Last news in Fakti

31 Август, 2021 17:37 2 304 12

Санкционираният от САЩ Андон Миталов остана ненаказан

  • андон миталов

Казусът ще бъде разгледан отново след месец

Санкционираният от САЩ Андон Миталов остана ненаказан - 1

Съдията Андон Миталов от Специализирания наказателен съд, санкциониран от Съединените американски щати заради корупция, няма да бъде наказан, тъй като днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не успя да достигне до решение с мнозинство от 8 гласа "за", предаде правният портал lex.bg.

Дисциплинарното производство срещу Андон Миталов беше образувано в началото на миналата година по предложение на тогавашния министър на правосъдието Данаил Кирилов, който поиска неговото уволнениe. То беше вследствие на решението на Държавния департамент на САЩ да наложи забрана за влизане в страната на Андон Миталов и членовете на семейството му с мотив, че съдията е „замесен в сериозна корупция“. Това беше първият случай, в който българин е санкциониран от САЩ.

Името на Миталов стана известно и покрай случая с шефа на движение „Русофили“ Николай Малинов, който е обвинен в шпионство. В края на 2019 г. стана ясно, че Миталов е разрешил на Малинов да пътува до Русия, без да е искано преди това разрешение от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубава

    10 4 Отговор
    работа свършила съдийската колегия , няма що !
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    26 1 Отговор
    Нещо не разбрах . Значи този съдия пуска едно лице зад граница , което отива и се връща, но му искат наказание! А тези съдии, които пускат лица и те избягват зад граница, за тях .....🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 3 изидорус

    19 1 Отговор
    И за какво да го наказват?Защото си е вършил рабата!
  • 4 3.14К

    8 5 Отговор
    За благодарност той подписа разрешението за нахлуването в президентството. Стиснали са го здраво между джобовете.
  • 5 Някой

    13 1 Отговор
    Това, че този човек е попаднал в някакъв списък на чужда държава, не означава че е виновен. Има си съд и присъда. Ако съдът го осъди, то тогава се счита, че е виновен.
    Останалото е лов на вещици!
  • 6 За Макетата. ...

    11 0 Отговор
    Твърдо "Не" за каквито и съюзи.Живея в Франция и независимо от не по малко сложните събития 1918 до 1945 не съм чул нито видял какъвто и да е антагонизъм между съседите.Напротив-имат общи проекти ,работят от едната и другата страна, правят активен туризъм и никой не си и мисли да прави простотиите на Макетата. Макетата са с провизии мозъци от сръбската анти българска политика.Те сърбите ,ако имаха и малко мозък в главите нямаше да им падне Югославия за 3 дена и да влезнат в спиралата на гражданска война.А Макетата още са под наркоза от тая политика.
  • 7 Умно прасе

    5 3 Отговор
    Ми хубаво Малинов ако ни беше показал среден пръст и се беше заселил в Москва?
    недай си боже да му наранят чувствата на мазника да не може да подмаже..прокуратурата не са я питали щото трябва два бушона да гърмят пък там са ни важни
  • 8 пешо

    12 2 Отговор
    янките да си гледат краварника , и да не се бъркат където не им е работа.
  • 9 Начи

    8 0 Отговор
    Те и талибаните останаха ненаказани ма аз не се оплаквам
  • 10 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор
    Питам се аз, ако Малинов беше отишъл в САЩ, от САЩ щяха ли да искат наказание за Миталов? И това не е ли намеса в суверенитета на България?
  • 11 Миталов

    2 2 Отговор
    е разрешил нахлуването в президенството и доста други акции на гешефтурата, така че за Малинов е най-малкия му грях.
  • 12 адвокат

    3 0 Отговор
    Съдиятa Aндoн Митaлoв, когото преди 5 месеца Държавния департамент на САЩ обяви за „корумпиран“ и „зaмeceн в ceриoзнa кoрупция“ само месец след това е подписал разрешителното на прокуратурата за нахлуване в Президентството. Такива актове за действия по претърсване и изземване се издават от дежурен съдия. И по тая причина практика на прокуратурата е като иска да попадне при конкретен съдия, който да й даде разрешение за някое спорно и полузаконно претърсване, да следи кога същият е дежурен. Тoвa пишe адвокат Грeтa Гaнeвa в прoфилa cи във Fасеbооk.Помните ли акцията по претърсване и изземване в дома на Илия Златанов незабавно след публикуване на разказа му в разследването „Седемте джуджета“ за това, че златото, което е веществено доказателство, било изнесено след манипулация на документи в Спецпрокуратурата и било натоварено в багажника на бронирания мерцедес на Любена Петрова? А помните ли записите от камерите в дома на Илия Златанов, които бяха разпространени около час преди да влязат „органите“ с кадри и звук, отразяващи полицаи, които са вътре и търсят камери? А помните ли, че на следващия ден прокуратурата разпространи на сайта си, че при акцията в дома на Златанов били намерени монети от златото, при което възникнаха основателни съмнения, че са подхвърлени?

    Е, тези скандални и незаконни действия по претърсване и изземване бяха извършени въз основа на съдебен акт от 7 юли, 2020 г.



    Да ви кажа ли кой е съдията, подписал съдебния акт на „джуджет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове