Last news in Fakti

21 Септември, 2021 18:33 2 116 44

Президентът: Реални резултати в диалога с България ще ускорят процеса на европейска интеграция за РСМ

  • румен радев-
  • оливер вархеи-
  • рсм

Държавният глава се срещна с европейския комисар за съседство и разширяване Оливер Вархеи

Президентът: Реални резултати в диалога с България ще ускорят процеса на европейска интеграция за РСМ - 1
Снимка: Прессъобщение

България очаква ефективни действия от институциите на Европейския съюз за утвърждаване на ценностите на демокрацията и зачитането на правата на човека в Република Северна Македония. Това заяви държавният глава Румен Радев днес по време на среща на „Дондуков“ 2 с европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи. В срещата участва и министърът на външните работи Светлан Стоев. Румен Радев подчерта, че 120 000 български граждани в Република Северна Македония са и граждани на Европейския съюз и страната ни разчита на подкрепата на европейските институции за ефективното зачитане на техните права.

Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани бе във фокуса на разговора на Румен Радев и Оливер Вархеи. България е най-заинтересована от това да види своите съседи в Европейския съюз, но това изисква пълното изпълнение на Копенхагенските критерии за членство от страна на Република Северна Македония, особено спазването на човешките права и принципите на добросъседство, които са в сърцевината на европейското сътрудничество, подчерта българският президент.

Държавният глава посочи също така, че декларациите и обещанията в диалога с Република Северна Македония вече не работят и България очаква ясни правнообвързващи решения, които да доведат до устойчиви и необратими резултати. Това ще ускори и процеса на европейска интеграция за Република Северна Македония. Румен Радев припомни, че подписаният през 2017 година Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония не се изпълнява и югозападната ни съседка все още не е решила проблемите с езика на омразата и насаждането на превратна представа за България в учебници, музеи и паметници, както и по отношение на правата на гражданите на страната, които открито изявяват българското си самосъзнание.

Обща бе позицията, че в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани и решаване на спорните въпроси най-важен е прекият и открит диалог. Предстои Оливер Вархеи да посети и Република Северна Македония, където ще проведе срещи с държавното ръководство на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За съжаление

    17 39 Отговор
    Радев ще продаде българските национални интереси.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Истината

    6 41 Отговор
    Генерал Мутафчийски ще е новият Президент на България.

    Коментиран от #10

  • 3 Сега

    30 5 Отговор
    Радев. Не предавай историята на Българите от цяла Македония( не само от северната). Помни какво стана с предателя Стамболийски.
  • 4 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    14 32 Отговор

    До коментар #1 от "За съжаление":

    Радев вече слугува само за собствените си хора и собствените банкови сметки Българи Радев е самовлюбен Самозабравил се ПревратаджияРадев Оставка Радев Разследване
  • 5 Грульо

    29 1 Отговор
    САЩ да натиснат македонските им слуги да признаят историята и проблемът им е решен. :D
  • 6 ХАН КРУМ

    23 4 Отговор
    БОЛКА ,МЪКА И ЗАВИСТ ВЪРВИ В КОМЕНТАРИТЕ НА ПОКЛОНЦИТЕ ОТ БАНКЯ.ДОБРЕ , ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ МИСЛЯТ С ТОВА НА, КОЕТО СЕДЯТ.
  • 7 Ванчо Михайлов

    21 2 Отговор
    Нека уважаемият Вархей да предаде на Зайо Байо и северномакедонците, че Гоце Делчев е Българин и че трябва да е погребан в България. Първо да ни върнат костите му и тогава да мислят за Европейския съюз!
  • 8 Нов прецедент

    8 18 Отговор
    Новият прецедент (след Плевнелиев), новият предател на България, новият слуга на новия американски чиновник за Балканите - Ескобар, - новият (от юли 2020 г.) пудел на американската посланичка в България; новият русофоб и стара скрита лимонка на американските служби от времето на почти двегодишното му двойно шлифоване по време на двете му продължителни командировки в САЩ; новият триморски ястреб срещу Русия и стара Европа; новият еничар на американска служба, сравним само с еничаря Караибрахим от "Време разделно", новата филмирана шпатола на къса каишка ни казва че е готов да клекне!!!

    За него няма решение на Народното събрание от края на 2019 г. за ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ ОТСТОЯВАЩА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС във връзка с СЪСТОЯЛАТА СЕ БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ПОДЛОЖЕНА НА ПАЗАРЛЪК В НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА КОМИСИЯ, В АНТИБЪЛГАРСКИЯ ДОГОВОР от 01.08.2017 г. и във връзка с БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, СТАНАЛ ОТ АВГУСТ 1944 Г. "МАКЕДОНСКИ" ПО НАРЕЖДАНЕ НА ХЪРВАТИНА Й. Б. ТИТО.
  • 9 Вече

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "За съжаление":

    ги продава... За предателя нищо друго не съществува, освен собствения му интерес в синергия с интереса на САЩ.

    Затова и Мустафа го подкрепя за втори мандат.

    Затова е и машинното гласуване - хем да се фалшифицират изборите на ангро, хем да се правят на честни и демократи...

    Радев ни закопава.

    Има заповед от Ескобар - новият отговорник на САЩ за Балканите, - до края на 2021 г. България да бъде заплюта в лицето от всички българомразци и да даде зелена светлина на измишльотината РСМ за влизане в ЕС.

    Радев веднага след изборите, чрез новите поставеници на американците - двете юпита и нагли измамници и чрез неговите "партии на протеста" ще изпълни постаевната задача и ще козирува на Мустафа.

    До всички симпатизанти на БСП! Гласувайте за БСП, без да гласувате за предателя на БСП - американският пудел на къса каишка на Херо Мустафа!
  • 10 Ха ха

    5 15 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Мутафчийски е същият като Радев.

    И двамата са готови на всякакви чупки в кръста, за да угодят на американските си господари.
  • 11 гошо

    8 14 Отговор
    Тоя измислен комунистически фатмак не може да ми бъде президент.

    Коментиран от #12

  • 12 Американците

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "гошо":

    са комунисти????
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 6 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ИЛИЯНА ЙОТОВА ПРЕЗИДЕНТ и ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ на
    РЕПУБЛИКА
    БЪЛГАРИЯ
    ВТОРИ
    МАНДАТ

    Коментиран от #14

  • 14 ТЪЙ РЕЧЕ

    3 9 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПОЛЕЗНИЯТ ИДИОТ НА САЙТА!

    Коментиран от #17

  • 15 Боко 🎃

    7 0 Отговор
    Обещавам на всички пенсионери по хиляда и двеста лева на месец чисто бонуси до 2027 година.
  • 16 345

    9 2 Отговор
    Тиквата е развързал кесията,90 % са негови тролове. А, той ни докара
    до това положение. С тъпия договор и хиляди простотии.
    Скопияните като влизат в БГ трябва да видят организирана страна от ЕС, ама май, че не е така. Там асфалтът по пътя е една педя, тук 3 см.
    Източна Македония е обезлюдена и имаме интерес от нащи инвестиции.
    Радев е прав за спазване на критериите за добросъседство, но това се прави едва сега. Тиквата ,Шкембето и Калинката не направиха практически НИЩО. Затова северомакедонистите са нагли и безпардонни.
    Без реални действия да си кютат в резервата.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "ТЪЙ РЕЧЕ":

    БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДИГРАВКАТА ДА ТИ С ВРЪЩА та копират ника ми и понже съм с инсулт ме подиграваш но има ГОСПОД и всичко се връща

    Коментиран от #40

  • 18 Реалист

    7 8 Отговор
    Стефан Краев: СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
    Днес Кирил Петков е признал официално, че в момента на неговото назначаване, той е бил канадски гражданин, тоест цялата комуникация около този казус беше една огромна лъжа от страна на Радев и неговия министър.
    Срам и позор за българския народ е да замете този факт под килима и отново да прости от липсата си на елементарна политическа култура.
    Конституцията е гръбнакът на българската държавност. Ако за Вас това е нещо незначително, то тогава няма смисъл да се борим за каквото и да било…
    Да простиш на хора, които мачкат държавността, е все едно да плюеш върху Родината и Отечеството, да простиш за лъжите на тези, които Ви лъжат в очите, е все едно да им отвориш вратата за още повече лъжи.
    Как може да имате доверие на хора, които нарушават Основния закон, как ? Какви претенции може да имате Вие за промяна, когато прощавате на мошеници и лъжци ?
    Срам и позор за българския народ е всичко това, а Вие го приемате с овчедушие…!!!
    Указ 129 на Президента и назначеното правителство са били незаконни, поради простата причина, че е нарушен Основният закон. Всички издадени решения на служебното правителство са незаконни и невалидни, всеки конституционалист ще Ви го каже…
    Конституционният съд топка топката, а на народа не му пука. В една нормална европейска държава народът ще е на улицата и ще иска оставката на Президента, а за лъжата и фалшивата декларация, Кирил Петков заслужава три години затвор…
    Срам и позор за
  • 19 Hero

    5 5 Отговор
    Волт и Радев са соросоиди. подлоги на БАИДЪН. волт е партия в 14 европейски държави в цяла Германия имат плакати на които пише ,в Европа има място за всички. подкрепят мигрантите аборигени.
  • 20 Боко 🎃

    1 5 Отговор
    България ще закупи двадесет и девет вертолета Boeing co ah 64e Apache на стойност 3,5 милиарда долара до 2022 година.
  • 21 Hero

    6 5 Отговор
    Кирчо и Асанчо Василев се хванаха здраво за чичко СОРОС и Х.Мустафа. Това им гарантира победата.тежко на БЪЛГАРИЯ и на клетият български народ.

    Коментиран от #41

  • 22 Антитрол

    8 1 Отговор
    дeклaрaциитe и oбeщaниятa в диaлoгa c Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния вeчe нe рaбoтят и Бългaрия oчaквa яcни прaвнooбвързвaщи рeшeния, кoитo дa дoвeдaт дo уcтoйчиви и нeoбрaтими рeзултaти

    Гербаджийски тролчета четете бе преди да ръсите простотии - правнообвързващи решения а не мъгляви договори за "добросъседство" с никакви изисквания към макетата и признаващи "македонския" език. Точно Тиквата ни докара до тук.

    Препоръчвам ви да прочетете прословутия "договор за добросъседство" сътворен от Тиквата където се признава северно - македонския език и който продава българските интереси.

    Коментиран от #42

  • 23 Грогу

    4 0 Отговор
    Сериозно ? ми Оливер Верхеи за първи път чува за такива действия от страна на Скопие срещу България. и сега отива да пита Заев дали това е вярно. Цирк по Европейски .
  • 24 Радеев

    5 2 Отговор
    къде е почтеността ?! Спецов кога ще му бъде повдигнато обвинение, измама с ДДС ?!
  • 25 Шапки долу

    4 5 Отговор
    ПРЕД НАЙ ДОСТОЙНИЯ ЧОВЕК И ПОЛИТИК ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ, БЪЛГАРИЯ ВЯРВА БЕЗРЕЗЕРВНО НА ВАС ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ. БЪЛГАРИЯ НА ПОЧТЕННИТЕ И ТРУДОЛЮБИВИ ХОРА, МУТРИТЕ В КАНАЛА.
  • 26 Северна Македония е предадена

    2 1 Отговор
    От българските номенклаТурци които се целуваха на Орлов мост и спряха в ЕС преговорите на Ресторанти и Спящи Македонци за присъединяване на РСМ към ЕС и сега Северна Македония е втори Северен Кипър но завладян с не с спец части по въздух а с петродоларите на мюслиамите въоръжени със западни оръжие
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Две димящи дула

    3 4 Отговор
    Удариха на камък с нашия президент, неориентираните македонци и ще видят голям зор с него! Ако беше чехлюто плевналиев досега да ни е продал десет пъти!
  • 29 Ревящу Северни Мутристанци Вън от ЕС

    2 1 Отговор
    Следващия път по добре дрогари Маркус Волф
  • 30 GnG

    1 4 Отговор
    Съвсем СЛУЧАЙНО, мислите на българският Президент, СЪВПАДАТ със северно-американската доктрина ! :)
  • 31 НАЙ СЛАБИЯТ ПРЕЗИДЕНТ

    4 4 Отговор
    ЗА ПЕТ ГОДИНИ НИКОЙ НЕ ГО ПОКАНИ НИКЪДЕ. ЗАЛЕНИЯТ ЧОРАП Е ЗА РЕЗИЛ.
  • 32 Водещ:

    2 2 Отговор
    Политическата система на България лека-полека си отива пред очите ни и ще стигне до задънената си улица. Тя е навлязла в най-ужасната си криза за последните 30 години. Това каза неотдавна в интервю анализаторът доц. Валентин Вацев. Месец по-късно се появява нов политически проект, чиито лица – доскорошните служебни министри Петков и Василев, твърдят, че имат амбицията да променят политическата система с разделението „почтени“ и „непочтени“.

    С оглед на показаното от тях във второто служебно правителство на президента Румен Радев, някак не им отива да се изживяват като еталон за почтеност, защото тази единица мярка ще бъде доста мътничка.

    Дали тяхната партия обаче „Продължаваме промяната“ е трубадурът на ерата на последната политическа система?

    С кого повече има връзка партията на Кирил Петков и Асен Василев – със засилващия се от САЩ натиск върху София за Северна Македония или с благоприятно завършилата на изборите в Русия партия на президента Путин „Единна Русия“, която запазва конституционното си мнозинство от над 300 депутати в 450-местната държавна „Дума“?

    Партиен инженеринг ли ще имитира преформатиране на политическата система? Какво наблюдаваме?

    Коментиран от #33

  • 33 Вацев:

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Водещ:":

    Кремъл гледат на Балканите по-скоро като на зона, в която има да се прави бизнес и трябва да се прави бизнес, но не и геополитика в собствения смисъл на думата.

    Аз виждам в българските политически драми, които се развиват пред нашите неразбиращи очи, да кажем така, виждам засилен американски интерес.

    След катастрофата на американските „ястреби“ в Сирия и след това втората катастрофа, която наскоро се разви пред очите ни в Кабул, трябва да се спази правилото, че на американските „ястреби“ трябва да им се даде ъгълче, където те да кълват, да грачат, да стягат сили и да се готвят за война.

    Балканите и Черноморската зона, заедно с Калининградска област, но там тях ги слагам на второ място, са зоната, в която американският, ястребеният интерес ще се реализира тази и следващата година.

    Коментиран от #34

  • 34 Там, където

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Вацев:":

    нещо не е „правилно“, то подлежи на „оправяне“ – това е американската стилистика.
    Така че предстои като резултат от успешния, ако приемем, че ще бъде успешен инженеринговият проект в българската политика, предстои да станат три неща и всяко следващо българско правителство ще бъде целенасочено към изпълнението на тези три неща:
    първо – спирането на българските пречки пред пътя на Македония в Европейския съюз. В Държавния департамент просто са бесни и нямат търпение: ”Как смеят тези неграмотници в София да се бъркат в голямата политика? Какво нас ни интересува тяхното минало? С какво право те превръщат въпроса в общобалкански? А куратори на Балканите все пак сме ние, а не Русия, както беше на времето”.
    Така че всяко следващо правителство, което в момента се обмисля, ще трябва първо да спре със своите възражения към македонското членство в Европейския съюз.
    Второ, трябва да бъдат доволни и либералите, и демократите в САЩ – всяко следващо българско правителство като второ ще трябва да признае Истанбулската конвенция.
    И в България борбата за утвърждаване на тази Истанбулска конвенция не е спряла, макар и в други форми. Така че приемане на Истанбулската конвенция е следващото, което всяко следващо българско правителство ще бъде направено така, че да приеме тази конвенция.
    И третото, разбира се – да се даде възможност на американските „ястреби“ да си заградят територията на Балканите и Черноморието, за да могат от тук да готвят милия на сърцето им ко

    Коментиран от #35

  • 35 И третото,

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Там, където":

    разбира се – да се даде възможност на американските „ястреби“ да си заградят територията на Балканите и Черноморието, за да могат от тук да готвят милия на сърцето им конфликт с Русия.

    Аз отсега искам да кажа, че аз не вярвам в този конфликт. Америка не е в състояние да участва в големи военни, мащабни конфликти.

    Тя ще постига целите си отсега нататък по друг начин.
    Но американските „ястреби“ по някакъв начин трябва да бъдат компенсирани за загубите в Сирия и в Кабул.

    Така че трета точка на всяко следващо българско правителство, което предстои да се изгради, това е очевидната и открита, неприкрита, а открита подготовка на българската територия за прифронтова зона, в която ще се разгърне конфликтът между силите на светлината и силите на мрака, казано на жаргона на „Ню Йорк Таймс“.
  • 36 Водещ:

    1 2 Отговор
    Въпросът е, дали ще оправдае доверието на американските им поддръжници новата партия на бившите двама служебни министри?

    Коментиран от #37

  • 37 Вацев

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Водещ:":

    Тя е замислена добре. На пръв поглед нищо не би трябвало да попречи.

    Всички ресурси на соросианското присъствие в България, които са много стари – вече 30 години Сорос работи в България със своите структури на „Отворено общество“ и на други подобни, са впрегнати, за да се постигне тази цел. Като целта може да се каже съвсем ясно: в досегашния парламент, който беше най-некомуникативното място в Балканите, досегашният парламент, който не можеше на две магарета сламата да раздели – като че ли това се правеше и нарочно според мен, но това е друга дълга тема и не искам да се отклонявам.

    Парламентарната некомуникативност на българския парламент според мен беше изкуствен ефект, тя не се получи по естествен път, но тук не искам да се отклонявам.

    Значи целта е да се създаде комуникативен център, политическа конструкция, която сега в момента се подготвя по медиен път, преди всичко по медиен път.

    Забележете, как медиите не могат да се събудят и не могат да заспят, ако специално не повторят дор до седем пъти светлите бъднини на тази нова партия, която не признава ляво и дясно и разделя хората само на „почтени“ и „непочтени“.
  • 38 Водещ:

    1 2 Отговор
    Какво ще бъде отражението на новата партия, взаимодействието й с президента Радев, за когото се смята вече, че неговата сянка е вградена в този проект?

    Коментиран от #39

  • 39 Вацев

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Водещ:":

    За съжаление, вие сте напълно права.

    Неговата сянка е вградена вече в чешмата на Белоногата, така да се каже, но аз съжалявам за това и мисля, че ще дойде момент, и то не далече в бъдещето, във времето, когато той самият ще съжалява за това.
    Аз съм сигурен, че той се опитва да хване възходящите политически потоци и да планира върху тях, както правят безмоторниците. Може би в авиацията това е възможно, но президентът с последните си действия няколко пъти пое вътрешноизключващи се и противоречиви ангажименти.

    Той е в много деликатна медийна комуникативна позиция, той търпи критика от всички страни и ще му трябват много здрави нерви и значително количество обикновен късмет, за да се измъкне без поражения в тази ситуация.

    Ситуацията за президента по никакъв начин не е стратегически печеливша. Той рискува да загуби не толкова втория си мандат, което в края на краищата не е чак толкова жизненоважно.

    Той рискува да загуби лице, казано в китайския жаргон.

    Както знаете, за китайците няма нищо по-страшно от това да загубиш лице.
  • 40 ТЪЙ КЪЛНЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПОЛЕЗНИЯТ ИДИОТ НА САЙТА.

    НЕ Е ПОДИГРАВКА, ЧЕ СИ ПОЛЕЗНИЯТ ИДИОТ НА САЙТА.

    СЕРИОЗНО Е.

    ЗАЩОТО Е ИСТИНА.

    ЩЕ ТИ СЕ ВРЪРНЕ И НА ТЕБ И НА ТЕЗИ, КОИТО КОПИРАТ НИКА ТИ.

    НЕ БОЙ СЕ! КЛЕТВИТЕ СЕ ВРЪЩАТ!
  • 41 Дървен

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Hero":

    Гарантира им един дървен български фалос.

    Педалите да гласуват за тях :)))
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Вярно

    2 2 Отговор
    Вярно НО не докрай.

    Не само Борисов ни вкара в задънена улица с антибългарския договор за "приятелство и добросъседство", чрез продажба на българския език за "македонски" и на състоялата се българска история за пазарлък и пренаписване, но и цялата мръсна про-западна политическа каста, която ратифицира позорния антибългарски договор от 01.08.2017 г.

    Анти-българският президент Румен Радев, от своя страна, за разлика от десетките закони на Народното събрание, на които беше наложил "вето", ВЗЕ ЧЕ НЕ НАЛОЖИ "ВЕТО" НА АНТИБЪЛГАСКИЯ ЗАКОН НА НС ЗА РАТИФИКАЦИА НА АНТИ-БЪЛГАРСКИЯ ДОГОВОР С Р. МАКЕДОНИЯ (още не беше станала РСМ).

    ПРЕДАТЕЛ ДО ПРЕДАТЕЛЯ МИЛА МОЯ МАЙНО ЛЬО, БКЛК ДО БКЛКА! РУМЕН ДО БОКО, БОКО ДО ВСЯ ОСТАЛНАЯ ПОЛИТИЧЕСКА СВЛЧ.
  • 44 ПростаЛогика

    4 1 Отговор
    Радев няма да продаде интересите на България. Но! Трябва политиците и обществото да покажат единомислие по този въпрос. Тогава няма начин някой отвън да си помисли че някой номер с натиск ще мине.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове