7 Октомври, 2021 13:10 3 280 46

"Спаси София": Фандъкова избяга от отговори за назнчението си в Инспектората

  • спаси софия-
  • йорданка фандъкова-
  • борисс бонев

От "Спаси София" казват, че това задкулисно назначение затвърждава впечатлението, че София няма кмет, а кукла на конци, която няма дума при взимането на важните за града решения

"Спаси София": Фандъкова избяга от отговори за назнчението си в Инспектората - 1
Снимка: БГНЕС

Независимият общински съветник Борис Бонев поиска кметът на София да аргументира пред Столичния общински съвет решението си да назначи отговорния за побоя над протестиращи Ивайло Иванов за нов директор на Столичен инспекторат. „Кметът Фандъкова дължи отговори пред софиянци и общинските съветници защо назначи човек с толкова спорно минало за шеф на тази изключително важна общинска длъжност” - аргументира се Борис Бонев.

Припомняме, че преди дни Йорданка Фандъкова назначи със своя заповед уволнения от МВР заради побоищата върху протестиращите за шеф на Столичния инспекторат без никакви публични обяснения или аргументи и предизвика лавина от негативни реакции. „Без конкурс, без какъвто и да е план за реформи на тази завладяна институция, без никаква аргументация пред софиянци за плановете и причините. Смятам поведението на кмета за недопустимо и точно затова поисках тя да дойде и да защити решението си пред общинските съветници” - заявява Борис Бонев от Спаси София.

В крайна сметка общинските съветници на ГЕРБ в СОС гласуваха против направеното предложение за изслушване и така на практика скриха кмета от поемането на отговорност. Г-жа Фандъкова също не пожела да се включи в заседанието на общинския съвет и да отговори защо и с какви намерения е направила това лично назначение. „Очевидно е, че за управляващите от ГЕРБ демокрацията, отчетността пред гражданите и аргументите просто не съществуват. Те управляват авторитарно без даже да чувстват нужда да аргументират решенията си. Г-жа Фандъкова за пореден път се скри!” - споделя Бонев.

Според градските активисти задкулисността, с която се направи това назначение от страна на Йорданка Фандъкова, поражда обосновани съмнения за целта на това назначение. От Спаси София казват, че Столичният инспекторат отговаря за редица ключови дейности като контрол по сметопочистването и миенето на улиците, за които ежегодно София харчи над 200 млн. лв. „Инспекторатът отговаря и за контрол върху замърсяването на въздуха, заграбването на общинските площи и нарушенията на строителните фирми. Десетки ключови дейности, в които потъват стотици милиони, са дадени на близки до ГЕРБ фирми, а липсата на контрол ги превръща в касички за управляващите. Съмнението ми е, че назначението е направено, за да може Инспекторатът да продължи да си затваря очите, корупцията да ескалира, а хаосът в София да се задълбочава” - категоричен е независимият общински съветник.

От Спаси София казват, че това задкулисно назначение затвърждава впечатлението, че София няма кмет, а кукла на конци, която няма дума при взимането на важните за града решения. „Ако кметът имаше аргументи или план за действие, не разбирам защо избяга от аргументиран дебат. Големият въпрос е колко независима е Йорданка Фандъкова, защото само преди седмица Бойко Борисов буквално ѝ назначи нов председател на Столичния общински съвет. Очевидно е окопаването на ГЕРБ в София с назначаването на хора, свързани с вълци и орлета, чиято цел е продължаване на схемите и кражбите” - казва Борис Бонев от Спаси София.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДП1

    63 5 Отговор
    Тая мутреса и Николов в Бургас пазят последните бастиони на ГЕРБ.
  • 2 СПАСИ БОНЕВ

    4 65 Отговор
    Спасете ме!! Аз трябва да имам кметско място. Освободете ми за да мога да седна на нейното място. Моля ви!!

    Коментиран от #8, #42

  • 3 плакат

    52 4 Отговор
    Срам, позор. Оставка и затвор.
  • 4 сила

    44 2 Отговор
    да обясни и назначението на наркодилъра и квартирен крадец Иван Печката за кмет на община Илинден
  • 5 XYZ

    50 2 Отговор
    Какво да каже човек с промит мозък - просто отговаря "Слушам шефе!" и действа.
  • 6 Българка

    51 4 Отговор
    Фандъкова трябва да бъде изгонена от общината с павета и да ходи в Сливенския затвор!
    Фандъкова е позор! оставка, съд, затвор!

    Коментиран от #23

  • 7 питам

    35 3 Отговор
    А аз ще питам
    - защо в 2019г. след като Цветомир Жеков от ГЕРБ загуби изборите за община Изгрев, веднага му намериха началническо място в район Искър.
  • 8 сила

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "СПАСИ БОНЕВ":

    не си оргинален,жалък си....
  • 9 Минувач

    45 3 Отговор
    Време е "фандъците" да бъдат изметени там където им е мястото - в боклука!!
  • 10 Мишо Бирата

    35 4 Отговор
    Срам и Позор - тая парцалеса е по-безочлива от Рапона !!!
  • 11 ТаУмВзе

    34 3 Отговор
    Тая трябва да е в Сливен, по най бързия начин!
  • 12 2loop

    36 2 Отговор
    Вожда е рекъл да назначава и тя назначава, таз е най голямата калинка
  • 13 666

    28 4 Отговор
    Уникална държава и как няма е уникална като няма народ ,специално в София да излезе и да протестира .Ми тая послушната селянка от Самоков ще си развява байрака заедно с герберската мърша а столичани селяндури дет избегаха в катуно столица млъчат като пукели ... старите шопи се стопиха или духнаха по света .УНИКОМ СТОЛИЦА ,УНИКОМ ДЪРЖАВА ,НЯМА ЗАКОНИ ,НЯМА ,РЕД ,НЯМА НИЩО .Една даскалица по руски язик прави разногледи над един милион ...как да кажа като не мога да кажа хора като няма такива ,има същества дет спят и гледат умно кат дебили .Нали плащате данъци бе дебели селяндури ,таа харчи парите ви ,нещастен народец !
  • 14 Чук и Гек

    29 2 Отговор
    Ами, какво да прави жената според вас? Казали и да го назначава и тя го назначава! Иначе, ще има бой! Гербераскините са особен род, корави българки и на ползу роду са готови на всякакви изпитания! Тази кметка, дойде зам. лидерът на ЕНП, някаква дядка на име Жозеф Дол, пресегна се през Бойко, който бе между тях и хвана кметката далеч над коляното!!! бойко се прави на отнесен, тя премига и се нагажда, Дол щастлив! Цецерон каза, че ще се търпи, защото очаква милиарди от ЕС! За ПКП да не говорим!
  • 15 Тома Подлогата

    31 4 Отговор
    Фандъчето нищо не назначава и нищо не зависи от нея... Тя само слага подпис, където и посочат и прави това, което и кажат! Та в случая няма и какво да отговаря!
  • 16 мой

    22 4 Отговор
    Тази вещица е за кладата.
  • 17 Пучо Капучо

    19 2 Отговор
    Йорданка от всичко бяга - от отговори, от отговорности...Само от кметското столче не бяга - там да има как доживот да се бетонира, ехее...Но стига негативи свързани с Данчето, нека и нещо хубаво да кажем за нея, например...в мънкането няма равна, перфектна е, толкова е изящна в мънкането, че напраО в изкуство го е превърнала...ох, душица...
  • 18 Мишо Бирата

    23 2 Отговор
    Фандъкова май е вече с двата крака .... Софиянски се измъкна от отговорност, тази ще влезе с част от Шайката в затвора
  • 19 Фандъкопръцкова

    23 2 Отговор
    Ама на мен ми беше наредено от моя господар от Банкя да го назнача,мен никой за нищо не ме пита...
  • 20 мнение

    17 2 Отговор
    За Кантарджиев бива, но с това назначение фандъчката преигра.
    Принуждава електората на ГЕРБ да се замисли

    Коментиран от #24

  • 21 адвокате

    14 2 Отговор
    я да каже Фандъчето къде са и милионите в коя офшорка и къде са милионите натрупани при Борисов на всички общински кметове до един!
  • 22 Тая вмирисана Гербаджийска п...а

    16 2 Отговор
    Трябва да се удави във фекалии. Как я мисли. Иска ли да живее с последствията на това, че е правела федерки на най-омразния на всички българи "човек"-говедо.
  • 23 Сливенец

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Ами ... не я искаме в Сливен...по хубаво я хвърлете в Дунава!
  • 24 Овчар

    10 5 Отговор

    До коментар #20 от "мнение":

    Електората на ГРОБ може да мисли ?
  • 25 Тази жена

    15 2 Отговор
    защо не се оттегли най- накрая, след толкова скандали? Или парите, властта и краденето са по- важни от здравето й? Тя изглежда много зле, има вид на наистина болен човек.
  • 26 Дядо Ви КуРти От СелО ПиПеркОво

    16 3 Отговор
    Ама какво се чудите,баба Йорданка е слуга на тиквата.Ако ония и каже да се съблече гола и да се разходи из цяла София,ще го направи на момента без да се замисли...Цялата пасмина на герП е такава...Клиентилизъм,и слугинизъм ...
  • 27 Предпоследния софиянец

    17 3 Отговор
    Срамувам се от тази жена...Тя е синоним на клиентелизъм...Човек без собствено мнение.Същата като Цвета Караянчева-ПКП...
  • 28 Тoвa нa клипa

    9 2 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: Тoвa нa клипa e бьлгaрия нa мутрaбoкo, нa кунчeв, нa бoтoкca, нa кaцaрoв, нa румян рaдeв. Дa ви e чecтитa, рoби. Прoдьлжaвaйтe дa ce пoдчинявaтe.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тома

    11 3 Отговор
    Фандъка е усвоила на бащицата си маниера да се крие като мишка.Но за още малко идва видов ден
  • 32 мадам фънди

    11 2 Отговор
    Абе тая бил ли я е някой , или го е ударила на алкохол , егати подпухналата.
  • 33 Павел пенев

    10 2 Отговор
    Изгонете я тази куха лека,но не я освобождавайте от отговорност.
  • 34 Чук и Гек

    9 0 Отговор
    Направо да бе го назначила за кмет,а тя да си гледа пенсията! Те си приличат и никой няма да разбере, че Мурджо е на мястото на Йорданка! Една перука от нейната глава да му направи и готово.
  • 35 Реалист

    2 7 Отговор
    Борис Бонев от Смучи София е толкова независим, колкото и Фъндъкова! Този е мишок и агентче на ДС, на червената олигархия, ясен е отдавна...опита се да разцепи ДЯСНА София, но не му се получи съвсем. Томи БОКЛУК подкрепи на втори тур Мая Манолова, от това по-голямо доказателства нужно ли е за да знаем за кого играе- за мафията!
  • 36 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    ТРИГОДИШЕН -МАЙКА МИ МЕ "ВЛАЧЕШЕ " ЗА РЪКА , А АЗ СКАНДИРАХ : " ИСКАМ;ИСКАМ- КУПИ МИ -КУПИ МИ " -НО НИКОГА НЕ КАЗВАХ -КАКВО /ПРОСТО НЕ ЗНАЕХ / !!! ТА И БО.БО. -- ТАКА !!!!!!!!!
  • 37 мюмюн

    7 1 Отговор
    Юрганка е на процент с Ивайло
  • 38 никой

    6 1 Отговор
    абе,що ми мирише на урсула от сливенския?
  • 39 0000

    5 0 Отговор
    Пропаднал Алкохолик се вижда
  • 40 мдда

    3 2 Отговор
    Интересно как плюете Фандъкова всеки ден с измислени статии, а цените на жилищата в София растът по-бързо дори от Виена и Мюнхен. Може би не е толкова зле за колкото я мислите...

    Коментиран от #41

  • 41 и в

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "мдда":

    Пловдив и във Варна цените бележат ръст - и там ли Фъндъкова е причината?
  • 42 Янков

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "СПАСИ БОНЕВ":

    Одобрявате ли това назначение?
    Можете да ми отговорите само с ДА или НЕ!
    Благодаря!
  • 43 Българка

    1 0 Отговор
    Тая самоковска циганка бб си я избра защото е послушна зощото знаеше че ще се внедри най добре в мафията защото ще танцува по свирката на тиквата но софянци все още могат а и крайно време е да я линчуват и да я изхвърлят от столицата
  • 44 Герджиков? По какъв път ще водиш нацията

    1 0 Отговор
    Ката зад теб стои Брисов, Гешев, Алибегов и Стъки!! Какви мечти, ти водиш за Параван отново Герберщината и Мутрите!! Въздух под налягане си!!!
  • 45 НикогаПовечеСДС-Чума

    0 0 Отговор
    Само Бай Ставри може да спаси София от Фандъковица.
  • 46 цербер

    0 0 Отговор
    София няма кметица, а кукла на конци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове