Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 21:43 12 029 30

Борислав Гуцанов: Досега не съм виждал такъв политическа чадър - във Варна се случват фантастични нарушения

  • борислав гуцанов-
  • пристанище варна

"Направи се ремонт за 30 млн., но между крайните квартали на Варна няма бус лента, рампи за инвалиди също липсват", посочи той

Борислав Гуцанов: Досега не съм виждал такъв политическа чадър - във Варна се случват фантастични нарушения - 1
Снимка: БГНЕС

"Сега става въпрос за 85 млн. лв. сделка на община Варна за покупката на 60 автобуса. Има доста въпросителни около тази сделка".

Това заяви Борислав Гуцанов от БСП пред "ЕвроДикоФ", по случая с влизането на КПКОНПИ в община Варна.

"Това е абсурдна ситуация, защото градският транспорт във Варна стигна до почти 14 милиона лева задължения, въпреки че трябваше да е в добро финансово положение. Практически той е във фалит", добави той.

"Направи се ремонт за 30 млн., но между крайните квартали на Варна няма бус лента, рампи за инвалиди също липсват. Аз такъв политически чадър не съм виждал", заяви Гуцанов.

"Публична тайна е какво се случва и е време компетентните органи да си свършат работата", категоричен беше членът на БСП.

"Стигна се до там градският транспорт да иска разрешение, за да изтегли заем, с който да покрие свои задължения. Само към НАП бяха около 3 млн. лв", добави той.

"435 млн. лв. за удълбочаване в района на Варненското пристанище. В момента дълбочината на канала е 12 метра, а трябва да стане 14,5 метра, за да могат да влизат по-големи кораби. В един момент обаче се стига до Аспаруховия мост, чиято най-ниска точка е на 13,20 см. Как ще го изкопаеш до 14,5 м.? Как е направен този проект и защо никой не е заложил пари за укрепването на моста?", заяви той по темата с разширяването на пристанище "Варна".

"Става въпрос за фантастични нарушения", категоричен беше Гуцанов.

Гуцанов изказа удовлетворението си от водените разговори за коалиционно споразумение, от които той е част като експерт от стана на БСП. Той беше категоричен, че не са предлагани и обсъждани конкретни имена за министри.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,бе

    53 1 Отговор
    И тоя кацна преди малко от далечния космос и то точно във Варна,дето не са и чували за корупция,горките.

    Коментиран от #4

  • 2 БХОРТЕИ

    48 7 Отговор
    Дано излезете българи иначе и вашата партия ще отиде на бунището.А относно НАТО бази никакви първо националните интереси.
  • 3 георги марков

    11 16 Отговор
    Какъв чадър,бе,да не намекваш нещо за българския чадър?
  • 4 Пффффф

    62 7 Отговор

    До коментар #1 от "Да,бе":

    Гуцанов да каже за неговият чадър. Как така преди години му се размина затворя?
  • 5 Варна

    51 6 Отговор
    Най-англия крадец! Два пъти лежа в ареста на Варна и рева ама пак е забравил. Време е вече да поле и и в затвора!
  • 6 √(n&Варна)

    59 4 Отговор
    Когато Гуци беше председател на ОбС-Варна, пропадна пътят за кв. Галата в района на Карантината и стоя затворен в продължение на близо 6 месеца.
    За да стигнат до Галата, автомобилите обикаляха през местността Боровец (Гиндюза).
    Ако някой пита Гуци защо това се случи, едва ли ще получи смислен отговор.

    Коментиран от #25

  • 7 Абе ,

    38 1 Отговор
    За неколко месеца потънаха незнайно къде , над 3/три/ милиарда , ти си се притеснил за неколко милиона ...
  • 8 Перо

    41 1 Отговор
    Фирмата доставчик на транспортните средства е на приятели на Гл.Мутра! Всички сходни обществени поръчки в БГса техни!
  • 9 456

    40 0 Отговор
    Е, Гуцанчо, намериха се и по крадливи от тебе.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миризлив пор

    40 2 Отговор
    Е, пък баш тоя... На времето докара 10+ годишни автобуси дето след рециклиране струваха повече от нови! Ама тогава си беше търговска сделка, сега корупция?
  • 12 Костя Гуцанов

    41 3 Отговор
    Гуци, я кажи за далаверата ти с автобуси с Дънката. Я кажи защо прехвърли къща и апартамент на пудела ти Копейкин?! Кажи защо дарихте апартанент и 1600 кв.м. паркоместа на "разведената " съпруга на наемника ти фашизоидното Коце ?!
  • 13 Гочо

    44 1 Отговор
    Заради този и Партньор в комплекса до новото пристанище падна пътя но се оправиха.Този беше председател на общинския съвет когато всичко разпродадоха на ТИМ И лежа в ареста за източване на банка през 1997г. Аре малко срам и усещане.
  • 14 Градският

    26 2 Отговор
    транспорт във Варна Беше снабден с уникално глупава система за билетоиздаване в автобусите - ако пътуваш до 4-5 спирки, особено през лятото, просто няма как да си купиш билетче в препълнения голям автолус с една машина за билети... Да не говорим, че тези машини често блокират или ти искат по няколко пъти да им пуснеш монета, защото просто не я познават... Ако пък си купиш билатче от спирката /някъде има тази възможност/ -времето ти тече и от обявените 60 минути за прекачване докато дойде автобусът, минали двайсетина... Идилия.
  • 15 морски

    40 4 Отговор
    във варна най-големия чадър го прави гуцанката, набутан е в във всички медоносни и немедоносни далавери достоен ученик е на гошето гергов и много бързо изучи занаята лошото е че иска само той и само неговите хора да ядат а останалите да гладуват изживява се като собственик на град варна
  • 16 баба мара

    11 10 Отговор
    абе Герб и Тиквата дали са крали във Варна амааа яко и овцете във Варна са гласували за тях а донж господ ви накаже където гласувате за крадците и разбойниците
  • 17 има много тъпи решения

    26 3 Отговор
    Вече някой е написал за неизползваемите автомати за билети, които са голяма глупост. Хората не могат да се доберат до тях в автобуса, а и не се натискат много. Масово се пътува гратис. В някои квартали беше направен опит за подобряване на инфраструктурата, но истината е, че е хвърляне на прах в очите на хората. Тревите си стоят, качество никакво по изграждане на тротоари и паркинги. Голяма част от кварталите са просто донори на средства. Нищо не е направено в тях, десетки години вече. Увеличават се кварталите тип Максуда. Връщаш се от някоя западна държава и оставаш като втрещен - нищо не е помръднало. Същата тягостна , сива, мрачна обстановка. Направили по някоя пейка под прозорците на хората и там по цяла нощ крещят тийнейджъри, без да изпитват неудобство. Да не говорим, че по цяла нощ има гонки по булевардите и няма кой да спре тези безумни мотоциклетисти, които се забавляват за сметка на хората. Та това е Варна, където действителността се разминава твърде много с очакванията ни.
  • 18 Беги беги

    16 8 Отговор
    Кмета е на половина руснак. Варна е руска губерния.

    Коментиран от #20

  • 19 Джо

    21 0 Отговор
    И го казва слугата на Дънката. Затворник за кражба на обществени фондове
  • 20 100%

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Беги беги":

    руснак е
  • 21 Бай Гошо

    12 0 Отговор
    Е, как няма да е удовлетворен Гуцанов от преговорите, като така ще закрепи за още малко мизерната си партийка на политическата сцена. Но след негативите, които БСП ще натрупа от това управление, краят на столетницата ще е бърз.
  • 22 Саки

    17 1 Отговор
    Направиха заради него , безсмислен натоварващ светофар ,за да си излиза лесно от къщата. А протежето му с дънков прякор ,застрои целия център на Варна ,с абсолютно еднотипни сгради с балюстри. Уникални мафиоти са тия.
  • 23 Дърт Гларус

    12 0 Отговор
    тоя е Чадъра на варненската Мафия, изгониха го от БСП, Плати си и го върнаха, дърпат конците и на Копейката...........
  • 24 Васик атанасова

    10 0 Отговор
    Ти кажи за твоето строителство във варна
  • 25 kick

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "√(n&Варна)":

    Щото тогава гея гуци беше чадър - на дънката
  • 26 Гхйкккккк

    1 1 Отговор
    Варна е корумпирана тя е ГЕРБ затова кмета на Варна трябва да се следи по отблизо той започна да краде яката подобие на Бойко Борисов както споменах Портних е от герб
  • 27 Ххккнгхнннй

    1 1 Отговор
    Портних е корумпиран той е ГЕРБ
  • 28 BOEC

    2 0 Отговор
    Точно той говори за градския транспорт във Варна???
    Попитайте го за първите вносни западни автобуси, попитайте го за връзките му с компрометирани хора като Дънката.

    МНОГО КОРУМПИРАН !!!
  • 29 Кочо

    1 0 Отговор
    А когато ти беше на власт какво се случваше бе тъ-ар. Нищо!
    Мазно ба-во
  • 30 Кочо

    1 0 Отговор
    Точно този бо-к няма право да говори. При негово управление Варна беше срината. Сега прилича на голям град. Трябва да си тотално мал-мен да му вярваш и да го подкрепяш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове