Last news in Fakti

17 Март, 2013 13:56 2 517 22

Пълно разцепление сред протестиращите

  • протест-
  • разцепление
Пълно разцепление сред протестиращите - 1

Протестиращите и в София и във Варна продължават да се цепят и не постигат разбирателство.
Около 11 часа пред МИЕТ имаше няколко десетки граждани, когато по мегафона започнаха да говорят хора, които се обявиха за радикално крило на протестите. Докато говорещите от т.нар. "радикално крило" посочиха, че са организатори на протеста, някои от събралите се ги питаха кои са те, какво искат като видимо не ги припознаваха като организатори, съобщи БНР.

Днес протеста бе срещу олигархията.

Чуха се възгласи за пускане на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй", одържавяване на ЕРП-тата, също така за мораториум върху делата срещу нередовните платци на монополи и банки, разваляне на концесиите за злато, както и против приватизацията на БДЖ и ВМЗ-Сопот.

Едно от познатите лица на протеста Янко Петров коментира, че се правят опити за подмяна на протеста. Той се изправи пред събралите се хора пред сградата на МИЕТ и ги покани да тръгнат заедно на шествие към Народния театър "Иван Вазов", където да поговорят. Така по-голямата част от протестиращите се събраха пред театъра. Там, обаче, един от протестиращите обвини Петров, че са се отказали от част от исканията си. За малко това щеше да бъде линчувано. Янко Петров увери този недоволен човек, че не са се отказали от политическите си искания, но всъщност трябва да има време, в които те да бъдат подготвени съвсем адекватно. Също така в ден на прошка двамата успяха да си простят и всъщност недоволният човек беше поканен да говори пред множеството пред Народния театър.

Преди 13 часа протестът пред президентството на обявилите се за "радикално крило" приключи. За кратко там бяха и протестиращите от Орлов мост, които след това отидоха на протеста пред Народния театър. По-рано тези протестиращи блокираха Орлов мост за малко. Преди те да се отправят към другите протести, обаче, се стигна до скандал заради появяването на Неделчо Личев, който също е един от активистите на протеста, а вчера беше част от групата, която обяви създаването на движение "Освобождение". Разменени бяха остри реплики с неформалния лидер на събиращите се на Орлов мост Янаки Ганчев, след което Неделчо Личев беше изгонен от този протест.

Протестната група изрази намерение да изпрати писмо до служебния премиер Марин Райков, с което да изразят несъгласието си, с определянето им от него като "малцинство".
Протестиращите се отправиха, след което към БТА, където се сформира и другото движение „Българска пролет”, освен вчерашното „Освобождение”. Тече и пресконференция на Форум обединение, роден в хотел "Ренесанс" . Те поканиха истинските лица на протеста в хотела утре в 18,00 часа и поискаха да бъдат обединени, а не разделени. Те изразиха притеснение от самозапалванията и обявиха, че следващата жива факла ще е жена от Ботевград. Това ще е Виктория Русинова, която се опълчва срещу съдебната система и недоимъка, тъй като била загубила жилището си.

Индентична е и ситуацията във Варна. Тук протестиращите се разделиха на искащи оставка на местните политици и на стоящи на противното мнение. Има и подписка на „Зелените” за разпускане на местния парламент.  11:20 ч. Около 200 души се събраха на традиционното място пред сградата на местната община, където част от протестиращите изложиха исканията си.
Кънчо Бонев от новоучредения „Отворен обществен съвет” призова за оставки на областния управител Коста Базитов, на окръжния прокурор Владимир Чавдаров и на заместниците му. Исканията ще бъдат депозирани в писмен вид пред двете институции в понеделник.

Плакати за оставки бяха издигнати за Кирил Йорданов, Борислав Гуцанов, Янко Станев, Иван Портних, Добромир Джиков, Владимир Тонев и Костадин Костадинов, както и шефа на „Пазари ЕАД” Михалчев.

Полицията направи опит да задържи 21-годишния Мартин Демирев, който преди месец вече беше осъден за хулиганство по време на един от първите протести заради напръскване със спрей на бившия футболист Иван Петров. Причината на краткото задържане на Демирев е спречкването му с бившия футболист Иван Петров.Младежът беше проснат на земята и след това вкаран в патрулен автомобил. Колата обаче беше заобиколена от протестиращи и Демирев беше освободен.

Демонстрантите се разделиха на две групи. Едните блокираха Аспарухов мост, а другите останаха на ул. „Девна” под моста и като че ли ще приключи и тук безславно. При появилите се дрязги голяма част от хората и в София и във Варна се разотиваха.

Протести бяха обявени в над  30 града в България.

В Шумен хората се събират под мотото „Да отворим очите на Темида". Хората смятат да изразят недоволството си пред Съдебната палата, протестирайки срещу слабите закони и бездействието на прокуратурата.

В Пловдив  около 200 души се събраха и блокираха булевард "Шести септември. Протестиращите отново поискаха оставката на кмета Иван Тотев и изложиха своите искания. Те се уговориха протестът да продължи и утре пред сградата на ЕВН в Пловдив от 18.00 часа.

В Благоевград протеста бе днес срещу банките, след като и там най-напред се надигнаха срещу ЧЕЗ и фактурите за ток. Поискана бе осатваката  на управителя на БНБ Иван Искров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 omg

    1 0 Отговор
    И докато стадото се дели все повече и повече, овчарите го остригаха и подпалиха кошарата.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 гет

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "omg ":

    1. Управляващите пак прецакват народа със старата максима-разделяй и владей. 2. Управляващите нямат нищо против протести,стига само да не стигат до линч.Никой ли не се замисля,защо се организират протести всеки ден(така със сигурност протестите ще затихнат),а не един път в месеца-например(хората със сигурност ще са по многобройни и ефекта по-голям).Или иначе казано:Дръвчето се не бои от(честите) дъждове,а от(само една)буря.
  • 3 Иван

    1 0 Отговор
    Слушайте Янко "партизанчето" и ще стигнете "далеч" :)))))
  • 4 Хрисимир Йоцов

    0 0 Отговор
    ЯНКО
  • 5 Хараламби

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "omg ":

    1. Хората масово излязоха на улицата навсякъде.
    2. Правителството веднага подаде оставка и парламента беше разпуснат, така че вече няма пред кого да се протестира.
    3. Като резултат хората се прибраха и останаха една шепа, които се изпокараха помежду си.
    Какво неясно има?
  • 6 кик

    1 0 Отговор
    юдейте отмъкнаха златото сега концесията ще развалят ахахха та те сами 4е си идат като оставят пустиня тук
  • 7 Паметлив

    1 0 Отговор
    Двама млади воеводи
    двамата ми верни сина,
    скарали се кой да води
    бащината си дружина.
    Нищо ново в борбата за правда.
  • 8 Bai ivan

    1 0 Отговор
    Които се цепи от колектива колектива му го нацепва колективно
  • 9 Хрисимир Йоцов

    1 0 Отговор


    АТАКАААААААААААА
  • 10 муспи

    1 1 Отговор
    Може ли някой да каже какво не му харесва в програмата на Сидеров?! Освен несъгласие с неговата личност, което е много несериозно - до него малко имат достъп, пълно е със слухове пускани от тези дето ни избиват, и не става въпрос за личния живот на човека, а за неговата максимално добра в тези условия програма за борба, - няма какво да се каже. За жалост, традиционното за българина неприемане на очевидното добро и обръщане към злото, от натрупалите му се измами и въобще недоверие към добрия, ще ни ликвидира.

    Коментиран от #11

  • 11 Трибал

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "муспи":

    Муспи не ми се сърди приятелю но не съм съгласен ,нито с личността му,заради това че беше пресаташе на Овергаз,която играеше с мултигруп,нито с неговата скалъпена програма!Даже не вярвам да стане партизанин както казва!
  • 12 Трибал

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=ClMRdI5aB5o
  • 13 Трибал

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KyJkccm3mpU#!
  • 14 Трибал

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=eiyrROmtF8w

    Коментиран от #17

  • 15 от изповедалнята

    0 0 Отговор
    винаги когато хората се обединят и се устремят към постигането на дадена цел сатаната прави всичко възможно да се вклини между тях , да ги настрои едни срещу други и да ги раздели-винаги е така,винаги
  • 16 Сульо

    0 0 Отговор
    Станишев, я си организирай хората, какви са тези разцепления.
  • 17 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Трибал":

    Какво те прихвана, Трибал... Какви са тия съветски пропаганди? От водката ще да е...
  • 18 СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

    0 0 Отговор
    Що сте толкова глупави бе?
    Тука тая статия да има автор например?
    ТАЯ СТАТИЯ ПОЧВА С НАЙ-ВАЖНОТО пълно разцепление сред протестиращите!
    САМО ЧЕ ТАКА ИМ СЕ ЩЕ НА НЯКОИ!
    ДА ГРАБНАТ КОКАЛА па за другите само лигите!
    НАРОДА Е ГЛАДЕН!
    ВСИЧКИ СА ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ТОВА!
    ТИЯ ДЕТО СА ГРАБНАЛИ КОКАЛА ДА ДАВАТ И НА ОСТАНАЛИТЕ!
    ЧЕ ЖИВИ ЩЕ ГИ ИЗЯДЕМ СЪС СЕ КОКАЛ!
    ТАКА СЕ КРАДЕ ТО ОТ НАРОДА С ЛЪЖА!
    "то имало пълно разцепление сред протестиращите"
    БРЕИИИЙЙ КАК ТАКА СРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ НЕНАМЕРИ РАЗЦЕПЛЕНИЕ ДА СЕ РАЗЦЕПАТ НА АЛЧНИ И ПО-МАЛКО АЛЧНИ!
    НАРОДА СЕ РАЗЦЕПИЛ!
    ЩЕ ИМ СЕ РАЗЦЕПИ ГЛАВАТА НА СЪВСЕМ МАЛКО АЛЧНА И НА БЛАГОТВОРИТЕЛНА НА ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ!
    НАРОДА, ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ ЗА ТАКОВА РАЗЦЕПЛЕНИЕ!
    И ЧЕ ТУКА ТОЯ БЕЗ ИМЕ ДЕТО ПИШЕ ЗА ПРОВОКАЦИЯ ПРОСТО ЧЕ
    народа се разцепил МНОГО ПОМАГА ЗА ТОВА!
    ТОВА ПОВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СПЛОТИ ХОРАТА В ТАЯ НАСОКА ДА СЕ БОРАТ С ТИЯ РОБОВЛАДЕЛЦИ!
    КАК Е: ТИ МИ РАБОТИШ, А АЗ ТИ ДАВАМ РАБОТА И ТИ ПЛАЩАМ ПО-МАЛКО ОТ ТОВА КОЕТО СИ ИЗРАБОТИЛ, САМО ЗАЩОТО СЪМ ТИ ДАЛ РАБОТА!?
    НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ НЕ СТИГА, ЧЕ ТИ ПЛАЩАМ И ПО МАЛКО АМИ И ТЕ ИЗХВЪРЛЯМ ДА СИ БЕЗ РАБОТЕН ОТ ГЛАД ДА УМРЕШ!
    И ОРГАНИЗИРАМ И ПОЛИЦИЯ - ТАЙНА И ЯВНА, КМЕТСТВА, ЖАНДАРМЕРИЯ И ДРУГИ И ЧАК ДО АРМИЯ МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ(ВАРШАВА КАК БЕШЕ? СЕГА СА СИНИ КАСКИ) АКО МНОГО ПРОТЕСТИРАШ!
    ТАЙНАТА ПОЛИЦИЯ СИ СЛУЖИ С ТАКИВА СРЕДСТВА:
    "то имало пълно разцепление сред протестиращите"
    ЗА ДА СА ИМ УСПЕШНИ ДЕЙСТВИЯТА ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ РОДИТЕ ВСИЧКО ИЗНАЧАЛНО Е ЗАМИСЛЕНО:
    ДА НЕ ЗНАЕТЕ МНОГО, ДА СТЕ ПРОСТИ, ДА СТЕ ПИЯНИЦИ/ПИЯН ЧОВЕК СЪДРАН ЧУВАЛ/, ДА СТЕ НАРКОМАНИ - ВЕСЕЛЯЦИ, ЧАЛГАДЖИИ, ДА ХОДИТЕ ЧАЛДИСАНИ И ДА СЕ ЧАЛДИСВАТЕ ЛЕСНО С НЯКОЛКО ПРОСТИ ДУМИЧКИ "то имало пълно разцепление сред протестиращите"!
    ЧИСТА ПРОБА ПРОВОКАЦИЯ Е ТОВА КОЛКО СТЕ ЧАЛДИСАНИ!
    ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА!
    ПРЕКАЛЕНО МНОГО си играхте с народа без да разбирате какво правите господа УПРАВЛЯВАЩИ!
    СЕГА ЩЕ СЪРБАТЕ ПОПАРАТА И НЕ БЪРЗАЙТЕ МНОГО с такива провокации "то имало пълно разцепление сред протестиращите" ЧЕ ПОПАРАТА Е ГОРЕЩА И ЩЕ ВИ ПОПАРИ!
    ХАПВАЙТЕ СИЯ СПОКОЙНО!
    ВИЖТЕ ЧАЙНАТА ЦЕРЕМОНИЯ В ЯПОНИЯ С КАКВО СПОКОЙСТВИЕ СЕ ПРАВИ!
    И ДОКАТО СИ Я ХАПВАТЕ МИСЛЕТЕ:
    КАК ХОРАТА ГЛАДНИ ДА НЕ ОСТАВАТ, КАК САМИ ДА СИ НАМИРАТ РАБОТА И ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ БЕЗ ВИЯ ДА ИМ Я СЪЗДАВАТЕ!
    КАК ПРИ ТОВА ДА НЕ СА ВИ ДОЙНИ КРАВИЧКИ ЧАЛДИСАНИТЕ!
    КАК У ВСЕКИ СМИРЕНИЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ И ДА НЕ ИСКА ДА ВИ СГАЗИ ЩОТО СТЕ МУ ВЗЕЛИ ХЛЯБА!
    КАК ЗНАНИЕ ЗА ВСИЧКО ДА ИМА НАРОДА И ВАС КАТО ДОБРОЖАЛАТЕЛ ДА ВИ ПОЗНАВА!
    КАК ДА СДОБИЕ ЗНАНИЕТО ЗА МИРОЗДАНИЕТО И ЗАКОНИ ПИСАНИ ДА НЯМА И ГРЕШКА И ПРОШКА ДА НЯМА, А НАКАЗАНИЯТА ЗА СМЕШКИ ДА СЕ РАЗКАЗВАТ!

    ДОКАТО СТАНЕ ТАКА! ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА!
  • 19 ...

    0 0 Отговор
    Тези протести са обяздени от руската мафия и от ГРУ, и от сянката на Института по психотроника. Макар и официално такъв институт вече да няма, цялото ноу-хау отдавна е в ръцете на организираната престъпност ... която го ползва както и където намери за добре.
  • 20 thebookthief

    0 0 Отговор
    Нека да чуем гласът на младите. http://www.bnews.bg/article-72202
  • 21 като гост

    0 0 Отговор
    В България липсва култура на протестиране, но това е нещо, което се учи с опита и натрупването. Затова стига сте хранили колко са политизирани протестите, а вземете и изявете няква гражданска позиция най-накрая.
  • 22 мария

    0 0 Отговор
    Добре казано :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове