Last news in Fakti

30 Септември, 2021 07:05 2 742 27

Гуцанов, БСП: Държавата да арестува кораба и товара му

  • борислав гуцанов-
  • бсп-
  • държава-
  • арест-
  • кораб-
  • собственик-
  • товар

"Средствата ли са важни в момента или екологията на страната", попита риторично социалистът

Гуцанов, БСП: Държавата да арестува кораба и товара му  - 1
Снимка:Bulgaria ON AIR

"Не може постоянно някакви месии да се появяват. Трябва да се сложи край на това нещо. Не се ли нагледахме на безобразия и безумия? "Vera Su" е типичен пример – в продължение на години никой не се е заемал с този сектор", заяви бившият депутат от БСП Борислав Гуцанов пред "Денят ON AIR". Той е категоричен, че вината за заседналия кораб не е на един човек или на една администрация.

"От близо 20 години се занемарява морското спасяване в България. Не си даваме ясна сметка, че това може да ни потрябва един път на 50 години, но изходът може да бъде фатален", подчерта гостът в студиото.
Социалистът определи като абсурдно бездействието на държавата при засядането на "Vera Su", при положение че корабът представлява огромна екологична опасност за българското крайбрежие.

"Да се чака корабособственика е пълен абсурд. Държавата автоматично може да арестува кораба, да арестува товара и да започне действия по изкарването му от плитчината. Да не говорим, че корабът и товарът са застраховани. Средствата ли са важни в момента или екологията на страната", попита риторично Гуцанов в ефира на Bulgaria ON AIR.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    18 19 Отговор
    А тебе кога ще арестуват???
  • 2 Бетоновоз

    19 3 Отговор
    Гуцанов, ти убеден ли си, че това засядане на "заблудил"се кораб пълен с чилска силитра е божие дело? Разбира се, че трябва да се арестува незабавно и да се заведе дело срещу наемателя на кораба!
  • 3 Бамбука

    10 2 Отговор
    Ами да го арестува, ама как ? Да сложи двама полицаи и въпроса ще се реши ли ? Нали всичко което се случва с този кораб е поради липса на технически средства. Колкото до това дали кораба / товара са застраховани, коя е застрахователната компания ?

    Коментиран от #6, #19

  • 4 Активист на БКП

    25 5 Отговор
    Трябва да се арестува лицето Бойко Методиев Борисов,който окраде държавата с 4 000 000 000€
  • 5 big

    13 6 Отговор
    На какво основание? За това, че "морска" държава няма необходимото оборудване и обучени хора? Дори да го арестува, вече става държавен проблем и корабособственика няма да им е виновен, а и ареста не решава проблема с неспособността да се реши!

    Коментиран от #25

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мечо Пух

    14 3 Отговор
    Човекът е прав! При такива случаи блесват голите ни зад ници! Така е и с пожарите, същото е при наводнения, а този случай потвърждава констатацията! Тридесет години не е направено абсолютно нищо да се защити населението и природата в България...Едва сега почват да се чуват тихи гласчета, че се оголихме във всяко отношение и последните години са години на тотално разрушение на всичко онова, което определя една държава като държава!
  • 8 All inclusive

    12 2 Отговор
    Бамбук, не се прави на наивник! Корабът се вади от зоната по възможно най-скъпия начин, разтоварва се по най скъпия начин, паркира се на най-скъпото място и си вземат дължимите евраци с най- висока лихва. А дали ще продаде стоката и патладжаните ще нарежат кораба е друг въпрос.
  • 9 Бамбука

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "All inclusive":

    Вади се, ама нещо не ще да се извади. Бутаха го, теглиха го, а той не ще ли не ще. Докато дойде този най-скъп начин отнякъде, то вълните може да го извадят, ама към дъното. А и преди да го "вадят" да му приберат документите, пък и да намерят застрахователя, че и той нещо се е загубил по тъч линията.
  • 10 Вера круз

    4 0 Отговор
    Тъй както му е дигната предницата на тия кораб..ако не се направи всичко както трябва ще го изтеглят без нея..едни хора стига са се правили на много загрижени..ами да се организират нещата както трябва колкото време е нужно и да го махнат от там
  • 11 Копейкин

    6 10 Отговор
    С какво ще го арестуват бе Гуци, след като съпартиеца ти от БКП, Борисов не позволи по заповед на господаря от Кремъл, да имаме военни кораби ?! Платноходки му се гледали?! А кораба можеше и да е на руските талибани, натоварен с бомби.
  • 12 Реалист 2

    10 6 Отговор
    След 30 години щатско-турска власт кой в колонията ще посмее да арестува турски кораб ? Българските "журналисти" дори не смеят да напишат, че е турски под чужд флаг !
  • 13 ЦК на ГЕРБ

    5 4 Отговор
    Няма вече държава! Друго нещо беше, когато ни управляваше другарят Бойко Методиев Борисов-АЙДУКА🎃🇹🇷🇱🇷
  • 14 Има

    6 3 Отговор
    начин.Буци стъпва на носа ,кърмата се повдига защото е тулуп и влекачите теглят с газ до ламарината! После арест!вижте ги до какво състояние е докаран флота!И ГЕРБ-СДС са първа сила на проучванията най- големите крадци и най-големите съсипници на България . Народе!!! Терминал-2!!!
  • 15 име

    2 2 Отговор
    Не просто да го арестува, ами направо да го конфискува щом не искат да плащат за операция по източване и освобождаване
    на заседналия кораб.
  • 16 Българин в чужбина

    10 3 Отговор
    Държавата да арестува всички русофили от Бсп и да затвори свърталището им на позитано за да тръгне България напред в развитието си. Тези комунистически предатели са като прът в колелото на страната ни.

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Не давай

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българин в чужбина":

    акъл като не ти е искан!Видяхме ви и вас със Славчо какви ги натворихте! Отивай на концерт!
  • 18 Хе Хе

    3 3 Отговор
    Айде Гуца прати на кораба Рашков и БОПа. Ми кораба кат потъне с тяк Ко Шъ правим. Гениално СЪР. Забравил сте Каскета и него да пратите. Всички на кораба.
  • 19 бацо тулупа съм

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бамбука":

    Аз и дупетата емил радев имаме опит в арестуването на танкери! Сигурен съм че и с този кораб ще се справим. Гешо каскета пак ще помогне!
  • 20 гарантирано от ГРОБ

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българин в чужбина":

    БСП че не бяха стока по времетж на станишката и пъранката е безспорно. Но от 12 г. управлява ОПГ ГЕРБ-ДПС. И пж време на тяхното управление се обезлюдяваме с по 85 хил на година: 50 хил отрицателен прираст, вкл. щото сме най-болни и бедни с най-голяма смъртност; и 35 хил евакуиращи се, от които 6 хил. деца!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 един от многото

    3 0 Отговор
    Всеки божи ден , най новият Турско–Български сериал "Вера Су" , само по новините във "Факти"! Не пропускайте!
  • 23 де беше досега

    5 2 Отговор
    синчето на александър лилов се изказа като ч икия на пясък
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 А вие

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "big":

    Що спахте 10 години и не купихте оборудване?
  • 26 ДСБ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    Този кораб трябва да се конфискува.. Затова че отрови черноморие то ни
  • 27 знаещ

    0 0 Отговор
    Защо досега никой не казва кой е собственика/получателя на товара.Той със сигурност е платен и неговият собственик е най-заинтересован да спаси колкото се може от товара .Там е заровено кучето .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол