15 Септември, 2021 21:35 2 125 34

130 души са подслушвани през лятото на миналата година

  • подслушване-
  • протести

Българският „Уотъргейт“

130 души са подслушвани през лятото на миналата година - 1
Снимка: ИБГНИ

130 имена на подслушвани по време на антиправителствените протести миналата година български граждани прозвучаха от трибуната на Народното събрание на закрито заседание на парламента, продължило повече от час. Комисията за разследване на полицейското насилие и подслушване на протестиращи е успяла да установи кои са 130 от общо 934 подслушвани лица, които са засекретени от прокуратурата. Сред идентифицираните има 5-ма журналисти, 4-ма председатели на граждански сдружения, политици – немалка част от тях слушаха имената си в зала, бивш прокурор от Софийска градска прокуратура, генерали от резерва и един от българската армия, вкл. и журналист от голяма френска медия, посочи председателят на комисията Николай Хаджигенов от „Изправи се, БГ! Ние идваме!“.

Българският „Уотъргейт“, както адв. Хаджигенов определи този безпрецедентен акт, е „най-ужасяващото покушение срещу правата на българските граждани и срещу демокрацията изобщо. Това е буквално опит за убийство на демокрацията с незаконни средства“, категоричен бе той.

По думите му куп служби, цялото МВР са извършили престъпление, специализираната прокуратура - също. Въз основа на извършените проверки и събраните доказателства, комисията е установила, че експлоатираните СРС-та са изначално незаконосъобразни. Разшеренията, които са издадени от Специализирания наказателен съд – също. Исканията за използване на тези средства са писани от Отдел „Контратероризъм“ към ГДБОП, подписвани са от прокуратурата и са внасяни в специализирания съд.

Налице е и доклад от повече от 100 страници, който коментира правната квалификация на деянието – „опит за въоръжено въстание, преврат и бунтове“, съчетано с „организирана престъпна група“. „Това е правен абсурд и нонсенс изначално. Това е правено нарочно, с единствена цел да може Борисов и ГЕРБ да запазят властта си, да използват бухалката Гешев, с участието на двама вътрешни министри, които до този момент бяха депутати, един главен секретар на МВР, началник на ГДБОП“, коментира Николай Хаджигенов. Според него няма процедура по експлоатирането на специални разузнавателни средства по отношение на протестиращите граждани, която да е спазена. Нито една! „Имаме целенасочена организирана престъпна дейност спрямо българските граждани“, категоричен бе председателят на временната парламентарна комисия.

Това, което се изчете в зала, не е насочено срещу политическа партия ГЕРБ. Това е насочено - като изводи и като анализ - срещу всеки, който има шанс и попадне някога във властта, да знае че така не се прави срещу никого в България, коментира от своя страна народният представител Арман Бабикян. “Срещу никой български гражданин не може да се действа незаконно, газейки конституционните му права и нарушавайки още куп закони, впрягайки цялата репресивна машина срещу свободата. Надявам се, че нашите колеги (от ГЕРБ, които напуснаха залата) ще искат да чуят истината, за да не преживяваме това отново”, посочи Арман Бабикян и допълни, че сме живели дълго в последните 30 години с други истини, които отказваме да преглътнем и след време отново се сблъскваме с тях. “Трябва да имаме силата да продължим и да не разрешаваме това да се повтаря”, категоричен бе народният представител от “Изправи се, БГ! Ние идваме!”.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саабри

    11 3 Отговор
    Крайно дясно .....интересно.....кое е момето ве ?

    Коментиран от #26

  • 2 бай бай

    23 18 Отговор
    ИБГНИ ли сте, ШИБНИГИ ли сте, вие си отивате.

    Коментиран от #5

  • 3 Така, така

    18 30 Отговор
    Вчера 1000,днес 130, утре 13. А спрете с лъжите вече,няма наивници да ви вярват. А и какво да слушат от пияни и надрусани ненормалници .
  • 4 Измърфиета

    13 20 Отговор
    Притопляне на прдънята.
  • 5 Бай Ставри

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "бай бай":

    МИНИГИ ЗАМИНАГИ
  • 6 АБЕ... ГЕ'ЮВЕ'ТЕ -ПРЕВРАТАДЖИИ НА ДЕБИЛА

    19 22 Отговор
    ПРИКЛЮЧИХА... СКОРОПОСТИЖНО НО ПЪК..ПОЗОРНО С .. ПАРЛАМЕНТАРНИЯТ ЖИВОТ! ✊😂
    ДОРИ И ФАТМАКА-РАДКО-ПРРДЛЕТО СЕ УСЕТИ И ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА КЪМ...НОВИ ПЕДЕРАСИ ( КИКО,АСЯ И ПРОКОПИИ Г-ЕЯ)!
    СЪБИРАЙТЕ КОВЧЕЗИТЕ,БЕСИЛКИТЕ,ЧУВАЛИТЕ И...НА СЕЛО,..ПРИ СЕЛСКИТЕ ПЕДАЛИ...С МЕКОТО ЮМРУЧЕ...ДО ТУК
    ✊😂🇻🇳🇸🇮
  • 7 Филип Георгиев

    17 9 Отговор
    ЗА ДПС ЗНАЕМ, ЗА БСП СЪЩО. НО?! ЗА ДА Е КАСКЕTA НА ПОСТА СИ И TOЛУПA ДА ПРОДЪЛЖАВА ВОАЯЖИТЕ С ДЖИПKATA, ЗАСЛУГАТА Е НА ДРOГИPAHИTE СЦЕНАРИСТИ И УЧИНДЛOCKИЯ OHAHИCT.

    Коментиран от #10

  • 8 Копейкин

    10 21 Отговор
    Костя Копейкин бил на първо място в списъка ... като всичко руско е НАЙ . Нли трябва да му изградят легенда библиотекарите, като навремето на Доган, който се оказа агент Сава - служител на руската мафия КГБ.
  • 9 популист

    14 12 Отговор
    Изправи се, БГ! Ние си отиваме!

    Коментиран от #12

  • 10 Филип станев

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Филип Георгиев":

    Ние идваме и ти ще го осетищ като персонална обида одзат не само веднъж, но завинаги.
  • 11 Бойко

    8 9 Отговор
    Тези всичките са ми били на Паламара , ми хи хи хо
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 така така

    9 4 Отговор
    Подслушвани са всички от ИБГНИ, както и ген. Димитър Шивиков!
  • 14 шишеджам

    16 7 Отговор
    “Изправи се, БГ,Мутри вън, Ние си отиваме!”.
  • 15 достойнство

    15 10 Отговор
    ОКАЗАСЕ И ПОСЛЕДНАТА ОПОРКА ЛЪЖА.ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА СА КОНТАКТУВАЛИ С ИЗБЯГАЛИ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО МАФИОТИ И ПРЕСЛЕДВАНИ ОТ ЗАКОНА МАГНИТСКИ.ТАЗИ ЛЪЖА РУХНА КАКТО И ЛЪЖАТА ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА ,ЧЕ АСВАЛТА Е НЕКАЧЕСТВЕН/НЕ ДОВЕДОХА МЕЖДУНАРОДНА Ф-МА ЗА ПРОВЕРКА/ ВСИЧКИТЕ ИМ ОПОРКИ СЕ ОКАЗАХА ЛЪЖИ И Е ВРЕМЕ ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА Т.Н. ПАРТИИ НА ПРОТЕСТА И ФИГУРАНТА ЧУЖДА МАРИОНЕТКА ДА ПОЕМАТ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОВИШЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ ИРАЗПАДА НА ДЪРЖАВАТА А ТЕЗИ КОИТО НЕ ГЛАСУВАТ ДА СА СЕ УБЕДИЛИ КАТО ВЛИЗАТ В МАГАЗИНИТЕ,ЧЕ УВЕЛИЧЕНИТЕ ЦЕНИ СЕ ОТНАСЯТ И ЗА ТЯХ

    Коментиран от #29

  • 16 БСП най крадливата партия

    10 11 Отговор
    ПИАР ЛЪЖЦИ, СРИНА ИМ СЕ ЕЛЕКТОРАТА Я ХВАНАТ 2%Я НЕ.
  • 17 Бойко

    3 1 Отговор
    Любимия ми възел е възел Паламар ,ми хи хи хи
  • 18 Ша повърна

    12 8 Отговор
    Лъжи за наивници. Довиждане Галева 500к.
  • 19 шишеджам

    10 8 Отговор
    Язък за парите на Черепа!
  • 20 МАЯ ГАЛЕВА БОЖКОВА

    16 7 Отговор
    ДОВИЖДАНЕ МУТРИ , СБОГОМ ЗАВИНАГИ.
  • 21 ГЛАС НАРОДЕН

    12 6 Отговор
    СНИМКА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ БОКЛУЦИ.
  • 22 Бацо

    2 9 Отговор
    Всичките ги знам от де взимат по 500 к, от моя шкаф
  • 23 Шопо

    7 6 Отговор
    Бацо не е вечен,но ще си остане вечно прост🎃🇱🇷
  • 24 Демос

    10 7 Отговор
    Задколонието си има началници начело с тулупа. Дали да не почукат малко камъни на някой остров по дунава !
  • 25 Био

    4 3 Отговор
    Отпадък
  • 26 НЕ МОЕ ДА БЪДЕ

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Саабри":

    КАТО ТИ ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРА И СЕ ЗАГЛЕДАХ АМА ЧЕ КАРИКАТУРА САМО ИМБЕЦИЛИ ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ НЯМА ЕДИН НОРМАЛЕН ОСВЕН МОМИЧЕТО В ДЯСНО НЕ ЗНАА КОЯ Е
  • 27 5259

    8 4 Отговор
    ОБЩА СНИМКА НА ИДИОТИТЕ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА /ВРЪХ НА НАГЛОСТТА НО ЛИПСВА КРАВАТА ДОНЧЕВА
  • 28 Коста

    8 5 Отговор
    Стига сте тиражирали лъжите на червената олигархия... вече няма кой да ви се върже! Ще ми цитират те мазните лъжи на Хаджигенов, не ви ли е срам?! Добре ли ви плащат поне?!
  • 29 реалист

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "достойнство":

    Пропътувай само от София до Ябланица и обратно и ще си загубиш предницата на автомобила, а напролет ще тропаш из ямите. Това ли е качеството. Явно не си виждал магистрала .Бъркаш я с картофена нива. Иди поне до Белград.
  • 30 bg123

    7 5 Отговор
    По-полека тролове, че ще свършат парите от шкафчето, а и прекалихте на амбразурата на Тиквата.
  • 31 Емо

    3 3 Отговор
    Трифонов близнак на Борисов а Доган е татко им.
    Ревете мутри и чалгари.. вие сте минало, време е за нови иновативни управляващи с европейски подход и визия, а не дебели куци стари износени болни на 2 шепи хапчета стари дърти мутри чалгари.
  • 32 Мъка мъка

    3 3 Отговор
    Комисията не е съдебна власти не е компетентна а определя кое е законосъобразно СРС.За пореден път смесват функциите на държавните органи което ни води пряко в идеологията на Ленинизма и строителството на комунизма.Същото като след 09091944 народен съд след метеж. Протестите миналата година са несравними със сегашните по масовост.Но тук. За момент не е имало простотии върху невинни хора или полицията както и обратното.Защото е естествен неподбуждан от олигарси протест Този контраст с миналогодишните и поведението на протестните партии особено на мутри изправи се вътре в парламента бос 500к + конфликт на интереси е показателен.Новият лозунг е с дърти к,..ви ( Т.Д.ММ М.К.) ново увеселително заведение не се създава.Айде да си направим изводите това ли е новото ами то като предишното
  • 33 Без Негри

    2 0 Отговор
    Копирано от фейсбук страницата на Костадин Костадинов
    9 hrs ·
    😮 Днес излезе информация, че през лятото на 2020 г., в разгара на протестите, над хиляда души са били подслушвани.
    🧐 Познайте кой е на първо място в списъка!
    👉 Да! Аз съм. В списъка има и други членове от ръководството на Възраждане.
    По-интересното за мен обаче е, че в този списък няма нито един подслушван от Да, България! Не ви ли е странно?
    🙂 Това обаче за мен не е някаква новина. Винаги съм знаел, че съм подслушван. Така е в момента. Непрекъснато се наблюдават офисите на Възраждане, а вчера имаше полицейска кола пред дома ми.
    Фактът, че ме подслушват, изобщо не ме притеснява, защото това, което казвам по телефона, го казвам и по радиото, телевизията, във видеата на живо в социалните мрежи.
    😠 Най-гнусното нещо в тази работа е, когато някой подслушва разговорите ти с децата, с любимите и близки хора, защото споделяш много лични неща. Ето това вече никога няма да простя! Ще си платят, както за престъпленията към мен и семейството ми, така и за всички Възрожденци и целия български народ.
    ‼️ Публично ви обещавам, че ще направя всичко възможно тези хора да влязат в затвора и да получат своето наказание и възмездие.
  • 34 Всичко еАлаБала

    1 3 Отговор
    КАКВО подслушване бе ...??? Нито едно доказателство не беше предоставено от Бойко Рашков за каквито и да било подслушване от правителството на ГЕРБ, а само се хвърляха от адв. Хаджигенов недоказани празни приказки и обвинения...!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове