Last news in Fakti

21 Август, 2021 17:32 3 155 25

Манолев: Вече две години ме клеветят

  • александър манолев-
  • дф земеделие-
  • къщи за гости

Истината накрая ще победи! Вярвам в това! - смята бившият зам.-министър

Манолев: Вече две години ме клеветят - 1
Снимка: БГНЕС

"Вече 2 години, откакто срещу мен се води организирана кампания за оклеветяване и дискредитиране - у нас и в чужбина. Истината, обаче, започва да излиза наяве", заяви Александър Манолев във фейсбук.

"Вече е факт първото оправдателно решение, взето от Софийския административен съд по делото срещу мен за конфликт на интереси. Съдът категорично постанови моята невинност.
Фактите в моя полза по делото са много, но е достатъчно да спомена дори само един: няма как да съм упражнил влияние по проект, който е реализиран 2 години преди да бъда назначен за заместник-министър на икономиката и за член на Държавен фонд „Земеделие“. Дори само това показва абсолютната нелогичност на обвиненията срещу мен. Всъщност, от самото начало фактите нямаха никакво значение за поръчителите на войната срещу мен", допълни той.

"Координираните атаки срещу мен от страна на прокуратурата продължават: търсят се всякакви начини да се образува ново дело срещу мен, за да се демонстрира активна дейност. Имам всички основания да смятам, че ново обвинение ще бъде повдигнато съвсем скоро и ще бъде използвано отново за представянето на прокуратурата в ролята на активно борещи се с корупцията, докато истинските виновници са прикривани", посочи Манолев.

Основната причина за тормоза срещу мен е: непослушно държание. Българското общество вече е напълно наясно с “обективността” и поръчковия стил на действие на държавното обвинение. Явно когато разполагаш с факти, колкото и по-убедително да ги представяш, толкова повече ядосваш овластените и готовите на всичко, за да прикрият истинските си цели, добави той.

Как изобщо се появи темата със САЩ? Именно българската прокуратура е подала името ми, за да покажат „активната им дейност срещу корупцията по високите етажи на властта“. Това е толкова нелепо! В каква корупция може да бъде замесен един заместник-министър с ресори като външноикономическа политика и привличане на чужди инвестиции?!, попита Манолев.

Ако бях замесен в схеми, схемаджиите щяха да ме пазят! Моята беззащитност, поради липсата на обвързаности със силните на деня, се оказа удобна причина да бъда нарочен за символа на корупцията в България, категоричен бе той

Явно прокурорите са били самоуверени, че ще им трябва съвсем малко усилие, за да постигнат осъждането ми. Особено след като създадоха публична среда, в която всеки би се страхувал дори да прошепне, че съм невинен, заяви Манолев и продължи:

Фактите обаче продължават да са безспорни в моя защита и именно те са в основата на първото оправдателно решение!

Оттук-нататък битката ще бъде още по-ожесточена, защото натискът по делата срещу мен ще бъде още по-силен. Аз обаче няма да се предам и няма да мълча.
Решен съм да:

Докажа първо в съда, а след това и пред цялата общественост, че срещу мен бяха изфабрикувани редица неверни твърдения.
Инициирал съм контакти със САЩ, за да предоставя всички доказателства и категорично да докажа, че прокуратурата е заблудила американските власти с подаването на името ми. И не, никога не съм бил включван в списъка #Магнитски, както невярно се тиражира в медийното пространство. Аз имам само и единствено забрана да влизам на територията на страната, което няма общо със закона Магнитски

Много агресивно прокуратурата загърби принципа за невинност до доказване на противното, при всички медийни изяви срещу мен. Предстои да търся правата си и за всички лъжи, тиражирани в публичното пространство. Защото 2 години и половина, след като заведоха делата срещу мен, още никой не е казал, че по проекта, за който съм обвинен, има хиляди платени данъци; че има проверки на две независими институции, даващи категоричен отговор в моя полза на всичко, за което ме обвиняват; че свидетелите срещу мен са осъждани за данъчни измами и сами се объркват в показанията си; и още много и много.

Истината накрая ще победи! Вярвам в това! Колкото и да е трудно, колкото и да изглежда всемогъща днес прокуратурата и през колкото и трудности да трябва да премина.
Благодаря на хората, които, въпреки всички лъжи, които се изговориха по мой адрес в публичното пространство, са до мен. Днес, когато фактите вече започват да излизат наяве по категоричен начин мога да кажа: никога не съм ви подвел!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрон

    48 9 Отговор
    Време ти е за затвора!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Омазан

    46 7 Отговор
    до уши , клеветели го били ?!
  • 4 ИНТЕЛЕКТ

    37 5 Отговор
    Цялата им рода са корумпирани, както и сестра му съдя Манолева!За баща му да не питате?
  • 5 Аахахаха

    40 5 Отговор
    Егати наглия тип! Искаш да кажеш, че твойто тати никога не е бил шеф на митницата на Кулата? Нак-корумпираната митница след Капитан Андреево! Искаш да кажеш, че случайно и с акъла си заел постовете, а не те е спонсорирал оня Живко от Петрич? Искаш да кажеш, чв ти никога нв си краднал? Е да, ама американците те знаят по-добре и не са корумпирани като зависимата съдийка, която е позорише!

    Коментиран от #15

  • 6 ????

    35 2 Отговор
    Поредния "борец" против корупцията! Само не казва къщата та за тъщата с минерална вода как се оказва без гости?
  • 7 Казуар

    31 2 Отговор
    Какво стана с къщата за гости която беше записана като собственост на дъщерята на прислужницата му.
  • 8 Gowo

    26 2 Отговор
    Естествено , че дявола(Борисоф) , ще изкара един нещастник, позволил си като хиляди други тарикати , да се обогати.И ще го посочи като главния виновник за всичко И докато ние го разчленяваме, те основните заподозрени.Баш организаторите на всичкия тоя пасквил, да се уметът Временно разбира се.ТЕЦ Варна няма как да се прикрие.
  • 9 Пепи

    27 2 Отговор
    Е как пък всички сте такива чисти води, бе? Така ще е докато народът блее .
  • 10 До г-н Манолев

    17 2 Отговор
    Дружно извинявай от богатия български народ! Пожелаваме ти крепко здраве и дано и ти се присъединиш към нашия клуб на богатите!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИНТЕЛЕКТ

    19 2 Отговор
    А и да добавя и за къщата в Гърция, в която не съм спал въобще не корумпирания???
  • 13 Много

    16 2 Отговор
    Нагъл тоя,много.
  • 14 Agent Buddha

    11 1 Отговор
    200 къщи за гости как ще приберем ...
  • 15 Пешо от блока

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аахахаха":

    Баща му никога не е бил шеф на митница Кулата, а началник на смяна.Той е със средно образование, но това не му пречеше да организира контрабанда през този пункт и като началник на смяна.Иначе си прав, корупцията е водеща в цялото им семейство.
  • 16 Орел

    8 2 Отговор
    А тъщата как е?
  • 17 къщата

    11 1 Отговор
    му на този е на много хубаво място в парка на Сандански и минерална вода си е вкарал.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 градски

    11 1 Отговор
    Ти си като сълзица. Как не ги беше срам тези, които те оклеветиха! Не знам как изобщо имаш смелостта да говориш, а не се скриеш някъде. Няма случайни последователни неща в живота: 1. Къща за гости, която е за лично ползване, т.е. сам си си гост; 2. Длъжността замесник - министър, а преди това къде ли не като калинка по етажите на властта; 3. Санкцията по закона " Магнитски" . Вероятно има и други неща, които просто не са известни. Безсрамно поведение и наглост е това и ако не говорим в случая за сливане на политическа и съдебна власт - здраве му кажи. Не звучи за никого от България странно - просто това са нормалните неща в страната - гарван гарвану око не вади, защото утре не не знае......Бъдете здрави, но погледнете в речника какво е значението на думичката " морал".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бойко

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Симитлишкия кмет":

    Не пожелавам съдбата на този нещастен човек на никой
  • 22 Верваш ли си

    6 0 Отговор
    Човек, ти си за панделата с 200
  • 23 ntegreht

    4 0 Отговор
    Има възмездие на този свят. Една от дъщерите на сестра му съдия Рая Манолева се утрепа с АТВ край Сандански преди няколко години. Те нали са милионери и момичето се е помислила за безсмъртна.
  • 24 КОЛКО

    2 0 Отговор
    трябва да си нагъл да излизаш и да се оправдаваш с нелепости.Ти ако беше чист човек нямаше да се криешот медиите и да излизаш в отпуска.Срам си да бъдеш ректор-какъв пример си за студентите.Напускай ректорското място и стига се излага.На всички е ясно какво си вършил.
  • 25 До ком.24

    1 0 Отговор
    Грешка ,объркали сме Манолев с Моллов.Ама те корумпетата нямат край в РАЗБОЙКОВА ЕООД БЪЛГАРИЯ.И искат К.Петков за 6 месеца да ги изчисти.Как да стане,те си купили прокурори,съдии?Стъпка по стъпка народе ,но с помощта на всички непримирими граждани може да стане това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове