Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 11:19 7 533 79

Кирил Домусчиев ще съди служебния министър на транспорта

  • кирил домусчиев-
  • летище софия-
  • концесия

Обвини го в "100-процентова лъжа" за концесията на летище "София"

Кирил Домусчиев ще съди служебния министър на транспорта - 1
Снимка: БГНЕС

С настоящото бих искал да изразя моята официална позиция относно интервю на служебния министър на транспорта Христо Алексиев, публикувано от mediapool.bg, озаглавено „Домусчиев държи 20 % в концесията за летище „София“, договорът не се изпълнява“, в което е посочено следното: „Потвърдено е от няколко достоверни източника, че фирми на Домусчиев участват с 20 % в концесията, но искам да разбера къде е операторът на летище „Мюнхен“.“, като се правят намеци и внушения, че е възможно евентуалното участие на Кирил Домусчиев в концесията да бъде обяснение за отсрочването на концесионните такси за 10 години, а не както е било съобщено официално от правителството на Бойко Борисов, че това се прави заради пандемията и драстичния спад на полетите след първата Covid вълна.

Това обяви в профила си във "Фейсбук" Кирил Домусчиев

Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи. Тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него, включително посредством опити за манипулиране на общественото мнение чрез фалшиви новини и под предлог, че се защитава интереса на държавата и гражданите. Жалко е, че в това мероприятие участва и лице, заемащо висша държавна длъжност, каквато е служебният министър на транспорта.

Не се занимавам с политика и нямам намерение да започна да го правя, поради което няма да допусна по никакъв начин и при никакви обстоятелства името ми да бъде замесено в каквито и да било политически интриги и предизборни манипулации.

Противно на лъжливите твърдения, нямам никакво пряко и/или непряко участие с контролирани от мен и/или свързани с мен дружества в концесията на летище „София“.

Ако Христо Алексиев намери и ми покаже кои са моите фирми, които държат 20 % в тази концесия, аз поемам ангажимент да му прехвърля безвъзмездно тези акции, а той като беден и некорумпиран служител с дългогодишен опит (като експерт към кабинета на министъра на транспорта, председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД и председател на Управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“), защитаващ интереса на българската държава и нейните граждани, може по негово усмотрение да ги дари на държавата, на домове за сираци или да ги използва за подпомагане на друга благородна кауза.

Адвокатите ми ще предприемат своевременно всички допустими от действащото законодателство действия и мерки, за да защитят моите права и законни интереси по съдебен ред. Ето защо призовавам Христо Алексиев да разкрие своите достоверни източници и да докаже надлежно своите твърдения.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    138 16 Отговор
    Домуз ага, каквото и да каже е лъжа!
  • 2 Гласувай!

    57 21 Отговор
    Държавата ни очевидно боледува!
    На кого би поверили лечението и?
    На леви и десни шамани?
    Или на професори от Харвард?

    Гласувай!

    Коментиран от #48

  • 3 Язе

    95 14 Отговор
    Рашков ще разбере имаш ли немаш ли
  • 4 Биби

    28 34 Отговор
    Пиши ме и мен, комбинка да сме срещу тези пияници и диктатори!
  • 5 Домусчиев е

    114 13 Отговор
    Пълен мафиот.
  • 6 Илиан

    113 11 Отговор
    В БМФ потънаха десетки милиони.Сега летище София е грабежа на века.С нашите хари ще ти построят терминал ама преди това ще приберат милиарди печалба.Домусчиев е прасето касичка на Бойко Борисов

    Коментиран от #17

  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    94 4 Отговор
    Кво стана с едни 56 милиона?!
    За един винкел питам.....
  • 8 Домус ага

    55 4 Отговор
    Беден съм като църковна мишка, помагайте ми хора, пуснете СМСи за мен!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 питам

    91 5 Отговор
    Домусчиев е свикнал 12 год. да е в близки отношения с министрите и те да лобират за него. Къде е Горанов?!
  • 11 Не се

    44 5 Отговор
    хаби излишно , другарьо !
  • 12 Пучо Капучо

    67 8 Отговор
    Домуса и той скоро ше сваля гащите - кат са почне от отборчето му, та се стигне до...той си знае какви ги е вършил. И по-полека с адвокатчетата, Домус ага, срещу власт се не рита!
  • 13 Питане

    58 6 Отговор
    Домусчиев, а защо винаки си в прегръдка с Борисов, респективно с кражбите м?!
  • 14 Мен

    27 4 Отговор
    Да даде на жена му колана и да млъква тая гад.
  • 15 питам

    63 5 Отговор
    Колко му опростиха на Домусчиев за пристанището?
    На обикновените хора никой нищо не опрощава, защо така?
  • 16 Илхан

    55 6 Отговор
    Герберски бокл..к
  • 17 Абе кво става тук

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "Илиан":

    Вера су на домуса май е?? И там му платихме! Сега ще ни съди?
  • 18 Българка

    50 3 Отговор
    Домусчиев да каже кога ще плати/ върне на държавата милионите за БМФ?

    Коментиран от #74

  • 19 Свинар Домусчиев

    30 2 Отговор
    Брат и колега, дай ми акциите пък го съди после с чиста съвест.
    Грух-грух
  • 20 затвор

    43 4 Отговор
    Гела трябва да е един от задържаните в седмицата след 14.11.2021.
  • 21 ДОМУСЧИЕФ

    30 4 Отговор
    ШИШИ ДОГИ ГРИШКО И ДРУГИ
    ДА БЪДАТ ЯКО РАЗСЛЕДВАНИ СЪД
    И В КАУША. И НАЙ ВЕЧЕ ТУЛУПА
    КОЙТО 12 ГОД КРАДИ И ДАВАШЕ НА ТЯХ. НЕ САМО ДУМИ РАШКОВ РАДЕВ
    И ОТ ПРОМЯНАТА. ДЕЛА ТРЯБВАТ.
  • 22 ????

    31 3 Отговор
    Само да покажеш, че си завел дело, че то и Простаков щеше да съди за банката ама нещо се умълча.
  • 23 Мимч

    32 1 Отговор
    Хайде,започва се,да видим до къде ще я докараме,ама все пак тия олигарси не са света вида и повечето с измами и манипулации са такива.
  • 24 Само да попитам

    13 21 Отговор
    Защо бе Донсчиев,ще го съдиш,не виждаш ли,че е осъден по рождение да е неразбиращ и нищо неможещ?
  • 25 Братчет

    38 5 Отговор
    Кво стаа, бе? Сички бивши управляващи и олигархчета зеха да скачат като ужилени, кога иде реч за неква далавера с техно участие...Я да видим кво ще излезе от целата дандания...

    Коментиран от #43

  • 26 Киро Гелът

    27 3 Отговор
    Шефа ББ ми каза, че протестирам и ще съдя служебното правителство. Ще правя нови протести. Ще докарам цялата агитка на отбора (97 човека), които ще разположа пред президентството. Ще ги гостя с хляб и кренвирши (Градус, че шефа така мо поръча). Ще ги сваля тези дето ми пречат...
  • 27 Непожарникар

    35 4 Отговор
    Най-краткият виц - "Домусът е честен бизнесмен". Ще се изсмея на развален испански.
  • 28 Киро Геля

    23 2 Отговор
    Вярвам на Гела. Не лъже за пари. Той винги говори истината. Особено, когато истината ще му донесе спад в печалбите. Така е. Филантроп е Киро Геля.
  • 29 Гост

    11 17 Отговор
    Па те целото правителство,начело със стюарда само лъжат,на кой му е чудно,че и тоя е излъгал.

    Коментиран от #45

  • 30 нено

    28 1 Отговор
    Ето го ! Има приказка държавата си има мафия - пОКАЗА СЕ МАФИОТА ДЕТО СИ ИМА ДЪРЖАВА , ПРЕВЗЕ ПРИСТАНИЩА, АПТЕКИ, ПЪТИЩА, ЛЕТИЩА , сега ще съди .АЛО дОМУС, отдавна трябваше да си на мястоко, което заслужаваш!!!!!
  • 31 абеее

    29 1 Отговор
    каква официална позиция може да имаш ти бе - мазен плазмодии - ходи си шикай ботокс, и не се прави на голям че го гризнеш на края
  • 32 Румен

    24 1 Отговор
    Ревеш щото си за пандиза. Марш у тука мафиозо
  • 33 6969

    22 2 Отговор
    Квичиш аааа
  • 34 Само по себе си това споразумение

    25 3 Отговор
    За 10г. отсрочка без индексиране спрямо инфлацията е престъпно. Няма нормален собственик, който да се съгласи с подобни условия. Точка. Няма място за интерпретации тук и за това дали вярваме или не вярваме. Подобни договори са възможни само ако някой се е облажил и е продал националния интерес. Онези, които го правят/допускат се наричат НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. Взимат пари от държавата, пари с които се строят училища, детски градини, болници, пътища и т.н. и се ПОДАРЯВАТ на съмнителни субекти като тоя на снимката. За такова престъпление трябва в БГ да се лежи доживот, защото в последствие на кражбата, се влошава бъдещето на България и българите. Има ли нещо някому неясно??? Адмирации на транспортния министър. Влизате смело, арести присъди и конфискация в полза на България и българите!

    Коментиран от #38

  • 35 Kircho

    18 2 Отговор
    Киро Белото се изказа
  • 36 Перо

    24 3 Отговор
    Министъра сигурно ще докаже своите твърдения,без да разкрива източниците си! Ня вярвам държавния милионер да няма участие,защото лъже,че няма нищо общо с политиката! Не може да има пушек,без огън! Винаги е работил заедно с толупа и тази анти-държавна концесия беше направена с неистовите действия на мутренското правителство в последните си дни. Единият от операторите обслужва единствено мюнхенското летище,има и строителна фирма в концесията. Все пак Министъра е в бранша и има информация! Киро Гела да не се изхвърля като прашка,защото Рашков ще се заеме и с тази концесия и ако цъфне някоя офшорка,какво правим със “супорта”?

    Коментиран от #73

  • 37 Абе какво стана с Горанов?

    20 2 Отговор
    Тоя още ли е на свобода?

    Коментиран от #42

  • 38 Хубавото на България, е че е малка

    21 1 Отговор

    До коментар #34 от "Само по себе си това споразумение":

    всички далавери се знаят и се документират в службите. В което и населено място да идеш до седя ката, където седят бабите ще разкажат самите те в подробности кой, какво, на кого, защо и как. Гешев ако го бутнат и дойде някой като Кьовеши, то България за 1 година ще цъфне и върже. А тия гелосаните нагли крадци ще гният доживот в пандиза и ще копат в мините катожническата.
  • 39 Next

    21 3 Отговор
    Хлъзгав, мазен домус! Абе киро, такова леке и крадец като теб отдавна трябваше да търка нара. боклук!
  • 40 Черепа

    8 1 Отговор
    Не нам!
  • 41 Илия

    15 2 Отговор
    Кире, сам влезна в капана.
    Във всяка лъжа има доза истина.
  • 42 Перо

    21 1 Отговор

    До коментар #37 от "Абе какво стана с Горанов?":

    Оттеглил се е с милионите на Божков в резиденцията си в Бистрица. Казва,че парите не обичат шум!

    Коментиран от #51

  • 43 Пфф

    7 9 Отговор

    До коментар #25 от "Братчет":

    Ще излезе едно голямо НИЩО ! Както и досега , само пушилка и предизборна патардия . Но пък , докато има балъци , които да се връзват на тия комундели , ще е така
  • 44 Язе

    1 0 Отговор
    Прекалявате модератори що ме триете без причина
  • 45 Дааа

    12 6 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Те пък ГРОБ само истини казваха.А БЕ ,КАКВО СТАНА С НЕОПРОВЕРЖИМИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА НА ТОЛУПА И ГЕШЕВ СРЕЩУ ОЛИГАРСИТЕ БАНЕВИ МИНЬО СТАЙКОВ МАЙ ГИ ПУСНАХА И СЕГА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА.А МА ИМАШЕ ГОЛЯМ ПИАР ИНАЧЕ .СМЕШНИЦИ
  • 46 Стефан

    17 2 Отговор
    Абе кой ще съдиш бе, имаш си бизнес ама за държавни поръчки си готов и задника да си дадеш на една психясала мутра, порт Варна ти дадоха, опростиха ти едни 58 милиона лева дето оня пуяк Валери Симеонов се закани че ще си ги прибере когато беше вицепремиер, ама му хвърли един кокал в устата и млъкна като глухоням, само фасони си, НИЩО хубаво от теб не идва в България.
  • 47 Хи. Ху

    14 1 Отговор
    Много ти знай устата защото зсф теб стояъ банкяра и каскета
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 хаха

    19 1 Отговор
    Кирчо, а 50те милиона кога ще върнеш или е имало отчисления към чекмеджето, та не стигат. Страшния бизнесмен от Делиормана с крадената пара от БМФ
  • 50 дедо ви

    14 1 Отговор
    гешев държи бента с измамите....падне ли той .....домуса при бай ставри в централния заедно с винету
  • 51 Незнам как спи спокойно след като

    11 1 Отговор

    До коментар #42 от "Перо":

    Уж прецака Божков. Явно всичко е било театрална постановка в стил добрият и лошият, пък накрая и двата отбора празнуват заедно.
  • 52 Мишо

    17 1 Отговор
    На тоя герберастки слуга преди години Тиквата му подари БМФ да го нареже на скрап срещу половината пари - в Чекмеджето.
  • 53 124

    15 1 Отговор
    Затвор за този крадец!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Народеее

    15 0 Отговор
    Помни ли някой, как този Кирчо и братчето му Гошко, баща им ги направи милионери. Как дъртия Домус се възползваше от служебното си положение в енергото в София и трупаше пачки?
    ГРОЗНА КАРТИНКА.

    Коментиран от #72

  • 56 berbo1

    4 0 Отговор
    Киро , що не му е казал - Къде видя концесия бе олигофрен
  • 57 Локо Сф1956

    16 0 Отговор
    Когато Киро получи концесията за Черноморския флот, наряза 3/4 от корабите, уволни над 2000 служители и не изпълни договорките до края на концесията. Някой да е вдигнал шум или да му искат обяснение от органите ревизиращи изпълнението на концесията . Не, но сега ще съди, защото над него са чадърите.

    Коментиран от #70

  • 58 Отвиквайте

    12 0 Отговор
    20 годишното преяждане свърши.
    Лошоито е, че като свикне да се тъпче човек всеки половион час без мазно и сладко му се вижда като премаляване от глад.
  • 59 КОГА КРАДЦИТЕ И РЕКЕТЬОРИТЕ

    9 0 Отговор
    ЩЕ БЪДАТ ДАДЕНИ ПОД СЪД ? ЗАЩО ПРОКУРОРА МАФИОТ ОЩЕ НЕ Е СМАЗАН ? ЗАЩО ?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Маринов

    10 0 Отговор
    Публична тайна е че герп точат милиарди от години. На сланинения мозък сега ще му утеснее заичарника.
  • 62 6727

    8 0 Отговор
    Кирчо, мазнинката на бюджета свърши. Зпрятай ръкави и работи!
  • 63 НЯКОЙ

    6 0 Отговор
    "Скъпи приятели" - така започваше и Георги Марков посланията си към не знам КОЙ!
    Ще разкрият ли най-после КОЙ е този КОЙ или по-скоро КОИ?
    Знам само, че не сме НИЕ - НАРОДЪТ!
  • 64 Божиков

    8 0 Отговор
    Параход ти отдавна си дискредитиран ако си мислиш че имаш авторитет много се лъжеш. Ти си много маз.н тип много ти личи.
  • 65 боко

    9 0 Отговор
    наркомана се включи от засада
  • 66 Шофьор

    7 0 Отговор
    Киро Парахода...Много тъп псевдоним. И все пак,горещо препоръчвам на ДАНС,след изборите,да направят едно посещение във Варна, на бул"Приморси"1.Ама сериозно посещение,не да отидат на гости....
  • 67 Болярин

    1 1 Отговор
    Те всчките от служебния кабинет са за съд - заедно с "вдигнатото юмруче" !!!
  • 68 режисьор

    1 1 Отговор
    Браво на служебният кабинет! Малко сценарият е хаотичен, актьорите са за "Златна малинка", а режисьора е пиян, но лъженето и плюенето в правилната посока е като са световно! Важното да избутаме мутрите и да почнем ние да крадем, че идат едни + 60 милиарда от ЕС! Ма-а-али-и-и кво крадене ни чака! Почтенни крадци в Атака-а-аа!
  • 69 Тролски шеф

    1 0 Отговор
    Тоя моя служител, дето пуска по десет коментара на минута с различни никнеймове в полза на Фатмака и "Продължаваме Простащината" ще го наградя за най-просташки и нецензурни плювки, храчки и попръжни против "чуждите мутри"! Ако не спечелим с това нагло лъжене, Трол да не ми е името!
  • 70 БСП ДПС НДСВ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Локо Сф1956":

    Ние от Тройната коалиция с правителство начело със Станишев през 2008 година продадохме на безценица БМФ на нашият човек Кирчо Домусчиев! Тогава Борисов, нашият враг беше кмет на София! Моля ви се бийте нас!
  • 71 БСП ДПС НДСВ

    1 0 Отговор
    Ниe oт Трoйнaтa кoaлиция c прaвитeлcтвo нaчeлo cъc Cтaнишeв прeз 2008 гoдинa прoдaдoхмe нa бeзцeницa БМФ нa нaшият чoвeк Кирчo Дoмуcчиeв! Тoгaвa Бoриcoв, нaшият врaг бeшe кмeт нa Coфия! Мoля ви ce бийтe нac!
  • 72 да те

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Народеее":

    открехна Киро Домуса вече беше милиардер, когато през 2008 купи от Тройната коалиция с премиер Станишев БМФлот, а през това време Бойко беше кмет на София! Да не си останеш невеж!
  • 73 почтен

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Перо":

    Сори, ама Рашков Имотният скача само където му каже Радев, Мустафата и Сорос, само срещу политици и никога срещу Олигарси! Засега тия са му разрешили да лъже, плюе и краде срещу ГЕРБ и Борисов, даже срещу ДПС не може. Цял свят знае че откакто не го охранява НСО в момента МВР с нарочни патрулки охранява лично Пеевски и безнеса му.
  • 74 БСП ДПС НДСВ

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Ние от Тройната коалиция начело със Станишев през 2008 година продадохме на безценица БМФ на нашият човек Кирчо Домусчиев! Тогава Борисов, нашият враг беше кмет на София! Моля ви се бийте нас не ни жалете!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Nako 👍

    1 0 Отговор
    първи въпрос с какви пари си купи пристанище Бургас 2 въпрос Лудогорец 3 въпрос и така нататък пита прокурора и при бай Ставри 2 ет
  • 79 Време е...!

    0 0 Отговор
    Тоя гелосания да бъде съден за ограбване и издевателстване над българския работник...!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове