Last news in Fakti

8 Декември, 2021 07:59 2 356 26

Димитър Делчев за зеления сертификат: Депутатите не трябва да се имат за богоизбрани

  • депутати-
  • зелен сертификат-
  • народно събрание

"Депутатът е човек, той е гражданин, независимо дали се намира в мола, Народното събрание, училище. Изведнъж парламентът се описва като някаква обетована земя, в която не трябва да има "зелен сертификат, каза адвокатът

Димитър Делчев за зеления сертификат: Депутатите не трябва да се имат за богоизбрани - 1

"Депутатът е човек, той е гражданин, независимо дали се намира в мола, Народното събрание, училище. Изведнъж парламентът се описва като някаква обетована земя, в която не трябва да има "зелен сертификат". Това е двоен стандарт и би било грешка Народното събрание да даде и тази привилегия на народните представители. А към този момент решението е да няма решение", каза адвокатът Димитър Делчев от "Изправи се БГ! Ние идваме!" в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в момента ситуацията е "висяща".

"Зелен сертификат" не се издава само срещу ваксина, той се издава срещу антитела, преболедуване на Ковид-19. Толкова се разшириха възможностите за издаване на "зелен сертификат", че хората си ходят нормално на работа и никой не се оплаква. Народните представители не трябва да имат себе си за богоизбрани. Привилегиите трябва една по една да се махнат", допълни Делчев.

Той смята, че на 99% правителство ще има.

"То ще е малко като един влак, който трябва да мине през изпочупени релси, а на някои места липсват такива. Другият проблем е, че вагоните могат да се разкачат в някакъв момент, тъй като коалиционните партньори са много различни. Тях ги делят не само идеологически различия, но и чисто личностни. Има два много големи проблема, които ще действат върху следващото правителство. Но това, което Кирил Петков и Асен Василев правят, а именно да се състави правителство - е правилно. Те трябва да бъдат поздравени за това, тъй като колкото по-бързо се състави правителство, толкова по-малък е шансът да се бият пукнатините на коалиционните партньори", смята адвокатът.

Делчев припомни, че проблемите на хората се трупат и се превръщат в планина, която скоро ще ни зарине.

"Всеки ще трябва да направи компромис, част от хората ще трябва да направят компромис с политиките, които са си задали. Друга част с начина, по който виждат следващото правителство. Има логика в искането на ДБ в министерствата да има разнообразни представители. Новият кабинет няма да има смелост да влезе в корупционни схеми, защото времето няма да им позволява", каза още той.

По думите му "Продължаваме промяната" и БСП поемат отговорност на най-високо ниво, тъй като те влизат с лидерите си.

"Г-н Борисов се е погрижил да сложи доста мини в тези министерства и те тепърва ще започнат да гърмят. И в такъв момент дали някой няма да избере по-лесното - да се оттегли. Трябва да се сключи коалиционно споразумение, което е добре премислено и дава ясни гаранции, че никой няма да разруши правителството в следващите 6 месеци", заяви Делчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    5 5 Отговор
    Искаме си "СУПЕРЗЕЛЕНИОТ" !
  • 2 гадно

    29 1 Отговор
    Прав е, но се чудя, ако беще дупетат дали щеше да говори същото.
  • 3 Ддддд

    37 9 Отговор
    Дупетатите знаят, че всичко е измама и че няма вирус.
    Ако наистина имаше опасен вирус - те първи щяха да се скрият.
  • 4 А бе

    23 6 Отговор
    Димитър Делчев, дайте данни от проучване за ефективността на маските, особено на тези от пазара, парцали, кърпи, салфетки и тези още от първата вълна! Не се излагайте, нали сте демократи!

    Коментиран от #15

  • 5 Вие

    29 6 Отговор
    Сербезова за министър МЗ, Лъчо Мозъка с неговият един милион, ще ни се стори песен.
    Тези хора, минават през човешки трупове в името на милиардите.
    Нямат скрупули.
  • 6 хаберих

    25 2 Отговор
    Попитали радио Ереван:
    - Къде се намира България?
    - Държавата или населението й?
  • 7 МАЛКОТО КАМЪЧЕ ЩЕ ОБЪРНЕ КОЛАТА И НА

    17 4 Отговор
    ПАРЛАМЕНТА И НА КУРНЕЛА - АМА ВЕЧЕ Е КЪСНО ДА ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ---------- ЗАБРАВИХТЕ КАК ЦАРЯ ПОБЕДИ И СЕДМИЦА СЛЕД ТОВА ХОРАТА ГО НАМРАЗИХА !

    Коментиран от #14

  • 8 Сивата чапла

    18 1 Отговор
    Никой не се оплаквал, ..... всеки път да плащаш за антигенен тест, за да влезеш в мол, ..... или да ти бъркат в носа, няма що, никой не се оплаквал, ............ никакви сертификати, смо... та .... няци ....
  • 9 Ахъ

    19 5 Отговор
    То е ясно, че това е насочено срещу Възраждане, които се оказват единствената истинска опозиция в този парламент!
  • 10 Уточнение

    17 0 Отговор
    Маски или човешки и граждански права? Хайде да ви видим сега!
  • 11 Депутатите не трябва да се имат за

    9 1 Отговор
    богоизбрани
    депутати-зелен сертификат-народно събрание - СЕ ТАЯ ! .................99,999% ОТ ТЯХ СА ПРЕСТЪПНИЦИ , НО ПОНЕ НЕКА ДА СПАЗВАТ СОБСТВЕНИТЕ СЕ ЗАКОНИ И ЗАПОВЕДИ !
  • 12 Ами

    7 1 Отговор
    много от нашите съграждани треперят за безсмисленото си съществувание. А дедите ни са бранели родината и давали живота си за нея. А сега, майнената му на НС, държавата не е по-важна от мизерното ми съществувание!
  • 13 ДУПЕТАТИТЕ ПАК САМИ СЕ

    14 1 Отговор
    НАТАКОВАХА - МАЛКО ИМ ТРЯБВА ВЕЧЕ И НАРОДА ЩЕ СКОЧИ !
  • 14 Тъпан

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "МАЛКОТО КАМЪЧЕ ЩЕ ОБЪРНЕ КОЛАТА И НА":

    Курнела успешно съсипа БСП а сега за добре свършена работа господарите и от козяк я наместиха като зам, мин, председател
  • 15 Ммм дааа

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "А бе":

    Тука, за сега има четирима които ги тресе от страх за жалкият им живот и се опитват с рабицова мрежа да се предпазят от комари.
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 5 Отговор
    Сертификата е ПРОТИВО КОНСТИТУЦИОНЕН!Който го Налага и защитава е подсъден!Ако искате да го налагате-Въведете Военно положение!
  • 17 един от многото

    12 2 Отговор
    Явно , парламента е Олимп , а депутатите се имат за богове!
  • 18 Овчар

    12 0 Отговор
    Ние сме овцете не го ли разбрахте най сетне?
  • 19 наблюдател

    14 2 Отговор
    Тая тъпотия за зеления сертификат на депутатите я измислиха гербавите. Въпросът е защо. За да се затрудни гласуването на новия кабинет. Ако има изискване за сертификат, вероятно няма да има кворум и нещата пак ще забуксуват, а те точно това искат - да БОЙКОтират всичко. Много плитко, ама не и неочаквано.
  • 20 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Г Р Е Ш К А капитална !
    Тука НЕ е Скандинавия ! И на мене ми се иска да бъдат човеци, ама не са. Някой от тях скъсаха по три чифта гащи от триене по парламентарните столове. Професията е -- депутат
    Още в края на изборния ден,тези партийни избраници, които са уверени, че ще бъдат депутати в Парламента, се чувстват "богоизбрани" . А на следващия ден сутринта, БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ са вече "ангели небесни".!!
  • 21 Хайде

    6 0 Отговор
    За милиони няма закони а за кокошка няма прошка
  • 22 богоизбрани?

    8 0 Отговор
    60% от народа не са гласували за тях. Колко да са богоизбрани?
  • 23 Срам

    9 1 Отговор
    К Петков щял лично да се заеме с ваксинацията а защо не се заеме с зелените сертификати на депутатите въпреки че 99,99% ще бъдат фалшиви Значи за едни ще бъде майка а за други мащеха Хората отново са разделени кскто при предишните управници Баста!!!
  • 24 Кака

    1 0 Отговор
    Те нямат ваксини и трябва да търсят черни сертификати
  • 25 Бръм

    1 0 Отговор
    Тия тулупи даже не са и народноизбрани камо ли богоизбрани... Натресени слуги на кой ли не. Махнете дискриминационния сертификат за всички.
  • 26 Васил

    0 0 Отговор
    Още едно доказателство че коалицията са пълни боклуци ама в прекият смисъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове