Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 06:28 1 726 26

Новина от ЦИК: Ще се броят всички разписки от машинното гласуване на 14 ноември

  • цик-
  • гласуване-
  • разписки-
  • машини

Поправката ще важи както за парламентарните, така и за президентските избори

Новина от ЦИК: Ще се броят всички разписки от машинното гласуване на 14 ноември - 1
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия реши, че ще се броят всички разписки от машинното гласуване на 14 ноември, предаде БНТ.

Поправката ще важи както за парламентарните, така и за президентските избори.

За предния вот беше решено, че ще се броят само представителна извадка от бележките.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    8 35 Отговор
    И какъв е тогава смисъла от сложното упражнение и битката с десплея!?След като комисията ще си напише какъвто резултат и и разпоредено и няма да се съобразява с калколатора?

    Коментиран от #2

  • 2 Не мисли много

    34 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кочо":

    Не ти се отдава
  • 3 Архимандрисандрит Бибиан l

    26 22 Отговор
    4найсти наближава,фатмака е тръгнал да си заминава!
  • 4 вот

    8 24 Отговор
    Ей сега , веднага ще ходя да им гласувам. В тези бюлетини един няма , който да милее за народа . Подскачат на бизнесмени , мафиоти и Зап. държави . Ако някога се появят нови хора , може .

    Коментиран от #20

  • 5 оня с коня

    19 14 Отговор
    Преди се брояха Бюлетини,сега се броят Разписки което е абс. едно и също,само дето подобно Упражнение струва на Данъкоплатците 150влн за Машините и Бог знае колко хонорар на Персонала ангажиран с Техническата поддръжка.Пише че ще се броят някакви Разписки излизащи от машините...КАКВО съдържат тия разписки?Предполагам че Броят им трябва да съвпадне с Броя на Гласувалите хора,за да няма съмнение че има Манипулативно вкарване на "Мъртви души" в Паметта на Машината в полза на някоя от Партиите.О.К. - Бройката Разписки може и да съвпадне с бройката гласували,но каква е гаранцията чечрез Манипулация ВЪТРЕ В МАШИНАТА не са прехвърлени Гласове от една Партия към Друга?

    Коментиран от #6, #8, #21

  • 6 Мислещ

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Да, да припомним, че дори соросоидите от Антидемократична България (Мирчев) признаха, че няма такава гаранция на практика, защото независим одит на софтуера не се допуска. На практика това е равносилно на официално признание за контролиран от Козяк вот.
  • 7 Избирател

    18 9 Отговор
    Най-после да решат нещо,което има смисъл от ЦИК.
  • 8 Гост

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Принципно сте прав,но те го правеха с лекота и с бюлетините така,че май сме го играли този мач и нямаме полезен ход.

    Коментиран от #10

  • 9 П Резидента

    17 14 Отговор
    Че то сега льотчика ще вземе да литне. Какво ще правим без него. На кого ни оставяш льотчика? Кой ще ни плаши злобно? А гуцито до теб? То в коя ферма ще да е?

    Коментиран от #13

  • 10 оня с коня

    10 13 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Категорично не съм съгласен с това че и при Хартиеното гласуване имало Манипулации,защото съм Участвал в комисии на Избори и знам че Процедурата по броенето ИЗКЛЮЧВА Манипулации на резултата.Твърдя това,защото:1/В комисията участват 7-8 представители на различни партии и е абсурд да се наговорят за някаква далавера.При броенето има пряко вперени Очи от още толкова застъпници пак от разл. Партии,отстоящи на 2-3 метра от Броящите.2/След приключване на Броенето се съставя Протокол за Резултата и на ВСЕКИ от застъпниците се връчва Екземпляр-Копие от оригинала с Подписи на всички членове,Секретар,Зам.Председател и Председател Плюс Мокър печат върху тях,които копия се носят моментално в Централите на Партиите.Те пък като съберат Протоколите от всички секции ,сборуват резултатите и ги пращан в Софийската централа,като по този начин Партиите научават Резултата от изборите още в края на изборната нощ.При Машинното гласуване няма такова нещо- Комисията просто дреме и хабер няма какво става в Машината,като накрая на деня ще преброи някакви НИКОМУ НЕПОТРЕБНИ Отрязъци за 10 минути и тва е.

    Коментиран от #11, #14, #15

  • 11 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    И аз съм бил член на комисия и съм за бюлетините,но практиката от разни райони показва,че не навсякъде е бил вота коректен.Разбира се не в такъв мащаб като при машините.

    Коментиран от #12

  • 12 оня с коня

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Естествено че Врътка може да стане в някои затънтени села където в Комисията всички са Баджанаци и Братовчеди и да си изрисуват Протокол какъвто им е поръчан ,но това няма никаква Реална тежест в Национ. Мащаб и ще бъде Хилядни от Процента.
  • 13 копи пейст

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "П Резидента":

    Мама, а я льотчика люблю....Льотчик высоко летает и .....падает.
  • 14 Абе брате

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Я питай Михаил Константинов къде се случват ,,правилните,, неща и резултата за ,,наште,, Защо си мислиш че това става в СИК? Естествено, че там на място, това е невъзможно. Много добре, чрез приказки и действия, ви обясниха къде е проблема ама вземете малко вдигнете глави,от калта в която сме, та и се поогледайте. Все пак сте учители- будители.... Предвярителен поздрав във връзка с деня на народните будители!!!
  • 15 среднощен

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    "По принцип сте прав", но трябва да си признаем че "нашата демокрация не работи"... Така или иначе слушаме "големия брат" - "само трябва да се преструваме "- и че "гласуването е демократично"... Всичко е едно лицемерие, което при "демокрациите" е по-видимо... Това е всичко - "вчера сме слушали Парк-хотел Москва" - "днес ще слушаме Козяк"...ФАКТ!
  • 16 JEFF

    9 8 Отговор
    Помним чувалите с бюлетини, които се развяваха по улиците. Тогава отговорни бяха ГЕРБ , а Цветанов набързо замаза всичко. Никога ГЕРБ !

    Коментиран от #23

  • 17 Пенев

    4 3 Отговор
    Браво. Имше случаи, когато се гласува за една , а разписката е за друга партия. И покер машинките са офлайн. А настройките 60 за 40 за собственика.
  • 18 Кочо

    4 1 Отговор
    Невежи, сам сторонника на хартиените бюлетини и купените и подплашени комисии, ви показа по телевизията протокол, върнат за ремонт 40 /че ти ри де сет/ пъти! Питам Ви???, Какво от истината е останало в този протокол, след толкова корекции?
  • 19 Гражданите БГ

    9 7 Отговор
    Най-после едно разумно решение от ЦИК!
  • 20 Б. М.

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "вот":

    Има и подскачащи за рООсия, за съжаление не са малко.
  • 21 тикви

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Научете се да четете, вместо да мрънкате!
  • 22 Момчета

    1 1 Отговор
    Момчета ще се броят разписките като общ брой и ще се сравни с общия брой гласували с машината. Там измама няма. НО!!! Но няма да се проят и дравняват броя гласове според разписките по партии и гласовете по партии от разпечатката на машината!!!
  • 23 С ЧУВАЛИ

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "JEFF":

    ИЛИ БЕЗ ГЕРБ СА ВИНАГИ НОМЕР ЕДНО.
    И С БЮЛЕТИНИ И С МАШИНИ - ВСЕ ТАЯ.
    МАЧКАМЕ РАДЕФФФФФ И РАШКОФФФФФ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БОЖЕ БОЖЕ

    1 1 Отговор
    С МАШИНИ НА ДИКТАТОРА МАДУРО ОТ ВЕНЕСУЕЛА ЩЕГЛАСУВАМЕ …
    ЗАЩОТО В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ОТДАВНА СА ЗАБРАНЕНИ СЪС - ЗАКОН !!!!!!!!!!!!!
  • 26 това искат

    1 1 Отговор
    Радеффф, чалгаря, пчеличката, пинокио и канадеца
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове