Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 07:45 13 090 110

Д-р Ботев: Умират хора с COVID-19 след лечение с антибиотици

  • д-р чавдар ботев-
  • лечение-
  • антибиотици-
  • covid-19

По негови наблюдения много от лекарите все още не познават коронавируса, за да могат да прилагат правилното лечение

Д-р Ботев: Умират хора с COVID-19 след лечение с антибиотици - 1

Отново рекорден брой починали от COVID-19 у нас, а отдавна България е втората по смъртност страна в света.

"Причините много пациенти да отиват в тежко състояние с COVID-19 в болниците е грешното лечение. У нас има две течения като протоколи - едното разделя заболяването на фази, а другото - по тежест. Ние ги обединихме в нашия протокол. Ако той се спазва, смъртността ще се намали с 90%. В първата фаза, която е вирусната, се дават противовирусни препарати. Това е най-големият проблем при нас - в тази фаза се дават до 3 антибиотика", коментира председателят на Сдружението "Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма" д-р Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че дори и високата температура от 40 градуса невинаги изисква антибиотично лечение.

"Дават се кортикостероиди, които потискат имунната система. Имаме у нас много добри противовирусни препарати, проведени са клинични изпитания. Ако се взима с местните продукти, резултатите ще са добри. В някои страни дори нищо не се дава в първата фаза, дори с един аспирин в този период хората ще са по-добре, отколкото с антибиотиците", добави хематологът.

Специалистът уточни, че пациентите се повлияват много добре при лечението с Хуман Албумин.

"Ние сме изследвали 30 тежкоболни пациенти. Там където се прилага този продукт, нещата могат да бъдат много по-добре. Той не е и толкова скъп - около 100 лв. струва. В България се толерира купуването на западни скъпи продукти. Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото", уточни д-р Ботев.

Според него у нас много пациенти, които умират от грешки като преливане на студени разтвори. По негови наблюдения много от лекарите все още не познават коронавируса, за да могат да прилагат правилното лечение.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 104 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Загрижен

    258 16 Отговор
    Един да каже, че бялата мафия толкова си може. Шансът да си идете от грешно лечение у нас е поне 10 пъти по-голям отколкото в белите държави!!!!

    Коментиран от #18, #46, #84

  • 3 Докторе, избори идват!

    22 104 Отговор
    Нека да понамалеят гласоподавателите! И не се изхвърляйте че вие познавате Ковид-19!

    Коментиран от #51

  • 4 студента

    22 84 Отговор
    Почвам да се замислям кое е по добре да ме крадът или да ме крадът с бонус ваксина при герберастите мерките поне бяха само на хартия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Прав беше

    63 174 Отговор
    Мутафчийски като каза "яко ще се мре" защото Ганьо и до ден днешен не вярва в съществуването на вируса или се изживява като много компетентен по всички въпроси свързани с него.В страните където ваксинационните планове са завършени вече почти няма мерки и хората си живеят нормално но тук властва тъпотата и затова болниците са пълни а погребалните агенции направиха състояние.

    Коментиран от #23, #29

  • 7 Мен също

    52 4 Отговор
    Също ме лекуваха с антибиотик на първата седмица.

    Коментиран от #74

  • 8 хаберих

    73 1 Отговор
    На митницата:
    - Оръжие, наркотици, фалшива валута?
    - Благодаря, имам си.
  • 9 Така е докторе,

    105 16 Отговор
    но целта е не да лекуват, а да редуцират. Изтребват нас българите за да освободят територия, а останалите да поробят като обслужващ персонал, проститутки и суровина за резервни части на "елита". През 1996г. амерския генерал губернатор на България най - открито го заяви: - Вие не ни трябвате повече от 4 милиона!

    Коментиран от #17, #99

  • 10 препис

    53 17 Отговор
    След като "яко ще се мре",къде са обещаните хладилни камиони и черните полиетиленови чували?
  • 11 незнайко

    116 12 Отговор
    Сега започват оправданията защо имаме такава смъртност а на запад не е така ! Нещата опират до ПАРИ ! Щом всеки влязъл в болницата е диагностициран с КОВИД за какво говорим ? Ако спрат клиничните пътеки за КОВИД дали болниците ще са пълни ? В БЪЛГАРИЯ имаме добри лекари, но те "пролет" не правят ! Системата ни е опорочена !!! Разбра се, че КОВИД е подобен на ГРИПА, но който е бил податлив на грипа сега с ковида е същото !!! Навременното и правилно лечение ВИНАГИ СПАСЯВА ЖИВОТА !!!

    Коментиран от #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Роки

    116 9 Отговор
    Един умен лекар ! Но кой ли ще го послуша? Другите са закостенели. Страх ги е, че ако не е имало антибиотик и пациенти умрат ще ги обвиняват.
  • 14 Ba7_Rambo

    38 5 Отговор
    Че здравеопазването е на трагично ниво и това е основна причина да сме начело в тая листа, човекът е напълно прав. От друга страна аз наскоро бях болен и се заразих от колегата ми, с който сме в една стая. На мен ми дадоха антибиотик с витамини още на първия ден, когато имах проявени симптоми. Него го лекуваха с витамин Ц и противовирусни. Аз се оправих за 20-ина дни, без да стигам до болница и без да развивам проблеми с битурбото. Той на 8-9 ден беше в болница с двустранна пневмония - вече над месец не може да се възстанови. Така че всеки да си опича кратуната...

    Коментиран от #102

  • 15 Селяк

    73 7 Отговор
    Всеки нормален човек не лекар, просто човек, му е ясно, че вирусите НЕ се лекуват с АНТИБИОТИЦИ! Антибиотиците са създадени за бактериални инфекции и не трябва да се използват своеволно за всякакви настинки и пр. Прекомерното използване на антибиотик намалява имунитета и антибйтика става резистен към бактерийте и съответно ненужен, има голям проблем с използването на антибиотици в световен мащаб. Тук този др е прав, в първата фаза от заболяването не е нужен антибиотик и куп други лекарства които ЛК ги изписва, а просто един аспирин и противовирусни препарати, същото което се взима при грип. Ако вирусната инфекция вече се развие мощно трябва да се промени лечението.

    Коментиран от #21, #65, #97, #105

  • 16 Три дози

    67 7 Отговор
    Къде е Кунчев, а? Само питам и какво му е здравословното състояние?

    Коментиран от #53, #55

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чичо Гошо

    69 10 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Почти под всеки подобен коментар в този сайт се излива ваксърска помия. Истината е, че малко хора признават, че масово лекарите лекуват от гугъл и изписват антибиотици със затворени очи.

    Коментиран от #37

  • 19 Ondzy

    26 8 Отговор
    Не се лекувайте с антибиоци, когато сте с тежък ковид. Това е добър на подход за да намалеят дебилите на тази територия.
  • 20 big

    82 7 Отговор
    Браво на този доктор! Той единствен досега каза и го публикуват, че краля е гол! Това, без да съм доктор го казвам още от началото: не се познава този вирус и се лекува по правилото опит-грешка, но хората умират! Без да се познава се правят и ваксини, които правят всичко възможно насила да ползваме, а и от тях хората умират. Факт е, че този вирус засяга определена група хора, но коя е, още няма отговор! Как би действала една ваксина на човек, който не би се разболял, не се знае. Не се знае и отрицателния ефект върху него. Това да ваксинираш хората като овце, не е решение на проблема. Явно, тя има съвсем друга цел!
  • 21 Сега е момента

    61 4 Отговор

    До коментар #15 от "Селяк":

    Някой да напише как в света е страхотно като се ваксинираш и това е единствения шанс да се живее нормално. Всъщност е елементарно. Научете лекарите да лекуват, не да започва разговора с "потребителска таксичка" и подобни. Смъртта е в/заради болниците!
  • 22 Любопитен

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ама наистина си голям гнусляр и патологичен лъжец.

    Коментиран от #66

  • 23 Ганьо Балкански

    11 20 Отговор

    До коментар #6 от "Прав беше":

    Аз съм Ганьо и не съм ваксиниран! А ти? Ти кой си и какъв си? Прав беше, или на прав седеше?

    Коментиран от #25

  • 24 7852

    72 7 Отговор
    Браво, Докторе, поздравления за смелостта.

    Най-накрая се намери човек да посочи причината за рекордната смъртност. Тъпченето с лекарства, с много тежки препарати в конски дози. Това не е лечение, това е изтезание, даже се хвалят как умират 90 процента в реанимация, и накрая за всичко обвиняват здравите хора, че не искали да се ваксинират.
  • 25 Браво Ганьо

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ганьо Балкански":

    Ти си гений но без Н-то
  • 26 Българка

    39 1 Отговор

    До коментар #11 от "незнайко":

    Ей ти говориш за революция. Сега спрат ли пътеките за корона и ще започнат стачки, бунтове на лекари. Ще се реве яко, те отдавна не се сравняват с останалите хора във България, а гледат в канчето на лекарите в САЩ .

    Коментиран от #106

  • 27 Некой си

    40 3 Отговор
    Докторе, кога ще посъветваш колегите си да лекуват след рентгенова снимка на белите дробове и след кръвни изследвания?
    Как може да предписваш лечение, без да знаеш реалното състояние на пациента?
    Ако е с двойна бронхопневмония и без никакви симптоми, пак ли с аспирин ще го лекуваш?
    Аман от вашите протоколи!
  • 28 big

    40 2 Отговор
    За антибиотиците: отиваш на доктор и той хоп, пише рецепта за него. Да, но те са прекалено много и една значителна част от тях са резистентни към нашия проблем и реално лечение няма! Защо не се прави антибиограма и според нея да се изпише този антибиотик? Докторите не го знаят? Не, но нали втората им работа е дистрибутор на лекарства и работят с някоя друга аптека.

    Коментиран от #45

  • 29 Ами да

    44 4 Отговор

    До коментар #6 от "Прав беше":

    Защото знаеше че болниците са окрадени, че 80% от лекарите са некадърници и алчни, защото Джи Пи тата са страхливи търгаши.
    Знаеше, но .....Бил съм в бранша с лекарствата. Всички фирми имат бюджет, специален - било за търгове в болници, било за промоции при ДжПи. Влезте в болниците и вижте в какво състояние са. Аз пих три различни антибиотика, защото никой не пита алергичен ли си, не си ли. Беше ми по-зле от антибиотика, отколкото от Ковид-а

    Коментиран от #32

  • 30 Доктор

    44 4 Отговор
    От началото беше ясно, че смъртността от ковид е не заради някакъв вирус, а точно заради мерките и лечението. Но хората са наивни и продължават да вярват в лъжите и пландемията на глобалистите

    Коментиран от #70, #107

  • 31 Учен

    8 16 Отговор
    Боже, ако лекарите носеха отговорност за брътвежите си в ПУБЛИЧНОТО пространство, нямаше да стигнат стълбове по улиците за обесените!
  • 32 Ами да

    33 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ами да":

    В допълнение на горенаписаното, пак от мен - да не говорим, че след като две години не бях ходил при личния лекар (здрав човек, годишни прегледи през фирма и т.н) с изненада установих, че вече нямам личен лекар. Била се пенсионирала. Да, има право лекара, ама....мен кой ще ме уведоми? Няма правила. Защо? Защот батко, татко и всякаква шуробаджанашка пасмина управляват разни скатани агенцийки и т.н.
  • 33 КАЦАРОВ ПАК СА СПИЧА

    2 11 Отговор
    НЕ ОПРАВДАВАМ ДОВЕРИЕТО НА....РАДЕВ
  • 34 Умират от грешки

    26 1 Отговор
    =непредумишлено убийство.
  • 35 Христо Божилов

    22 4 Отговор
    Да не се окаже, че коронавируса не съществува и починалите са били подпомогнати от гербавите доктори??? Тиквата да бъде разпитан от Рашков за ръководене на престъпна група наречена бялата мафия
  • 36 Плашимир

    39 4 Отговор
    Забележете, умира се само в болниците. Никой на домашно лечение още не медал фира. Значи нещо не е наред в тия болници....

    Коментиран от #109

  • 37 Какви ваксъри

    3 26 Отговор

    До коментар #18 от "Чичо Гошо":

    в болниците главно антиваксъри.

    Коментиран от #47

  • 38 Вили

    33 3 Отговор
    Браво, Докторе, поздравления за смелостта.
  • 39 ттт

    43 4 Отговор
    " дори с един аспирин в този период хората ще са по-добре, отколкото с антибиотиците".


    Това Мангъров го твърди,още откакто се е появил вирусът.
  • 40 ттт

    41 2 Отговор
    "В първата фаза, която е вирусната, се дават противовирусни препарати. Това е най-големият проблем при нас - в тази фаза се дават до 3 антибиотика".

    Тоест, не ниското ниво на ваксинация, а неправилното лечение е причина за високата смъртност от ковид в България.
  • 41 Ха ха ха

    25 4 Отговор
    Патента за ковид 19 е на рОкфелер от 2015г. Не може да се патентоват природни продукти. Вируса е барнат за да има право за патент. Доктора да каже направо какво лекуват?!?

    Коментиран от #54

  • 42 Бай Шили

    23 2 Отговор
    За нашите лекари старите хора са казали... Да не им попадаш в ръцете.

    Коментиран от #110

  • 43 АнатемаПаситто

    23 5 Отговор
    Какво голямо"щастие"!
    Поне по един показател да сме на първо място в ЕС!
    Съд и разстрел за СДС-Шайката,която изкорми държавицата ни и прокуди два милиона специалисти:лекариш,химици,инженери и всякави други, обрече на мизерия цял народ ,умори три милиона стари хора,деца и майки!
  • 44 Бай Шили

    16 4 Отговор
    Те затова по умните скачат през прозореца на болницата и си се лекуват сами дома.
  • 45 Vankata

    6 16 Отговор

    До коментар #28 от "big":

    Докторите не го знаят но Ганчо е тук и му казва как трябва да се лекува.Ганчо всичко знае ,а защо е най -беден идея нямам.

    Коментиран от #79

  • 46 Jojo

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Кои са белите държави?
  • 47 БАЙ Х@Й‼

    18 3 Отговор

    До коментар #37 от "Какви ваксъри":

    А Кунчев къде е ❓❓❓ На почивка ли ‼️

    Коментиран от #80

  • 48 Guest

    24 3 Отговор
    Кажете какво става с Кунчев , защо криете предизборно състоянието му , за да не излезе че ваксините убиват ли ?
  • 49 сара

    34 3 Отговор
    Май чуваме най-накрая истинската причина за високата смъртност. Това е нелицеприятната истина. Само не разбирам защо толкова хора се стремят да попаднат непременно в болница след като са с ковид ???
    Дано повече хора прочетат и чуят този лекар !
  • 50 Админ

    14 2 Отговор
    Лъжете най-нагло, криете че няма лекарства по болниците, няма с какво да лекувате хората и те се влошават и умират.
  • 51 Закс

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Докторе, избори идват!":

    От ковид разбират лекари, а не политици ! Всичко е вярно и точно казано ! Я да разменят пътеките на грипа и ковида да видим какво ще се случи !

    Коментиран от #108

  • 52 7555

    13 2 Отговор
    Браво пич!
  • 53 456

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Три дози":

    Кунчев си е вкъщи и е добре . Не го мисли !

    Коментиран от #101

  • 54 МахаМаха

    2 6 Отговор

    До коментар #41 от "Ха ха ха":

    Да си пиеш лекарствата Наполеончо , че с тия измислици ще ти се смеят хората
  • 55 И аз питам

    3 21 Отговор

    До коментар #16 от "Три дози":

    Къде е Мангъров. Д-р Менгеле често ни облъчваше. Къде изчезна.

    Коментиран от #57

  • 56 Преболедувал

    29 1 Отговор
    Още щом ми излезе положителен тест за ковид, личния лекар ми изписа антибиотик, без да ме преглежда. Купих го, защото му имам доверие, но не го пих, защото не се чувствах зле. Два дни с температура, 3-4 дни леко отпаднал и това беше. Познатите(7 човека), които го караха по същото време- и те така. Само 1 е с ваксина от тези 7 човека. Ковид отслабва и минава през всички.
  • 57 коко

    17 1 Отговор

    До коментар #55 от "И аз питам":

    Не е удобен Мангъров и не му дават много да се изявява, но все пак го има. Стига да потърсиш и да пожелаеш да те "облъчи" .
  • 58 наблюдател

    5 22 Отговор
    поредния доктор със закостенял мозък
  • 59 Антимилиционер

    3 2 Отговор
    Защото не сте 80%, а 99%.
  • 60 Перо

    25 2 Отговор
    Прав е доктора,но рекорда със смъртните случаи се постигна с мутренската демокрация от много години и тоталния срив на стандарта! БГ от години наред,без Ковид постига антирекорда за заболявания и смъртни случаи! Сега хората продължават да умират,но С Ковид,а не ОТ Ковид. Търсете виновниците още от началния период,които определиха лунния пейзаж за БГ!
  • 61 РАДЕВ СА СПИЧА

    6 2 Отговор
    КОВИТО ША МИ БИЕ ШУТА....КАЦАРОВ, НИЩО НЕ ПРАВИШ...ПРЕВЪРНА СЕ В МЕДИЙНА ЗВЕЗДА ПО СТУДИЯТА
  • 62 МАНГЪРОВ, КЪДЕ СЕ СКРИ

    8 2 Отговор
    ИЗЛЕЗ ФА ОБЯСНИШ НА КАЦАРОВ И РАДЕВ, КАК СЕ ЛЕКУВА КОВИ.....АДЖЕБА
  • 63 ПРАВИТЕЛСТВОТО БЕЗПОМОЩНО

    3 3 Отговор
    РАДЕВ И ТОЙ.......НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ.........
  • 64 Роки

    24 2 Отговор
    Ковидът е идеалното оръжие за всяване на страх в населението. Никой няма намерение да се бори с него. Целта е масов контрол, психоза, принуждаване да се прави това, което решава задкулисието.

    Коментиран от #78

  • 65 Boxer EZ 3.0

    17 2 Отговор

    До коментар #15 от "Селяк":

    Най-сетне, свестен коментар, за резистентността!
    Да ли, няма да се получи същото и след масовото прилагане на ваксини?
    Вирусите, които "прескочат" през ваксината, не се ли обучават?
    Могат ли, мутациите им все по-лесно да заобикалят ваксините?
    Най-ме тревожи, че специалистите нищо не казват по тези въпроси.
    Изглежда, сякаш е умишлено.
  • 66 съмнение

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "Любопитен":

    Здравеопазването в БГ се руши много последователно от години. Ако един държавен медицински университет взима пари от различни фармацевтични фирми и разни НПО-та за "научните " си изследвания (проекти), дали този университет няма обслужва и техните интереси? Студентите изучават това, което тези спонсори искат да се изучава. По подобен начин стоят нещата и в образованието.
  • 67 Kmiteva

    16 3 Отговор
    Най-сетне един честен човек и доктор-професионалист. Да го направят министър и да им раздере тези протоколи на всички и да ги изпитват, че измряха хора, колкото по време на война. И докторът им го казва в прав текст, умират хората, защото ги лекуват неадекватно.
  • 68 измамници

    17 1 Отговор
    След въвеждане на щадящото тестване, обичайна гледка пред входовете на училищата сутрин е стълпотворение от деца, учители, родители, близки, медицински персонал и др. Дали това събиране на едно място без никаква дистанция на разпалено комуникиращи си различни индивиди /здрави и болни/, съдейства за ограничаване на вируса. Не – по-скоро обратното. Значи за ваксинирането гледаме задължително от Европа, но когато европейската практика е за тестване в къщи – за това си затваряме очите. Наглеци.
    При праг, показващ че антитела са налични, се установява изискуем праг 10 пъти над тази граница. Защо не тестват ваксинираните дали притежават този праг. Ако го нямат - те с антитела 5- със сертификат. Боледувалият със 120 - без сертификат. Егати мошениците и измамниците.
  • 69 Истината

    2 5 Отговор
    Не е толкова скъп? Само 100лв. НИщо не са, тока скъп, храната скъпа, всичко скъпо, е там едни 100лв нищо не са, за 5 хапчета в опаковка, брей...? Акъл имаш ли мустакат педера....с...?
  • 70 Бивш пироговец

    18 1 Отговор

    До коментар #30 от "Доктор":

    Аз се мъча да обяснявам именно това, ама хората са като зомбирани. Дори и клинично здрав човек без Ковид може да не издържи на тоя коктейл от антибиотици и лекарства. А хората дето пият лекарства за други заболявания, там е направо ужас. Това тъпчене с антибиотици едно, че е вредно и второ, че след години няма да останат работещи антибиотици поради факта, че бактериите вече ще са привикнали към почти всички. Следващата криза, която обаче ще е истинска, е с бактериите и неработещите антибиотици. И другата тъпотия, организмът вдига 39-40 градуса температура, за да изпържи вируса, и всички почват да я свалят с антипиретици и да му пречат по тоя начин. Тя тая температура има причина да се повиши, ама важното е да изпишем максимален брой лекарства. Просто нямам думи.
  • 71 МУТРООО

    0 2 Отговор
    КОВИДА УБИ БОЙКО ...........
  • 72 Тъмен субект

    8 1 Отговор
    Българите са първи по смъртност в ЕС и на едно от първите места в света заради погрешни лечения по принцип. Как пък не се впечатлиха преди Ковид-кризата колко много българи са хронично болни, как диабета придобива епидемични размери (и не потърсиха причината), как няма никаква профилактика?! От личния си опит мога да кажа, че в първите дни на болестта, когато е най-важно да бъдеш преглеждан и лекуван ПРАВИЛНО, личните лекари те блъскат с антибиотици по телефона, без да имат представа как си всъщност. А после ти казват "звънни на 112". Така беше миналата година, така е и сега. Лекарите в болниците са значително по-адекватни и слава Богу, че са те. Така, че преди да карат хората да се ваксинират с тестов препарат и да ги изкарват виновни тъпаци, по-добре е да се справят с кривиците в лечението. Браво, докторе!
  • 73 Сашка

    11 1 Отговор
    Как няма да умират като не ги лекувате както трябва, а само си правите експерименти с хората, като ги ползвате за опитни зайчета
  • 74 И мен така

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мен също":

    За щастие го прекарах. Не беше леко, но го прекарах вкъщи.
  • 75 Преболедувал

    18 1 Отговор
    Ха добро утро!Аз отдавна пиша,че наще лекари правят погрешно лечение..Тук вече си задавам въпроса.Дали найстина не са чели учебниците си по медицина и са им дали дипломи по корупционна схема,или го правят нарочно,заради пари и умъртвяване на повече хора каквато е доктрината и на ваксинациите.1)Не влизайте в болница заради Ковид,защото вероятноста да излезете жив е само 30%.От пълната програма на ковид пътеката, вероятноста да оцелеете е 10%.2)При наличието на симптоми не взимайте антибиотик,защото вируса не се лекува с антибиотик.Антибиотика при наличието на вирус,изключва имунната система и действа като реактив за неговото разпространение в организъма.Само когато има вирусна инфекция на белите дробове,тогава може да се вземе антибиотик,но не широкоспектърен а само за белодробна инфекция.3)Не се съгласявайте да ви слагат на респиратори,защото ползата от тях е само 10%, а ако не сте за респиратор(с процент на кислорода под 80)то ще ви изгорят дробовете и ще останете инвалид за цял живот,освен ако не влезнете в графата 90% с летален край.Преболедувах го в къщи преди година и 9 месеца,без да ползвам антибиотици и още имам антитела.Когато давам проба за наличието на антитела,не казвам кога съм го преболедувал и този начин работи и до момента.
  • 76 абг

    8 1 Отговор
    Антибиотикът "Ванкомицин" например, който е един от спуснатите от СЗО, причинява бъбречна недостатъчност и белия дроб се пълни с вода.
  • 77 абг

    3 2 Отговор
    В Боливия лекуват ковид на 100% с хлорен диоксид, ама там управляващите не са мафиоти марионетки на световната банкерска мафия.
  • 78 Баш софиянец

    14 0 Отговор

    До коментар #64 от "Роки":

    Точно така! Страхът е власт. Не се случва за първи път в човешката история и вероятно няма да е за последен. Има една чудесна поговорка:"На страха очите са големи!" Просто не се страхувайте, всичко ще бъде наред!
  • 79 big

    9 2 Отговор

    До коментар #45 от "Vankata":

    Ганчо е бил 3 години почти като зеленчук, заради неправилно лечение с антибиотици! Чак след 3 години един лекар го прати да направи антибиограма и след нея се разбра, че всички скъпи изписани му антибиотици не вършат работа! Подходящ се оказа един елементарен и евтин такъв и проблема беше решен! Ганчо не смучи нищо от пръстите си, просто много чете и за нещастия са му са случвали случки.
  • 80 Политолог

    2 12 Отговор

    До коментар #47 от "БАЙ Х@Й‼":

    Кунчев е интелигентен човек и му писна да обяснява на неграмотници като вас.

    Коментиран от #83, #88

  • 81 Биг Большой Идьотукрат

    7 0 Отговор
    Протоколите са на кошмарни, но общо взето е добре да има някакъв антибиотик, защото това Нещо лесно наслагва и бактериална инфекция! Така че антибиотиците са важни, бо бива да се прекалява с тях, да не говорим за букета от лекарства като в него половината са излилни. Но за съжаление психозата е огромна:(
  • 82 Мислещ

    11 1 Отговор
    В някои по-"нецивилизовани" държави лекуват пациентите с ивермектин, зинк, витамин Д и други, помагащи и невредящи помощни средства. Там по-добре ли познават коронавируса, или май просто не са толковава зависими от фармафията, че да убиват пациенти по поръчка?
  • 83 БогДаГоПрости

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "Политолог":

    Кунчев е починал преди 4 дена бе цървул.Онзи ден го съобщи неофициално негов комшия.Бог да го прости.Новината умишлено се крие,защото тогава и мало умник като теб,няма да се ваксинира

    Коментиран от #85

  • 84 Доктор

    2 13 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Ти не заслужаваш медицинска помощ изобщо. Виж си отношението към медицинския персонал. Кой лекува българите. За Ковит-а сами сме си виновни. Колко пъти си ходил на профилактичен преглед ? Знаеш ли какво става в "белите" държави, ако пропуснеш преглед, имайки някаква здравна застраховка. След това една година си плащаш лечението, а то е доста скъпичко.

    Коментиран от #91

  • 85 Мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #83 от "БогДаГоПрости":

    А може и да са го убили, ако е бил наистина сериозно болен, дал си е сметка, че е бил полезен идиот и е решил да обърне палачинката...определено не биха го допуснали.
  • 86 Факт

    10 0 Отговор
    Два антибиотика ми изписаха по телефона, доктора от спешна помощ ги спря с думите,,защо ги пиеш тези боклуци,, би ми кортико стероиди и аналгин и за два дена живнах!Благодаря му!
  • 87 Sieg

    4 0 Отговор
    Много "специалисти" се изказват и си влизат в противоречия по между си. Мирише на купени дипломи!!!
  • 88 Тъмен субект

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Политолог":

    Може и да е интелигентен, но работи за Биг фарма. И освен това не лекува хора. От много години е на административна длъжност.

    Коментиран от #89

  • 89 Мислещ

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Тъмен субект":

    Май не е интелигентен; и аз си мислех, че на неговите постове случайни няма и всички знаят за какво иде реч, а то май ще се окаже, че наистина се е оваксал. И за губернатора на Калифорния вървят подобни слухове (Макар и не чак за смърт, засега).
  • 90 1250

    9 0 Отговор
    Не е нормално по телефона да ти изписват два антибиотика.
    Дано повече лекари и обикновени хора да прочетат тази статия и да разберат, че вирусът в начална фаза без вторична бактериална инфекция не се лекува с антибиотици.
  • 91 ДокторМенте

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "Доктор":

    Абе от къде ви намират такива празноглави доктори,или се правиш на такъв какъвто не си.Живея от 33 години в западна държава и досега съм си правил само един път годишен преглед и то благодарение на местния лекър,който ме убеди че ще бъда готов за 15 минути.Никой никого не задължава и здравната застраховка се признава в цял свят и най малко зависи от такива измислици каквито ръсиш.
  • 92 Биг Большой Идьотукрат

    6 2 Отговор
    Две колежки с тета доза, едната 3 дена с подути лимфни възли в мишницата, болезнени, не може да работи, другата три седмици по- късно със синини по тялото!!!! Останалите над половината 1-3 дена извън строя. За ефекти след години? Има време! ;)
  • 93 жалка работа

    5 0 Отговор
    И аз го изкарах в лека форма.Е имаше и няколко по-тежки дни!Желая да отбележа че личната ми лекарка беше тотално некомпетентна по отношение на медикаменти и справяне с вируса!Звъняха ми и от РЗИ за да ме запишат в регистъра,но никой не се зайнтересува как съм и какви медикамент взимам.В крайна сметка се консултирах с познати които са прекарали ковида и те ми дадоха наставления за справяне с болеста.
  • 94 ДОФТОРА

    4 1 Отговор
    ТИ ПОЗНАВАШ ЛИ ГО БЕ ПРИМАТ??? И ТИ НЕ ГО ПОЗНАВАШ ЗАЩОТО ОЩЕ НИКОЙ НЕ ГО Е ВИЖДАЛ!!! ХАКАЙ ПАРАЦИТАМОЛ И МРЕТЕ!!! ВЪВ ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ ОТДАВНА НЕ ЛЕКУВАТ КОВИД С ПАРАЦИТАМОЛ. НАЙ-ЧЕСТО УБИВАТ С КИСЛОРОДА ОТ ПРЕДОЗИРВАНЕТО МУ!!!!!!

    Коментиран от #95, #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 селтак

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "ДОФТОРА":

    Прав си! Я мое да съм просс селтак,ама май човека не е пригоден да диша чист кислород! Тва нещо се прилага при водолази със кесонна болест предизвикана от бързо изплуване! Ама лечението е обогатен със кислород нормален въздух а не чист кислород! Иначе белите дробчета стават като Спонджбоб изваден от водата!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ivan

    3 0 Отговор
    браво,то4но така,Аспирина ве4е е доказано,4е действа а ковид протоколите са доказано гре6ни,фактите са на лице със смъртните слу4аи в болниците
  • 99 стоян

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Така е докторе,":

    До 9 ком -лъжеш бе кумунисче -Кой е този американски генерал дето е казал тия приказки -кумунягите от злоба по америка говорите само лъжи
  • 100 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Хумано албумина или кръвна плазма е мноо по скъп от 100лв.Преди години говоря 17-18г го купувахме на 300-350лв...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Невен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ba7_Rambo":

    А мен цяла седмица ме лекуваха с авирон- рапид,цинк и вит.С и накрая с двустранна пневмония в болницата и по два антибиотика,три пъти на ден.Едва прескочих трапа.
  • 103 Мима

    1 0 Отговор
    За съжаление лекарските грешки са на два метра под земята. Много некадърници остават ненаказани, защото "гарван гарвано око не вади". Това е една от причините хората да не искат да се ваксинират.
  • 104 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Човек с диабет като влиза в болница,ако лекуват с антибиотици е нормално да умре,така че време е да се върнете както си му е реда и да лекувате пациентите си не за Ковид,а за това от което имат нужда.
  • 105 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Селяк":

    Антибиотика нарушава естествената микро флора в организма от която има нужда човек за естественото му лечение.
    Докторите имат едни протоколи за всяко лекарство и се дават спрямо заболяването ви,а всъщност това не е нужно да си доктор за да го правиш.
    Толкова ли не схващате като ви говорят за протоколи и лечение?
  • 106 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    И сега да ги мисля тях ли,че да им съберем пари ако искаш да не страдат?
    Да направим една благотворителна кампания.
  • 107 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Доктор":

    Съгласен съм на 1000% с теб!
  • 108 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Закс":

    Човешкия живот отдавна се е превърнал в бизнес и за каквото и да си говорим,става въпрос само за пари.
  • 109 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Плашимир":

    Прав си.Като следваш какво е помогнало на човек минал домашно лечение се оказва,че с 30лв се възстановяваш и закрепваш.
    От човек колега,който вече от 2 дена е на работа го чувам.
  • 110 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Бай Шили":

    Като знам как съм станал инженер как да отида на доктор?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове