общински съветник от "Демократична България" и председател на Асоциацията на парковете в България Тома Белев видя "гавра" в предложението, което е на ГЕРБ-СДС и ДПС, тъй като, по думите му, от 2001 година насам всичко, случващо се в "Колокита" се е управлявало именно от СДС, ГЕРБ и ДПС.

Ето какво написа Белев:

Първо ДПС и ГЕРБ-СДС, a после ДПС и ИТН внесоха предложение за анкетна комисия за установяване на факти по застрояването на защитена местност "Колокита". Това си е гавра, защото от 2001 година насам министерството на околната среда и водите, което разрешава всичко, случващо се в нея, се управляваше от СДС, ДПС и ГЕРБ (с едно изключение, ама то май си е построило вила там).

'Айде стига крокодилски сълзи, няма смисъл да показвате грижа днес - късно е. "Буджака" е най-новият град на Созопол. Имаше време да го направите - цели 20 години имахте. Сега в защитената местност "Колокита" има 307 хотели и вили. Можехте да го направите 2001 година, когато Евдокия Манева одобри план за управление на защитената местност, който допусна да се застроят до 80 % от нея. Можехте да го направите 2006г, когато Джевдет Чакъров от ДПС промени плана. Можехте да го направите 2013 г., когато Искра Михайловa от ДПС одобри нов план продължаващ да разрешава застрояването на местността. Можехте да го направите и когато през 2016 г. ГЕРБ одобриха новия ОУП на Созопол, който потвърди застрояването. И накрая можехте да го направите и през 2018 г., когато Нено Димов от правителството на Борисов измени плана за управление за да допусне застрояване над Райския залив. Днес, 20 години по-късно, вече няма нужда да компенсирате мълчанието си - защитена местност "Колокита" вече я няма, защото е застроена изцяло.

Няма да Ви питам какво правихте през тези години, защото знам - правихте кинти, обслужвахте партиите на власт и мръсния бизнес, обслужвахте първо Николов и после Рейзи и плюехте и клеветихте всеки граждански глас, който се опитва да спре строителната вакханалия по морето. И сега го правите. "Колокита" няма нужда от Вашите крокодилски сълзи, защото я няма.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    45 11 Отговор
    Дб защитават тяхния шеф и спонсор Иво Прокопиев, както ДПС Ахмед Доган!! Няма разлика ДБ също са зависими от олигарх и това си пролича!

    Коментиран от #19

  • 2 3.14К

    31 14 Отговор
    Много сме го закъсали, след като Тома Белев ще ни оправя!
  • 3 azрте

    39 0 Отговор
    Виновни са всички, които позвлиха това. Целия народ.
  • 4 Ю.кортес

    38 2 Отговор
    Много удобно е забравил НДСВ.Там,дворците са предимно на царистите.
  • 5 сила

    40 2 Отговор
    най големия мръсник е Рейзито......уби бременна кошута в резервата Ропотамо,ненаплюскали се гадове
  • 6 Сестра Галева

    22 4 Отговор
    И двете партии стоят зад техните шефове и ги бранят на всяка цена и срещу всички
  • 7 ЕВВ

    27 0 Отговор
    Много здраве Томе, време е да будате всички незаконни строежи от времето 2001 до сега да бъдат сринати со края и възстановене природните популации. Време е без приказки.

    Коментиран от #17

  • 8 Гост

    14 6 Отговор
    А този защо мълча,нали е природозащитник ?ЗаПирин,Витоша рева та рева а за тука мълча.Сега комуниста скача веднага на "амбразурата"да защитим" нашите"

    Коментиран от #13

  • 9 Българка

    17 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Няма смисъл да показвате грижа днес - късно е. Местност "Колокита" няма нужда от Вашите крокодилски сълзи, защото я няма"
    Всичко, до което се докоснат сараите ДПС-ГЕРБ е обречено на унищожение и разграбване. След като ДПС-ГЕРБ-ИТН искат комисия за Буджака, надявам се да започнмат с искане за съдебни процеси срещу всички , които са позволили презастрояване в защитената местност с всякакви съмнителни нормативни и подзаконови актове!!!!!!!!!!!
  • 10 Братиньо, помагай

    16 2 Отговор
    За какво са ни фиктивни комисии, които явно не “работят” ефективно и ефикасно и истината остава там, някъде задкулисно. Този Парламент е една седянка, нищо повече!

    Коментиран от #18

  • 11 Тома неверни

    1 7 Отговор
    Яд ли те не Тома че не си си построил там вила та ревеш навсякъде по света хората с пари си строя къщи на подобни места ето пример Малибу

    Коментиран от #12

  • 12 Точно малибу

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тома неверни":

    Малибу е Лос анжелес ве копанар
  • 13 мръсник

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Мълча защото броеше делфините в Черно море с парите които Боко му даде докато Ристе му беше министър.
  • 14 Чип и Дейл

    4 2 Отговор
    ДпС троловете са станали рано днес
  • 15 Смешници

    9 0 Отговор
    Комисията на дпс.. Сигурно 70 процента от строежите на морето на даден етап са били незаконни.. Пратете му прокурорчето..само че трябва да разследват тях си
  • 16 ДОКО

    3 3 Отговор
    МОЛЯ ПУБЛИКУВАЙТЕ ТОВА..ДОКО С ОБРЪЩЕНИЕ ДО НАСА..ИСКАТЕ НА МАРС ДА ИМА ЖИВОТ ЕМИ ДАЙТЕ УПИТАТА НА ГЕРБ МАФИЯ..И ЧАКАЙТЕ..РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СА УЧУДВАЩИ..
  • 17 Геггг

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "ЕВВ":

    При Доган става въпрос и за частно пристанище, докато при Прокопиев за къща, която както разбираме е имал право да построи на Буджака.
  • 18 Хаджиментов

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Братиньо, помагай":

    Ааа, не така. Участието във всяка комисия се плаща доста добре и в колкото повече комисии участва някой, толкова повече пари прави в Пещарата на Аладин, наречена у нас Парламент.
  • 19 Пипи Чорапчето

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Георги, ти ходил ли си някога там изобщо?!
    Питам, защото ако си ходил, ще знаеш, че това, което казва Белев е абсолютно вярно!
    20 г. вече всякакви правителства от всякакви цветове направиха безобразието, което представлява днес "Буджака" и някога наистина Райския залив!
    Сега е бетонвил!
  • 20 Гост

    5 0 Отговор
    Могат да бъдат съборени за сметка на собствениците и трябва да бъде направено възможно най-скоро.
  • 21 Кой си ти бе

    7 2 Отговор
    Най-голямата гавра е Тома да се нарича "еколог"!
  • 22 Газификация

    7 3 Отговор
    Това е мръсникът, който като Директор на НП Витоша позволи на корояда да уннищожи хиляди декари борова гора след тайфуна в Бистришко бранище. Това е мръсникът, чиято жена работи за швейцарска корпорация и си съдира з@дника, на Банско да няма втори лифт. Тома е майкопродавец български!
  • 23 Мартин

    3 0 Отговор
    Тома Белев правилно е казал, че ГЕРБ-СДС и ДПС промениха закона, за да може да се строи на "Буджака", но е забравил да спомене, че това е станало под давлението и медийния натиск на Иво Прокопиев, който дълги години владееше Министерството на околната среда и водите, преди ДПС тотално да го изтласка оттам и да си уредят своите хора!
  • 24 vataffproject

    2 1 Отговор
    Оставайки начело на АПБ, Тома Белев получава достъп до огромната сума. Освен това „екологът“ използва асоциацията да води дела срещу Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието, храните и горите. Парадоксът е, че МОСВ е принципал на Националните паркове, а МЗХГ на Природните. Излиза, че Дирекциите на парковете в АПБ водят дела срещу двете ведомства, от които са част. Тоест сами съдят себе си.

    Чрез делата Белев и „еколозите“ около него извиват ръцете на държава и инвеститори, докато всички не уважат техните претенции. Земите край морето През 2005 г. „еколозите“ получават 9 милиона лева, за да очертаят защитените зони в „Натура 2000“. Основните „картографи“ са „Зелени Балкани“ с член на УС Тома Белев и българският филиал на Световния фонд за дивата природа (WWF) с ръководител жена му Веселина Кавръкова. За много кратко време 35% от територията на страната влиза в „Натура 2000“. Ощетени са над 1 000 000 собственици на 700 000 имота.

    „Еколозите“ вкарват в „Натура 2000“ и заводи, кариери, сметища и гробищни паркове. В същото време, уж за да опазват популацията на червеногушата гъска, от „Зелени Балкани” отделят няколкостотин хиляди лева и купуват 1034 декара в Приморска Добруджа. Впоследствие, използвайки европейските фондове, усвояват почти 10 милиона лева за „опазване на червеногушата гъска”.
  • 25 Българин от

    0 0 Отговор
    Кюрджали :
    Чудя му се на Тома Белев ?! Какво прави честен и интелигентен човек като него при тези нагли крадци и продажни соросоиди от "ПроДай България"?! Той определено се заблуждава, че те искрено са загрижени за природата на България. Ярък пример за това са Евдокия Манева министър в правителството на ма.н.гала от Драгалевци и нейният заместник Нено Димов ! Слава богу, че ИТН не им позволи да се докопат до властта, щото иначе жална и майка на "околната среда".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове