Last news in Fakti

9 Септември, 2021 21:10 4 167 80

Комитова и Петков: Разкрихме незаконно строителство на голяма част от "Хемус" и на 10 язовира (ОБЗОР)

  • арх. виолета комитова-
  • кирил петков-
  • язовири-
  • ам хемус

Проверка на ДНСК установи договор за 10 млн.лв за озеленяване на участъци, за които все още не се знае окончателното трасе

Комитова и Петков: Разкрихме незаконно строителство на голяма част от "Хемус" и на 10 язовира (ОБЗОР) - 1
Снимка: МРРБ

Последните три лота на автомагистрала „Хемус“ все още нямат дори установено окончателно трасе. Нямат Подробни устройствени планове, нито отчуждителни процедури. Това показват данните от проверка на ДНСК по нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, извършена в периода 27 август – 7 септември тази година.

На пресконференция днес регионалният министър и министърът на икономиката Кирил Петков изнесоха данни за незаконно строителство на автомагистрала „Хемус“ и на язовири в страната.

Резултатите от проверката показват, че за участъци 4, 5 и 6 на АМ „Хемус“ от „Автомагистрали“ ЕАД не са представени одобрени проекти, нито издадени и влезли в сила разрешения за строеж. Без одобрена проектна документация и без издадено разрешение за строеж на участък 4, от края на п.в. „Плевен“ (пресичане с път II-35) до път III-301, включително п.в. „Летница“, се извършват строително – монтажни работи на над 16 км. Няма и завършена отчуждителна процедура в участъка.

Също без одобрени проекти и без издадено разрешение за строеж на участък 5, от края на п.в. „Летница“ (пресичане с път III-301) до път III-303, включително пътен възел, също се извършват строителни дейности на над 8 км.

Оказва се, че завършили отчуждителни процедури, одобрени инвестиционни проекти и разрешения за строеж има само за първите три участъка на аутобана, стигащи едва до Ловешка област.

„На практика на много места на магистралата са се изпълнявали някакви строителни дейности от анонимни изпълнители и без установено качество“, каза регионалният министър и подчерта, че именно незаконното строителство е гаранция за липса на качество и за липса на отговорност, защото няма кой да носи такава.

„Не спирам строителството на магистралата, където има необходимите документи и не сме забавили изграждането на аутобана“, подчерта отново арх. Комитова. Тя разкри, че в договорите, които касаят строителството на първите три участъка е предвидено да бъдат завършени чак до края на 2024-та година, като тяхната обща дължина е само 51 км.

„Илюзия е, че е започнало строителството на цялата автомагистрала „Хемус“, каза по време на пресконференцията началникът на ДНСК арх.Влади Калинов. Той обясни, че в действителност законно и реално строителство на участъците от 4-ти до 9-ти не е започнало, а истинското строителство тепърва трябва да започне.

Цената, на която се изпълнява към момента магистралата е 17 млн.лв. за един километър, стана ясно още на брифинга.

За цялата магистрала са планирани 4,5 млрд.лв, от които 1,5 млрд.лв са раздадени авансово през 2019-та и 2020-та година.

Повечето от авансите са за доставка на материали и наемане на техника. Например има платени аванси към сключен договор за 10 млн.лв. за озеленяване в участъци 7, 8 и 9, за които все още няма установено окончателно трасе.

„От 416 язовира само 10 са завършени с приключени ремонтно- възстановителни дейности и разплатени от ДКК ЕАД“. Това съобщи по време на брифинга министърът на икономиката Кирил Петков.

Той посочи, че е направена проверка на строителните книжа на тези 10 язовира съвместно с МРРБ и ДНСК. „Надявах се да няма язовирна стена без разрешение, но се оказа, че от тези 10 нито една построена стена няма строително разрешение. Кой може да поеме отговорността, ако тези стени се напукат или се появи авария? Тези язовири са изцяло нови съоръжения, на които нямаме строителни книжа. Виждаме само заповеди написани на ръка“, каза Петков.

По думите му при проверките по документи в съответната община е установено, че за строежите няма издадени строителни книжа, т. е. те са незаконни. Язовирите са построени и на завишени цени - 5 пъти над цената на транспорта и 2 пъти над цената на бетона, като дори не са избрани най-опасните язовири.

„Тук не става дума само за пари, но и за опасност за населението. Хубавата новина е, че са завършили само 10, защото не знаем дори какво е качеството на бетона и трябва много бързо да влезем в контрол. Това е пример за пълно безхаберие“, изтъкна Петков. Служебният министър добави, че по оценки 200 млн. лева са отишли в джобовете на някого и подчерта, че тези язовири са построени поне три пъти на по-високи цени, без документи и без гаранция за качеството им.

Икономическият министър каза още, че независимо, че са в различни области на България - едни и същи две компании ги строят и то на почти едни и същи завишени цени с разлика от няколко стотинки.

Той обяви, че смята да уволни и последния член на борда от ДКК, който е бил част от тези решения. „Освен уволненията, ще търсим и отговорност от ръководството на ДКК, защото това е недопустимо", категоричен бе икономическият министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комитова

    6 36 Отговор
    Ти продължаваш играта на гроп/дпс... Това е... Виж цените на ПСОВ и пътищата в бг... Завишени 7 до 10 пъти.... Кьорави ли сте!

    Коментиран от #36, #65

  • 2 Ихууууу

    23 90 Отговор
    ГЕРБ печелят изборите за да оправят България. Бойко Бойко Бойко

    Коментиран от #4, #42, #49

  • 3 Маммицата

    18 23 Отговор
    Ви комунисти долни

    Коментиран от #61

  • 4 Хаха хаха ха

    70 18 Отговор

    До коментар #2 от "Ихууууу":

    Бoрисов пocмъртнo нямa дa ce кaндидaтирa зa прeзидeнт!
    Зaщoтo щe зaгуби кaтacтрoфaлнo oт Рaдeв!
    И щe cтaнe зa рeзил!

    Коментиран от #10

  • 5 Майна

    20 8 Отговор
    И как ще я потърсите тази отговорност? Кой досега е осъден ,и кога ще стане това ?НИКОГА!!! ОТКРИХТЕ, ПРАХ В ОЧИТЕ НА ТОЗИ ИЗГЛУПЯЛ НАРОД!!! КЪДЕ Е ВЪЗМЕЗДИЕТО???КЪДЕ Е В ТОВА НАРОДЪТ?! НО ВИЕ СЪЕ В СЛЕДВАЩОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА....НАТО! ТОВА Е ЗА БЪЛГАРИТЕ, ТЕ СИ ГО ЗАСЛУЖИХА!

    Коментиран от #60

  • 6 ха ха

    20 21 Отговор
    Тези комунистчета забъркаха голяма каша.. Как ще я оправят после.. не знам.

    Коментиран от #59

  • 7 беденБогатХрани

    33 8 Отговор
    Хубаво ги открихте и ....... , продължаваме да живеем в бойковладелско общество , тук дори не е вече важно кой е този Бойко , демокрацията е празна дума , свободата и правата също. Народа е грабен , унижаван , мачкан , сведен до оцеляване.

    Коментиран от #23

  • 8 Алооо

    32 3 Отговор
    И после гласувайте за същите Кратуни..Простолюдието няма свършване...

    Коментиран от #16

  • 9 КАЗАХ ВИ, ГА ..КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ-КИКИ И

    13 41 Отговор
    ФАТМАКО ВИ КАЗВАТ НЕЩО,...ВИНАГИ ГЛЕЙТЕ КЪДЕ Е...МЕСЕЧИНАТА!!
    ТИЯ ДВАМЦАТА , ЛЪЖИТЕ ГИ НЕМАТ...ЗА НИЩО!
    СПРАВКА , ДРУГИЯТ ЛЪЖЕЦ..12-те КЕНЕФА: " ПОДСЛУШВАНИЯ, УБИЙСТРА,ЧОВЕКОЯДСТВО, ОСТРОВИ В ГЪРЦИЯ " И НАКРАЯ..... ГОЛЯМО..НИЩО!!
    АМА,..ВЕЧЕ С...19 ИМОТА
    ✊😂🇻🇳🇸🇮

    Коментиран от #20, #24

  • 10 МУТРИ ВЪН

    42 12 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха хаха ха":

    Борисов и Гешев са позор!
    Оставка и затвор!
  • 11 вили

    33 11 Отговор
    ГЕРБ И ДПС Е МАФИЯ ДА ПОМНЯТ МЛАДИТЕ

    Коментиран от #14

  • 12 МАЧКААААЙ БАЦЕЕЕЕ.. МАЧКАЙ ТАЯ

    14 27 Отговор
    КОМУНЯГО-ФАТМАШКА ДС-МАФИЯ И ГНАС!
    НИКАКВА МИЛОСТ....ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИЛИ...ДО КРАК

    Коментиран от #57

  • 13 Ицо

    27 6 Отговор
    ЗАТВОООООООООР!

    Коментиран от #66

  • 14 ЪХЪ...

    14 11 Отговор

    До коментар #11 от "вили":

    6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП БСП-ДПС-ДС И ЕВРО РОМА.......6 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ФАЛИТИ!
    А ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ, МИЛИАРДЕРИ И ОЛИГАРСИ----ПЕДЕРАСИ...ДО ЕДИН ОТ...БКП.
    ФАКТ

    Коментиран от #18, #56

  • 15 Хахаха

    13 33 Отговор
    Ех, Кирее, яд те е че не можахте да ги прилапате вие тези "200" млн. А и как стигнахте до тези цифри?
  • 16 ИСТИНАТА

    7 34 Отговор

    До коментар #8 от "Алооо":

    Гласувайте за ИТН.
    Всички останали са ляво-десни комунисти!

    Коментиран от #19

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 27 Отговор
    Радев ни излъга и предаде Намали ми помощите Стана приятелка на Сорос
  • 18 Прав си

    30 12 Отговор

    До коментар #14 от "ЪХЪ...":

    След три мандата на комуниста Борисов и ОПГ ГЕРБ,
    България катастрофира на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Коментиран от #22

  • 19 А.....

    18 5 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    Ше има ли Гюбеци и Голо хоро у Сараите, Чалгар?

    Коментиран от #27, #28

  • 20 вервай си

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "КАЗАХ ВИ, ГА ..КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ-КИКИ И":

    кой пък ти казва че е нищо , всичко което си изброил е вярно , има и още много , гроб никога повече няма да управлява
  • 21 Zaza

    7 22 Отговор
    K. Петков е умен и позитивен мъж, но ДАЛИ НАИСТИНА НЯМА ДА БЪДЕ МАРИОНЕТКА НА АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ ???????????????? Приятелите от Прокопиевата клика ще го подкрепят... както и много заблудени овце, но ТОЙ ПРЕДАВА С УДОВОЛСТВИЕ БЪЛГАРИЯ НА ЧУЖДИ СИЛИ ( ЕК, НАТО, САЩ

    Коментиран от #64

  • 22 БСП, ДПС,ДС ,Евро Рома и ВИДЕН ОФФ..

    9 8 Отговор

    До коментар #18 от "Прав си":

    ПЕДАЛА:
    ЗАПЛАТА...... 5 $..............
    ПЕНСИИ..........3 $..............
    ...ПЪРВИ ПО ПРИХОДИ В.. ЕВРОПА И СВЕТА!!!
    ТЕЕВА У ПРОСТИЯТ ЧЕРВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЕДАЛ

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Прав си

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "беденБогатХрани":

    30г. демокрация по комунистически!
  • 24 хихихихихи

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "КАЗАХ ВИ, ГА ..КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ-КИКИ И":

    Абе къде избяга онази берселонска проститутка след като продаде къщата и бутика ? :)

    Коментиран от #29

  • 25 Прав си

    10 9 Отговор

    До коментар #22 от "БСП, ДПС,ДС ,Евро Рома и ВИДЕН ОФФ..":

    И всичко това след три мандата на комуниста Борисов!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 26 ГЕРБ е БКП

    15 7 Отговор

    До коментар #22 от "БСП, ДПС,ДС ,Евро Рома и ВИДЕН ОФФ..":

    боко е позор превърна България в страна от 3-тия свят
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ИСТИНАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "А.....":

    Не знам.
    Питай модер АТОРА!
  • 29 Нема а говориш така за фатмаковица

    11 5 Отговор

    До коментар #24 от "хихихихихи":

    И Бобоковица Хари,...тва ,че гащите им са у СПАЛНЯТА НА БАЦЕ,..не означава нищо
    😂
  • 30 Продай България

    11 6 Отговор
    Пропагандата на Гадевци ми издайте им разрешения ако не можете Херос Мустафа ще ви ги даде
  • 31 нннн

    18 2 Отговор
    Има ли виновни? Повдигнати обвинения? Осъдени? На колко? Това е важното. Другото е броене на вълните в морето.
  • 32 ТВА..ЮБАВО, АМА .КАК НЕ МОЖА ЗА 5 месеца

    10 8 Отговор
    А СИ ОТКРИЕШ.....КАНАДСКИТЕ ДОКИМЕНТИ ОТ... РУМЪНИЯ?!?
    ААААХААХААА.......
    ПОСЛЪЖИ МАЛКО, КИКИ.....
  • 33 НОРМАЛНО

    11 8 Отговор
    АЙДУЦИТЕ ОТ ГРАБ , НАЙ ЛАКОМИТЕ АЙДУЦИ ....!!
  • 34 Продай България

    10 8 Отговор
    Гадевците не могат да си вържат обувките без разрешение от Серос Мустафа ,тук 10 трола ежеминутно му лъскат имиджа но е безполезно няма харизма,партиен секретар
  • 35 Цена

    11 14 Отговор
    И кво от това че сте открили.Нали се строи и ще остане ако има кой да го довърши.Ама според мен Комитова в момента е в ужас и страшно много се страхува защото не знае какво да прави .Попечителите търсят начин победените обективни причини и виновниЛипсвали разрешителни от тези фишеци ще видим какво ще стане .Дреме ми като си карам по пътя и за ,4 часа съм в София или Варна а не като сега .Ако бъде построена за кратко време района ще живне и само от акцизите на горивата и икономическото развитие ще се изплати.Иначе конкурс обществена поръчка обжалване 2-4 години забавяне цените скачат и пак оскъпяване.Правилно са го правили защото има нещо насреща Иначе само думи.А тия Комитова и за министъра дето дал разрешенията за павилиона с тока не ми изглеждат добре.Пречат на пътя.

    Коментиран от #54

  • 36 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Комитова":

    ... Не се насилвай човек, мафиотите крадци са едно!
  • 37 Gowo

    8 4 Отговор
    Защо в Китай няма такива злоупотреби.Защото взеха мерки още преди 30 години Помня имаше едни публични мероприятия на стадионите им.А тук....уволнение.

    Коментиран от #40

  • 38 Авертас

    13 11 Отговор
    Личности като Комитова, Петков, Василев трябва да управляват държваата ни. Това е единственият начин България да оздравее от полепналите паразити, невежи и алчни.

    Коментиран от #39, #70

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Да,бе..

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "Gowo":

    Фатмака пищеше МУТРИ Вън и....ЧЕРЕПА,МУСТАКА,ГАЛЕЕИ,МАДЖОВЦИ И КО....ИЗЧЕЗНАХА НА ВЪН....С МИЛИАРДИТЕ
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    герб са крадци също и БОЙКО

    Коментиран от #43

  • 42 Пловдив

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ихууууу":

    Oт април все уж ги печели и все повече става за резил...
  • 43 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Къде изчезна бе ХАХО?
  • 44 РадеВън

    7 9 Отговор
    Не знаех, че тая баба и Киро кривака са разследващи. Мислех си, че го играят на министри, а те... обикновени дже..дъри. но щом са продукти на пилота, то какво да са!!? Какъвто мъжа на деса, такъв и кабинета му - ую.

    Коментиран от #51

  • 45 Герб гепи борисофф

    9 4 Отговор
    По проклето, КРАДЛИВО и лъжливо управление на борисофф България не помни в цялата хилядолетна история. Последни по всички показатели в Европа и първи по смъртност.
  • 46 длстойнство

    4 6 Отговор
    НЕЗАКОННИ СПОРЕД ВАС.ЗАЩО ГИ ПОЛЗВАТЕ ТОГАВА?НАЛИ ЩЯХГЕ ДА ДОВЕДЕТЕ СВЕТОВНА ФИРМА ДА ПРОВЕРИ КАЧЕСТВОТО НА МАГИСТРАЛИТЕ.НЕ ГО ПРАВИТЕ ЗАЩОТО ОСНОВНАТА ВИ ОПОРКА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 4г.ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЛЪЖА КАКТО ВСИЧКИТЕ ВИ ДРУГИ ЛХЖИ.

    Коментиран от #50

  • 47 Кинжал

    11 5 Отговор
    12 години сме живяли в някаква друга реалност под управлението на най-голямата организирана престъпна група. Още 12 години не знам дали ще ни стигнат, за да възстановим държавата си на нивото от преди това! Можем само да пожелаем на служебния кабинет здраве и достатъчно сили , за да докарат нещата докрай и положат нови здрави основи на държавата. Хвала богу, че Радев навреме осуети този явен грабеж на мафията и поведе хората на борба с нея! Представете си след още пет години в ръцете на мафията как щяха да изглеждат нещата.
  • 48 Кучето

    8 0 Отговор
    Предлагам ви направо Гилотен да ги съди. За грабеж по време на пандемия и криза, само главите да им вземат и да ги пуснат да си ходят най-демократично.
  • 49 Хихихихии

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ихууууу":

    Много комедийни филми гледаш драги...😆😆😆😆😆!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Реалист!

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "РадеВън":

    Доста ти е нисичък интелекта...!!!
  • 52 При Борисов

    4 7 Отговор
    Крали,но строили. Сега още повече крадат,но нищо не строят.
  • 53 запознат

    4 1 Отговор
    А къде отидоха 600 -те милиона от магистрала Хемус и300 -те от Струма и 350 -те от Видин-Враца
  • 54 А бе то се строи ..

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Цена":

    ...и казваш...- ,,ще остане..."...!НО!Няма да остане...!Защото качеството е под нулата и всичко се руши още след първата година...!Кражби от количество и качество на материалите...!Това дори и децата го разбраха,а ти още не си...?!Явно си обикновен герберски бо@лук...!!!

    Коментиран от #67

  • 55 Талибан БГ

    2 1 Отговор
    Всички от парламента на баня в Освиенцим че са въшлясали
  • 56 АХА

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЪХЪ...":

    А най-големият Комунист -Другаря Борисоффф...!!!
  • 57 Хе,хе...!

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "МАЧКААААЙ БАЦЕЕЕЕ.. МАЧКАЙ ТАЯ":

    Та той най-големият червен дебил е Другаря Борисов ве...!!!
  • 58 Шофьор

    3 6 Отговор
    По-добре незаконна магистрала от колкото никаква! Некадърници

    Коментиран от #79

  • 59 Хе,хе...!

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    Правилно...!Най-Големият Комунист-Борисов,забърка най-голямата каша...!!!
  • 60 Тайна

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Ами питай Другаря Гешеффф...!Той е шеф на Каскетатурата...
  • 61 Моля те...!

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Маммицата":

    Недей да псуваш Борисов...🙄😔😤😰!!!
  • 62 Софианеца

    5 0 Отговор
    На Боко лъжите за магистралите нищо ново под Слънцето.
  • 63 Ювиги Хана

    5 1 Отговор
    Бойо Крадеца Борисов реза лентички на участъци от по 5-6 километра с цена над 1 милиард лв!

    Коментиран от #71

  • 64 Стефан

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Zaza":

    Публикувано във факти.бг: но ТОЙ ПРЕДАВА С УДОВОЛСТВИЕ БЪЛГАРИЯ НА ЧУЖДИ СИЛИ ( ЕК, НАТО, САЩ. КАК Я ПРЕДАВА на тези сили, като купиш 8 самолета за над 2 милиарда лева,и НЕ ЗНАЕШ кога ще бъдат готови, или като платиш газопровода Балкански поток с цена 3 милиарда лева, или може би като НЕ ИСКАШ да сложиш измервателни уреди на Лукойл и НАЙ ПОСЛЕ да знаеш КОЛКО ВЛИЗА И КАКВО ИЗЛИЗА от там, или като козируваш на всеки западен премиер, или да си циркаджийското куче на Меркел, КОГА Борисов е казал НЕ на ЕС, мога много да ти изброявам, но ако нямаш очи да видиш и акъл да го осмислиш няма защо.
  • 65 Хахаха

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Комитова":

    А така- спрете всичко. Комунисти. Аз искам магистрали и не ме интересуват игричките ви. Ще гласувам за Герб, те поне строят не се оправдават. Дори и да откраднат пак ще остане нещо за народа. Сега всичко блокира. Язък!
  • 66 Знам и мога

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ицо":

    Краденето от ремонтите не е само то ГЕРБ-аво време. Дъртаците като мен си спомнят на времето какво каза Иван Славков - Батето за ремонта на стадион В.Левски: "За толкова време и с толкова пари - нов щях да направя"! Друг въпрос е, че със 630 милиона лева щях да направя не ремонт на 10 микро язовира, а да построя поне 150 чисто нови, от зелена поляна.
  • 67 Цена

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "А бе то се строи ..":

    При всички случаи ще остане.Тя Хемус при строежа още при бай Тошо е строена некачествено със шлаката от Кремиковци първите 16 километра но и сега я има.Айде първо да видим пък може и да е здрава. Тази около Шумен е нова и досега няма проблеми и е строена последните 10 години.
    И за сведение не съм почитател на тази партия ама за годините в които съм живял знам че тръгне ли нещо да се отлага заради нещо си не става. така беше и с Белене.Още 90 година можеше да я има ама не и после знаем.Сега тока скъп и мощностите не стигат а Мартин Димитров се пенявеше че имало много и не може да се изплати и то само преди няма 10 години..А пък от ей такива глупаци които лепят етикети и след това ближат сме на това дередже.Зсщото глупака се лъже и позволява да го залъгват популисти като Борисов Манолова Слави Царя Бареков Божков и още много.

    Коментиран от #72

  • 68 Казуар

    4 2 Отговор
    Борисов дължи обяснение защо се строи в частни имоти без да са отчуждени и платени на собствениците. Кметовете на населените места през които минава магистралата вероятно са на ГЕРБ и собствениците на имоти не смеят да протестират.
  • 69 далекоглед

    3 0 Отговор
    Искам да стигам до Търново за 2 часа до Русе за 4 България не само София Пловдив и Бургас.Севера се изпразни в чужбина София и Варна.Само с магистралата има шанс за 5-10 години да мръднат нещата на север
  • 70 УжасРадев импийчмънт Радев оставката

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Авертас":

    Тия дърти Мутри Изпечени от Бкп номенклатурчици Само крадете Засрамете се бе Крадци служебни превратаджии Къде са парите за Хемус Къде са ОТКРАДНАХТЕ ГИ Затова сега Лъжете Защо спряхте Хемус и строежът на останалите пътища М азите България Крадете България Затова направихте този преврат Но ще си платите Дърти крадци
  • 71 Подкрепа за Борисов

    2 4 Отговор

    До коментар #63 от "Ювиги Хана":

    Борисов 800000 българи ще гласуват сега за теб за ГЕРБ За България И развитието и А Вие калгари Треперете Бойко идва

    Коментиран от #73, #76

  • 72 ахааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Цена":

    И сега кой да изберем на есен?

    Коментиран от #74

  • 73 ахааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Подкрепа за Борисов":

    Ще треперим,като знаем колко краде!
  • 74 Цена

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "ахааааа":

    Китайска мъдрост : Красноречивият не е прав.Правият не е красноречив.Изборът ще е базиран на грешките от предходните избори.На първо място да не е бърборко да има мъдрост и жизнен опит.Да не е НАРЦИС .Да не е от хората които силно мразят и по малко силно любят.Най важното да обединява и помага и сам да си взема решенията.Да не е лицемер.Кой отговаря на това ще видя в кандидатите.Ако не отговаря на тези критерии става труден избор
  • 75 Наближиха избори

    1 1 Отговор
    И пак почнаха фокусите. Ама за лапачката са готови на всичко. Като са открили толкова нарушения и неправомерно дадени пари защо няма дела, осъдени.

    Коментиран от #77

  • 76 Куку

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Подкрепа за Борисов":

    Откак си се появил тук в тоя форум се чудя дали е възможно човек, дори с минимално работещ мозък, да подкрепя Борисов и дори и да го афишира по 100 пъти на ден!
  • 77 веселяк

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Наближиха избори":

    Фактите са събрани, изнесени са вчера а ти искаш да има вече разтреляни! Ели пък и Каскета, като се подвизава в правната ни система!
  • 78 Ааааа

    0 0 Отговор
    Добре свършена работа от министрите, засега! Няма как да има съд и присъда без да са открити закононарушенията. Не сме в Афганистан, за да искате решение на момента! Хайде малко да се мисли, моля!
    Прави ми впечатление, страхотни "Енджинери" работят в Автомагистрали ЕАД. При този умствен багаж, дали не е по-подходящо сериозно преразглеждане качествата/способностите на работещите там, евентуалното закриване на предприятието!?
    Тук редовно разни се изказват с политически хватки, но фактите сами говорят! Моля четете, но с разбиране. Няма нужда да се принизяваме до нивото на парламента!
  • 79 ТИ ЛУД ЛИ СИ?

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Шофьор":

    КОЙ ИСКА ДА КАРА ПО НЕЗАКОННИ МАГИСТРАЛИ СТРОЕНИ БЕЗ КОНТРОЛ?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове