3 Декември, 2021 21:00 11 251 87

И така, докато софиянци разбраха, че градът им е станал кочина

  • йорданка фандъкова-
  • софиянци-
  • софия-
  • кочина-
  • българия-
  • мръсен въздух-
  • замърсяване-
  • ремонти-
  • кмет на софия-
  • фандъкова

Този град започва да става удивително неугледен

И така, докато софиянци разбраха, че градът им е станал кочина - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В каква ли посока ще тръгне сега събудената гражданска енергия в България? От наблюденията ми в социалните мрежи натискът ще е срещу феодализираната местна власт и, разбира се, на първо място срещу Брисовата Софийска община. София не само е най-големият град с внушителен бюджет - това е мястото, откъдето започна политическият възход на партия ГЕРБ, чиято кметица представяше един усмихнат контрапункт на партийния лидер. И така, докато приспивани от сладкото каканижене на госпожата, софиянци с ужас разбраха, че градът им е станал кочина.

Що за град е София

Предсрочното сваляне на Фандъкова би имало важно символично значение за „продължаването на промяната“, която така трудно започва. Наистина: хиляди семейства са зависими от общината-работодател, но пак хиляди протестиращи излязоха на площада именно тук. И така и не получиха еднозначно удовлетворение.

Припламват искри, които бунят страсти. Момче, убито от електрически кабел. Бременна жена, пропаднала в шахта. Уличен стълб, стоварил се върху автомобил. И няма виновни - свещената частна собственост не подлежи на контрол. Да не говорим за първия сняг, който по традиция изненадва общината като дядо Коледа, който идва през комина. По повод хаоса, който се създаде, в една от бързо разрастващите се групи, искащи оставка на кметицата, се появи следното меме: „Столична община излезе с официално изявление, че тази година снегопочистването на пътищата ще се извършва онлайн“.

Какъв може да бъде поводът, който ще изкара хората от нерви, не знам. Ще има ранени от висулки, счупени полуоски, наводнени подлези, ремонти на ремонта. Можем да очакваме някакво разкритие за финансови злоупотреби, каквото неминуемо ще опита да направи новото правителство. Възмущения със сигурност ще разпалват цените на билетите, липсата на места в детските градини, сините зони, COVID-ограниченията. Най-неприятното е, че в новата ситуация, когато и гражданите, и държавата ще я следят изкъсо, кметицата ще се страхува да предприема каквото и да било. Тя и досега нищо не правеше, а сега - съвсем.

Това нищоправене лично мен ме вбесява най-много. Вземете транспорта. Колко години говорим за подземни паркинги, за отклоняване на трафика от центъра, за стимулиране на обществения транспорт. Очертаха едни нелепи велоалеи, които нямат нищо общо с това, което сме виждали по света - и само затрудниха движението. Задръствания, бръмчене, бензинови ухания. Стане катастрофа някъде - слагат още един светофар и шапка на тояга. Автобусът спира на самото платно, защото няма уширение, колите отзад трябва да набиват спирачки. Боклукчийските кофи запречват улиците, да не говорим, че всеки спира на аварийки където и за колкото си поиска. Друго меме в същата група: „Защо няма рапъри от "Манастирски ливади"? Защото там няма улици, на които да израснат“.

За настилките да говорим ли? Символичните жълти павета пред Народното събрание са като след бомбардировка. Минавали оттам много коли - ами защо минават? Тротоарите ни са без една здрава плочка, далеч по-добре е положението в провинцията - как става това при несравнимо по-големия бюджет тук, така и не разбирам. Похарчиха едни пари, за да забият ужасните раирани колчета, защото явно фирмата, която трябва да вдига лошо спрелите коли, нещо не работи (там излязоха и едни странни финансови резултати, но да не се задълбочаваме). Върви, че се разхождай в индийска нишка по тези тротоари. И внимавай да не те оплиска плочката. Мръсотията е всестранна. Не мият улиците - или поне аз не виждам признаци на подобна активност. Нехаят за замърсяването на въздуха, даже се канят да строят завод за боклуци. Позволяват на самолети да прелитат ниско над центъра на града и да увеличават шумовото замърсяване. Сградите се лющят и никой не глобява собствениците, които са ги изоставили.

Но най-дразнещо за мен е естетическото замърсяване. Този град започва да става удивително грозен. Няма и помен от стил и дори не говорим за нелепите паметници като „Котето“ пред НДК или „Плавниците“ пред Женския пазар. Представете си, че гост на града попита къде е старият град. Ще вдигнем дружно рамене - ами няма такъв. Тук-там се руши някаква сграда, която е паметник на културата, а понякога собствениците я подпалват, за да си построят нещо новичко. Но цял квартал, който да носи духа на миналото - къде ти, толкова по-важни работи имаме да правим: заменки, обществени поръчки... Ако ГЕРБ свърши нещо в този град, това е метрото - макар и да беше започнато преди тях и да разчита на европейски пари. Пак добре, дето се казва, можеха и да го спрат. Но погледнете евтинджийските плексигласови спирки, погледнете плочките.

Дойде ли ред на София?

Да не продължавам в жанра на окайването. Политическият обрат на държавно ниво даде идея накъде можем да вървим. И в София ни трябва млад, компетентен кмет, подкрепен от единен общински съвет, който да извади града от комата. Борис Бонев е кандидат, който веднага ми идва наум - с енергията и оптимизма си той много прилича на господата Петков и Василев, само дето е френски, а не американски възпитаник. Няма съмнение, че един синхрон между оглавена от него община и оглавена от тях държава би бил много полезен. Но има и други опции. Г-жа Манолова беше много близо до поста и само разединението на опозицията я спря. И тя е изпълнена с енергия, боя се само, че неуспехът на формацията ѝ на последните избори намалява нейните шансове. Десните фейсбукари пък настояват да видят някого от своите районни кметове начело на общината - най-често се споменават Трайков, Илиев, Павлов. Доколкото знам, това са почтени хора и взаимодействат добре с гражданите, но засега не предлагат цялостна и мащабна визия за града, каквато имат от „Спаси София“. Но да видим.

Във всеки случай, ако нещо позволи на г-жа Фандъкова да оцелее въпреки нарастващото недоволство, то ще е отново разединението на нейните опоненти. И още едно меме от групата, този път цитат: „Спасението на давещите се е дело на самите давещи се“. При Илф и Петров това звучи смешно, при нас - не толкова.

Автор: Ивайло Дичев


Поставете оценка:
Оценка 4 от 122 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисаркиии🦃🦃🦃🦃🦃🦃

    85 13 Отговор
    Пазете си чисто и ще ви е ок. Софиянци от провинцията. Нагли. София не е България....

    Коментиран от #8, #20

  • 2 Олеле малеле

    78 3 Отговор
    То па само Софаята да е кочинясала!
  • 3 Време е

    78 22 Отговор
    София да се прекръсти на СИНЯ ЗОНА ГЕРБЕРАСТКА !
  • 4 може ли дива

    88 21 Отговор
    селянка да предаде изискан и аристократчен вид на кавото и да е,камо ли на Столицата!

    Коментиран от #10

  • 5 Пена

    83 17 Отговор
    Кака Данче е лоялна към Бойко, направете е защитен свидетел и ще си изпее всичко!
  • 6 gEPP

    60 13 Отговор
    Тази е пътник завинаги, като БМБ. Но ще завърши метрото към Плевнелиевата отсечка - техпарка на герб...

    Коментиран от #56

  • 7 Хаха

    52 19 Отговор
    Сготвиха Фъндъкова. Браво.
  • 8 Абе ,

    35 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мисаркиии🦃🦃🦃🦃🦃🦃":

    Не ме карай да си отварям устата , как "баш" Софеанцете" си оставят биваците по Дунава ... А имам наблюдения от 30 години , за по 3,4 месеца на година , тъй като съм редовен ...🤫

    Коментиран от #16

  • 9 АМИ ДОБРЕ

    46 44 Отговор
    Ама фандъкова ли е виновна за всичко това,... защо не търсим вина и в себе си,... замърсяваме навсякъде,недоволни сме от всичко... и мразим Сфия, а се натискаме да живеем там

    Коментиран от #18

  • 10 Избягаха от село, ама то си е в тях

    64 5 Отговор

    До коментар #4 от "може ли дива":

    Да прав си, затова и Галевица нямаше никакъв шанс😂😂😂А всичкото селяния дойде от дивата провинция и се държи така все едно си е на село😂.Възпитанието е липсващо при новите софиянци и затова София е кочина с прасета😂😂😂

    Коментиран от #57

  • 11 Error

    59 7 Отговор
    Като стана въпрос за раирани колчета се сетих, че преди време във връзка с разширяването на зелената зона бяха обявили обществена поръчка в Лозенец за поставянето на такива и оформяне на местата за паркиране. Познайте колко струваше едно колче?! Не познахте - 4 милиона за 4 хиляди колчета, т.е. по 1000 лева бройката. Колко ли още милиона са потънали от двумилиардния бюджет, с който разполага циганската кметица?!
  • 12 Американец

    48 7 Отговор
    София се превърна в кочина заради цяла Западна България което се премести с Голф 3-ките си там заради 850 лв. заплата
  • 13 Стефан коцев

    33 5 Отговор
    Каква кочина София е чисто село ама село наи голямото в България нима има хора където несаго осъзнали интересно
  • 14 Порно

    33 8 Отговор
    Я , и Дойчето вдигна ръце от гербавите
  • 15 Перо

    43 7 Отговор
    От както толупа загуби изборите,Фандъка предприе наказателни мерки и намали до минимум чистенето на боклука и контейнерите!
  • 16 хи хи

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Абе ,":

    Е ти по номерата ли ги разбра или по личните карти?😄

    Коментиран от #23

  • 17 Blackthorn

    42 7 Отговор
    Този град от много одавна е гето, което с удоволствие напуснах преди 3 години, нищо, че съм роден и израсъл в него!

    Коментиран от #58

  • 18 Мда

    36 9 Отговор

    До коментар #9 от "АМИ ДОБРЕ":

    Фандъкова е герб кмет - калинка. Много точно и последователно превърна София в кочина, факт. Остави хората на мира...
  • 19 Не изненадан

    29 31 Отговор
    Като си заминат коренните софиянци по родните места всичко ще е ок.Много нагла статия от самозабравил се селяндур,забравил откъде идва.Като не му харесва да си ходи на село,чист въздух,зелени полянки,тишина и каручки.

    Коментиран от #69

  • 20 Юрданка

    36 10 Отговор

    До коментар #1 от "Мисаркиии🦃🦃🦃🦃🦃🦃":

    Е за съжаление!... Кмет с купени гласове... Оставка..!!!!
  • 21 ЕВРО НЮЗ

    34 4 Отговор
    Мили ми Дойчовци, повърнахте още един бълвоч с типичното ви лицемерие пропускайки че Герберите бяха посяти, торени, поливани и грижливо отглеждани точно от мама Меркел.. Феодала от Банкя много ясно отговаря колко пари и от коя ваша фондация са им наляли... И през всичките тези години всичките еврогейски посланици нищо не чуха, нищо не видяха...... НАГЛЕЦИ ГЬОБЕЛСКИ
  • 22 фАНТОМасс

    32 8 Отговор
    Давай , Данче , покажи им какво можеш ! Покажи , че си достоен член на една банда , наречена ШАЙКА !
  • 23 Абе ,

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "хи хи":

    Може би ти така ги познаваш ... Ние там все пак общуваме , нали .. Няма как ако са за 10 дни и дума да не си обелим . Много си оригинален
  • 24 СТИГА ФАНДЪК

    29 9 Отговор
    ЗА ФАНДЪКОВА
    ОСТАВКА ВЕДНАГА

    Коментиран от #35

  • 25 И Т Н Los Ángeles California

    28 6 Отговор
    Гербавите превърнаха СОФИЯ в едно гето!
    Още ли я търпите ? Учителката по руски!

    Коментиран от #39

  • 26 Софиянеца

    27 4 Отговор
    Тази община осигурява работа само на сиганите. Фирмите които усфояват и източват общината с
    обществените поръчки дори не плащат осигуровки на сиганите от 15 години
  • 27 Племето

    21 8 Отговор
    Но не, защото градът се замърсяваше бързо, а защото стадото реагира бавно! Навремето (доста отдавна) ми донесоха транзисторен радиоприемник и помня как един цървул ме запита: Другарю, това малък кардеон ли се явява?
    Да напомня, че Лондонското метро е откито година преди Априлското въстание
  • 28 Димитър

    35 5 Отговор
    Питайте я колко подземни паркинга има построени по време на нейния мандат като кмет? За това време можеше във всеки квартал да има по 1-2 паркинга построени, но уви, по-лесно е да се отмъкват сумите в други направления.
  • 29 Ники

    28 4 Отговор
    Боко и купи гласовете на последните избори , и тя е пътник !
  • 30 Многодетна майка

    26 8 Отговор
    София е в разруха... Фандъкова да се издуха...
    Кукла на конци! С гласовете на Филиповци!
  • 31 неща което DW не знаят!!!

    30 2 Отговор
    Нормално да е пълна кочина в София, след като чиновниците са подчинени на Митко Каратиста, фирмите които изпълняват поръчките в общината са на Митко Каратиста, което автоматично значи, че никаква работа не се върши, а само се взимат общинските пари...
  • 32 Нов девиз

    20 3 Отговор
    София расте,но гербавее....
  • 33 Динку

    25 1 Отговор
    София е проектирана макс за 700 Хил а живеят близо 2 мил.Е как ще е ок .
  • 34 София Деженейро

    4 5 Отговор
    София замиука бухаааа
  • 35 Мая Манолова

    3 9 Отговор

    До коментар #24 от "СТИГА ФАНДЪК":

    Е честно спечелилата изборите за кмет
  • 36 Всичко е ясно

    16 11 Отговор
    Мая Манолова остана без работа и се сетиха,че могат да започнат хвърляне на пиратки.Ами хайде да вадят ковчезите и да действат.Нищо полезно не могат да направят,ама са царе на разрушаването.Пропагандата започна.Ужас!Като си помисля за Мая Манолова, ме обхваща ужас.
  • 37 Вергина

    10 4 Отговор
    Рядко противна!!!
  • 38 зъл пророк

    9 5 Отговор
    Другарко, заради вас намразих София!!!
  • 39 Вергина

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "И Т Н Los Ángeles California":

    Ти си стой при холивудските луди, не ни трябвате. А дрОгарката е пътник!
  • 40 Киро Жарта

    1 7 Отговор
    Че ву изпапкам самоковския пататник!
  • 41 Просто човек

    8 8 Отговор
    Оставка на циганската кметица!
  • 42 888

    21 1 Отговор
    И към всиюко това, което авторът изброил как пък никой не забелчза ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ДРАСКАНИЦИ И ЦАПАНИЦИ по фасади, стени, подлези, надлези мостове и навсякъде, където може да се драска и клепе с биоя. Няма такава грозна и гнусна картина - цяла София е заприличала на нег.ърско гето. Че даже и влаковете омазаха с тая помия - отврат е да гледаш всичко това! Даже и да се появи нещо чисто, хубаво, ново то веднага бива ос.рано от келеши със спрейове ! И никой нищо не прави- ни община, ни полиция, ни никой! И после що живеем зле - ми то децата още от малки вече свикват с кочината , дотолкова, че не им прави впечатление и си мислят, че това си е съвсем нормално всяка сграда, мост подлез и надлез да е ос.ран с боя! Бах,ти дивото племе сме, че не можем даже ако не можем да направим нищо хубаво, поне да пазим чисто това, което имаме!

    Коментиран от #44

  • 43 Българин

    11 12 Отговор
    Крайно време е да бъде сложен нов кмет на София.Госпожата вече се е изразходвала.
  • 44 Българин

    15 3 Отговор

    До коментар #42 от "888":

    Ако се спре продаването на боя и спрей за пръскане и рисуване по сградите,то няма да се случва. Освен това трябва да има хора от общината назначени на позиция чистач на омазани стени.Цял ден да чистят омазаните,напръскани и нарисувани стени.След няколко месеца ситуацията ще се промени.И глоби ама жестоки,за всеки който бъде хваната да замърсява.Това е изходът.Бръкни на българина дълбоко в джоба и ще видиш резултатът.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 5577

    9 3 Отговор
    Няма ли да спре това мутренско говорене. Като Волен Сидеров сте. Убедени в правотата си раздавате квалификации, но в това инфалтилно поведение прозира мутренско олигархичния модел. Едно време Цецо тъй размахваше пръст. Те го съдеха после ма той си мислеше че вятър прави. Този е лъжец, онзи крадец... Бе съд не се ли произнесе нямаш право да квалифицираш. То не е махлянска седянка пред блока. Няма ли да израсне вече гражданско общество. Да има нетърпимост към лъжепоказания удобни някому. То тъй като се позволява да се говори безнаказано, то никой няма да иска да работи за обществото, само тлъсти олигарси опекли си баницата по тоя грозен начин.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Престъпници

    15 3 Отговор
    Фандъкова, докога ще плащаме Общи водомери на Студена вода.
    Коледно ни честитихА отделно от индивидуалните- 60 лева ОБЩИ-6 месеца, отделно от по индивидуални партиди-в които са включени 50% загуби..
    Вие знаете ли колко кубика на един вход са 60 лева на апартамент 6 месеца ОБЩИ ЧАСТИ.
    ДЕСЕТ ЛЕВА НА МЕСЕЦ това са близо 3 кубика на апартамент.
    За един вход средно 20 апартамента това са месечно 60 СУБИКА.
    60 кубика СА 216 лева всеки месец ЗА ОБЩИ ВОДОМЕРИ ОТ ВСЯКА СГРАДА-НЕПОЛЗВАНА ОТ ПОТРЕБИТЕЛИ ВОДА-вход20 семейства.
    Тук е работа на ВИК да си съди-апартаменти, офиси, мазета гаражи, ако имат чешми без водомери
    ТОВА СА 60 000 литра на месец ОБЩИ ВОДОМЕРИ един вход.
    Вие окъзнавате ли за какви ЗА ИНДУСТРИАЛНИ КОЛИЧЕСТВА СТАВА ВЪПРОС
    ЕДНА СГРАДА. ЕДИН МИЛИОН потребители вода по 60 кубика на месец
    ГОСПОЖО ЦЯЛА СОФИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ПЛУВА В 3 океана според Софийска вода СМЕТКИ, на подвижни салове, и майки и деца да плуват по улиците, да им подаваме Блъди Меритата лятото от 3-ти етажи. Колко милиона всеки месец прибира ВЕОЛИЯ ОТ ОБЩИ ЧАСТИ, които не можеш да оспориш ПО НИКАКЪВ НАЧИН.
    Трябва да водиш дела.
    КОГА ТУЛУПИТЕ В НС
    ЩЕ ПРИЕМАТ ЗАКОНОПРОЕКТ
    ЗА ОБЩИ ЧАСТИ ВЕОЛИЯ
    ЗА ФАЛШИВИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ЕЛЕКТРОМЕРИ ЧЕЗ
    ЗА ФАЛШИВАТА СГРАДНА
    Куче влачи, диря няма.
  • 49 Монополи

    10 3 Отговор
    Най-проблемните сектори-ОГРАБВАЩИ СОФИЯНЦИ-са под вашо ръководство-СО.
    Веолия и Парно.
    ЧЕЗ-с новите електронни електромери, сметки, при една съща консумация от 35 лева лятото след смяна електронни,СМЕТКИТЕ се повишиха на 60 лева, а октомври 70 лева-без печки и климатици-лято.Слагаме Контролни електромери на входовете на апартаментите си и виждаме разликите в отчитане киловати.
    Не рядко-електроника, часовника отчита нощна като дневна и обратното.
    С парното-като сложиХа хората индивидуален Топломер на вход-за да не им се разхожда Сульо и Пульо в апартаментите с кал и мръсотия в помещения-ЗЕРОО ЕФЕКТ
    -------------------------------------------------
    И КОЛЕКТИВНО ДА СЕ ОТЧИТАТ СГРАДИ-ЯКУ, А клиент ДОРИ срещу заплащане НЕ МОЖЕ да иска общи и индувидуални да измерват ВСЕКИ МЕСЕЦ, за да не го сурвакате лятото.
    ТРЯБВАЛО НАД 60%-от КОИ,от тези, които го грабят..
    КОМУНИЗМЪТ СВЪРШИ, КОЛЕКТИВНИТЕ УСЛУГИ СЪЩО.
    Колективат не ви плаща сметките, а индивидуалните потребители.
    -------------------------------------------------------------
    И сега ще НИ задължат С ДИСТАНЦИОННИ УРЕДИ-ПУНТА МАРА, ЕС, защото с 30% се повишиха сметки след поставянето им, и пак ПРАВИТЕ ИЗРАВНИТЕЛНИ.
    -----------------------------------
    А че в новите сгради е масово явление, апартаменти с усвоени общи тръби топла вода, парно, не ви ДРЕМЕ.
    А фъфлещите ТУЛУПИ в НС
    няма да разгледат ЗАКОНОПРОЕКТИТЕ НА
    МИНЧО ХРИСТОВ.
    Това лято ЕС-трябваше поетапно да почнете с Енергийна ефективност,
  • 50 Отвратен

    10 3 Отговор
    Фандъкова, не да ми пилеете МИЛИОНИ от нашите данъци, за как беше"Установяване на състоянието и подобряването на...Бандитска Топлофикация".
    Колко бръмбара Ви подскачат едновременно, в красивата ви главица?
    Та нима нямате КЗК, Обмудсмани, ДЕЛА!Практика, изчисление, системи?
    Планове енергийна ефективност ЕС Технически паспорти, за какво ви бяха кадастралните карти, и вписвания имоти на гражданите?
    Къде са електронни с-ми обмен институции.
    НОВИ 3 МИНИСТЕРСТВА. КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА?.
    Това лято вместо да редите траверси по трамваи розови и пембяни за ВТОРИ ПЪТ БЛОКИРАТЕ СОФИЯ и да уваличавате билети по ВРЕМЕ, а не РАЗСТОЯНИЕ-особено автобуси.
    Трябваше да почнете поетапно с ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ-Технически паспорти.
    Да събирате данни сграден фонд общини, анализи и проекти по програми ЕС.
    Там няма крадене, и САЩ консултантски фирми с БГ собственици зад тях.Делкате комисионната.
  • 51 Гетото

    9 6 Отговор
    Проблеми София
    -плаващи плочи Тротоари.
    -Климатици по 16-20 фасади сгради-външни тела УЛИЦИ-зима заледяване и тръбички вода-счупени носове, глезени, тазобедрени стави
    -Изнесени улуци на тротоари-заледени учстъци води
    -Фекалии кучета, котки, разхвърляни храни и опаковки от храненето им, кокъли, кости, консерви, риби, салами мухлясали-ОТВРАТИТЕЛНО
    -Липса на регламент и забрани да се хранят безДомни животни по тротоари КУЧЕТА КОТКИ-дворове, входове, а САМО на ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ОБЩИНА МЕСТА-Жестоки Глоби.
    -София е пълна с бълхи и кърлежи ПОДСКАЧАТ И ХОДЯТ ПО ТРОТОАРИ И ОБУВКИ
    Тупащи кичета ЛЕЛКИ от терази и балкони, мръсотия върху пешеходци
    --от шахти и у-ща мишки и плъхове
    -не се мие веднъж седмично БОГАТИ ОБЩИНИ не се поддържат.
    -Кофи вонящи на моРГИ, животни и хора изскачат от КОФИТЕ
  • 52 123

    8 5 Отговор
    Ивайло Дичев досега мислеше различно. Вятърът задуха в друга посока, и той започна да критикува.Чудя се колко млад човек е Мая Манолова? Борис Бонев е мрънкало.Опита се преди време да промени движението по една улица и се сблъска челно с " любовта " на софиянци.
  • 53 Борис Бонев не става!! Освен да намира

    10 5 Отговор
    Косури, друго не може! Едни Пари на един Син вожд, който си замина, го държат под прожекторите,!! Не става момчето Бла Бла, Дрън Дрън!! До там е!!

    Коментиран от #70

  • 54 Бай Спас

    13 6 Отговор
    Много точен анализ. И знайте, че демокрацията на България повече настъпила преди 32г. все още не е осъществена. Има няколко причини за това. Първата е закон и то детайлен за лустрация, такъв какъвто има в бившите социалистически страни. И още но за това по късно......

    Коментиран от #82

  • 55 2367

    10 2 Отговор
    Хиляди протестиращи!!!!Колко да са хиляди!?На фона на 2 милиона 4,5 хиляди са ,колкото един катун.
  • 56 И ти си

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "gEPP":

    Пътник ,както всеки друг. Като, толкова интересно!?
  • 57 То пък

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Избягаха от село, ама то си е в тях":

    Галевица е самата аристократка.Смех.
  • 58 С една

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Blackthorn":

    Дума казваш ,че си софиянец. Само да не си ,като картофобелача дето се зове "последния софиянец. "
  • 59 ПП СА ГЕРБ

    5 5 Отговор
    ГOТИНAТA ПAРТИЯ НA КИРЧO И ACEНЧO , ПРAВИ CЪЩOТO КOEТO ПРAВИ EРДOГAН C ТУРCКAТA ЛИРA И ПРEДИ ДA CE УCEТИМ ЩE OБЯВИ ЧE УПРAВЛEНИEТO ИМ E CТAБИЛНO - КAКТO ГO OБЯВИХA , КOГAТO БЯХA ВЪВ ВРEМEННOТO ПРAВИТEЛCТВO - ВEЧE ГO ПРAВЯТ И ДOРИ ГOВOРЯТ ЧE ЩE ВДИГНAТ ЗAПЛAТИТE И ЩE НИ НAПРAВЯТ ЩACТЛИВИ - ТOЧНO ТУК ИМA ТAКAВA CТAТИЯ CЪC CНИМКAТA НA ACEНЧO OТГOРE ............ ТОЕСТ СОФИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ СРИВА В ДЪНОТО И ТИНЯТА ФАНДЪШКА !
  • 60 КЪРЛЕЖИ

    8 4 Отговор
    Меркел си тръгва. Без суета и без нито един скандал. ФАНДЪКОВА СТАБИЛНО ПРОДЪЛЖАВА ДА ,,УПРАВЛЯВА" И КРАДЕ
    КОЧИНАТА КОЯТО САМА СЪЗДАДЕ С ПОДКРЕПАТА НА ПРЕСТЪПНИКА БОКО И УРОДИТЕ НА ГЕРБ ДПС И БСП + ВМРО И НФСБ + НЯКОЙ НЕЗАВИСИМИ КАТО КРАСИВИЯ БОНЕВ !
  • 61 БОКОКРАД

    7 7 Отговор
    ОКТОПОДА НА ФАНДЪКОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ ПЛАДНЕШКИ А НЯКОЙ ТУК СПОДЕЛЯТ ЧЕ БОЙКО БИЛ ПАДНАЛ !
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ЧОБАНИН

    6 3 Отговор
    АБЕ ТОВА ФАКТИ ЛИ Е ИЛИ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ / АДЕ ДА ЗЕМЕ НЯКОЙ ДА СИ СЛОЖИ ИМЕТО ПОНЕ ПРЕДИ ТОВА СЕ ПОДПИСВАШЕ НАШ МИЛЕН/ А ЗА СОФИЯ Е ПРОСТО МИНИСТЕРСТВАТА СЕ РАЗХВЪРЛЯТ ПО ОКРЪЖНИТЕ ГРАДОВЕ /ИМАШЕ ТАКАВА ИДЕЯ/ А СОФИЯ ДА СЕ ОПРАВЯ С ДАНЪЦИТЕ НА СОФИЯНЦИ А НЕ С МОИТЕ И ДА СИ ПЛАЩА ПАРНОТО БЕЗ ДОТАЦИИ АДЕ СТИГА СМЕ ВИ ХРАНТУТИЛИ А В МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ НЯМА УЛИЦИ ЩОТО СА ЛИВАДИ /
  • 64 Агата

    6 2 Отговор
    Само като погледнете София от самолет разбирате веднага ,че е наистина кочина.Главните архитекти на столицата в сравнение с колегите си от другите евро столици могат да се срамуват е слабо казано.Тази визия на столицата е благодарение на лапането на много пачки пари под масата и безодговорното строене на какви ли не заради,каде ли не...ЕЗЪК
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ДО 63

    3 3 Отговор
    ИМЕТО Е ПОЛИНА ПАУНОВА НО СЕ СКАТАВА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРТИ АКО СТАНЕ ГАФ
  • 67 Тредстоун

    7 4 Отговор
    Прасетата си търсят кого да обвинят , като се държите като прасета ще живеете в кочина , никой не ви е виновен.... , по скоро въпреки усилията на кмета софиянци успяват да превърнат столицата в кочина , би трябвало да се казва статията. От друга гледна точко вики които не са били в софия няколко години при идването си казват , браво бе много е красив град е станал , браво ... , сега за платените драскачи и балалайки може и да не така ...
  • 68 Васил

    3 2 Отговор
    София си е 100% гето
  • 69 Изненада

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Не изненадан":

    е обаче, че не знаеш нищо за проф. Ивайло Дичев и го пришиваш към побратимите си от село
  • 70 Правописа

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Борис Бонев не става!! Освен да намира":

    ти е покъртителен. Пълен е с кУсури
  • 71 Хайде

    4 7 Отговор
    Поспрете се, Дойче веле. Има местни избори, тогава надувайте гайдата. Ако ви се получи. Или ще сваляте Фандъкова сега с гнили домати и свински уши. София стана европейски град при това управление, с напълно завършено метро, реновирани сгради, всички училища, детски градини и ясли... Проблеми има, но къде няма проблеми в почти двумилионен град.
  • 72 Само

    4 6 Отговор
    боклука да вземем. помните ли какво бе при Софиянски. планини около контейнерите. Сега имаме един от най-модерните заводи за преработка в Европа.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 5 Отговор
    ХУНТАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ЗА ЕДНА ГОДИНА ПРОТЕСТИ И ВЪСТАНИЯ НАПРАВИ СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ НА КОЧИНА....
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Софийски терикат

    1 1 Отговор
    Как така? На пейката пред панелката се имаме за граждани на най-развития град в Европа.
  • 78 Бунтата

    1 1 Отговор
    Столичани в повече
  • 79 Бунтата

    3 0 Отговор
    Герб трябва да изчезнат от България,но да върнат откраднатите пари!!!!

    Коментиран от #85

  • 80 Селчо костов

    2 0 Отговор
    От 20години повтарям,пе София е заприличала на кочина,но хората не искат и да чуят за други места.Там имало работа и незнам си какво.Никой не го интересува че душа най замърсеният въздух и че децата му стават абонати на белодробните кабинети като ореди тива не им дават и място за детска градина.Но в нашата страна винаги сме били на стадният принцип,една овца като тръгне нанякъде и още 100 по нея..
  • 81 Моню

    1 0 Отговор
    Тази още ли трябва да я търпим с всичките простотии , които сътвори.! Софиянци, събудете се и изритайте това зло, което изхарчи милиарди от бюджета -от Вашите данъци и от Европейски средства. И къде са парите? За тези милиарди откраднати, трябва да се направи одит и тя да си получи заслуженото.
  • 82 Бай Шиле

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Бай Спас":

    А бе Бай Спасе,за "Софийска вода" пак комунистите са виновни?Или тия от ДС? Или такива овце като теб и мен,дето търпиме...
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Paxnas

    0 0 Отговор
    Къде го чухте това сладко каканижене!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 МНОО ПРОСТ

    1 0 Отговор
    АКО ОЩЕ ВЕДНЪЖ МЕ ИЗТРИЕШ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ТЕ ОТВАРЯМ И ЩЕ ГОН ДУХАШ
  • 87 Фандъкова и нейния Покоен Селски Пешов

    0 0 Отговор
    От ГБС имат много пари в Овшорки от парите на Столичани!! Въпросния Пешов и беше"" Асансьора" да седне на Кметсия стол, за това пък той печели ше Голямите обществени поръчки на Столична Община! Преди 3-4 години, Откараха всички ученици до7клас от Столичните училища на екскурзии в Родното село на Фандъкова и Пешов, да посетят някакъв "исторически обект"??? Всички деца платиха по 20-30лв,Данък Фандъкова!!