Last news in Fakti

26 Март, 2013 12:26 4 625 21

Протестиращи се разграничиха от водачи

  • протестиращи-
  • водачи
Протестиращи се разграничиха от водачи - 1
Снимка: БГНЕС

В отворено писмо, разпространено да медиите, част от протестиращите обявяват, че се разграничават от решението за участие в изборите чрез партия „Демократична гражданска инициатива”, взето от Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев.

Факти.бг публикува отвореното писмо:

Искаме публично да оповестим, че решението, взето от нко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев, за участие в изборите беше направено тайно, без наше знание и участие. Шокирани и разочаровани сме от поредния рязък завой, направен от хората, които избрахме за наши представители на Националните срещи в Сливен на 23.02.2013 г. и Габрово на 09.03.2013 г.

Като организатори на протестите срещу монополите в десетки общински и областни градове, ние се чувстваме длъжни да уведомим широката общественост за подмяната, която се разиграва пред очите ни. Петров, Славчев и Дудев са непоследователни в действията си, техните решения са взети по непрозрачен начин, а исканията, които те обявяват за искания на всички протестиращи, са до голяма степен подменени.

Заявяваме, че бяхме държани в постоянно неведение относно действията на своите "лидери". Няколко дни преди пресконференцията в БТА Ангел Славчев пусна запитване по имейлите на координаторите по градове какво мислим за участието в изборите на 12 май. Мнозинството бяха против, но това явно не е попречило на преговорите с ДГИ на Стефан Пеев, за които нищо не ни бе съобщено. Развоя на събитията научихме от медиите. Ние, вече като членове на Гражданската инициатива за обществен контрол, не само че не бяхме уведомени предварително за решението относно участието в избори, но и никога не сме гласували кой да бъде първият издигнат кандидат в листите.

Не е наше безумното искане за 160 мандата в парламента, или това възрастовата граница на кандидатите да е под 35 години.

Не желаем да бъдем повече част от нещо, което не е наше. Като организатори на протестите, излязохме на улицата с лицата си и публично заявихме своята позиция. Няма да мълчим и сега. Тези хора предадоха доверието на десетки хиляди българи. Заради това сме длъжни да обявим, че те не ни представляват по никакъв начин.

Техните действия са само техни лични. Във връзка със споменатата Гражданска инициатива, призоваваме ги и държим подписите на учредителите да бъдат унищожени пред свидетели. Не желаем един ден с подписите ни да бъде злоупотребено. Не приемаме Славчев, Дудев и Петров за свои говорители или представители.

В заключение искаме да отбележим, че всеки сам решава в какво да участва и дали да подкрепи дадена инициатива, партия или движение според собствените си убеждения и морални принципи. С това писмо ние само казваме истината такава, каквато е. Продължаваме напред!

От:

Иван Иванов - Русе

Николай Хараламбиев – Русе

Атанас Петров – Русе

Иво Минчев – Русе

Любен Петков – Русе

Георги Христозов – Велинград

Димитър Кънев - Горна Оряховица

Наталия Георгиева – Враца

Николай Николов - Враца

Биляна Петрова – Балчик

Николай Георгиев - Пазарджик

Адриана Дамянова – Велико Търново

Светлин Тачев – Велико Търново

Господин Гюров – Велико Търново

Алев Мустафа - Велико Търново

Милен Кирилов - Велико Търново

Пресиян Николов – Пловдив

Станко Стоянов – Пловдив

Ивелин Недев – Пловдив

Никола Дръндаров – Пловдив

Ивайло Дамянов – Пловдив

Иван Анев - Пловдив

Александър Куртев – Добрич

Силвия Куртева - Сливен

Даниел Жеков - Сливен

Мирослав Беремски - Кнежа

Мария Георгиева - Бургас


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОТЕСТАНТ

    1 0 Отговор
    НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПИШАТ ВСЯКАКВИ СТАТИИ КОИТО ДА ПОТУШАТ ПРОТЕСТИТЕ!
    РАЗГРАНИЧИХА СЕ, РАЗЦЕПИХА СЕ, ОТЧАЯНИЕ БИЛО И КАКВО ЛИ ДРУГО НЕ ЩЕШ!
    ТО Е ЯСНО, ЧЕ ИМА ВСЯКАКВИ ХИТРЕЦИ ПРИСЛАМЧВАЩИ СЕ КЪМ ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА НО НЕ ВСИЧКИТЕ СА ТАКИВА!
    НЕ ЧЕ НЯКОЙ ИСКА РАЗМИРИЦИ И РАЗНИ ХУЛИГАНСКИ ПРОЯВИ, НО НА НИКОГО НЕ МУ СЕ ЧАКА ПО-ДОБРО ВРЕМЕ!
    ЕДНИТЕ ИСКАТ ДА НЯМА ПРОТЕСТИ ЗА ДА СИ ПРОВЕЖДАТ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ ДРУГИТЕ СИ ИСКАТ И ТЕ СВОЕТО!
    В КРАЙНА СМЕТКА ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗДЕЛИ НА УПРАВЛЯВАЩИ И УПРАВЛЯВАНИ!
    УПРАВЛЯВАНИТЕ СА НЕДОВОЛНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ЩОТО САМО ГИ КРАДАТ И ЛЪЖАТ И ВСИЧКО ТОВА ЗА ТЯХНА СМЕТКА!
    БЛАГАТА ТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ А ЗА ТЯХ НЯМА!
    УПРАВЛЯВАНИТЕ СА НЕДОВОЛНИ ЩОТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА НАПРАВЯТ НО КАКВОТО И ДА НАПРАВЯТ ТО НЕ СТАВАТ ЗА ЕДИН ДЕН ХУБАВИТЕ РАБОТИ КОИТО 23 ГОДИНИ СЕ РАЗВАЛЯТ!
    ИДЕЯ НЯМАТ!
    НИ ЕДНИТЕ НИ ДРУГИТЕ!
    ЗА ЗАПЛАТАТА Е ЯСНО!
    НО ДРУГОТО ЗА СТОПАНСТВОТО/ИКОНОМИКАТА ТАМ НЕ Е ЯСНОТО!
    ЗАПЛАТАТА ОТ ИКОНОМИКАТА/СТОПАНСТВОТО ИДВА!
    ЗА СТОПАНСТВОТО ПОМИСЛЕТЕ ВСЕКИ ЧАСТНО ТАКОВА ДА ИМА ЗА НАЙ-НАЛЕЖАЩИ НУЖДИ И В ДЪРЖАВНО ДА УЧАСТВА!
  • 2 калайката

    0 0 Отговор
    Е това за съжаление е дереджето на милата ни Татковина . Всеки втори ол..френ е готов за вожд и никой дори и не помисля за останалите щом замирише на власт и респективно за пари .
  • 3 ГРАЖДАНИН

    1 0 Отговор
    ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ И МИШОЦИ,НЕ ИЗЛИЗАЛИ ДОРИ И НА ПРОТЕСТ СЕ РАЗГРАНИЧАВАТ!!ОТ КОЙ СЕ РАЗГРАНИЧАВАТЕ БЕ СМЕШНИЦИ,С КОЙ СТЕ БИЛИ,ЧЕ СЕ РАЗГРАНИЧАВАТЕ?????
  • 4 протестиращия

    1 0 Отговор
    а тия хора които се разграничават от ангел,дончо и янко съм сигурен че даже не са ходили на протести а са се писали тук организатори
  • 5 Протестираща

    1 0 Отговор
    Силвия Куртева - Сливен

    Даниел Жеков - Сливен
    Защо не мога да се сетя тия хора,да са сред организаторите.....ооооо,да,мацката беше веднъж на кафенце с останалите организатори....може би се е взела насериозно.Да,беше с отлично ...деколте.А господина-виждах го да подскача отстрани на протестите и да прави снимки,за да си попълва албумчетата във Фейсбук.Факти,които могат да се проверят.Абе за какви се взехте бе-МЕДИЙНИ ЗВЕЗДИ?!?

    Коментиран от #12, #13

  • 6 МММ

    0 0 Отговор
    Това момиченце дето сутринта беше в БТВ си я представям като една вързана (козичка) на една тучна полянка , заобградена от стадо вълци.
    Просто не виждам какво могат да направят такива хора срещу добре обиграни мошеници които имат власт , пари и смелост да ги използват.
  • 7 МММ

    0 0 Отговор
    Не ме разбирайте погрешно. Не съп против промяна с цел благоденствие за българина, но това в моите очи не са хората.
    Ако искаш да разбиеш бето , ти трябва нещо по-здраво от бетона, а не яйца и домати.
  • 8 Радикално крило

    0 0 Отговор
    Радикално крило се разграничи преди 10 дни. Били сме на срещата в Сливен, още там се видя каква я вършат. Дадохме им време да се осъзнаят, но в София продължиха със соловите изцепки. Търсете жената или всичко е пари. Тепърва все повече хора ще останат разочаровани и след няколко месеца няма да видите тези хора по улиците, както не виждате и политиците.
  • 9 Пламен Петров

    0 0 Отговор
    Разделяй и Владей !
  • 10 Ина Иванова

    0 0 Отговор
    Какви са тези медийно натрапвани ни лица: анархо-комунисти, хомосексуалистка и членове на футболни агитки? Аз не ги припознавам за мои водачи!
  • 11 Кирил Ставрев

    0 0 Отговор
    Питах ги току що във Фейсбук тези "протестиращи": "Може ли да ми обясни някой от вас, след кат видяхте, че само с протести нищо не става и след като се видя, че все пак има шанс, чрез участие в изборите да се промени системата от вътре, защо вие сте гласували ПРОТИВ това да се направи партия и сте се опитали да проиграете единствения за сега реален шанс за промяна?

    И още един скромен въпрос: на вас става ли ви ясно, че размивайки вота единствените, които ще профитират от това, са старите физиономии, и ако ви е ясно, защо въпреки това го правите? Защо в момента работите в подкрепа на ГЕРБ и БСП? Аз исам на 12 май ония да се махнат и се разграничавам от всеки, който (умишлено или не) работи срещу тази кауза."

    Имам леко неприятното чувство, че някой си е платил за това писъмце ... дано да не съм прав.
  • 12 d4n137l

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Протестираща":

    Тия хора се борят за преборване на апатията много преди да се случат протестите в страната.
  • 13 d4n137l

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Протестираща":

    Моля друг път не се изказвайте неподготвени за хора, с чиято дейност не те запознати.
    h8trs gonna h8
  • 14 аз

    0 0 Отговор
    в България всеки втори е предател!
  • 15 теодор гюровски

    0 0 Отговор
    аз съм бивш седесар, два мандата председател на местен клуб "милин камък" в лозенец - софия - до 2000 год. Ако искате да споделя опита си /аз бях създател на ДГИ /движение гражданска инициатива/ в Лозенец и познавам Ст. Пеев - мисля, че е свестен но не отговарям за интуицията му, на какви хора помага/
  • 16 теодор гюровски

    0 0 Отговор
    Кирил Ставрев: "...на вас става ли ви ясно, че размивайки вота..." драги Кириле, знаете ли защо за тези избори са регистрирани около 80 партии? - за да се отклоняват гласове от големите партии! Изглеждате ми интелигентен човек; според вас кой ще загуби повече: - БСП или ГЕРБ? А защо "улицата" се разпадна на десетки пътечки? - за да не преминат 4 процентовата бариера! Изводът:- пак ще се наложи да избереме по-малкото зло, в противен случай ще изстреляме гласа си на халост, помагайки на по-голямото зло - кремълското анти българско лоби!!!
  • 17 Пламен Мирчев

    0 0 Отговор
    За да се ориентират протестиращите има предложение -Окей предлагаме всички ,които са били дейни участници в протестите и ще участват в листите от няколко различни партии да се направи предизборно споразумение за изпълнение на разумните искания от протестиращите както казахме това е пп Другата България , пп Демократична Алтернатива за Национално Обединение/ДАНО/ , Движение Граждански Контрол ............за да могат гражданите да се орентират и да не се чудят за кого да гласуват!!!!
  • 18 Кирил Ставрев

    0 0 Отговор
    Теодор Гюровски. Не вярвам, че чрез тези 80 партии ще се отнемат гласове на големите. Който си е за ГЕРБ, ще си гласува за тях, който си е комунист за БСП и.т.н. Техните избиратели ще си гласуват масово за техните партии. Само нашия вот, на тези, които искат промяна, ще се разводни, ако не се стегнеме и обединиме зад ЕДНА партия на 12 май и след това ще гледаме в новото народно събрание пак същите стари муцуни.
  • 19 Кирил Ставрев

    0 0 Отговор
    @Пламен Мирчев: благодаря ти, че мислиш конструктивно по това, как да се реши проблема и търсиш решение. Според мен лично това е едниствениа правилен подход. Респкет за това! :-) Не съм обаче сигурен, дали правилно те разбирам. Според мен първото нещо е, че трябва да спрат тези разграничавания и разделяне на партийки. Моето предложение е всички да се обединят в ЕДНА партия на базата на тези идеи, които всички споделят. А въпросите, където мненията са различни, да се оствят да бъдат решавани или от работни групи на независими експерти, или чрез допитване до народа.
  • 20 Цветелина

    0 0 Отговор
    Ивайло Дамянов - Пловдив

    Мошеник, който взима пари и не ги връща, лъжейки най - безскрупулно!
  • 21 Светлана Йонкова

    0 0 Отговор
    Разграничавайте се, братя, разграничавайте се... Не че е много умно "да виждаш прашинката в окото на ближния, а за гредата в своето око да си сляп"... - но пък и това си има своята логика: нали все пак трябва да има някакъв "трагизъм", нещо като "горките ние, излъганите", че не само да се разделим, ами и да поднесем наготово хляба български на тези, дето душата ни ще изядат, ако могат. Ама ето: и това успяват. А народът нека си лае, нека се палят момчетата, нека... ние сме обидени, ние сме потресени.
    Мисля, че по-мъдро е сега да се турят настрана различията, а да се види какво е онова, което ни събира. И ако това са само сметките за ток - би било наистина страшно. Вярвам, УБЕДЕНА СЪМ, че българският народ не е чак толкова материалист, колкото - духовен. И че напълни улиците най-вече заради поруганото си достойнство!
    Ама Петров, Дудев и Славчев ви излъгали... С какво ви излъгаха, мили момчета? Стратегията не се е променила, сменена е тактиката. И човек наистина трябва да е гъвкав. Още нещо: някой да е чул, че точно Петров, Славчев и Дудевски ще фигурират в листите?!
    Прочетете интервюто със Славчев, няма да ви навреди.
    Не сте длъжни, разбира се, да се съгласявате с гледната му точка - нещо повече: нормално е да има различни мнения; така и трябва - българинът, колкото и да се опитват да му внушат, че е второ качество, умее да мисли и да отстоява мнението си; но тук става дума за "на си ти куклата, дай си ми парцалките", не виждате ли?! А онези, дето ни докараха дотук, точно това чакат.
    Понякога скоростта на процесите е такава, че се налага човек да вземе решение в движение. Това са най-мъчните решения, защото за тях можеш да бъдеш възвеличен, но можеш да бъдеш и стъпкан. 12-ти чука на вратата!!!
    И аз мисля, че мястото на протестиращите е в един отбор, ако, разбира се, са дорасли да създадат свободата си.
    При цялото ми уважение към болката, която изведе толкова българи на улицата, смятам, че изявления като това, което предлагате, служи на досегашните властници от 10-ти ноември до днес. Много ви моля, помислете над това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове