21 Ноември, 2021 10:50 1 916 31

В края на прехода сме, но без съдебна реформа няма да има промяна

  • асен агов-
  • избори-
  • левон хампарцумян

Това обяви Асен Агов

В края на прехода сме, но без съдебна реформа няма да има промяна - 1
Снимка: БГНЕС

"Икономическият преход завърши някъде 2001 г., когато в частния сектор преминаха огромни предприятия. Днес 98% от БВП се произвежда в частния сектор. Политическият преход се бавеше поради страха на политиците да не загубят властта", каза журналистът Асен Агов в изборното студио на Bulgaria ON AIR "Избори: трето действие".

Според него началото на промяната е поставено с драматичната серия от избори, която била резултат от политическата криза. Двамата лидери на партията на промяната сякаш си осигуриха някакво доверие, допусна Агов.

"Нашето поколение си отива, идва едно ново поколение. Не се отписваме, но е настъпило времето, когато обществената търпимост към ленивостта на политиците и лъгане на електората... Този преход трябва да приключи. Ако не разслоим властта, винаги ще си патим. Разслоението на властта е заложено в договора ни с ЕС", подчерта още той.

Банкерът Левон Хампарцумян изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че политиците може да имат принос, но докато няма обществена енергия за истинска промяна, нещата няма да се променят.

"Сега е поредният път, когато има такава енергия. Друг въпрос е в какво ще се прероди. Днес имаме критична маса от българи, които са видели наредени по друг начин общества и много им се иска този път да се случи. Хората няма да вземат пушките и да се борят за по-справедлива съдебна система. Отиват на Терминал 2, взимат по един билет и отиват там, където няма такива неща. Вкарването в ред на законоопазващата система е ключово", обясни Хампарцумян.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АСАН АГА

    27 3 Отговор
    И НЕРИ ТЕРЗИИЕВА КОЙ ПРЕХОД БЕ ТЕЛЕВИЗИОНЕН ГОВОРИТЕЛ?НЕРЕЙ ГЕДЕСИМ?ПРЕДАТЕЛЧЕТА 32 ГОДИНИ ФАШИЗЪМ ОСОБЕННО ПОСЛЕДНИТЕ 2 ИСТИНСКИ ГЕНОЦИД ТОВА ЛИ ВИ Е НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД АГЕНДА 2030?
  • 3 Петър

    33 1 Отговор
    Егати и прехода,32 години преход,спрете да използвате тая гупост наречена: ПРЕХОД.
  • 4 русенец

    40 3 Отговор
    Гнусен седесар! Удобен на всяка власт!
  • 5 Смях

    30 2 Отговор
    Е тоя ни липсваше, Сорос в цялата му "Простота".
  • 6 Българка

    26 2 Отговор
    Правосъдната реформа е преоритет! Спешно трябва да се отстрани Гешев, да бъде разследван, съден и осъден. Извънредното правосъдие закрито, длъжността Главен прокурор премахната, ВСС изцяло обновен, От съда и прокуратурата изхвърлени всички каскети и гнили ябълки!
    Очакваме възмездие за всички грабители! Виновниците осъдени, а ограбените милиарди върнати

    Коментиран от #31

  • 7 ФЕЙК

    10 0 Отговор
    Четири дни за размисъл в рамките на една година се оказаха доста тежко интелектуално усилие за голяма част от избирателите. Ха сега си представете , че имената на двамата дандидати са на отделни страници плюс трета страница "не подкрепям никого" и преди всеки вот машината ги разбърква на случаен признак! Каква част от високоинтелектуалните неграмотни "професоври и доценти" от ОНЕЗИ МАХАЛИ ЩЕ БЛОКИРАТ?
  • 8 Gazoo

    20 1 Отговор
    Крадците от мафията в затвора. Неизбежно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И тоя замяза

    19 1 Отговор
    на подметка у главата,а мислите му като летни грайфери,плитки и нямат сцепление за " новите времена".Искам да кажа че е безнадеждно замръзнал в деветдесетте.Агоо,десетгодишните тогава днес командарят България,скрий се някъде,вехторийо!
  • 11 В.В.П.

    21 1 Отговор
    Идеологисти като тоз празноглавец,,опропастиха и оглозгаха България.. .Ограбиха , държава ,държавен сектор ,без пари,..И в последствие ,не искат и заплати да дават ,без синдикати ,без ,мед обслужване.,без Нищо....Ей ,Ага,,иди и работи ,ти в частния ти сектор!! ..На феодала..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А ВИЕ ЩО НЕ НАПРАВИХТЕ?

    14 0 Отговор
    НАБЛЕГНАХТЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА!!!
    ДОБРЕ ЛИ Е ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бгр

    11 0 Отговор
    Видяхме ви вас как го играхте десни в полза на мафията от изток.Излъгахте честните и паметни бългаии.
  • 16 Голям Слон

    15 0 Отговор
    Преход се прави за 5-10 години. 32 години е боксуване и затъване. Агов, баща ти се молеше да те вземат в партията и БНТ, булонко политическа. Съдебна реформа ще има тогава, когато всички продажници и крадци заедно със семействата си върнат всичко откраднато и получат куршум в тила.
  • 17 съвременник

    15 0 Отговор
    "Агата" -един от шайката, която допренесе за унищожаването на България ! Че и трибуна му давате ...вместо да е вътворен пожизнено .
  • 18 Поредният " борец",

    9 0 Отговор
    удобен на всяка власт. И всяка власт го толерира. Пълна колаборация Нямате причина да се оплаквате от прехода, другари предатели от СДС!
  • 19 пациент

    9 0 Отговор
    като го гледам, тоя се е отдал на тотално въздържание...
    жалка картинка, не го пожелавам никому.
  • 20 чудим се

    9 0 Отговор
    Агентите не ги ли пенсионират? Ако не ги пенсионират дали им плащат?
  • 21 ПреходКакво

    5 1 Отговор
    Само никой не пита ... как може една 45 годишна система да я замениш с 30 годишен преход ... и да твърдиш че това е правилната посока :Д Преход към какво ... първо се дефинира и после се тръгва на преход ??!?!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 реалист

    7 0 Отговор
    Напротив, в началото на нов преход сме, капитализма приключи, задействани са активни мероприятия по контрол над съзнанието и поведението на човека. Целта на мероприятието е хората да се превърнат от личности в стадо. Целта на мерките е фалиране на бизнеса. Който не вярва да провери каква е стратегията на Клаус Шваб за новия световен ред, конспирациите са реалност.
  • 24 Нико

    7 0 Отговор
    Тоз дърт пърч цял живот се изхранва с измами .Отварти всички истински антикомунисти.Заграби хиляди декари земи до квартал Люлин .А иначе си е един дърт комунистически измамник.
  • 25 Чупка бе

    7 0 Отговор
    За тоя преход и разруха е едно и също. Какво ли значи за него реформа, вероятно прикриване на престъпления.
  • 26 За протокола

    3 0 Отговор
    Идва края на Перестройката и крайно време най-накрая да започнем прехода. А за да стане това е нужно:
    1. Съответни конституционни промени.
    2. Заакон за лустрация не само на бивши служители на ДС, но и на бивши ръководни дейци на БКП, на всички участвали в Парламента и правителствата от 1990г до сега и всички участвали в престъпната приватизация. Да се приеме закон за тяхното разследване без давност. Същото и за вдучки депутати и министри.
    3. Пълно преораване на съдебната система (съд и прокуратура) както и на МВР. Това са едни от най-подкупните и корумпирани звена в България.
    4. Пълно отделяне на държавната администрация от политиката. Политиците да нямат право да си пъхат мръсните ръчички там.
    5. Приемане на документ за развитието на България в дългосрочен план във всички насоки - външнополитическа ориентация, демографска криза, образование, наука, сигурност и т.н. и той да е задължителен за всички управляващи.
    6. Деполитизиране и изваждане на правосъдното и силовите министерства от политическата власт.
    7. Мажоритарни избори с пълен контрол на политици, магистрати и полицейски шефове от определено ниво нагоре, както и пълна редовна отчетност от тях. Право на отзоваването им, ако повече от 1/2 от гласувалите за тях поискат.
    8. Премахване на длъжността вицепрезидент.
    9. Преформатиране на НС така, че да се събира за по 1 седмица на 3 месеца за да гласува. Депутатите на нямат заплати, привилегии и имунитет.
    10. Вън бизнесмените от политиката и държа
  • 27 Драко

    3 1 Отговор
    От Турски подлоги и ДС агенти съвети не искам !!!!
  • 28 Баро

    2 0 Отговор
    Ти по-добре кажи от къде взе пари за Мега Мол Само не казвай че е от заплатите в телевизията а и още как уреди мястото
  • 29 big

    3 0 Отговор
    Не разбирам защо куцо и сакато говори за съдебни реформи! Никаква реформа не може да промени работата и мисленето на настоящите прокурори и съдии. Те са просто престъпници: така се наричат хората, които не изпълняват законите! Това не го казвам, ей така да не заспя, а защото вече близо 20 години от тях не мога да намеря справедливост, просто те слугуват на други господари, не на законите! В този смисъл, ако те си изпълняват стриктно задълженията според законите и ги спазват, няма да има нужда от реформи.
  • 30 ха ха

    1 0 Отговор
    това велможите много обичате да насочвате ;обществената енергия ; , най вече са събират капачки за болни деца за да не обръщат внимание как изнасяте милиони към офшорките
  • 31 Кокорчо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Да ама не .Докато няма 200 депутати които са се клели в служба на народа а не на вярност към партиите и чекмеджето
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове