Last news in Fakti

11 Септември, 2021 14:44 2 006 33

Антоанета Цонева: Изборите “2 в 1” са добро решение

  • антоанета цонева-
  • избори 2 в 1

Тя прогнозира, че следващото Народно събрание няма да е със същия формат и състав като настоящото

Антоанета Цонева: Изборите “2 в 1” са добро решение - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатът от “Демократична България” Антоанета Цонева определи като добро решението парламентарните избори да се проведат на 14 ноември, когато е и първият тур на президентските избори.

“Това, че изборите ще са “2 в 1” е добро решение. Така ще се спести и времето, и усилията на избирателите. Надявам се това да намали тяхното недоволство, че за 8 месеца правим три пъти парламентарни избори. Искам да си пожелаем една смислена кампания, която да говори с хората за тяхното добро бъдеще”, заяви тя в предаването “Седмицата” по радио “Дарик”.

Антоанета Цонева прогнозира, че следващото Народно събрание няма да е със същия формат и състав като настоящото. Затова смята, че ще необходимо с още по-голяма сила да се води диалог за сформиране на коалиционно управление.

“Диалогът не може да бъде извиване на ръце. Диктатът е извиване на ръце. Ще трябва да си говорим и да сключваме коалиции по най-старомодния начин в политиката. Ако трябва - бавно. Ако трябва - с такива дебели договори”, каза тя.

“В следващите години България ще бъде управлявана от коалиции. Не говоря за отвратителните коалиции от миналото, които им създадоха лошо име. Те не бяха публично договорени, имаха много дъна, които ги взривиха. Говорим за примерите от Германия и Западна Европа”, добави Цонева.

Антоанета Цонева смята, че протестите са свършили своята задача и вече е настъпил периодът на съграждане, което ще изисква ясна програма и споразумения между участниците в управлението.

“Дошло е време да градим и да модернизираме страната, но политиката не е игра. Геймизацията, котките в чували, идеята, че от там ще излезе нещо, но може и да не излезе нищо... Разбирането като игра с кратко описание и много вълнуващи моменти - това не е политика”, добави тя.

“Надявам се, че “Демократична България” е репрезентативна в своето поведение, политика и присъствие спрямо избирателите, които са ни подкрепили. Ние не сме влизали в тези маймунджилъци, както веднъж ги нарече Христо Иванов”, добави тя.

Антоанета Цонева заяви, че се надява в понеделник да има заседание на Народното събрание, за да може поне законопроектът за преместване на Бюрото за защита на свидетели в Министерството на правосъдието да бъде гласуван на второ четене.

“За нас голямата тема е съдебна реформа не може да пред скоби или встрани и това е причината въобще да ходим на избори, истинският ключ към модернизацията на страната. Дано да приемем поне този закон като един ясен анонс, че няма да се откажем и че нашата основна тема ще бъде продължена по абсолютно решителен начин и в следващия парламент”, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИРИЛ премиер

    13 24 Отговор
    в следващ парламент
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 11 Отговор
    а дано а надали
  • 3 ДСБ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    3 35 Отговор
    Успех
  • 4 Алфа Вълкът

    22 8 Отговор
    Кой е тоя?

    Коментиран от #8

  • 5 Българка

    8 28 Отговор
    Подкрепям ДБ, защото са последователни, почтени, предвидими и реформатори. Определено имат потенциал и воля за реформи в полза на обществото. Но не подкрепям техните червени линии. Например част от БСП наистина са добронамерени за промени, показаха, че могат да са градивни в диалог. Не приемам деленето на десни и леви, защото в България имаше тирания и диктатура ( и все още са силни феодалите) Нямаме автентично дясно и ляво. Сега борбата е гражданското общество срещу мафията. Наисттина очаквам разум и коалиция не на десни или леви, а на почтени

    Коментиран от #10, #29

  • 6 Човек

    21 4 Отговор
    Кака Цонка мажка ли е или женска?
  • 7 2в1

    20 5 Отговор
    Цонева добро решение е също двуцевката ! Мъжът ти да извика. някой приятел или съседа и да ти запълнят едновременно двете дупки
  • 8 87419924914

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    И аз това се питам като го видях на снимката кой е тоя и къв е?
  • 9 Наблюдател

    7 9 Отговор
    Според Антоанета избори 2 в 1 са добро решение където ще се състоят парламентарните избори и ПЪРВИЯТ Тур на президентските. Заключението и е правилно но грешката й в това че споменават думата първият тъй като втори няма да има а ще е единствен на който категорично ще бъде избран веднага сегашният президент
  • 10 Брендица

    7 12 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    МОЯТА ПРОГНОЗА НАПРАВЕНА НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ Ще са 2 в 1. Сегашния президент ще спечели на първи тур срещу когото и да е. ГЕРБ и има такъв народ ще получат още малък спад надолу. БСП съвсем малко ще увеличи преднината си но ще запази третата си позиция ДПС съвсем малко ще увеличи досегашния си резултат. Изправи се ще бъдат съвсем малко под 4%. Петков и Василев каквото и да направят ще останат извън парламента. Патриотите и Възраждане ще приближат плътно четирите процента но ще останат извън парламент а Предвиждам известен срив за демократична България който би могъл да бъде и по-голям поради тяхната непоследователност

    Коментиран от #11, #14

  • 11 наблюдател

    7 11 Отговор

    До коментар #10 от "Брендица":

    Добър анализ, с който съм почти съгласен с една малка корекция, че патриотите ще гледат парламента отвънка, а Възраждане няма да се приближат плътно до четирите процента, а ще влезе в парламента.
  • 12 Българин BG

    4 2 Отговор
    В Бългaрия трябвa дa ce cъздaдe пoлитичecкa oтдeлнa cиcтeмa, кoятo дa пoмaгa нa нac - бългaритe !
    Нe трябвa дa cмe ocтaвeни caми дa ce oпрaвямe !
    Трябвa дa ce пoмaгa нa нac - бългaритe, нo нe " нa дoлу" в живoтa, a " нa гoрe" в живoтa !
    Трябвa дa cи ocъшecтвявaмe мeчтитe и дa cмe eдинни !
    Тoвa oзнaчaвa, чe мaнтaлитeтa нa OБИКНOВEННИЯТ БЪЛГAРИН трябвa дa ce прoмeни към дoбрo и хубaвo !
  • 13 Киро Жарта

    16 1 Отговор
    Тая май е ,, лизи-близни,,...
  • 14 Радка Д.

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Брендица":

    Да,бе,... Премиер- Аз., Глав.Прокурор- Ицката, на Финансите- 500 К.,.Туризма- Шиши,.. Културата- Вибратора, МВР- Танас,..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БАААФФФФ'ФМ'МА'АААМУ...

    10 5 Отговор
    КАК ПА НЕМА 1,...ЕДИН, БЕ,..ПО-ЧИТАВ
    ЧИЛЯК ПРИ ТИЯ... СОРОСПИИТЕ?!!?
    САМО.. ПЕДАЛИ,ТРАВЕРСИ,ГЕЮВЕ И АЙДУЦИ ОТ БКП! ТВА НЕ СТИГА,АМИ ДОКАРАЛИ И..КАНАДСКИ ЛЪЖЕЦ-ЖЕНДЪРЛЯК,..ТА ДАЖЕ И ЕДИН...ФАТМАК?!?
    АВЕ...ЗАЕВИ
  • 17 Страхил

    13 1 Отговор
    Леля Цона се точи за следващия парламент.

    Коментиран от #22

  • 18 Саша

    8 5 Отговор
    Никога повече ИТН
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 3 Отговор
    ТАЗИ НА СНИМКАТА ИМА ГОЛЯМА ПРИЛИКА С БОЙКИКЕВ ...... ЧЕ Е КРАСИВА , КРАСИВА Е ...... ДАНО ДА Е УМНА , КАТО НЕГО...... СТАВАТ ДВОЙКА РЕЗИДЕНТИ.......
  • 20 ORIGINAL BG

    4 5 Отговор
    Ако НЯКОИ ХОРА са ПРОТИВ в България да се създаде отделна политическа система, която да помага на нас - българите, значи тези НЯКОИ ХОРА всъщност са расисти !
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 2 Отговор
    АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПИНОКИО И ДАМАТА МЪЖ АНТОАНЕТА......
  • 22 Да питам.

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Страхил":

    Леля Цона цял живот го играе тестис близо до работата но отстрани само критика.Нищо зад гърба.Нищо не чух съдебната реформа в административното право каква ще бъде.Гешев не реформата само
  • 23 Го4о

    7 5 Отговор
    Изборите до сега да бяха минало, ако Славуцата не бе задържал мандата цели три седмици, Нинова цели две седмици и фатмашка още две седмици! Всички тези забавяния са поръчани от фатмашка, за да може да издокара работата до избори 2 в1! Защото иска по-висока избирателна активност, иначе балотаж ще има 100% и тогава Радев ще си "плати" с лихвите на Гешев!
  • 24 Vladi

    14 1 Отговор
    Кака Цонка слугува на Американското БКП разбирай Демократична България , финансирано от Джордж Сорос , кака Цонка също така виннаги е права , дори когато пикае
  • 25 Го4о

    3 5 Отговор
    Редактора !!!! фатмашка да се чете Фатмака-Рафев.
  • 26 Тиква

    9 1 Отговор
    Цонче, а питате ли народа какво иска? Май ще има шут за повечето от вас. Замислете се малко.
  • 27 сороснерес

    7 1 Отговор
    на сорос внучката..нпо кърлежи...цял живот протестират за пари..
  • 28 Нелина

    8 1 Отговор
    Тази жена ясно изразява черти на фашистка....Абсолютни дилетанти, безкомпромисни и цял живот подлоги на Uncle Sam...Нищо не направихте за България, няма и да направите 3 в 1 да са изборите....
  • 29 ХаХаХа

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Почтени! Наистина сте пълни гьонсурати в това ДБ! Бълващи лъжи и манипулации и всякакви калинки по сайтовете да манипулират, страшна почтеност! Дб е пълен антипод на почтеността! Колкото герб са почтени, толкова и вие!
  • 30 Попов

    4 2 Отговор
    Главният Каскет си чати с “Pi ar Sevi Boyko” по време на парламентарна комисия. Този невинен флирт с голямото плюшено пиар пиле би предизвикал просто киселини в стомаха ми, ако не осъзнавах простичката истина, че тази снимка е пълна лъжа. Главният прокурор не си чати със Севдалина Арнаудова.
    Тази пиар поничка не притежава телефона си, точно както не притежава живота си. Нейният телефон е в ръцете на господаря й, когато той има нужда от дистанционно управление над плеядата от напружинени играчки в неговата държава на мъпетите.
    Резилът не е в това, че Бойко се забавлява да управлява от дистанция срамното поведение на своите депутати и главното си каскетче в гротеската, наречена парламент. Резилът е в това, че търпим хора за затвора да затварят всичките ни шансове да станем нормални.
  • 31 Коко

    6 2 Отговор
    г-жо Цонева само вашата партия начело с вашия лидер паразит Христо Иванов- Прокопиев мравояда с лодката да се яви на изборите пак няма да спечелите защото сте нечистоплътни заради вас България няма правителство заради вас Гешев още е главен прокурор заради вас нама повдигнато още обвинения за огромните кражби вие сте алчни за власт и пари и хората го разбраха
  • 32 въйй.....

    6 2 Отговор
    Много джендъри при тоя пинокио ва ! На таз салама и е по-голям от носа му !
  • 33 Тапата

    2 0 Отговор
    2 в 1 звучи като шведск тройка, което означава, че пак ще наблюдаваме политически секс със не съвместими партньори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове