Last news in Fakti

9 Декември, 2021 10:23 17 904 60

Калоян Методиев: Радев се оказа най-умният и хитър политик

  • калоян методиев-
  • радев-
  • хитър-
  • умен-
  • политик

Сглобяването на хаотично правителство с неясни отговорности и да не се знае кой какво прави след месец-два ще събори всичко, смята политологът 

Калоян Методиев: Радев се оказа най-умният и хитър политик - 1
Снимка: БГНЕС

Строи се необикновен кабинет. Но според мен се бърза, защото кабинетът е тежък, с четири партии, докато страната е в критична ситуация – закъснели сме по всички европейски програми и фондове, цените са извън контрол. Сглобяването на хаотично правителство с неясни отговорности и да не се знае кой какво прави след месец-два ще събори всичко. Това каза в ефира на БНТ политологът Калоян Методиев.

Според него формирането на новия кабинет трябва да върви спокойно, разумно и законово, тъй като "един детайл може да се окаже пукнатината, от която да зейне пропаст след няколко месеца".
По думите му се пробват имена на министри в общественото пространство, което е ненужно да се прави.

Нямаме вече време и нерви за експерименти и такива игрички на дребно, смята Методиев и подчерта, че няма как да има правителство без БСП, ДБ и ИТН.

По отношение на президента политологът посочи, че в момента Румен Радев е №1 в държавата. Той е големият победител, оказа се най-умният и хитър политик в страната. Има силно влияние в обществото. Вече осем месеца управлява чрез служебен кабинет. Той е господарят на държавата в момента, коментира той.

На въпрос за бъдещите министри Методиев отбеляза, че имената в новия кабинет са от голямо значение, тъй като от тях ще зависи динамиката и развитието на институциите.

"Бих посъветвал партиите много добре да си подберат имената на министрите, макар че в момента сме в ситуация на обществена анестезия, тъй като 70% от хората не отидоха да гласуват на изборите", напомни анализаторът, цитиран от novini.bg.
За първите впечатления от живота на 47-ото Народно събрание Калоян Методиев посочи, че сме станали свидетели на личностни нападки и конфронтация.

Няма добър тон, няма диалог, не виждам перспектива това да се промени, а напротив – ще се задълбочава. Липсват фигурите, които да внесат спокойствието. Има тежки проблеми за решаване, защото останалите държави вече си харчат парите от Плана за възстановяване, решават си проблемите с ваксинацията и COVID пандемията. Изоставаме с поне пет обиколки от ЕС, коментира той.

Според Методиев никой няма да даде на новото правителство необходимите 100 дни толеранс.

,,Няма да има нито 100 дни толеранс, нито спокойствие. Това преливане на министри от служебния кабинет в редовен няма да позволи да има 100 дни. Ако искат рестарт и обновление, да рискуват с нови имената, за да не наследят греховете на служебното правителство'', смята Методиев.
На финала политологът посочи, че така афишираната промяна в страната едва ли ще настъпи, защото за тази цел трябва да има спокойна политическа среда, което би било трудно за постигане при тази конфигурация.

Освен това 70% от българите някъде се скриха. С 30% избирателна активност не може да се прави промяна, отсече накрая Калоян Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    69 28 Отговор
    Умен и хитър ма аз имам пълни шкафове и къщи Барцелонски даже квартали
  • 2 Перо

    68 21 Отговор
    Да, след изритания некадърник може да има и потоп!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    100 17 Отговор
    каква е необходимостта от тия паразити-политолози , социолози , експерти и други от сорта се чудя!? той на мен ще ми разяснява нещата...всичките трябва да се натоварят на един кораб, барабар с държавните служители и ония дето се крият по пътищата с палките да ни глобяват , заедно с продажните журналя и медии , и да се пуснат някъде из океаните да философстват-тогава ще потръгнат нещата
  • 5 Радев, Печели все повече доверие

    68 15 Отговор
    КАЙМАКЪТ“ на обществото е съставен от УТАЙКАТА наречена „ПОЛИТИЦИ“, които се бият в гърдите, че са избрани от „НАРОДА“ !!!
  • 6 Хитър си ти Калоянчо

    95 61 Отговор
    А Радев е достоен българин .
  • 7 Българка

    82 50 Отговор
    Твърдо подкрепям Бойко Рашков, Денков за министри в редовен кабинет! Защо нещо, което е работещо ,трябва да бъде сменено с неясен експеримент? Методиев да не внася допълнително объркване и тревоги сред хората, старото бойково-сарайско управление няма да се върне. Явно ще се активират всякакви саботьорчета

    Коментиран от #47, #53

  • 8 Поправка

    69 5 Отговор
    Не са 4 партии,а четири коалиции!Вътре в тая новосформирана коалиция 30-тина партии.Само в "БСП коалиция за България" са 21 партийки.

    Коментиран от #18, #49

  • 9 XYZ

    75 34 Отговор
    Г-н Методиев е дамгосан с "уволнен от Президента"! Така че каквото и да каже, се приема с подозрение!

    Коментиран от #11

  • 10 Ренегат

    54 21 Отговор
    Обикновен Ренегат сър
  • 11 Еми той работи за Нинова

    42 15 Отговор

    До коментар #9 от "XYZ":

    Сега почва да обръща палачинката.
  • 12 Избирател

    64 49 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Според мен гласуваха предимно умни избиратели, голяма част от глупавите не гласуваха.

    Коментиран от #39

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 mi6osp

    69 43 Отговор
    Радев е умен политик и умело използва професионалната си подготовка по стратегия и тактика на водене на сражението. Затова печели сражението с калинките от мутромилиционерската мафия.

    Коментиран от #34

  • 15 бокича съм

    34 14 Отговор
    Аз пък съм най-крадливия. Даже доган и шиши ми завиждат ;)
  • 16 АМОН

    59 44 Отговор
    ХИДЪР - ДА , НО УМЕН - НЕ.

    РАДЕВ е куклата зад която стои ХЕРО МУСТАФА .
    Тя му натресе това правителство от ФАРВАРДСКИ ЮПИТА, целта на които да вкарат държавата и икономиката ни в хомота на американските интереси.

    Сещате се, че новата политика на ЮПИТАТА минава първо през овладяването на Българската банка за развитие през която ще минават милиардите на ЕС.

    Битката за овладяване на ББР не е приключила. Опита тя да бъде извадена от влиянието на КОРНЕЛА минава през разделянето на Министерството на икономиката на две части - ЕДНАТА УПРАВЛЯВАНА ОТ НЕЯ , А ДРУГАТА В КОЯТО Е ББР ще бъде управлявана от евреина Дани Лорер.

    Как гражданина на Израел Дани Лорер ще разпределя БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРОСРЕДСТВА чрез неговите фондове за рисков капитал , е въпрос на който отговора е повече от ясен.
    Пак ще сме от ЖЕНСКАТА страна на свадбата.

    ДАЙ БОЖЕ КОРНЕЛА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ТЕЗИ НЕДОБРИ НАМЕРЕНИЯ НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА.

    Коментиран от #41

  • 17 Да си хитър не значи да си много умен

    59 31 Отговор
    Споко бе, споко, народът е казал "Хитрата сврака с двата крака"
    Тепърва ще гледаме глутницата как се ръфа, а нищо чудно и пъдарят им да го отнесе😄😄😄

    Коментиран от #44

  • 18 АМОН

    60 38 Отговор

    До коментар #8 от "Поправка":

    Правителството го реди Херо Мустафа и тези от Козяк 16. ИНАЧЕ Радев си е една проста хасковска пръчка неразличаваща се по нищо от Седевчовия Първанов , и разни други охлюви без чест и достойнство каквито са другите ни президенти. . Не сме нищо друго освен една латиноамериканска БАНАНОВА република, която като капак на идиотщините си има и някакъв шут на който казват ЦАР.

    Коментиран от #20, #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мартин

    49 39 Отговор
    Това нещастно създание беше използвано по време на цялата предизборна кампания да плюе по Радев. Не успя и сега вече е само за боклука. Никой не обича предателите!
  • 22 2495

    55 30 Отговор
    Европа вече си даде оценката за служебните правителства на "най-умния" . Плана за възстановяване се връща като най-нескопосано направения. То май само с приказки не става.
  • 23 Бай Стою касапина

    49 31 Отговор
    Да, почнаха да си признават някои неща. Бил господарят и управлявал вече осем месеца.Ами то това беше очевадно. И какво управлява? Един измамнически балон пълен с въздух, който е въпрос на време да се спука.А спука ли се яко ще засмърди. И никой няма да ни е виновен, че една камара наивници се хванаха на въдицата му и то без стръв.
  • 24 Обективен

    41 37 Отговор
    А Бойко тиквата знаеше какво прави-Краде колкото може и ни лъже, че всичко е наред. Браво бе.
  • 25 !!!?

    41 26 Отговор
    Цялата "промяна" е в Рашков, който по дифиниция е мутра - най-богатият министър, забогатял по времето на "хунтата" Борисов !!!?
  • 26 ПАРДОН

    31 25 Отговор
    ВНЕДРЕНОТО УХО НА НИНОВА, НЯМА КАК ДА НЕ ПЛЮЕ ПО ПРЕЗИДЕНТА, КОЙТО ГО ИЗГОНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО КАТО РАЗБРА ЗАЩО Е ТАМ. ПРАВИЛНО ПРЕЗИДЕНТА ГО ИЗГОНИ, ЗАЩОТО ОСВЕН ЗА ПАР...ЦАЛ НА НИНОВА, ДАЖЕ И ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА,
  • 27 Павел пенев

    30 22 Отговор
    Защо така се оказа,че Радев е умен и хитър политик, а нашите политолози-прости и нагли? Ами така е по Конституция бе мухльо. И ако сега няма правителство,пак служебно ще се назначава и отново от Радев и нови избори ще има,но гласуващи няма да има. Нали от ГЕРБ плямпаха че Радев е Президент,но не е политик. Сега ти дрънкаш че бил умен и хитър политик,кое е вярно? Изказвай се предварително добре подготвен от Боко кратуната.
  • 28 citizen

    40 28 Отговор

    До коментар #18 от "АМОН":

    Бъркаш,другарю ! ....Радев е троянски кон на Кремъл-хитър селянин жаден за власт !

    Коментиран от #50

  • 29 КПСС БКП

    39 23 Отговор
    Защо ли, другаря Радев ми прилича на един дългогодишен ръководител на една партия,тясно свързана с КПСС ?

    Коментиран от #36

  • 30 Протестр

    37 23 Отговор
    Радев-прокобата на България.
  • 31 Уйке

    19 14 Отговор
    А ти се оказа дребна ,подла ,продажна душица!
  • 32 АМАН ОТ ФАТМАЦИ

    28 17 Отговор
    А кой беше този ФАТМАК рад€в...?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Божеее,

    35 16 Отговор

    До коментар #14 от "mi6osp":

    Щом този ти е критерий за умен,Бог да пази мислещите!Зад него са стратезите от ДС и две посолства с противоречиви интереси!С репресии и изборни фалшификации и баба го може!Сега ще разберете какво значи диктатура!Да ви е честито!Умирайте мълчаливо българи от ковид от глад и мизерия,от отчаяние!Какво пък,ТОЙ нали си осигури още пет години комфорт и безгрижие на ваш гръб!Ще си ходи по чужбина на опера и екскурзии,ще се прави на важен,ще си показват тоалетите!Е,
    па вие се радвайте и ръкопляскайте от телешки възторг!Ега ти държавата,Ега ти народа!!!

    Коментиран от #45

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 БСП на Бунището

    30 9 Отговор

    До коментар #29 от "КПСС БКП":

    Ами как защо...Виж какво прави Кауна с уши зад гърба на Народа - "На основание чл. 98, т. 8 от Конституцията на Република България


    ПОСТАНОВЯВАМ:


    Награждавам г-н Анатолий Макаров - извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България, с орден "Мадарски конник" първа степен за неговия принос за укрепването и развитието на двустранните отношения между Република България и Руската федерация.

    Издаден в София на 30 юни 2021 г."
    Цитата е от Държавен вестник..Някъде другаде да прочете това???В Друг вестник или медия....Та това се случва точно когато хванаха групата Държавни Изменници изнасяли Държавни тайни и ги предоставяли в Руското посолство....И Радев награждава посланика организирал всичко това???Това вече е просто Гавра с всичко Българско ..Гавра с Народа...Гавра с Паметта на избитите Българи от Руския Комунистически Окупатор....
  • 37 Bat Veso

    24 10 Отговор
    Изобщо не е хитър, изпълнява заповедите на Москва?
  • 38 Радева

    9 10 Отговор
    Не е много коректно да плюеш там от където си ял хляб.
  • 39 Bg от Бг

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Избирател":

    Точно обратното!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Амон

    6 8 Отговор

    До коментар #16 от "АМОН":

    Защо не се скриеш някъде, аман от такива глупаци Амане
  • 42 шопендар

    17 9 Отговор
    радеф спечели не защото е добър,а защото борисов го подцени,а материала показа за сетен път,че не струва
  • 43 фбр

    11 8 Отговор
    Абсолютен нещастник ! Нинова подлога ! Отврат !
  • 44 Лея13

    16 2 Отговор

    До коментар #17 от "Да си хитър не значи да си много умен":

    Е,той пъдарят със сигурност ще го отнесе.Чакай малко, след половин- една година всичките им бакии на кирчовците ще цъфнат наяве.Ама ще бъде късно.Вече и Муньо и харуардците ще са си оплели кошницата.А наш Ганьо Наивков пак ще лапа мухите и ще пищи ,и ще бълва змии и гущери:))И ще е време да дойде следващият Месия със спасителен план за милото БГ.Потресаващ е нашият наивитет.
  • 45 Лея 13

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "Божеее,":

    Браво.Евала за коментара!Имало и умни хора в тая държава.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 КАМЕНАР

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    То не се знае колко месеца ще изкара
    това неграмотно правителство, което
    се очаква да бъде съставено от
    мошеници.
  • 48 КАМЕНАР

    5 1 Отговор
    То не се знае колко месеца ще изкара
    това неграмотно правителство, което
    се очаква да бъде съставено от
    мошеници.
  • 49 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Поправка":

    Фиктивни!
  • 50 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "citizen":

    А и аз бях там и аз нищо не видях!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Опън

    3 1 Отговор
    Жалък, опънат с двеста!
  • 55 Юнак Пандо

    6 0 Отговор
    Да, смел като сокол. Помните ли каква смела поза беше заел пред руският поп, а вицето грух даже беше коленичила. Представям си сега смелото излъчване пред Херо Мустафата КУКЛА НА КПНЦИ
  • 56 Cóndor

    6 1 Отговор
    Трай коньо за зелена трева. Радев е хитрец, но ще загуби. 70 процента от хората не го поддържат и още 23 процента от ГЕРБ хората не го поддържат. Е, смятайте тогава колко хора му гласуват доверие. И това ако се вика победа... Другият път няма да съществува като победител тази ПП. Бъдете сигурни!
  • 57 Адвокат

    0 0 Отговор
    Голям всезнайко се извъди.Само чешешене на езици.
  • 58 789

    0 0 Отговор
    Други непознати в разговор с мен дали е така не ме засяга, радев сащ яко са го стиснали за топките и не му дават да мръдне. Дали е така, не ме еня. Днес всеки говори кой как му изнася. Мразят бойко, че ги пенсионирал млади, пияници, но много умни, други защо мразят Радев, нела ви пишат кажат те. Явно от страх да не загубят ранотата си, знае ли се. Керванът си върви кучетата си пълнят каручката с милиони и едва ли ви ни четат.
  • 59 Анонимен

    0 0 Отговор
    Празни приказки за шкафчета, пунти мари, сътворени лъжи от вън за бойкоипеди. Така мисля. Причини и баламите вярват.
  • 60 Радев - умен?

    1 0 Отговор
    Глупости. Никога не не е бил умен и е късно да стане. Всичките акъли дължи на вицето си. От БСП - то. Илияна Йотова и Елена Йончева дърпат конците. Му. От всеки "умен" има по-умен. Но скоро и тия двечките ще почнат а правят явни издънки. Досега минават между капките, защото са минали университет по путинизъм и манипулации.
    Но... един път стомна за вода, втори път стомна за вода, трети път няма да има. Пък и Путин не е вечен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол