16 Септември, 2021 14:17 2 068 26

Проф. Александър Маринов: Петков и Василев не са пратени от Радев да правят партия

  • петков-
  • василев-
  • александър маринов-
  • радев-
  • пратени-
  • партия

Има огромен сегмент от хора, които се чувстват отчуждени и непредставени в политиката, обобщи политологът

Проф. Александър Маринов: Петков и Василев не са пратени от Радев да правят партия  - 1
Снимка: БГНЕС

България е навлязла в период на системна политическа нестабилност, който може да продължи доста време. Това каза в "12+3" по БНР политологът проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента. Политическото пространство е раздробено, а възможностите за комуникация – слаби, допълни Маринов. „Трудно можем да бъдем големи оптимисти за това какво ще се случи след 3 месеца.“, каза той. И отрече обявеният днес проект на бившите вече служебни министри Кирил Петков и Асен Василев да е насочен от президента. „Става дума за свободно решение на двама свободни човеци – те не са пратени от Радев да правят партия“, подчерта той.
„Надявам се, че обществото ще спечели. Българската обществено-политическа система има нужда от сериозно освежаване, от нови субекти, нови партии, нови лица и нов начин на правене на политика. Ако този проект успее и се утвърди, аз съм оптимист, че обществото ще има по-добър избор.“

Има огромен сегмент от хора, които се чувстват отчуждени и непредставени в политиката, обобщи Александър Маринов.
Според него се преекспонира умишлено вероятността новата политическа сила да цепи електората на действащите партии, защото те дотолкова са се свили, че са останали техните ядра. Засега не се вижда силен опонент на президентските избори, отбеляза той и допълни, че президент може да бъде избран и без подкрепата на ДПС.
„Ако на първия тур гласуват над 50% от избирателите, президентът Радев ще бъде избран на първи тур.“
„Мнозинството от българите видяха, че това е един работещ модел, че се реализират много важни принципи като откритост и отчетност“, коментира Маринов за служебното правителство, което днес приключи работа и предаде щафетата на следващото.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    18 11 Отговор
    Така е, Козяк ги праща.
  • 2 въпросче

    9 4 Отговор
    Ако е голям този сегмент от хора,а не огромен,какво ще стане? България не е Китай!
  • 3 Сатана

    15 14 Отговор
    Пратени са от Козяк,както и всички останали.
  • 4 bbb

    16 16 Отговор
    Не са пратени от Радев а от неговия секретар Копринков
  • 5 ТаУмВзе

    16 12 Отговор
    Сорос и компания бейби!
  • 6 ДВЕ ПТИЧКИ

    8 6 Отговор
    ПАРТИЯ НЕ ПРАВЯТ
  • 7 Пич

    21 13 Отговор
    Не са пратени от Радев , а са пратени като Радев , за да свършат една работа на едни олигарси , които дълго време бяха изхвърлени от подялбата на баницата , и сега са гладни... А министърчетата - лакоми...
  • 8 Врачка

    9 16 Отговор
    Няма сила,която да накара 50% от Българите да идат да гласуват,което води до байдънов сценарий в избора на президент.Стойте си вкъщи на изборния ден.Пазете се от КОВИД и не си слагайте грях на душата гласувайки за който и да било.Така ще сте чисти и неопетнени пред съвеста си.
  • 9 Здраве желаем

    14 15 Отговор
    "Майсторе". Фигуранта слушка ли те?
  • 10 Матей

    7 5 Отговор
    А от кого са пратени,от филан-кишията ли?Защо не освежат партийната система като изкарат на преден план Възраждане и Боец,да речем?И да изберат за президент Росен Миленов,има огромна разлика,нали?
  • 11 УжасРадев импийчмънт Радев Оставка

    14 6 Отговор
    Трябва да си съвсем изглупял да ходиш да гласуваш за новото Отровно трио Назначиха на ключови места свои хора и сега ще точат Богата България А Вие дебили и вярвайте Много бързо Кирката Асенчо доказан Крадец и сие направиха партия
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българка

    8 7 Отговор
    Чета и не вярвам на очите си, има и незабрудени хора. Хора разбрали, че фърчилото е фигурант. Това е една чудесна новина. Поздравления и много плюсчета от мен.
  • 14 НИЧЕМ

    11 6 Отговор
    ТОЗИ УЖ ПРОФЕСОР Е СИВИЯ КАРДИНАЛ НА РУМЕН ТЪПОТО ШОФЬОРЧЕ ОТ ХАСКОВСКО,ТОЙ Е БИЛ СЪВЕТНИК НА МУТРИТЕ НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И ЗНАЕ ВСИЧКИ МУРАФЕТИ,ЗАТОВА ТЪРЖЕСТВУВА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП,ЗАЩОТО СИ СЛУЖИ С ИЗМАМА И ЛЪЖИ,ХИЧ НЕ МУ ПУКА НА ПРЕДАТЕЛЯ,ОБГРАДИ СЕ С ДЕГРАДИРАЛИ ЕЛЕМЕНТИ КАТО НЕГО И ПСИХЯСАЛАТА ДЕСА
  • 15 Бибитко

    4 10 Отговор

    До коментар #12 от "УжасРадев импийчмънт Радев Оставка":

    Нямаше нужда да повториш хейтпоста си втори път, защото от една дума се разбира, че дращиш по разпореждане на великия цар Тиква от Банкя! Много плюете срещу Кирил Петков и Асен Василев и явно треперите от страх, че партията ви кърмилница скоро ще изчезне в небитието!
  • 16 Да,бе,да

    2 3 Отговор
    Вярваме ви! Честно!
  • 17 Ванчо Михайлов

    5 5 Отговор
    Толкова не е вярно, колкото и това, че ти пишеш речите на Фуражката! Кажи му само да не ги декламира като “Мама ми купи днес нови панталонки…”, че е жалка гледка.
  • 18 Бай Шили

    0 6 Отговор
    Тея двамата Радев ги уволни. И сега просто баламосват хората.
  • 19 911

    6 4 Отговор
    Глупости.Откъде пари в Мунчо за такива проекти?Май някой друг плаща сметките и на Мунчо и на тия Остапбендеровци...
  • 20 98765

    4 3 Отговор
    АлМаринов мига ли когато дрънка неистини? Вероятно, не. Професионален неистинар не мига.
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 3 Отговор
    КАТО НЕ СА ПРТЕНИ ОТ ФИГУРАНТА , ОТ КОГО СА ПРАТЕНИ ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ ! ПУТИН ИМА СВОЯ ПАРТИЯ , ЕДИННА РУСИЯ А НАШИЯ РЕЗИДЕН - ЕДИННА БЪЛГАРИЯ...... А ТАКИВА МАРГИНАЛИ КАТО ПИНОКИО , КОРНИ , ЧАЛГАРА И ОТРОВНИТЕ БОКЛУЦИ - ВЪН.... .... НАЛИ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП СИ ОПЛЕТЕ КОШНИЦАТА А БАЛАМИТЕ НА БОКЛУКА.......
  • 22 Политолог

    4 2 Отговор
    проф. Маринов, знаем, че сте на "хранилка" при фатмака Радев.
    Сега искате да ни залъжите ли?
  • 23 XYZ

    3 1 Отговор
    Ревете, но ще ревете още повече след 2 месеца!
  • 24 Радефф

    1 1 Отговор
    Елате пиленца на батко...
    Бъдете сигурни че ще ги спечеля от раз!
    Тез машинки за какво ги купихме?!
  • 25 това е

    2 1 Отговор
    "Майстора" от ДС, човек със БКП закваска, дава стратегически съвети на Фатмака- бащицата на българския народ!
  • 26 дъртак

    0 1 Отговор
    Аз съм вече стар.
    Така си мина живота, все да се надяваме като избираме някой!
    Кво толкова беше- президенти минаха няколко от 1990г до сега, мойто дередже, почти си остана същото!
    Тъйче дали ще изберат Радев или не - все ми е тая!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове