Last news in Fakti

20 Март, 2024 22:38 1 894 13

Важните новини във ФАКТИ на 20.03.2024 г.

  • бойко борисов-
  • даниел смилов-
  • румен радев-
  • глеб мишин-
  • теменужка петкова-
  • делян пеевски-
  • илко семерджиев-
  • асен василев-
  • деница сачева-
  • кирил петков-
  • женски бой-
  • мария габриел-
  • проектокабинет-
  • заплати

От сайта на парламента не става ясно каква е причината

Важните новини във ФАКТИ на 20.03.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов блокира отпускането на военна помощ за Украйна. Отменено е заседанието на външната комисия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов блокира отпускането на военна помощ за Украйна. До това се стигна, защото беше отменено заседанието на външната комисия. Неин председател е Бойко Борисов.

Даниел Смилов обяви формула за изход от кризата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Бих дал някакъв шанс за вариант за правителство с втория мандат, защото това, което се случи вчера, по-скоро беше инцидент. Това заяви за Dir.bg политологът и специалист по сравнително конституционно право Даниел Смилов.

Румен Радев: Борбата с корупцията е основен ангажимент на всяко правителство

Борбата с корупцията на национално ниво е основният ангажимент, който едно правителство може да поеме за защита на демокрацията. Националните антикорупционни политики представляват важна гаранция за националната сигурност, стабилност и суверенитет. Това заяви президентът Румен Радев в националното изказване по време на третото издание на Срещата на върха за демокрация, домакинствано от Република Корея.

Глеб Мишин получил одобрение за български паспорт за часове

Глеб Мишин е подал документи в Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) на 10 май 2022 г., като те са обработени в същия ден със становище да бъде одобрен български произход. Това каза изпълнителният директор на ИАБЧ Райна Манджукова на заседанието на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на Глеб Мишин, свързана с данни за евентуално осъществяване на неправомерно предоставяне на българско гражданство, уточни БТА.

Теменужка Петкова: ГЕРБ никога повече няма да допусне Асен Василев да е финансов министър

Никога повече Асен Василев няма да получи подкрепата на ГЕРБ и да е финансов министър. Това, което Асен Василев направи, е просто непростимо. Каквото и да предприеме като извинение, това не би довело до нищо. Безкрайно възмутени сме от това, което този човек направи. Това каза в интервю за БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Пеевски: Повече няма да се катерите върху гърба на ДПС

Когато ви е трудно и имате нужда от подкрепа, сте с ДПС, а когато имате нужда да се доказвате, започвате да се катерите по гърба на ДПС. Това с опитите да използвате ДПС като универсалния виновник за собствените си провали трябва да престане веднъж завинаги.

Илко Семерджиев обяви мрачна прогноза за новия кабинет

За мен е интересно как ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" ще продължат напред. Очевидно и двете страни си нямат доверие, а горивото на едно управление е доверието.

Асен Василев: "Продължаваме промяната" не приема кабинет с премиер Мария Габриел

"Продължаваме промяната" не приема мандат с премиер Мария Габриел. Това заяви пред БНТ финансовият министър Асен Василев.

Деница Сачева за Асен Василев: Лъже без да му мигне окото

Учудена съм от начина, по който човек може да лъже без да му мигне окото. Започнахме конструктивно. Говорихме по различни теми. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ в предаването „Лице в лице” по БТВ.

С мандата е приключено! Асен Василев се извини на "жената Мария Габриел", но не я иска за премиер

В момента сме в началото на едни абсолютно нови преговори. Г-жа Габриел, според мен, не може и не трябва да бъде министър-председател на България. Вчерашната ѝ постъпка показа липса на лидерски качества. Това обяви в интервю за "Лице в лице" по бТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Стефан Ташев: Кирил Петков забрави "регулаторите" и от два дни говори за "реформи в службите"

Кирил Петков забрави "регулаторите" и от два дни говори за "реформи в службите". До момента ПП-ДБ не са внесли никакви законопроекти по тази тема. Това едно на ръка.

Екшън и женски бой стресна село Бенковски

Екшън и женски бой са наблюдавали хората в село Бенковски, община Кирково! Неприятните сцени са се разиграли в кирковското село във вторник, съобщи 24rodopi.com, като се позова на информация от местни жители.

Огнян Минчев: Нямате мандат да се подигравате с хората! Не за Магнитски, а за шамари сте

Нямате мандат да се подигравате с хората. Ако не можете да бъдете професионални политици - вървете си! В Германия след парламентарни избори в продължение понякога на месеци партийните лидери договарят коалиция за управление. Правят го с достойнство, с взаимно уважение и с отговорност към собствената си държава. В Италия Джорджа Мелони създаде мнозинство и правителство с партии от своята част от спектъра - в много трудни отношения с лидерите им. Нямаше ругатни, заплахи и публични циркове. Защото тези лидери имат съзнанието за това, че са избрани да представляват големи групи от хора, да представляват гражданската общност на своите страни. Вие не уважавате себе си и затова не уважавате и гражданите. Заплашвате ги с избори. Защото смятате, че те няма къде да отидат - така или иначе ще гласуват пак за вас.

Шегаджии пуснаха сайт за проверка дали случайно не сте номиниран за министър от Мария Габриел

Като отражение на конфузиите с представения от Мария Габриел проектосъстав на правителство, без голяма част от влизащите в него да са дали съгласието си, хора с чувство за хумор създадоха нарочен сайт. На ministarlisam.com всеки може да провери дали е бил номиниран за министър, без да подозира.

Вдигат заплатите на военнослужещите и цивилните служители у нас

С минимум 10% ще бъдат увеличени основните месечни възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително и на висшите военни училища, считано от 1 януари 2024 г. Това стана възможно след като днес, 20 март, Министерският съвет прие постановление, съобщават от военното министерство.

Оттам посочват, че с осигуряването на увеличението на основните възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители Министерството на отбраната продължава провежданата последователна политика за нарастване на заплатите в системата.

Целта е да бъде намален съществуващият дефицит от отбранителни способности, особено по отношение на привличането и задържането на хората в системата на отбраната и за преодоляване на дисбаланса в доходите им. Подобряването на заплащането ще създаде условия за конкурентност на пазара на труда, като се компенсира изоставането в заплащането от нивата в частния сектор и ще повиши привлекателността на военната професия, пишат още от Министерството на отбраната.

Министерството продължава да изпълнява приоритетите си за повишаването на социалния статус на хората в отбраната чрез провеждане на адекватна социална политика и политика по доходите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 3 Отговор
    браво, браво.....
  • 2 Хазарта

    0 3 Отговор
    Пусни ми принцесата на мафията да отидем до Румъния!

    Коментиран от #11

  • 3 Бойко СИ Е

    8 6 Отговор
    ПУТИНСКА ПОДЛОЖКА..КУЧЕНЦА МУ ПОДАРИ...3 МИЛИАРДА МУ ПОДАРИ...ЦЕЛУВКИ В УСТАТА МУ ПОДАРИ...ДА ГНИЕ В АДА.?
  • 4 ПРЕСАТАШЕ

    5 3 Отговор
    УТРЕ ГАЛЯ ЩЕ ГИ СЪБЕРЕ НА БАНКЕТ НА ОБЯД И ВСИЧКО ЩЕ Е ЦВЕТЯ И РОЗИ в името на бедния българин
  • 5 наско

    4 3 Отговор
    Най-Големия!
    Народа е с тебе, Бойко!

    Коментиран от #6, #7, #8, #9

  • 6 Тото 1 и Тото 2

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "наско":

    Ама си шегаджия ! Осъзнаваш ли го ?
  • 7 э абаротное

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "наско":

    Кой НАРОД е с Бойко ? Този , който ББ нарече ТУЛУПИ ли ? Този , за който се похвали , че го НАБИВА с 200 ? Този , който протестираше по площадите и бе бит от бойковата полиция ?
    Ще ми обясниш ли ?
  • 8 Майк Алън Патън

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "наско":

    Може би този НАРОД , който е с Бойко включва и мис Бикини с къщата в Барса ? Цветелина с Банката ? Аверите му , които се облажват с пари от саниране и магистрали ? Иван Ангелов Пилето и тировете му по границата ? Тигрите , които ползват правителствения самолет за мачлета ?
    Дали и Мата Хари мисли така , докато снима чекмеджетата ?
  • 9 Ян БибиЯН

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "наско":

    И колко да е ГОЛЕМ Бойко ? Повече ли е от Делян Шиши например ? И то в живо тегло ! Направо са си за СУМО битка двамата ! Големи мъжаги и физически , и особено ИНТЕЛЕКТУАЛНО и ЧОВЕШКИ !
  • 10 Прокурора

    1 1 Отговор
    Много скоро Бойко Борисов ще влезне в затвора и повече няма да гледаме гадната му противна крадлива усмивка !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол