Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 19:20 1 964 6

Христо Алексиев: Настоявам концесионният договор и противоепидемичните мерки на летище София да се спазват стриктно

  • христо алексиев-
  • летище алексиев

Министърът настоя да се направи всичко необходимо за оптимизирането на т.нар. тесни места, където се чекират пътниците, както и вентилационна система да продължи да работи на максимален капацитет

Христо Алексиев: Настоявам концесионният договор и противоепидемичните мерки на летище София да се спазват стриктно - 1
Снимка: МТИТС

Настоявам противоепидемичните мерки на летище София да се спазват стриктно. Това разпореди министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев по време на проверка на организацията и спазването на противоепидемичните мерки на летище София.

Заедно с представителите на всички компетентни институции бяха разгледани възможностите за намиране на ефективни решения. Министърът разпореди на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ още тази седмица да организира работна среща, на която всички отговорни органи, заедно с концесионера на летище София в детайли да начертаят възможните решения за подобряване на обслужването на пътниците и противоепидемичните мерки на летище София.

"Виждам замърсени площи, лоша хигиена и струпване на хора, което повече не бива да се допуска. Увеличете дезинфекцията и следете по-стриктно за спазване на отстояние от 1.5 метра между хората и носенето на маски", категоричен бе министър Христо Алексиев. По думите му необходимо е да се промени организацията по обслужването на пътниците и да не се допуска струпване на хора при върхово натоварване.

Министърът настоя да се направи всичко необходимо за оптимизирането на т.нар. тесни места, където се чекират пътниците, както и вентилационна система да продължи да работи на максимален капацитет.

Министър Христо Алексиев изрази задоволство от работата на ГД „Гранична полиция“, които са повишили значително капацитета на гишетата за обслужването на пътници.

Поетият от концесионера ангажимент в офертата за нивото на обслужването на пътници не е спазен. Поради което министър Алексиев заключи, че е твърде вероятно след тази проверка да последва санкция, както е разписано в концесионния договор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    8 4 Отговор
    Какви противоепидемични мерки ,бе, папагал....ЛИЧИ СИ, ЧЕ ВИ ДАДОХА ЗАЕМ И СЕГА И ЛОКДАУН СИГУРНО ЩЕ НАЛОЖИТЕ...ВСИЧКИ СТЕ ПОСЛУШНИЦИ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ...
  • 2 Тоя па

    10 2 Отговор
    Пълен некадърник. Абе, шмульо, качи се на един самолет и отиди до най близкото чуждо летище, и ако разбираш нещо от транспорт ще разбереш каква дупка е Враждебна. В близките 3 000 км няма такава кочина. Като почнеш от паркинга и свършиш с полосата всичко е леш, а за организацията на дейностите, некадърният и нацупен персонал само една дума - трагични.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Коректен

    0 0 Отговор
    На всички летища по света е едно и също. Да не забравяме, че преди да влезеш в летището се мери температурата, а за повечето полети се иска тест или ваксина.
  • 5 Обективен

    0 0 Отговор
    Няма по-непривлекателно летище от софийското в Европа,а с мерките за Ковид то е заприличало на приют за бежанци,които очакват да бъдат извозени в неизвестна посока. Сега вече е забранено и на посрещачите да влизат в салона,а те - в очакване на роднини,приятели и колеги - или принудително се пекат на слънце,или се молят да не падне дъжд,или проклинат западния вятър,който им навява лоши мисли.При силен дъжд всички те се тъпчат в коридора към покрития паркинг,където никой не спазва никакви противоепидемични мерки с надеждата,че течението няма да им причини скорошно посещение при пулмолог.Отвсякъде се провесват грозни заградителни ленти,които засилват усещането,че някъде наблизо е паднала бомба,от която трябва да се пазим.Жалка картина! А отскоро същото софийско летище беше дадено в ръцете на концесионер,който дори не иска и няма да плаща таксите към държавата,обещани по договор със същата държава,която ни изпраща с еднопосочен билет и ни посреща с желанието да се върнем обратно там, откъдето пристигаме.Дали ще се намери някой,който да обърне внимание на този сигнал ,подготвен колективно от един посрещач и един изпращач на летище София?
  • 6 Джавор

    0 0 Отговор
    Да добавим още нещо - навлизането с кола на паркинга е съпроводено с оригиналното съобщение, че плащането за престоя временно ще се плаща на излизане от паркинга.За чужденец,който поназнайва български,тази закана го кара да съжалява,че не е ползвал същия порутен паркинг във времената,когото за него не се е налагало да се плаща.Надеждата за пропусната аванта се разсейва бързо,когато се разбира,че за паркинг се плаща в салона за посрещачи,който сега е забранен точно за тях.Ами сега? Тогава чужденецът разбира,че на излизане с колата все пак ще трябва да плати и за негова радост всичко става ръчно т.е. на ръка,без да се искат някакви досадни бележки,които и без това никой не предлага.А така се узаконява формулата "cash,в брой или на ръка",но срещу нея не протестира никой,за да не остане - не дай боже - на това прекрасно място,част от летище София.Тъжно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове