19 Ноември, 2021 17:33 2 373 39

Красимир Вълчев: Рашков иска да компрометира ректора на СУ

  • су-
  • унсс-
  • ту-
  • мвр

Ясно е, че другите два университета са само за камуфлаж. Миналата година над 20 висши училища получиха средства за ремонт на общежития. Защо точно тези три се проверяват

Красимир Вълчев: Рашков иска да компрометира ректора на СУ - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Ясно е, че другите два университета са само за камуфлаж. Миналата година над 20 висши училища получиха средства за ремонт на общежития. Защо точно тези три се проверяват? Защо "Икономическа полиция", а не АДФИ влизат първи да проверят сигнали? Практиката е първо АДФИ да проверява и ако има индикатори за престъпление, тогава да се прати на Икономическа полиция. Очевидно целта е Рашков да направи поредния филм и да се компрометира ректора."

Това написа във Фейсбук бившият просветен министър в правителството на ГЕРБ Красимир Вълчев по повод проверките на "Икономическа полиция" в Софийския университет, УНСС и Техническия университет в столицата.

По-рано от пресцентъра на МВР съобщиха, че повод за акцията са финансирани с бюджетни средства ремонти на общежития. С две постановления през 2020 г. и 2021 г. последното редовно правителство е дало първо 68 млн., а след това – още 10 млн. лева на държавните ВУЗ с база за настаняване на студенти с цел подобряване на битовата общодостъпна и социална среда.

Ето какво пише още Красимир Вълчев:

"Гадно, ченгеджийско! Смърди на диктатура. Сигналът е ясен: всеки, който е срещу Радев, ще бъде смачкан и компрометиран.

Забележете основанието за проверката - писмо от мое име като министър, което съдържа препоръка за “авансово плащане до 100% срещу обезщетение”. Напълно нормална практика за края на бюджетната година и когато средствата са обвързани с конкретен бюджет. Прилагана всяка година и одитирана стотици пъти от финансово-контролни органи без да е окачествена като лоша. Обезпечението гарантира интересите на възложителя. Авансът хеждира ценовия риск. Но всичко това няма значение. Целта е да оправдаят репресията."


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти у

    36 7 Отговор
    ред ли си , бе ? Що за фантазии болни ?!
  • 2 Владов

    37 8 Отговор
    Той си се компрометира достатъчно сам.Сам се подложи за смокиново листо на криминални антибългарски организации.

    Коментиран от #34

  • 3 3333

    44 5 Отговор
    А защо точно тези три университета да не бъдат проверени?
  • 4 гадно

    43 10 Отговор
    Мазников, а пардон Герджиков се компрометира достатъчно самичък така, че тоя да не търси под вола теле.
  • 5 Миризлив пор

    15 25 Отговор
    Е, сега се усетихте, че е срещу политическия опонент. Само се чудя след толкова изнесени "факти за злоупотреба" във Пирогов и магистралите защо няма никой обвинен? Защо няма обвинителни актове? Само предизборно се пускат кьорфишеци.
  • 6 XYZ

    28 3 Отговор
    Гарван гарвану око не вади!
    Ама вие от гарвани се превърнахте в лешояди! Уморихте го този народ и все не ви стига!
  • 7 долу гроб

    39 9 Отговор
    Има си хас на гербераста да не му се привидят я компромат я реваншизъм я репресия , я те горкичките все жертви чистички и неопетнени хахаха
  • 8 Боко лизгача

    23 6 Отговор
    Кой кот си напрай само ГЕРБ може да му го напрай, ай!
  • 9 6969

    28 7 Отговор
    Гербери плашат във Фейсбук: Ердогна пуска бежанците към България, ако Радев спечели


    Ето кой се заиграва с етническия мир...
  • 10 НЯКОЙ

    30 12 Отговор
    Ще се чуем пак на 21 ноември в 21 часа!
    Бъдете здрави и гласувайте за Румен Радев!
  • 11 ЖОРО

    28 10 Отговор
    Тоз професор е педала на колелото на БОКО ТИКВАТА...Уж професор па го излъгани да стъпи на динена кора..Свърши се снеговата репутация..Щом слуша БОКО и ШИШИ това му се полага..В неделя всички да излязат да гласуват..Да докажем че гласовете от ТУРЦИЯ не важат..
  • 12 Темидец

    8 13 Отговор
    Спокойно ще си плати рачков за беззаконията има време.
  • 13 Мишок

    14 9 Отговор
    Ти защо се изказваш неподготвен. Авторитета всеки сам си го граду сам руши. За това че до сега крадохте безогледно, все едно идваше потоп никой не ви е винивен. Сега започват обясненията за кражбите ви и за това че си затваряхте очите за тези до вас които крадяха, достатъчно бе да ви подхвърлят и на вас як кокал. Никога не си блестял с много ум, но по добре млъкни и се скрий, защото иде ред и за отчет за твоите и на родата парите.
  • 14 Бай Шили

    13 0 Отговор
    Филма почва от понеделник.
  • 15 Брей,

    20 9 Отговор
    как някои се опитват да изкарат Рашков прост и да заблудят народа.Вие не сте в ред с мозъка.Я помислете може ли Рашков така във въздуха да плещи такива обвинения.Ами нали ако са лъжи веднага ще има съд.Не е толкова прост сам да си забие ножа.Вие сте глупав и мислите,че и народа е глупав
  • 16 Иван

    20 6 Отговор
    Защото и при Вълчев се прибираха парички и така са свикнали. Да минат после двама чиновника, да проверят, да се почерпят, да напишат всичко о.к. и това е. Време е да се завърне държавата.
  • 17 Джака

    17 6 Отговор
    познавам Краси Вълчев лично, работил съм с него, занм, че е НИКОЙ
  • 18 Защо бе Вълчев?

    14 5 Отговор
    Както дядо казваше "Алваджията за бозаджията" ли си? За Герджиков в пълна сила си е "Кой каквото сам си го направи, викой друг не може да му го направи". Но не му излезе "сметката". Ще си я плаща до гроб!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вергина

    14 9 Отговор
    СУ наистина има много трески за дялане, ама тука резко се оляха. Намирисва вече на бухалка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ХИ ХИ ХИ

    13 14 Отговор
    РОШКОВ , ТОЯ ПИЕНДУРНИК СИ ТЪРСИ ДАМАДЖАНАТА У СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕД ! ОТ ДЕ ДА ЗНАЕ КЪДЕ Я Е ЗАБРАВИЛ ???
  • 23 3.14К

    18 4 Отговор
    Какъв смрадлив и гаден бивш министър на просветата! И бъдещ подсъдим.
  • 24 РУМЕН РАДЕВ

    12 17 Отговор
    Рашков , друже мой пиян .....СПАСЯВАЙ ме приятелю ! Измисли , уличи , намери ....някой конпромат за тоя ПРОФЕСОР , че ми отиде на вятъра втория мандат !!!!!
  • 25 ами

    8 1 Отговор
    Има ли на къде бе Вълчев , тоя Рашков се е нагърбил с непосилна задача .
  • 26 Лост

    11 3 Отговор
    Вълчев -ухото на Борисов. Чул от познат, как Герджиков им казал:Защо да не се кандидатирам за Президент? Докладвал на Борисов и той се съгласил.
  • 27 ПРОВЕРЯВАТ СЕ

    8 0 Отговор
    Щото с Гербджиков направихте комбина
  • 28 АААААААААААХАХАХАХАААААА....

    6 6 Отговор
    ОТ МАЛОУМНИ ИЗМЕКЯРИ И ДС-БОКЛУЦИ КАКВО БИ МОГЛО ДА СЕ ОЧАКВА?!? ЦЕЛ ЖИВОТ... ГНУСОТИИ, МАНИПУЛАЦИИ, МИЛИЦИОНЕРСКИ ИДИОТЩИНИ И ПОМИЯ...ФАТМАШКА
  • 29 Боко

    8 2 Отговор
    Той търси правдата по сигнали, Вълчев. Години наред при вашата власт студентите гласуваха срещу заплащане. Това е ясно на всички. Тези неща се знаят.
  • 30 Миро

    5 2 Отговор
    Всеки може да бъде проверяван винаги и навсякъде и по всяко време. Ако няма престъпление човек винаги е спокоен и няма никакви проблеми. Стига квичене! И мен са ме проверявали МВР, ДАНС, сметна палата, министерство на финансите, инспекторати разни, Брюксел и ЕС... И така 2 години! Е и?! Когато всичко е точно няма проблеми никакви. Тук една проверка и голям проблем станало.
  • 31 не им прави чест

    5 0 Отговор
    Много мръсно играят някои политици.
  • 32 А бе

    4 0 Отговор
    бега бе, ти вече ми пад а в очите - бок лук.
  • 33 Задния рахат

    0 2 Отговор
    е сух,идва нощем и нахлува внезапно през източния и западния двор на всеки марксис-ленинист във Фатмакия!Влиза без никакви задръжки,напълно непренудено и започва едно влез-излез и с лубрикант и без!Доскоро беше друго,защото другарите приемаха бъркане във вътрешните си работи само откъм източния двор но от скоро поемат инвазии и от запад!Нещо повече,имат по здрав от американския поп бай Дън издънвачът.
  • 34 РеалНо

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Владов":

    Знаеш ли изобщо какво говориш?
    Америка за България както и Байдъновата джендърска администрация е изцяло зад Радев и партийката му ПП, а това което се случва днес в САЩ е същото, което в момента върлува в България и Зап. Европа, а именно КОМУНИЗЪМ НА СТЕРОИДИ.
    Само че докато в САЩ си имат въоръжени до зъби републиканци, които ако се наложи ще си защитят свободата и демокрацията тука си имаме озлобени малоумни простаци, които бяха обрани до шушка от тези, които стоят зад Радев и Рашков и после по най-елементарен начин бяха насъскани с опорки за суджуци, пачки и кюлчета в чекмеджета от същите тези, които ги превърнаха в най-бедните в ЕС.
    Втори по интелегентност сме, ама друг път и в някой друг филм!
    Простак до простака днес върлуват из татковината ни и ги предвожда ВАРВАРИНА РАДЕВ.
  • 35 Ангелина

    3 4 Отговор
    Ректорът на СУ сам си се "компрометира" с постъпките и действията си !Ако ,си беше стоял на "научния трон" и не бе решил да е лицето на мафията ,никой нямаше да разбере ,че освен ,че е недостоен и жалък интелектуалец ,че не е и толкова умен ,за колкото твърдят и ,че "научните му титли" са под съмнение по какъв начин са получени !!!!Явно е свикнал всичко да получава по-лесния начин , а не с труд и ум ,за което се изискват много усилия!
  • 36 Ричард Естес

    5 3 Отговор
    Рашков не КОМПРОМЕТИРА никого ! Герджика сам го направи , като се подложи и реши да бъде наведен слуга на Борисов ! Какво по-голямо падение , да се сложиш на един ПРОСТАК и БАЙ ГАНьО ?
  • 37 Подкрепа

    0 1 Отговор
    "Алваджията за бозаджията". Единият БИВШ, с лоша репутация, а другият се полакумил от предложението на мафиот и подкрепа от друговерци. Само да се спомене 500 години и си аут. Баята ппубликация, за кой ли път.
  • 38 Темида

    1 0 Отговор
    Ясно е, че както сам се компрометираш, никой друг не може да те компрометира, Никой! АКО НЯКОЙ Е ДРУГАР С КРАДЕЦ, ЛЪЖЕЦ И УБИЕЦ, КАКВО ПОВЕЧЕ Е НУЖНО КАТО КОМПРОМАТ? Извода от подобна връзка се самоналага, очевидно е че и този някой отива в графата пресъпник. ТОЧКА. Така, че почтеността изисква такъв субект да бъде разследван и при достатъчно доказателства-съден!!!
  • 39 Перник

    0 0 Отговор
    В Перник има купуване на гласове и имаше и на предишния тур,Рашков спиш!Или по точно червените кметове не ги закачаш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове