Last news in Fakti

7 Декември, 2021 08:01 5 206 30

Семерджиев: Фарма-мафията ще придобие най-висока позиция в здравната система

  • илко семерджиев-
  • фарма мафия

Бях оправдан на три инстанции

Семерджиев: Фарма-мафията ще придобие най-висока позиция в здравната система - 1
Снимка: БГНЕС

Фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система. Това написа в профила си във фейсбук стоматологът, политик и министър на здравеопазването в периода 1999 – 2001 г. Илко Семерджиев по повод мълвата, че Асена Сербезова може да стане министър на здравеопазването.

"Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващи е сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!", пише още той.

Ето и пълния текст на коментара му:

В проекто-състава на новото правителство от квотата на ПППП (които заявиха почтеността и антикорупцията за водещи свои приоритети) за МЗ е определена кандидатурата на магистър фармацевт Асена Сербезова (бивша Асена Стоименова) за поста министър на здравеопазването.

Моят коментар е само един: фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система.

Който се интересува от темата може да прочете повече в текста на собствената ми защита пред съда по обвинение повдигнато след набеждаването ми от Асена Стоименова пред бившия главен прокурор Сотир Цацаров през 2017 г.

Бях оправдан на три инстанции, а вече на две инстанции осъдих държавата и сега очаквам обезщетения, които данъкоплатците ще платят за неправомерните действия на Асена и Цацаров. Тези пари обаче са нищо пред милиардите, които фарма-мафията присвоява от всички нас благодарение на инсталирани хора във властта и институциите - в случая с Асена най-напред в ИАЛ, а сега предстои и в МЗ.

Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващие сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо

    67 4 Отговор
    Да не би още да не я е придобила? Фарма мафията отдавна се е окопала в изпълнителната власт.
  • 2 Чорбара.

    48 5 Отговор
    Защо,питам се аз,ме е гнус от тази смрад?
  • 3 Гешеф е страхлив

    38 7 Отговор
    Гешеф, рогат дявол, защо не си тръгна, нали си принципен, страливец такъв,злобар
  • 4 хХх

    42 3 Отговор
    От всякъде излизат хлебарки
  • 5 Доцент КИРИЛОВ МИНИСТЪР

    27 6 Отговор
    Прав е! Ако искат да реанимират престъпни кръгове ДПС, НДСВ, БСП-да правят Сербезова министър, 2-те каки Долорес Арсенова и Сербезова.
    Лекарства рак скандал, починала женица, не доживя да види моралната си победа.
    Доцент Кирилов -министър, има добри идеи, морални и професионални качества.
  • 6 вълкодав

    61 2 Отговор
    Фармацевтичните фирми в България са откровени крадци, в прекия смисъл на думата !
    Омепразол на Сандоц у нас е 6-7лв за 14 таблетки, при комшиите е 3-4лв за 28 таблети ... такива примери за лекарствата колкото искаш.
    Няма нищо по-долно и срамно от това да се част от фармацевтичната индустрия в България !

    Коментиран от #19

  • 7 М007

    25 15 Отговор
    Семерджиев се опита да превземе ИАЛ и да върти стари номера - рекет върху производители и търговци, ама не му мина номера и сега реве ли реве. Но щом той реве, значи всичко е наред.
  • 8 Делчо

    43 1 Отговор
    Колко вида мафия има в България че им загубих бройката?
  • 9 Пич

    31 11 Отговор
    Толкова за новото на " новите " . Едни изпечени крадци , избрани от още по изпечени глупаци...
  • 10 Фармамафия

    37 4 Отговор
    Всичко в името на Новия световен ред.

    Коментиран от #17

  • 11 Хаха

    28 4 Отговор
    А Илко бил "най-честния" министър...
  • 12 А къде са парите

    17 2 Отговор
    за електронното управление?
    Оправдан от кого ?...
  • 13 Само

    16 5 Отговор
    Бойко открадна повече от Костов и шайката му. Напиши коментар за мафията на Костов. Ти отдавна си независим. Нищо не зависи от теб. Пиши си по фейса, но мисирките да не правят copy paste
  • 14 М вън

    20 10 Отговор
    Този открадна като здравен министър 60 милиона долара през 1999 г. за стартиране на Здравната каса, която тръгна с много неуредици със закъснение през 2000 г. А относно Асена Сербезова - тя е абсолютен професионалист и некорумпирана личност, доказа го като директор на ИАЛ. Лъснатата шушумига от снимката не можеше да си прокарва по нейно време лобистките си частни интереси в ИАЛ, затова е озлоблението срещу почтен и достоен човек като проф. Сербезова.
  • 15 Просветен илюминат

    11 3 Отговор
    Всяка лъжа вече доказва,че не може да съществува дълго време.
    Сега ще видите убедите с лъжата за ваксините и корона вируса с цялатя ПЛАНденмия какво ще ви дадат да научите за урок.
    Край на следването на авторитети и правила водещи до самоунищожение.
    Да обичаш и уважаваш себе си е приоритет за всеки.
    Този урок научи ли се системата се срива и тарикатите изчезват.
  • 16 емигрант

    13 3 Отговор
    Достатъчно е само да се отбележи в кои правитеств е бил министър Семерджиев на Л.Беров, Софиянски и И.Костов това е достатъчно да се разбере колко е почтен !

    Коментиран от #27

  • 17 Хари хари

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Фармамафия":

    Има един сайт в който пише че лекарствата за животни са по читави от тези за хората,всички лекарства минават през бик фарма, затова не е добре, слагат много боклуци,
  • 18 Тази Сербезов имали нещо общо с Оня

    8 1 Отговор
    Комуняга от Соц Време Сербезов??? СЛУЧАЙНОСТИ НЯМА!!!
  • 19 емигрант

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "вълкодав":

    "Омепразол" в Испания е 1.20 евро 30 броя в опаковка, ако е с рецепта от личния лекар струва 0.30 евро .
  • 20 наско

    12 4 Отговор
    Илко ти направи здравеопазването наи- страшната комисионерска система в страната! Ти докара най-големия разбойник в УМБАЛСМ"Пирогов" Асен Балтов! Ти сьздаде и фалира застрахователно дружество и по закон нямаш право на управлненски пост в дьржавата. От времето когато ти беше министьр,тридесет процента от висшия мениджмьнт на МЗ са или следствени или осьдени! Ти нямаш право на мнение!
  • 21 Бацил

    11 1 Отговор
    Илко, Илко като че ли падаш от Марс!!!!! Сега фарма-мафията генерира печалбите си от редовите лекари, като същите изписват по 10-15 вида лекарства(за ужас на пациентите) от една и съща фарма-фирма. По този начин обеднява пенсионера, който с последните си средства купува ненужните лекарства. Като извършат някакъв оборот, ги пращат на екскурзии, а на "по-находчивите и послушни" лекари дават пликче на ръка . Проверете факта, че най-много излизания зад граница има от лекарското съсловие!!!!! Спрете ги....и ще се намали влиянието на Фарма-Мафията.
  • 22 Наблюдател

    12 1 Отговор
    Не зная Асена Сербезова що за човек е , но докато Семерджиев беше министър бъркаше надълбоко в кацата с мед. Прилича ми на “Крадеца вика -Дръжте крадеца”
  • 23 Хаберий

    5 1 Отговор
    В такъв случай е странно, че никой не иска да вземе това министерство?!
  • 24 ХАХАХАХАХА

    7 1 Отговор
    КОЙ ПРЕВЪРНА ЛЕКАРИТЕ В ТЪРГОВЦИ? ЕЙ ТОЯ НЕЩАСТНИК И НАЧАЛНИКА МУ!!!!
  • 25 доктор

    7 0 Отговор
    Семерджиев, знаем се от 1999 г. Нищо не се е променило в мисленето ти. И тогава и сега само мафиотски сценарии и
    практически действия от твоя страна за тотален грабеж на здравната система. Абе какво стана с уж откраднатите компютърни компилации за милиони, предназначени за здравната система ? Мафията ли те покри, теб и сие. А с 3-та АГ болница в Княжево какво стана, мафията с участието на Софиянски ли срина болницата до основи и по мафиотски имота в полите на Витоша стана собственост на лица от рода Софиянски. Ти колко намаза от сделката ?
  • 26 nasko

    7 0 Отговор
    Илко, знаем за престьпния ти сговор с Бойко Пенков и Стойчо Кацаров и Ваньо Шарков!
  • 27 И аз да кажа

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "емигрант":

    Ами хайде идвай си тук! Гледам, не споменаваш за корумпирани комунягите и ДПС, а сега техните "кадри" са зинали- да налапат държавата, даже не им стига, та искат и съдебната и общинската власт без избори.
  • 28 Я глей ти

    6 0 Отговор
    още един от старите таласъми изкараха от мазето. Аааааа, не сме те забравили. Я сега най - чистосърдечно си признай, как по времето на Гукащия с теменужките си, ти и Кацарчето съсипахте здравната система и я направихте търговско дружество? Вие сами ли се сетихте или лоши хора, от едно посолство ви подведоха?
  • 29 XYZ

    1 0 Отговор
    Не може всеки да бъде министър! Все пак г-н Семерджиев е опитал министерското кресло ?
    Що се касае до новия здравен министър - нека все пак да го изберат първо!
  • 30 Д-р Хаус

    2 0 Отговор
    Гледам и не вярвам на ушите си!! Този пишман зъболекар като Министър на здравеопазването,заедно с ортака си,сегашния Министър Кацаров през1999г.въведоха сегашния КАСОВО осигурителен модел на здравеопазването,при който масово се краде и източва НЗОК " законно" и безнаказано!! И сега критикува собственото си творение?? Ха ха ха!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове