Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 09:16 3 383 35

Ивайло Мирчев: ГЕРБ заложи бомба в енергетиката

  • ивайло мирчев-
  • енергетика-
  • избори

Не са водени разговори с движението на Кирил Петков и Асен Василев

Ивайло Мирчев: ГЕРБ заложи бомба в енергетиката - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящите проблеми в енергетиката и високите цени са в резултат на бомба, която е заложена от управлението на ГЕРБ. Това заяви Ивайло Мирчев от “Демократична България” в предаването “Денят с Веселин Дремджиев”. Според него, основен проблем с цената на газа е забавеното изграждане на българо-гръцката връзка, от която може да се получава газ от Азербайджан.

“Знаем защо връзката с Гърция я няма. Защото руските интереси и техните проводници в България оказват всякакъв натиск да няма реална диверсификация”, заяви той. “Всички обещания на Борисов от 12 години са, че в рамките на 3 години връзката ще е готова. Но се прави всичко възможно да се бави, като се прокарва под язовир “Студен кладенец” и труднодостъпни терени. Тя трябва да носи 35% от потреблението на газ в България и когато е готова вече няма да сме подвластни на натиска на “Газпром” и Русия”, добави той. “ГЕРБ направиха така, че ПАВЕЦ “Чаира” почти да не функционира, а ТЕЦ “Марица Изток 2” да е в това състояние. Отговорността за това се носи еднолично от Бойко Борисов”, каза още той, цитиран от Actualno.com.

Ивайло Мирчев заяви, че приоритет на “Демократична България” остава силното представителство в Народното събрание и изпълнението на приоритетите от предизборната програма. “В нашите 12 приоритета за модернизация на България място за президента няма, но има много работа в парламента. Ако успеем да формулираме управленска коалиция по тези 12 точки, ще е много добре”, каза той.

По отношение на евентуални бъдещи партньорства посочи, че разговори с движението на Кирил Петков и Асен Василев ще се водят, след като покажат готова програма. “Има определени въпроси при нас по отношение на реакцията на “Продължаваме промяната” спрямо ДПС и ГЕРБ. “Демократична България” в това отношение е изключително последователна и на изборите през април, и през юли. Казахме, че няма да се коалираме с ГЕРБ и устояхме”, каза той.

На въпрос за евентуалната номинация от инициативен комитет на “Правосъдие за всеки” на председателя на ВКС Лозан Панов за президент Ивайло Мирчев заяви, че ако той бъде издигнат, колективните органи на партиите в “Демократична България” ще решават дали да го подкрепят. “Ние нямаме нито човек на диванчето, нито човек в джипката, който казва: “Това ще е решението” и да го прокарва. Имаме си колективни органи на отделните партии, те решават какво ще е поведението, а след това и на “Демократична България”, заяви Мирчев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спас Николов

    32 18 Отговор
    Мирчев е замязал на плондир, скоро ще експлодира.
  • 2 Боко Сапьора

    36 7 Отговор
    Минирал е всички подстъпи към зайчарника си..
  • 3 глоги

    25 11 Отговор
    Ивайло Мирчев: ГЕРБ заложи атомна бомба в енергетиката.

    Коментиран от #35

  • 4 плюс минус

    23 11 Отговор
    И не само там.
  • 5 Да така е

    40 11 Отговор
    Но специално ДБ сте същите мошеници като ГЕРБ и нищо добро не се очаква от Вас.
  • 6 НЕКАДЪРНИЦИ

    23 20 Отговор
    ПАК НЕКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН.......С ТИЯ ЦЕНИ ЯКО ОЩАЕИХТЕ НАРОДА
  • 7 Сали

    23 4 Отговор
    Тя бомбата да е само в енергетиката !!!? Навсякъде бомби , атентаторите ги знаем и нищо спокойно си живеят живота. Въпросът е откъде ще дойдат сапьорите?
  • 8 Онуй

    24 7 Отговор
    заложи не дамо енергийна бомба. Онуй минира всичко на принципа "След мен и потоп" и затова сега ще стои в карантина, докато се разпадне ОПГ!
  • 9 777

    22 17 Отговор
    Мирчев, бомбата е в шкембето ти!
  • 10 LOSHIA

    19 14 Отговор
    ДБ е една от креатурите на БКП!С нищо не е по различна от ГЕРБ!!
  • 11 Виж ти

    16 10 Отговор
    А колективно ли решавате какви да са опорките и лъжите и кои калинки да пуснете по медиите?
  • 12 Страх и памперс

    20 11 Отговор
    Знаем защо връзката с Гърция я няма. Защото руските интереси и техните проводници в България оказват всякакъв натиск да няма реална диверсификация. ДПС И ГЕРБ играят за Русия не за България.
  • 13 Бамбука

    10 6 Отговор
    "Гьола" е голямо блато в което ни натикаха с пилеенето на парите на данъкоплатците от тоя дето построи газопровода пак с нашите пари.
  • 14 Ясно е

    19 9 Отговор
    Бойко е слуга на чужди интереси, противоречащи на интересите на българския народ.
  • 15 Стойко

    19 14 Отговор
    Главатаря на тежката организирана престъпност в България , лицето Бойко Методиев Борисов известен като Буда от картончета му на доносник на ДС и в мутренските среди просто като тиквата, подари 3 милиарда на руснаците за турски поток, а цената на газа ни скочи двойно. Буда, тикво, върни милиардите на Българския народ!

    Коментиран от #18, #32

  • 16 Бай Яни

    15 5 Отговор
    Ха,този свинец върви по стъпките на Пеевски.
  • 17 лала

    16 6 Отговор
    Тоз дженрарчок от снимката ли е новият Пееф.............
  • 18 Хаха

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Стойко":

    Лумпени сър.
  • 19 НЕКАДЪРНИЦИ

    18 5 Отговор
    НЕ СТАВАТЕ...КАРАТЕ НАРОДА ДА ХОДИ ПО СТО ПЪТИ НА ИЗБОРИ ЗАРАДИ БОЛНИТЕ ВИ АМБИЦИИ....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Газпром

    6 5 Отговор
    България е увеличила доставките на газ от Газпром с 53%. Те ви диверсификация- ДИВЕРСИЯ от ГЕРБ.
  • 22 Българка

    10 9 Отговор
    Не само ДБ, а всички енергийни експерти с факти показват какви бомби са ни заложили от бойковата разбойническа банда. И това е съвсем умишлено. Тези бандити, начело с вожда им трябва да отговарят за национално предателство и обслужване на чужди интереси с български милиарди.
    На 14.11. масово да гласуваме за Румен Радев като президент, за ДБ, ПП, ИБГНИ, за да имаме достоен президент и мнозинство почтени експерти реформатори ,които да заработят в интерес на българското общество

    Коментиран от #25

  • 23 Вера

    9 3 Отговор
    Този шарден е предател и работи за сащ, няма по евтин газ от руския, така че ми се четат опорки от козяк
  • 24 Тошко

    8 0 Отговор
    Ако подполковник Деляна Митева попита Лозан Панов къде и като какъв е служил като войник? Ще стане много интересно за Дъ Бъ какви са!!!!
  • 25 Го4о

    6 9 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Половин година ни управлява ФатмакоФ? Какво е свършил до сега?
  • 26 НЕКАДЪРНИЦИ

    9 5 Отговор
    ПОКАЗАХТЕ ИМПОТЕНТНОСТ....ШЕ ВИ БИЯТ ШУТА НА ТИЯ ИЗБОРИ
  • 27 РАДЕВ СА СПИЧА

    8 6 Отговор
    За шест месеца само си оправихте заплатите и вдигнахте цените...и разкатахте народа ценово.....това ли ви е промяната...гола вода сте
  • 28 Кико

    8 3 Отговор
    Теб и атомна бомба не те помръдва, но си мечта на всеки свинеоройзводител!
  • 29 Истината за

    7 3 Отговор
    На тоя като му гледам дебелият врат никакви бомби не го бъркат,затова да не плаче на чужди гробища,както казват старите българи!
  • 30 dron

    3 4 Отговор
    Дебилът-предател бойко работи за путин и русия и те за
    това сме на този хал.На шпионите по НК им се полага
    доживотен ,така че тиквата се тресе от страх.
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    2002 година управляващите легитимираха понятието ЕНЕРГИЕН СЕКТОР. вместо ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА . На пръв поглед незначителна терминологична промяна, пръкнала се от крадливите политици в Народното Събрание, но създаваща условие за разпарчальосване на Българската енергетика. Секторът може спокойно да се разрязва и да се раздава, докато системата е единно цяло. Разкъсването на енергийната система на България доведе до неблагополучията и застоя в енергетиката ни.
    Понятието „ЕНЕРГИЕН СЕКТОР“ е въведено от 39 НС, вместо енергийна система, с цел разкъсване на енергийната ни система на отделни тецове и мрежи и тяхната приватизацията под формата на ЕРПта, ТЕЦове-търговски дружества и един куп неефективни частни ВЕИ инсталации. През целия курс на обучение в катедра „Топло и ядрена енергетика” на ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ става въпрос само за „енергийна система” и никога и никъде „енергиен сектор”.
  • 32 Болярин

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стойко":

    Стойко ли си , кой си, не те знам, но май говориш от името на ПО - ТЕЖКАТА организирана престъпност в България ! Аман от слугинаж !!!
  • 33 Джеймс Пръдлю

    1 0 Отговор
    Целта на занятието да се е.. е майката на народа!!!
  • 34 Кико

    1 0 Отговор
    Мечтата на всеки свиневъд е да отгледа такова Животно!
  • 35 СВОБОДЕН ГРАБЕЖ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "глоги":

    Атомната бомба не е само в енергетиката, а е навсякъде и във всичко и се нарича СВОБОДЕН ГРАБЕЖ (извинете-трешка) СВОБОДЕН ПАЗАР и е забожена 1990 г. СВОБОДЕН ПАЗАР трябва да има само при връзките за обувки и да се контролира много стриктно от НАРОДА (не от държавата), защото е твърде вероятно да се окаже, че връзките струват повече от обувките и да трябва да си връзваме обувките с нещо НЕ от СВОБОДЕН ПАЗАР, напр. медна тел.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове