Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 22:05 1 799 42

Христо Проданов: БСП се готви задълбочено за решаване на проблемите на хората

  • христо проданов-
  • избори-
  • бсп

Важно е да се подкрепят гражданите

Христо Проданов: БСП се готви задълбочено за решаване на проблемите на хората - 1
Снимка: БГНЕС

БСП поема своята отговорност към българските граждани. Готови сме със законодателни инициативи, които сме заложили в своя план за първите 100 дни управление, както и средносрочни и дългосрочни мерки, които са заложени в бюджета за 2022 г., обяви водачът на листата на „БСП за България“ в 23-МИР София пред БНТ.

Той обясни, че още от самото начало бъдещото правителство ще бъде подложено на натиск от две страни – международен и вътрешен. Международният ще бъде по линията на приемането на Република Северна Македония в ЕС. Проданов подчерта, че БСП е „за“ това, но след като бъдат изпълнени всички условия, които има по договор Северна Македония към нас. Социалистът коментира, че левицата иска да разбере позицията на всички партии, участващи в изборния процес по този въпрос, защото остава усещането, че някои партии само гласно споделят позицията на левицата, но не е така.

"Българските граждани имат право да знаят, за да не се окаже излъган някой след изборите", категоричен бе той.

За вътрешния натиск Проданов обясни, че ще бъде свързан със социалните вълнения вследствие на високата инфлация, повишаващите се цени.

Като приоритетни мерки, които левицата ще предложи, Проданов посочи – 200 kWh енергия за енергийно бедните семейства, преразпределение на свръхпечалбите на производителите и търговците на ток; намаляване от 20 на 9% на ДДС за производителите и търговците на енергия, както и на храните в малката потребителска кошница. По думите му не трябва да забравяме, че от 01.01.2022 г. и битовите потребители ще излязат на свободния пазар.

"Ако не бъдат предприети мерки, за да се отложи тази дата и да се нормализира положението, не ми се мисли за каква социална криза ще става въпрос", предупреди социалистът.

Той подчерта, че левицата ще търси консенсус в следващия парламент за отлагане на тази дата. Според него случващото се в момента с цените на тока ясно показва, че приказките за постигане на леви резултати с десни мерки не е вярно.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактъ

    13 12 Отговор
    БСП и опг герб са скачени съдове .
  • 2 ЧОР ТАКОВОЙ МАТЕРЕ

    13 6 Отговор
    Който махне мерките ще гласувам за него
  • 3 Учуден

    19 10 Отговор
    Те в парламента дали ще влязат, тръгнали проблеми да решават!😡😡😡😡😡😡
  • 4 ГЕРБ

    18 11 Отговор
    Никой няма да ви позволи .При комунистите фалита е сигурен.Който не вярва да се върне в историята.

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 как

    16 5 Отговор
    С още плоски данъци и екостикери ли? Как? Като се противопоставяте на съдебната реформа ли? Как? Като тръгнете след всички корумпирани лица участвали в ограбването на държавата, дори и след вашите членове и ги изкарате наяве, участвате в разкритието ѝм, осъждането ѝм и онфискация на имуществото ѝм?
  • 8 Нещо по

    14 4 Отговор
    въпроса със Задължителните "ваксини",нещо по въпроса със гнусния "сертификат" - някаква позиция - едно голямо нищо!!!
  • 9 Не гласувайте

    15 7 Отговор
    За БСП като алтернатива на гроб или квото и да е, изобщо не гласувайте и за двете, да не се подлъжете нещо...
  • 10 Майна

    7 12 Отговор
    Единствения ви ПРАВИЛЕН ХОД Е ДА ОТТЕГЛИТЕ ПОДКРЕПАТА ЗА РАДЕВ И ДА Я ДАДЕТЕ НА КОСТАДИНОВ..ДА СЕ ОБЕДИНИТЕ И С ДРУГИ СРЕЩУ ТОЗИ ГЕНОЦИД!!! И ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА БОРИСОВ И СИЕ ,СЛЕД ТОВА!!! НАРОДЪТ ЩЕ ВИ ПОДКРЕПИ ...

    Коментиран от #25

  • 11 БСП Е ШАЙКА КОЯТО ЛЪЖЕ

    12 8 Отговор
    Живях, израснах, и придобих много важни критерии за живота, през времето на Тодор Живков. Имаше уважение, добро възпитание и образование на хората. Имаше за всички работа, здравеопазването и учението беше безплатно. Хората имаха възможност да си закупят жилища и автомобили, и също всяка година да ходят на почивка. А сега какво има..??..Кажете Господа🤔..Ще ви кажа какво има..Мафията и мутрите ограбиха народа, пълно е с лъжи измама и лицемерие, хората които са социално слаби умират, защото нямат възможност да си заплатят лечението, няма достатъчно работа за младите хора, затова работят по чужбина, пълно е с разврат,алкохол и дрога. Децата ни започват от ранна възраст да навлизат в това..Всеки ден умират най малко по 10 деца. На това ли му казвате, хубав и щастлив живот Господа..?? Опровергайте писаното от мен, с нещо по добро което е в момента. Има ли го..? И къде е то..?

    Коментиран от #17, #36, #42

  • 12 щаб за честни избори в България

    5 5 Отговор
    8532 слуга комунистическа....подлога глупава ,то по физиономията ти личи колко си прост !И гадовете зверове отДС зад теб управляваха !То и сега е същото - от посткомунистическия ви режим ....
  • 13 абе

    1 5 Отговор
    Тренирайте , тренирайте , гответе се , че състезателите ви много слаби , нуждаят се от много тренировка , пък дано успеят.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 00014

    6 5 Отговор
    Защо от БСП винаги пропускат "справедливо" решаване на проблемите на хората? Защото действат популистки, защото търсят електорат? Без мене.
  • 16 ама

    5 5 Отговор
    Чи то комунистите са при вас бе гербeрастчe , къде ги търсиш ?
  • 17 добре

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "БСП Е ШАЙКА КОЯТО ЛЪЖЕ":

    Уважаеми, обясни как така се разпада една държава ако е била единна. Трябва да се направи много обстоен анализ на събитията довели държавата до тази катастрофа. Да се направят ли прилики между китайските комунисти и българските комунисти? Първите си следват китайската доктрина във всяко време през хилядолетията без значение идеологиите на своето време. Докато българските комунисти, като най-върли слуги на съюза, възприеха славяно-съвецката доктрина и възпроизведоха съвецки хора, предадоха българската доктрина, ако са следвали изобщо такава. Масови гонения над българите, гонения срещу църквата, опитите за създаване на не български народи в самата държава, Македония? Или е имало някакво фалшиво чувство за обединение на тогавашните маси или и аз не знам какво се е случвало, историята трябва да нправи анализ. Но така лесно не може да се разпадне една държава, ако е имало ядро (маса от хора) в основата си, което да е единно чрез вяра, чрез доктрина обвързваща българския народ.

    Коментиран от #19, #24

  • 18 Голем смях

    9 6 Отговор
    Знаем,знаем как се грижите за хората.Партия на милионери грабили България 45 плюс 30 години.Оправяхте ни десетки пъти...Вашите фирми изнасят електричество и богатеят.Мръсни ,продажни руски к.у.р.в.и.
  • 19 добре

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "добре":

    Даже още преди тези събития е имало други събития, в които отново българи са преследвали други българи на основата на вражески идеологии? До кога и защо? Сред кои други народи го има това нещо?
  • 20 Риналдю

    6 5 Отговор
    "Верваме ви".За трийсет години,колкото пъти се докопаха до власта,толкова пъти все се "грижеха за решаване проблемите на хората".Тези долни,крадливи комунета са толкова жалки,че сами не се усещат,че тези глупости само отблъскват допълнително хората от тях."Столетницата" е в будна кома,но в Позитанският Нужник чертаят грандиозни планове за "светлото бъдеще".Клоуни.
  • 21 ТаУмВзе

    5 6 Отговор
    БСП са патерица на ГЕРБ и ДПС!
  • 22 ГРИЗЕМ АСВАЛТ. И РУЧАМЕ Е ЖАБИ

    5 3 Отговор
    Герб, Купиха ваксините. Изхарчиха наши пари, за нещо което не сме искали...И за да покажат ,че контролират нещо, ще ни избият!
  • 23 Страничен

    6 5 Отговор
    Точат зъбки комундетата ! БСП се готви за задълбочаване на проблемите на хората! Само на това са способни!
  • 24 добре

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "добре":

    И същите тези съвецки хора облякоха костюмите и следват чинно заповедите на европейските колониазтори и тяхната дпктрина, и отново безсрамно застават срещу своите съграждани и срещу своята родина, европейци господине.
  • 25 На Борисов

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Можеш само да му дрънкаш каламбаците.А ,колкото за Копейкин едва ли ще мине 4 те %.
  • 26 Дядо Пройко

    6 2 Отговор
    Ако наистина мислите за България, трябва да не участвате в управлението. Защото, колкото пъти управлявате ,толкова пъти фалират държавата.
  • 27 Гечко

    5 5 Отговор
    Готвите ни мизерия и глад комунисти долни Радеви!
  • 28 БКП

    5 0 Отговор
    Това е статуквото!

    БКП=герп+сдс+дпс
  • 29 Факт

    5 4 Отговор
    В момента президентът и правителството са на БСП. Без коментар!
  • 30 И още

    4 1 Отговор
    БКП=герп+сдс+дпс

    = МИЗЕРИЯ

    Коментиран от #32

  • 31 и и и

    5 0 Отговор
    БКП=герп+сдс+дпс

    30 години преход и сме по зле от за
    30 години управление на Бай Тодор преди 1989!

    Коментиран от #37

  • 32 Забрави

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "И още":

    Да напишеш и БСП.
  • 33 Малмие

    1 3 Отговор
    Бсп си подава топка ту с герп, ту с дпс!
  • 34 ФАКТ !

    5 5 Отговор
    Сетила се Мара да се.......!!!! Къде бяхте, когато българите мизерстваха през 90-години ???? И ги ОГРАБИХТЕ и ги ИЗГОНИХТЕ от държавата ???? И кога ЩЕ върнете всичко ограбено и ще се извините на българите ???? Вече е късно, защото българските жени раждат в чужбина и българи няма да се наричат !!! Заради вас ДОЛНИ ПОМИЯРИ !!! Предали НАРОД и РОДИНА - " крадливите "родолюбци" от БСП-БКП !!!
  • 35 ПУ ТИН

    4 1 Отговор
    БСП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ЩЕ УПРАВЛЯВА, АМА ТАТЕ КАЗА....
  • 36 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "БСП Е ШАЙКА КОЯТО ЛЪЖЕ":

    Да но сега имаш демокрация, искат да те управляват от фейсу, в европа си ...
  • 37 Хаха

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "и и и":

    И ти ли си трол вее. ДБ колко плащат на хейт. Какво им е лошото на герб. За жълти стотинки вкарахте държавата в криза и продължавате.
  • 38 Христо Проданов? Дифинирайте, кои са

    3 0 Отговор
    Социално слабите в Държавата??? Пенсионери, Работещи, Инвалиди??? Кои точно В какви граници да са доходите им?? Пенсии, заплати, интеграция като инвалиди!! Знаеш ли господин Проданов, че ЧСИ вземат Интеграцията на Инвалиди, които по някаква повод са ги в писали като съдлъжник на член от семейството взел потребителски Кредит!! Взел друг кредита, а вземат интеграцията на инвалидна от50лв,!!!???? Той е инвалид, няма къде да бяга, да се крие, вземат парите директно със зопор в Банката!! Проверете в Ц КБ банка клон Запад офис Банкя?? На Инвалид с инсулт, втора година ЧСИ му взема ИНТЕГРАЦИЯТА!! МАФИЯТА НА ЧСИ!!!
  • 39 Хггт

    2 1 Отговор
    Да не дава Господ да се налага БСП да ми решава проблемите.
  • 40 Боклуци

    5 1 Отговор
    Заради Вас сме на такъв хал Не се наядохте на пари и имоти Безбожници
  • 41 Асан

    3 0 Отговор
    Референдума каза 1 лв. партийна субсидия... Да изпукат червените кхмери 🤣🎃
  • 42 Възмутена

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "БСП Е ШАЙКА КОЯТО ЛЪЖЕ":

    Много си прав!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове