Last news in Fakti

6 Декември, 2021 07:21 7 652 16

Тежка техника разкопава плажа край Равда

  • плаж-
  • равда-
  • тежка техника-
  • разкопава

Това е поредният сигнал на граждани, които се възмущават от действията на концесионери

Тежка техника разкопава плажа край Равда - 1
Снимка: bTV
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Сигнал до bTV - верижна техника разкопава един от плажовете на Равда. Това е поредният сигнал на граждани, които се възмущават от действията на концесионери.

Зрител изпрати до медията снимка с багер, който загребва пясък от морското дъно на Централния плаж в Равда. На плажната ивица се подготвят поредните пясъчни защитни диги. След пристигането на екипа ни багерът се изтегли и спря работа.

Работниците казват, че подготвят плажа за зимния сезон. Подобен сигнал с адрес Несебър беше получен на 23 ноември. Тогава институциите реагираха светкавично. Министерството на туризма извърши проверка за незаконно изграждане на пясъчна дига на плаж „Несебър – юг“. Две седмици по-късно официален резултат все още няма.

В закона няма изрично разписан режим за изграждане на пясъчни насипи на морските плажове, обясниха от Басейновата дирекция, а концесионерите на плажове искат да защитят от бурното море ивиците си, дори са предлагали модела на други държави като Испания и Италия.

Сигналите на недоволни граждани продължават с обвинения, че се извършва посегателство върху природата. В същото време държавните институции продължават да си прехвърлят отговорността.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на село

    27 8 Отговор
    Новата мода в България е да се копаят морските плажове и да се търсят биткойни. Както се копаят скални скатове над магистралите.
  • 2 За протокола

    26 13 Отговор
    Щом не е свързано с магистралите на Борисов, не е интересно за служебните.
  • 3 хммм

    27 6 Отговор
    Търсят милиардите на Борисов...

    Коментиран от #7

  • 4 Джамбаза

    29 2 Отговор
    Едно и също!
    Всяка есен - багери строят диги.
    Всяка пролет - багери развалят дигите.
    А там трябваше да има брегоукрепване и нова алея, свързваща Несебър и Равда.
  • 5 любител

    24 7 Отговор
    браво на кмета то не стига че плажа е широк метър и половина ами разрешава на тези дето не се наядоха и да го разкопават.
  • 6 Тато из Правец

    16 17 Отговор
    Те ви ,, НОВАТА ВЛАСТ,, !!! Същата като старата...
  • 7 любител

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "хммм":

    прав си на домузити им намериха 4.2 милиарда сега е ред на боко толупа сокола шиши и цялата им шайка. но не само да се намерят а да се конфискуват и всички в ЦСЗ в единочки на хляб и вода до живот.
  • 8 САМО КРАЖБИ

    25 4 Отговор
    Помня 90-те години в Несебър пред станцията на ВМЗ Сопот беше изникнал 4-5 етажно хотелче, абсолютно незаконно. И отговора на общинарите бил че нямало адрес на който да отидат на проверка. Същото и сега с плажа, няма точен адрес!
  • 9 САМО КРАЖБИ

    28 0 Отговор
    Бих добавил, малко са 30 хил кърлежа на държавна и общинска хранилка за уволнение, трябва поне 300 хил. да изритат, че и имотното им състояние да разследват.
  • 10 Гларус

    4 6 Отговор
    Ако ги няма дигите,ще видите плаж на куково лято
  • 11 стария моряк

    13 0 Отговор
    Ами като толкова много искате да не ви яде морето плажовете , направете повече буни , което е в пъти по грозно! На времето нямаше такива проблеми , по простата причина , че не се строеше на плажа!
  • 12 Минувач

    6 2 Отговор
    Това е просто поредното доказателство че такова нещо като Държава България няма! Това е наименование на територия на която всеки който е с повече пари може да прави каквото си иска!
  • 13 незнайко

    2 6 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ простите и неуки индивиди веднага са видели нередност ! Това не е копаене за удоволствие ! Пясъка го издърпват, защото морето през зимата ще си го върне обратно . Ако не го направят наистина плажа ще ИЗЧЕЗНЕ !!!

    Коментиран от #16

  • 14 Оги

    5 1 Отговор
    Нали Селяните трябва да имат пясък да леят бетон и да правят нови къщи, за да могат да дават под наем къщите на балъците от София.
  • 15 Американец 🏈

    3 1 Отговор
    Не Бетономорие трябва да се казва, а Мутроморие. Аз изобретявам тази дума, като я ползвате слагайте -Източник: Американец
  • 16 АМЕРИКАНЕЦ 🏈

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "незнайко":

    Тексас има една от най-големите плажни ивици и рядко ще видиш къща на някой плаж, камо ли пък хотел. Такава тъпотия не бях чувал никога! И не съм видял плажа да се е дръпнал лол... top retard